Şimdi Ara

Sabancı üniversitesi endüstri mühendisliği öğrencisiyim. Merak edilenleri cevaplandırabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
3
Favori
1.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sabancı'da endüstri mühendisliği öğrencisi olarak son seneme geçtim. Tecrübelerim doğrultusunda adaylara ışık tutmak isterim.

• Sabancı da teng var mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Endüstri mühendisi ne yapar? İş imkanı diğer mühendisliklere göre nasıl?

• mühendislik programına yerleşen herkes bilgisayar mühendisliğini seçmek isterse nasıl bir yol izleniyor?

• Herkes okuyor sanırım ihtiyaca göre akademisyen alıyorlardı

• bence mantıklı bir sistem değil, diğer bölümleri seçmek istemeyen olursa boşa kaynak israfı olur gibi geliyor ama bilmiyorum. şu düzende öğrencilerin %90'ı bilgisayar mühendisliği seçer.

• Muhteşem bir üni-bölüm hocam.Sizin yerinizde olmak isterdim. Hayatınızda başarılar dilerim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sizce tmden giren biri için sabancı endüstri girip ordan yönelmek mantıklı olur mu yoksa koç ekonomi daha mı mantıklı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burslu mu (ona göre ciddiye alcam)

• Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt
    yüzde elli bile iyidir.biz senden razıyız katil esef

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu seneye kadar ki ünideki eğitiminizden, yaptığınız stajlardan, gelecek planlarınızdan bahseder misiniz?

• Çok büyük kısmı seçiyor zaten. Belki %80. Bazı bölümleri sadece 2-3 kişi seçiyor. Malzeme bilimi vs. gibi

• Sysmmhg_ruhu kullanıcısına yanıt
    Diyelim ki 290k sözelde yapıp ücretli girse ciddiye almaz mısın?

• hvl00 kullanıcısına yanıt
    Almam

• Mezun oldum, yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yinemimezunakaldim -- 22 Ağustos 2023; 14:5:2 >
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt

Hangi alanda başladınız hocam çalışmaya ? Sektörün durumu nedir maaşlar vs. Görüştüğünüz şirketlerden arkadaşlarınızdan duyuyorsunuzdur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

Henüz çalışmaya başladım iş görüşmelerim devam ediyor. Genel olarak Türkiye'nin en büyük kurumsal şirketleriyle yeni mezun pozisyonları altında görüşüyorum. Genel olarak denetim, bankacılık, telekom ve elektrik elektronik sektörleri üzerinde bir yoğunlaşma söz konusu. Büyük kurumsal Türk şirketler diyebileceğimiz Akbank, OPET, Arçelik, Otokoç gibi şirketlerden bahsediyorum (yabancı şirketlerden bahsetmiyorum). Genel olarak yeni mezun mühendis maaşları 15.000-25.000 net arasında nitekim büyük bir aralıkta seyir ediyor.

• yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Aldığınız dersleri aldığınız dönem ve detayları ile anlatırsanız bence çok iyi olur hocam da bu çok zaman alıyor yapmak istemeyebilirsiniz ama eğer yaparsanız dolu bir Sabancı Endüstri rehberi olur.

• Bu oldukça uzun sürer ama ben endüstri mühendisliği zorunlu ve çekirdek bölüm derslerim dışında ekonomi, psikoloji, antropoloji, mitoloji ve organizasyonlar gibi çeşitli alanların derslerini almıştım. Üniversite okumak sadece mezun olunca bir iş bulmak için değil aynı zamanda entelektüel bir birikim yaratmaya başlamak içindir.

• Hocam sabancıdaki az öğrencili bölümler hakkında ne düşünüyorsunuz, bu bölümlerde okumak mantıklı olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.