Şimdi Ara

itunes ve iphone garanti hakkında bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    vodafone dan aldım telefonu.

itunes tan hesap oluşturmaya çalıştım fakat türkide olduğumdan sanırım kredi kartı kullanmama rağmen bir hesap oluşturamadım.
    ücretsiz hesap oluşturulabiliyordu önceden oda çalışmıyor artık. konu hakkında bilgisi olan varmı?

ayrıca jailbreak yapilan telefonların garanti kapsamı dışında kalınacağından bahsediliyor.
    mesela satın aldığım üzerinde winxp kurulu sony marka bir laptopum olsun.. ben işletim sistemini silip linux kurdum ve makinamda softwareyle ilgili sorun yaşadım. tekrar format atıp winxp kurdum.. herşey yolunda artık.. bi süre sonra ekranda bir problem oldu. misal 30 tane ölü pixel çıktı. laptop garanti dışımı kalıyor? iphone un bahsettiği garanti kapsamı dışında olmak bu mudur?

telefonum çatladı kendiliğinden ve ben telefonu jailbreak kullanıyorum.. garanti dışımı??
    nasıl yani..
    tüketici hakları kanunlarını araştırmak gerekirmi?

• quote:

Orjinalden alıntı: noxanax

merhabalar.
    vodafone dan aldım telefonu.

itunes tan hesap oluşturmaya çalıştım fakat türkide olduğumdan sanırım kredi kartı kullanmama rağmen bir hesap oluşturamadım.
    ücretsiz hesap oluşturulabiliyordu önceden oda çalışmıyor artık. konu hakkında bilgisi olan varmı?

ayrıca jailbreak yapilan telefonların garanti kapsamı dışında kalınacağından bahsediliyor.
    mesela satın aldığım üzerinde winxp kurulu sony marka bir laptopum olsun.. ben işletim sistemini silip linux kurdum ve makinamda softwareyle ilgili sorun yaşadım. tekrar format atıp winxp kurdum.. herşey yolunda artık.. bi süre sonra ekranda bir problem oldu. misal 30 tane ölü pixel çıktı. laptop garanti dışımı kalıyor? iphone un bahsettiği garanti kapsamı dışında olmak bu mudur?

telefonum çatladı kendiliğinden ve ben telefonu jailbreak kullanıyorum.. garanti dışımı??
    nasıl yani..
    tüketici hakları kanunlarını araştırmak gerekirmi?

iTunes Store'dan zaten hesap oluşturamazsın.Türkiye AppStore'a geçip üyelik oluşturman gerekiyor.

Kanunlarını araştırmana gerek yok.Sen dışardan yasal olmayan bir şekilde aletin yazılımına dokunuyorsun.Verdiğin örnek farklı JB ile mevcut OS üzerinde değişiklik yapıyorsun..Apple'da Turkcell'De Vodafone'da bu işlemlerin garanti dışı bırakacağını zaten söylüyorlar.Gerisi sana kalmış...

• öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.

türkiye appstore a geçmek nedir?
    -----------
    restore işlemiyle orjinal yazılım ellenmmiş haline geri dönüyorsa sanırım verdiğim örnek doğru olacaktır.
    yüklediğim yazılımların donanımsal bir sorun oluşturmadığını düşünerek konuşuyorum=)

durum mantığa aykırı olduğundan hukukada aykırı olacağını ve yasadışı yazılım kullanmanın huhuki sorumluluğunun farklı olduğunu düşünüyorum. elbetteki bir hukukçuyla durumu müzakere etmek gerek.

lakin aramızda bir hukukçu yok sanırım =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noxanax -- 1 Ekim 2008; 13:32:02 >
  • ben tam olarak itunes in ne olduğunu bilmiyorum arkadaşlar forumda da yeniyim önceden takip ediyordum gerçi ama bu itunes olmadan müzik vs. iphone a atamazmıyız bi de jailbreak olmazsa da güzel programlar vs. yükleyebilirz değil mi
  • Değişik bi yaklaşım. Yani telefon jailbreak yapıldığı için çatlamaz dimi? O zaman jailbreak yaptım diye neden değiştirmesinler? Hakkaten bi araştırmak lazım.
  • ama sonuçta jailbreak yapınca garanti kapsamına çıkıyor her ne olursa olsun değiştirmezler bence 1 yıl falan garanti dışına çıkartmadan kullanmak lazm
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla jailbreak yapınca garanti dışına çıkmıyor tabii bunu yaptğını onların öğrenmemesi kaydıyla...o nu öğrenmeleri de sadece ekranın kullanılamaz hale gelmesi sonucu, itunes ten restore edilememesi ile olabilir..

eğer iphone da garanti ile ilgili bir sorun olduğunda yani garantiyi kullanmak isterseniz o zaman i tunes e girip restore edip fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz..sonuç olarak onlar bunu bilmeden garantiyi kullanabilirsiniz..

ama bu sadece benm bildiğim kadarıyla yani siz bir araştırın..
  • cihazı restore yapsanızda (emin olmamakla beraber) iphone da kullanımla ilgili olarak-restore dahil- sadece servislerin ulaşabileceği bir log tutuluyor.

eminimki bu logların silinmesiyle ilgili bir yazılımda çıkacaktır.

yukarıda bahsettiğim konuyu da bir hukukça arkadaşa ilettim.. bir netice alırsam paylaşacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.