Şimdi Ara

İÜ İktisat Fakültesi mezunuyum. Sorularınızı Alayım. [JLNSRL] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
6
Favori
6.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam yatırım ve finans için iktisat daha yakın. Çünkü bu tür durumlarda makro iktisat teorileri daha çok devreye girmektedir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bazı konuştuğum kişiler de tam tersini söylüyor. Yatırım finans derslerinin işletmede olduğunun iktisattaki derslerin matematiksel teoremler olduğundan bahsediyorlar. Kararsız kaldım vallahi :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt
    Hocam matematiksel teoremler de var fonksiyondaki grafikler de var. Ama bunun sonucunda hep ekonomiyi etkileyen değişkenleri anlıyorsun. Mikro iktisadı bilen işletme bölümünün tüm derslerini bilmiş olur. İşletme bir bilim bile değil diyenler var. İşletme bölümü iktisat bölümünün bir alt dalıdır. Örneğin faiz yatırım ilişkisinden enflasyon ilişkisinden bahsediliyor iktisatta. Bunu bilmeyen birisi nasıl yatırım tavsiyesinde bulunabilir? Enflasyon rakamı açıklanıyor kur değişiyor ya da faiz değişiyor. İşletme okuyan birisi bunların arasındaki bağlantıyı tam olarak çözemez. Bölümün hakkını veren bir iktisatçı ise sosyolojik değişkenlerim ekonomiye etkisini bile anlar

• Editlendi

• Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

ikisi de olur, ama seni en donanımlı yapacak bölüm iktisat. Bu arada boun işletme'nin hali benim boğaziçindeki bir proftan duyduğum kadarıyla içler acısı.

• kimanuel kullanıcısına yanıt

Boun İşletme yazdım. Kararımdan memnunum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.