Şimdi Ara

ODTÜ Kimya Mühendisliği öğrencisiyim soruları alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kimya mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Şu anda da bilinen bir deterjan, kozmetik şirketinde staj yapıyorum. Burayı tercih etmek isteyen, okulla ya da bölümle ilgili merak edip sormak istediği soruları olan varsa yardımcı olabilirim.

Edit: Ayrıca 5 Ağustos'a kadar okulun tanıtım günleri var. İmkanı olan varsa okula gelip bölümleri gezmesini tavsiye ederim. Ben de tercih zamanı okula gelip görüp ona göre tercih yapmıştım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scienceandart -- 2 Ağustos 2023; 12:38:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam dmden cevap gönderemiyorum size burdan yazayım. Evet che fde ve peteye göre daha kapsamlı bir bölüm ama peteyle daha az kesişim alanları var diye biliyorum (savunma, enerji santrali vs gibi alanlar). Odtüde okuduğunuz için siz de biliyorsunuzdur her bölümün kendine göre bir zorluğu, sıkıntıları var. Bizim bölümün de öğrencileri zorlayan bazı dersleri, hocaları var ama imkanlar açısından iyi diyebilirim. Ben uzattım bölümü bazı arkadaşlarım yeni mezun oldu. Olanlar da sektörde iyi diyebileceğimiz şirketlerde uzun dönem staj, iş buldular.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • scienceandart kullanıcısına yanıt

Yardımcı olduğunuz için teşekkürler hocam bu arada che zorlayıcı bir bölüm

siz sosyal hayatınızla dersleri vs nasıl dengelediniz veya topluluklarda bulundunuz mu?

nasıl geçti sizin öğrenim döneminiz

• great student onizuka kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Benim sosyal hayat derslere göre daha ön plandaydı o yüzden de okul uzadı :D bence bu okulda sınavlara birkaç gün kala çalışmakla uzatmadan ya da iyi bir cgpa ile bitirmek çok zor. 1.sınıfta notlarımda çok iyi değildi o yüzden çok yüksek bir ortalamam yok. Ama artık mezun olmak istiyorum ve daha ders ağırlıklı bir yaşama döndüm diyebilirim.

• Up

• İş imkanları nasıl?(işsizlik yeni mezun maaşı, yurtdışı imkanı vb)

• Gazi,İYTE gibi üniversitelerde bu bölüm okunabilir mi sizce

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • santa loves kids kullanıcısına yanıt

İş imkanı olarak çeşitli sektörlerde, şirket veya fabrikalarda çalışabiliyoruz. Mezunların eğilimi genelde petrol rafinerisi, enerji, polimer sanayisi gibi yerlere oluyor. Bir kısmı da savunma sanayisinde çalışıyor. Diğer mühendislik bölümlerindeki gibi şirketlerin aday mühendislik, long term internship gibi imkanlarına başvurup mezun olmadan çalışmaya başlayabilirsiniz. Kısacası en kötü senaryoda mezun olduğunuz güz döneminde işe başlamış olursunuz.

Yeni mezun maaşının güncel durumunu bilmiyorum (malum ekonomiden dolayı) ancak geçen sene bir arkadaşım tusaşta 15k ile başlamıştı. Asgari 5500 dü o sıra. Şimdi mezun olanların beklentisi ise 25-30k arası. Tahminim yeni mezun mühendis maaşı 22-25k civarıdır şu an.

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

İyte iyi bir üniversitedir eğitim dili de İngilizce olduğu için okunabilir ama gazi için pek bir bilgim yok. Gazide de ingilizce olanını yazmak istiyorsanız yazabilirsiniz.

• ayda kaç k kazanıyon hocam cheng her zaman ilgimi çekmiştir

• Daha çalışmaya başlamadım şu an staj yapıyorum, yaptığım yer de stajyerlere asgarinin yarısını veriyor.

• Son kez up

• Hocam Boğaziçi ve İTÜ'nin kimya mühendisliği bölümü nasıl bir bilginiz var mı? ODTÜ'nün onlara göre ne gibi artı ve eksisi var bu bölüm hakkında konuşursak

• santa loves kids kullanıcısına yanıt

Boğaziçinin mühendislik bölümleri bize göre daha az teknik diye biliyorum. Bizim okul, itü, ytü gibi okullarda mühendislik metotlarını içeren dersler görülüyor. Seçmeli, teknik seçmeli dersler de buna göre seçiliyor. Bir de bu bölümün İngilizce okunması gerektiğini düşünüyorum. İTÜ, Ytü %30, %100 İngilizce diye ayrılıyor ona göre de tercih edilme sırası değişiyordur.

• hocam merhaba, konuyla alaksız olacak ama free elective öneriniz var mıdır rahat aa-ba verilecek bu dönem mus242 almıştım rahat aa geldi yine bu tarz bir şeyler arıyorum ? bir de eng211 dersi için öneriniz var mıdır ? speakingim çok iyi değil doğaçlama konuşurken zorlanıyorum

• _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

Hocam creative writing diye bi ders vardı o da rahat bir ders. Bunun dışında biol106, açılıyorsa fde100, astr kodlu derslere bakabilirsiniz. Ben eng211i online dönemde ba verdim, o zaman daha kolaydı, hocamız da iyiydi güzel not verdiği için rahat geçmişti. Speaking için zorlansanız da konuşmaktan çekinmeyin derim hocalar zaten konuşmanın iyi kötü olmasına çok dikkat etmiyor, belirlenen sürede bağlamı aktarmaya çalışın bi de notlandırmadaki kriterler falan vardı ona göre sunum yapmaya çalışın güzel not alırsınız.

• scienceandart kullanıcısına yanıt

Çok teşekkürler hocam cevabın için

• Malzeme vs kimya mühendisliği? İş maaş okuma zorluğu acisindan

• İki bölüm de benzer koşullarda o açıdan bakacak olursak. Malzemenin savunma sanayisinde iş imkanı bize göre daha fazla diyebilirim ama.

• Edit upı

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.