Sınavda 2k yaptım. Hazırlanırkenki hedefim boün bilgisayardı ama sonuç hedeflediğimden çok uzak. Bilgisayara ilgiliyim, makineyle hiç aram yok ama sırf boğaziçi için yazılır mı diye düşünüyorum. Eğer yazarsam okurken kulüplere vs yoğunlaşarak kendime network oluşturup mezun olunca mühendislik yapmadan belli bir pozisyonda işe başlamaya çalışacağım. Ayrıca gerek seçmeli dersleriyle gerek kendi bireysel çalışmamla makine mühendisliği okurken kendimi bir yandan da yazılım konusunda geliştirmeyi deneyebilirim. Ama makine mühendisliği ağır bir bölüm ve ben üniversite okurken bir yandan çalışmak zorunda olacağım. Bu dediklerime o kadar zaman ayırabileceğimden emin değilim. İTÜ’ye gelirsem yapay zeka en azından şu an ilgili olduğumu düşündüğüm bir bölüm. Ancak şimdiye kadar hiç derinlemesine araştırmadığımdan konunun içine girdikçe sıkılmaktan korkuyorum. Bölüm yeni açılmış, kadrosunun ne denli oturmuş olduğunu bilmiyorum. Biraz araştırdığımda İTÜ’nün ingilizce eğitiminin genel olarak beğenilmediğini gördüm. İleride yurtdışına çıkmak istediğimden benim için bu önemli bir kriter. Yurtdışı imkanlarını kıyasladığımızda da İTÜ Boğaziçi’nin gerisinde kalıyor. Şimdi bir bakınca İTÜ’nün sadece kötü yanlarına değindiğimi fark ettim ama tabii ki Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri. Özetleyecek olursam üniversite için sevmediğim bölüm mü yoksa kıyasla bir tık geride olan bir üniversitede seviyorum sayılabilecek bir bölüm mü yazacağım konusunda kararsızım. Bana fikir verip yardımcı olursanız çok sevinirim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim