Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. sınıfım, soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
4
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yurtdışı olanakları tamamen bireysel çabaya bağlı. Ortalama-iyi durum dediğiniz ne? GPA ise çok yükseğe yakın bir ortalama yapmadan yurtdışında iyi bir yüksek lisans kapısı zor açılır. Diğer kapıları açmak da size düşüyor. "İş bulamamak" çok standarttan uzak bir terim. Hangi iş? İş her türlü bulunur.

Bölümümden ve okulumdan memnun değilim. Birçok sebebi var. 3 tanesini yazayım.

1- Bölüm ve ortamı tam bir hayal kırıklığı. Dönemimin yarısından fazlası duş almayı, göz teması ile basit iletişimi, kendini ifade etmeyi bilmiyor. Kahvesiyle ünlü olmuş bölümün kahvesi bile bastıramıyor b*k kokusunu. Derme çatma bir bina, (2 bina gibi gözüküyor oluşu yanıltmasın, aradan geçişli bir bina. Kıytırık fps mapi gibi.)

2- Eğitim. Bunun hakkında onca rezalet şey oldu ki hangisini anlatmak gerekir bilemiyorum. Tercihler ne zaman başlıyor bilmiyorum. Ancak başlamadan olan süreçte kendi kendinize sıfırdan bir şey öğrenmekte ne kadar iyisiniz buna bir bakın. Sınavlarda gördüğünüz, aldığınız ödevlerde yapacağınız şeyler derste gördüğünüz 2 kere 2'den ibaret olmayacak. 1. sınıfı depresyonda geçireceksiniz. Eğer hazırlık okursanız en yüksek kurlarda "bakın hiçbir şey anlamazsınız derslerde" diyip telaffuz hatalarınızdan üzerinize gelirlerken, bölümde doğru düzgün ingilizce konuşabilen bir elin parmağı kadar hoca olacak.

3- Sınavlar. Rezalet üstü rezalet, A4 kağıda kod yazmak mı dersiniz, hatalı olduğu halde azıcık sürede size sıfırdan, hiçbir internet bağlantısı/debugger kullanmadan kod yazdırmak isteyen, bir kısmı için siz 50 dakikanızı heba etmişken hatası son 10 dakikada düzeltilen "lab examler" mi dersiniz. Öğretici, ölçücü hiçbir tarafı olmayan, psikoloji bozmak, ulan ne kadar zor bölümüz hahaha dedirtmek için yapılan saçmalık silsilesi.

Eğer tercih edebiliyorsanız ve Bilgisayar kısmında kararlıysanız maddi durumunuz elverirse "Bilkent-yarı burslu" tavsiye ederim.
  • Ortalama-iyi durumda bir odtü mezunu için yurt dışı olanakları nedir? Yurt dışında y lisanstan sonra iş bulamayanlar oluyor mu? Bölümünüzden ve okulunuzdan memnun musunuz? Odtü ve itü nün eskisi kadar iyi olmadığı söyleniyor ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sosyalist gruplar çok mu fazla ve bezdirecek seviyede mi.ben buna takılmam ancak ailem orası komünist yuvası gitme vs. diyor.

• yüzbeşnet Y kullanıcısına yanıt
    He amk sırf onun için ailen ODTÜ bilgisayara gondermiyecek mi

• itü ye git diyolar mesela bunun yerine.sebebi de bu.orda okuyan birinden yorum alıp ailemi bu konuda rahatlatmak istiyorum.

• Yurtdışı olanakları tamamen bireysel çabaya bağlı. Ortalama-iyi durum dediğiniz ne? GPA ise çok yükseğe yakın bir ortalama yapmadan yurtdışında iyi bir yüksek lisans kapısı zor açılır. Diğer kapıları açmak da size düşüyor. "İş bulamamak" çok standarttan uzak bir terim. Hangi iş? İş her türlü bulunur.

Bölümümden ve okulumdan memnun değilim. Birçok sebebi var. 3 tanesini yazayım.

1- Bölüm ve ortamı tam bir hayal kırıklığı. Dönemimin yarısından fazlası duş almayı, göz teması ile basit iletişimi, kendini ifade etmeyi bilmiyor. Kahvesiyle ünlü olmuş bölümün kahvesi bile bastıramıyor b*k kokusunu. Derme çatma bir bina, (2 bina gibi gözüküyor oluşu yanıltmasın, aradan geçişli bir bina. Kıytırık fps mapi gibi.)

2- Eğitim. Bunun hakkında onca rezalet şey oldu ki hangisini anlatmak gerekir bilemiyorum. Tercihler ne zaman başlıyor bilmiyorum. Ancak başlamadan olan süreçte kendi kendinize sıfırdan bir şey öğrenmekte ne kadar iyisiniz buna bir bakın. Sınavlarda gördüğünüz, aldığınız ödevlerde yapacağınız şeyler derste gördüğünüz 2 kere 2'den ibaret olmayacak. 1. sınıfı depresyonda geçireceksiniz. Eğer hazırlık okursanız en yüksek kurlarda "bakın hiçbir şey anlamazsınız derslerde" diyip telaffuz hatalarınızdan üzerinize gelirlerken, bölümde doğru düzgün ingilizce konuşabilen bir elin parmağı kadar hoca olacak.

3- Sınavlar. Rezalet üstü rezalet, A4 kağıda kod yazmak mı dersiniz, hatalı olduğu halde azıcık sürede size sıfırdan, hiçbir internet bağlantısı/debugger kullanmadan kod yazdırmak isteyen, bir kısmı için siz 50 dakikanızı heba etmişken hatası son 10 dakikada düzeltilen "lab examler" mi dersiniz. Öğretici, ölçücü hiçbir tarafı olmayan, psikoloji bozmak, ulan ne kadar zor bölümüz hahaha dedirtmek için yapılan saçmalık silsilesi.

Eğer tercih edebiliyorsanız ve Bilgisayar kısmında kararlıysanız maddi durumunuz elverirse "Bilkent-yarı burslu" tavsiye ederim.

• Revolved kullanıcısına yanıt
    METU CENG'in tüm derslerinin böyle olduğunu bilmiyordum. Ben CENG229 almıştım sizden sinir krizi geçirmiştim. Allah sabırlar versin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Okulun genel ortamında herkes sıcakkanlı, saygılı ve yardımsever diyebilirim.

Başka bir tavsiye olarak da ailenin gideceğin okul ve bölümü belirlemesine izin verme. Çok pişman olursun.
    Dostum ben tam araştırmadım ama çoğu kişi odtüyü itünün 1-2 gömlek üstü olarak görüyor. Ben de şaşırdım yani işveren tanıdıklarım da öğrenciler de salla itüyü kafasındalar

• owoselammicsuedcheck O kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam
    Teşekkürler hocam. Peki sadece üniversiteden mi memnun değilsiniz bilgisayar mühendisliği seçiminizden memnun musunuz? Bir de çok genel bir soru olacak ama sektör nasıl? Çalışma şartlarından mühendisler pek memnun olmuyor genelde

• Sektör ve çalışma şartları bulunduğunuz ülkeye bağlı.

Bilgisayar mühendisliği seçimimden aslen memnunum, tıp okumak gibi bir gayem hiçbir zaman olmadı, diğer mühendisliklerden hiçbiri ilgimi çekmiyordu. Benim için "meslek" olarak doğru seçim aslında, ama okulda öyle şeyler yaşadım ki meslekle alakalı bir şey gördüğümde midem bulanıyor artık.
  • Hocam bilgisayar demişsiniz ama bina sınıf bok kokusu diyince:D
    EE nin ortamı binası sınıfları nasıl hocam bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKTC kampüsü bilgisayar mühendisliği %75 burslu hakkında bir bilginiz var mı? Düşünceleriniz nelerdir?

• Hocama 1. Sınıfı bitirmiş ODTÜ makina öğrencisi olarak katılıyorum, sorusu olan yeşillendirebilir.

• Anksiyetik Madame kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADB55919E -- 1 Ağustos 2020; 18:38:21 >
    Hocam siz dersleri mi sevemedeniz ODTÜ için baya kötü sözler sanki Anadolu da dandik bir tabela üniversitesi gibi bahsetmişsiniz

• Hocam bir odtülü olarak hacettepe ceng hakkında ne düsünüyorsunuz sırf odtü ismi için mezuna bırakmaya ceya odtü endstri vb bölümler yazmaya değer mi ?

Evet odtünün binalarının içinde post-apokaliptik bir hava var. Ama kampüs olarak bilkentle ile karşılaştırılamaz bile. Tercih yapmadan önce odtü kampüsünü görsem Odtü yazardım muhtemelen.
    İyi ingilizce konuşan hoca Bilkent'te de az (dersini alabildiğim bölüm hocalarından bahsediyorum) yurt dışında yaşamış adam bile ancak derdini anlatacak kadar öğrenmiş, derste tak tak konuşamıyor. Bu Türk hocaların genel bir sorunu bence.
    Bizim sınavlar genelde code traction bir de kağıda 2 fonksiyon yazma şeklinde oluyor, tabi fonksiyonların headerları veriliyor. Başka nasıl sınav yapılır zaten bilmiyorum. Ama kağıda kod yazmamızı istedikleri zaman çok komplex şeyler sorulmuyor.
    Lab exam bizde yok önceden soru veriliyor, başka işim yoksa önceden hazırlayıp geliyom ben, labda tutor birkaç soru soruyor kodla alakalı. O kadar.
    Sınavların derste görülenlerle pek alakası olmuyor gerçekten. Derste sadece işin teoriğini görüyoruz örneğin binary search tree'leri gördük diyelim. Hoca derste tanımını, eleman eklemeyi çıkarmayı anlatıyor ama sınavda sana verilen BST'nin verilen leveldeki elemanlarının toplamını döndüren bir fonksiyon yaz diyor. Eğer sadece dersleri ve kitabı takip ettiysen bu soruda zorlanabilirsin ama leetcode'u veya muadil bir siteyi açıp BST ile ilgili 20 30 tane soru çözersen çok rahat yaparsın bu soruları.
    O yönden katılıyorum, derslerin yanında haftada birkaç saat de T.A. lerin kodlama sorusu çözmeleri lazım bence.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.