Şimdi Ara

İÜ İktisat Fakültesi mezunuyum. Sorularınızı Alayım. [JLNSRL]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
6
Favori
6.095
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 28 yaşındayım. 6 yıl oldu mezun olalı. Şimdi de farklı bir bölüm okumak için tekrar YKS’ye girdim. Ayrıca bölümümle alakalı bir yerde çalışıyorum şu anda. İktisat Fakültesi ile ilgili sorularınızı sorabilirsiniz.

Edit 1: Şu anda ikinci üniversitem olarak istanbul üniversitesi hukuk fakültesinde (yks yoluyla) okuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reutersakonusanyetkili -- 7 Eylül 2021; 12:19:31 >

• Belki basit bir soru olacak ama, iktisattan mezun olunca iş imkanları nedir?
  • İlk başta şunu söylemek istiyorum: iktisat fakültesinde bazı bölümlere ingilizce hazırlık zorunluluğu getirildi. Türkçe iktisat bölümü kaldırıldı. İktisat eğitimi tamamen ingilizceye döndü. İngilizce hazırlık YDS için önemi büyük.

İktisat okuyanlar genelde özel sektörde çalışıyorlar. Ama bir kısmı da devlette çalışmaktadırlar. Bankacılık ve smmm tercih edilen alanlardandır.

Kamuda ise yds şartını sağlayanlar daha kolay bir şekilde yerleşmektedir. Ama yds istemeyen müfettişlik sınavlarının yazılısını geçenler de müfettiş olabiliyorlar.

İktisattan mezun olup kendini geliştirenler çok iyi yerlere geldiğine bizzat şahit oldum. Ama ingilizce şart
  • Türkçe iktisattan çıkıp big4 yapma imkanı var mı ?
  • prezıdınt kullanıcısına yanıt
    Hocam yeni alımlarda zannedersem türkçe iktisattan alım olmayacak iü’de. Ama 4 büyüklerde çalışan türkçe iktisatçılar ve maliyeciler bulunmaktadır. İngilizceniz de olursa iyi olur. Zaten ingilizce denilen olgu bir yılda halledilir
  • Hacettepe ingilizce iktisat nasıldır hocam bilginiz var mı ?
  • Açıkçası hocam pek bir bilgim yok. Ama yeni bir bölüm olduğunu biliyorum. Ankara istanbul arasında özel sektör fark edebiliyor. İstanbulda olanlar genel kanıya göre özel sektörde iş bulmakta daha avantajlıdır.

İstanbulda okuyan iktisatçılar için ito tarafından burs verilmektedir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reutersakonusanyetkili

Hocam yeni alımlarda zannedersem türkçe iktisattan alım olmayacak iü’de. Ama 4 büyüklerde çalışan türkçe iktisatçılar ve maliyeciler bulunmaktadır. İngilizceniz de olursa iyi olur. Zaten ingilizce denilen olgu bir yılda halledilir
    İngilizcem var hocam ama ingilizce iktisat terimlerini tabiki bilmiyorum o nasıl olacak peki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prezıdınt -- 7 Temmuz 2020; 17:36:59 >
    İngilizce iktisat bölümünü seçeceğinizi varsayarsak bir yıl hazırlık eğitimi alacaksınız.
    Bölüme geçtiğinizde kendiniz öğreneceksiniz. Hazırlıkta bu yönde bir eğitim yok maalesef.
  • Bölümün yurt dışı imkanları nasildir?
  • NamıkKemaI kullanıcısına yanıt
    İü hazırlığını okuyan bazı arkadaşlarım yds’den 90 aldı bazıları da 50 aldı. Bu kişinin kendisinde biter bence. Hazırlığın kalitesi tabii ki tartışılır.
  • Yurt dışında çalışanı pek duymadım. Ama erasmusa giden arkadaşlarım da vardı. Erasmusa gidenler okulu bir sene uzattı. Bence bir sene uzatmaya değer. Bizim zamanımızda erasmus olarak iskoçya ya da irlandaya gidiliyordu. Mezun olanlar genelde yurt içinde bankalarda dört büyüklerde çalılmaktadır. Ama kamu kurumu sınavını kazananlar da fazlacaydı.

Ben burada bir konuya değinmek istiyorum. Vergi müfettişliği. 2015 yılında yapılan alımda en fazla alım iü’dendi. İkinci sorada gazi iibf vardı. Bu sıralama 2018 yılında yapılan alımda da devam etti. Bence bu meslekleri tercih etmeden kamudaki iş olanaklarını da araştırın. Seçeneğiniz ne kadar fazla olursa o kadar şansınız yükselir. Vergi müfettişliği sadece bir örnekti. Ekonomi kurumlarının istanbula yoğunlaşacağını göz önünde bulundurursak istanbulda okuyanlar önde gibi duracak.
  • Iktisat soylendigi gibi çok zor mudur sadece matematik mi içerir sosyal bi bolum olmanın getirileri hic yok mudur? (sozel dersler vs) Kimlerin tercih etmesi daha uygun olur? Gunluk ingilizce hazırlık ve çalışmayla evet ama akademik İngilizceyi nasil hallettiniz? Ve son olarak çok sorulmaz ama ozel degilse big fourda mi calisiyosunuz ve maasiniz ortalama ne kadar oluyor internette cok bilgi bulamadim hocam ( Tecrubeli bi çalışanın alabileceği maasi ornek olarak kafamda bulundurmak istedim :D)
  • İktisat okumak isteyenler neye hazırlıklı olsun hocam? İlk başlarda çekilen zorluklar nelerdir?
  • İktisat söylendiği kadar çok zor değil. İngilizce konusunda hazırlık eğitimi alanlar bile kendini geliştirememiş. İngilizce olayı kişinin kendisinde biter. Hayır ben big fourda çalışmıyorum. Kamuda kariyer meslek grubundayım. Big fourda çalışanlar ilk başta düşük maaş almaktadır. Daha sonra maaşlar yani beş sene sonra uçabilmektedir. Avukatlar gibi. Banka müfettişleri genel olarak ingilizcesi iyi seviyede olanlar arasından seçilmektedir. Banka müfettişliğini sizlere öneririm. Evet turne olayı vardı ama 10.000-15.000 arası maaş alabilmektedirler. 2019 yılında ey’de çalışan bir arladaşım maalesef 3.500 alıyordu. Sıkıntılı bir durum. Ama arkadaşım mutluydu.
  • zodiac956 kullanıcısına yanıt
    Üniversite hayatını bir kenara bırak ve kendini hep geliştirmeye odaklan. Birçok yerde staj yapmalısın. Part tüme çalışabilirsin. Tecrübe olur. Biriken para ile ingilizce eğitimleri alabilirsin. İngilizce artık son zamanlarda online eğitimle hallediliyor. O yolu deneyebilirsin. Akademik makaleler okuyarak kendinizi daha da geliştirebilirsiniz. Akademiyi düşünen arkadaşlar da üniversite hocaları ile daha samimi olmalı, yds’den iyi puan almalı, okul ortalamasını yüksek tutmalı.
  • Kamuda kariyer grubu mesleklere girmek için denildiği gibi torpil lazım mı yoksa her şeyi abartmayı mı seviyor bizim millet?
  • maaşin ne kadwr
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.