Şimdi Ara

Sabancı üniversitesi mezunuyum, kültür üniversitesinde 1. senemi bitirdim. Soruları alayım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sizlere birinci lisans eğitimi Sabancı Üniversitesi mekatronik mühendisliği mezunu olup askerliğini hemen akabinde tamamladıktan sonra sene boyunca eğitimini kültür üniversitesi inşaat mühendisliğinde geçirmiş biri olarak iki üniversite arasındaki farklılıkları tecrübelerimden yola çıkarak yansıtmak istiyordum.
    Ancak arkadaşlar ben bu farkları yazmayı denedim. sırf kampüs farklılıklarını betimleyerek anlatmaya kalksam bir ansiklopedi ortaya çıkacak. İster istemez ben de çok yanlı bir anlatıma kayıyorum. En iyisi siz sorun ben cevaplamaya çalışıyım. Yazımı editler sorularınızı ilk mesajda tutmaya çalışırım. Sizlere fikir vermesi açısından soruları şu konularda dallandırabiliriz.

Lokasyon, Kampüs ve kampüs içi olanaklar
    Ulaşım
    Kulüp aktiviteleri
    İngilizce eğitim
    Müfredat(bölüm seçimi, cekirdek dersler, alan dışı dersler)
    Akademik kadro ve bu kadronun öğrenciyle ilişkisi ve dersleri aktarabilme kabiliyeti
    Okulun ve okul yönetiminin öğrenciye karşı tutumu
    Laboratuar imkanları
    Erasmus programında anlaşma yapılan üniversiteler
    Tanıtıma gelen kurumsal firmalar, staj ve iş olanakları
    Akademik düşünenler için olanaklar

Bunlarla ilgili veya bunlardan daha önemli bulduğunuz konularla ilgili sorular sorun ben de sizlere yardımcı olmaya çalışayım. Siz talep ederseniz bu konu dolar taşar. Hem ben içimi dökmüş olurum hem de sizler benden istifade etmiş olursunuz.

• Mekatronik ve inşaat ne alaka

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogi22

Mekatronik ve inşaat ne alaka

Mekatronik benim okumak istediğim bölümdü. Mezun oldum. Babam müteahhitlik işleriyle meşgul olduğundan bu bölüme başladım diyelim kısaca.
  • Mekatroniği yıldız teknik be bahçeşehir gibi üniversitelerde okumayı önerir misin,sence okumaya değer mi sonuçta sabancı kadar iyi okullar değil ve mekatroniğe hep gereksiz gözüyle bakılıyor bir de mezun birinin yazılım bilgisi sence yeterli mi?son olarak yukarıda bahsettiğim üniversitelerden mezun birisinin diplomasanın değeri yurt içi/yurt dışı (özellikle yurt dışı) var mı?

• Sence mekatronik okumaya değermi?herşeyden az az mı biliyor yoksa elektrik elektronik bilgisayar be makinenin işini yaparmı

• Sabancı'nın female/male ratio sunun 39:61 olması kara kara düşündürüyor

Kampüs ve yurt hayatı nasıldır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: firfave

Mekatroniği yıldız teknik be bahçeşehir gibi üniversitelerde okumayı önerir misin,sence okumaya değer mi sonuçta sabancı kadar iyi okullar değil ve mekatroniğe hep gereksiz gözüyle bakılıyor bir de mezun birinin yazılım bilgisi sence yeterli mi?son olarak yukarıda bahsettiğim üniversitelerden mezun birisinin diplomasanın değeri yurt içi/yurt dışı (özellikle yurt dışı) var mı?

Arkadaşım mekatronik müh. laf atatnların çoğu makine, elektronik ve kontrol mühendisleridir. Bu olay ise onların hurafelerinden öteye geçmez. Onlar zannederler ki kendi bölümlerinden mezun olduklarında alanlarına tam vakıf birer birey oluvermişlerdir. Oysaki alakası yok.

Eminim yıldız mekada iyidir. Bahçesehir için birşey diyemeyeceğim. Ancak özel üniversitelerin mühendislik bölümlerinde sabancı koç bilkent üst ligdir. Sabancının bu üst ligdeki diğer üniversitelerden farkı ise amerikan sistemi eğitim. Yani dersleri sonradan seçme ve çekirdek derslerde bütün derslerin zorunlu olmaması. mesela bizde mekacılar ya makina ve üretim ağırlıklı çekirdek derslerini alırlar ya da kontrol bilgisayar dersleri alırlar genellikle. Arada sırada elektronik ve malzeme mühendisliği ağırlıklı ders alanlar da çıkar. Elektronik müh olanlar ya telekominikasyon ağırlıklı ders alır ya da micro işlemciler üzerine yoğunlaşır. Yani çekirdek derslerde bile seçme şansı sunar. Bir de sabancıda öğrenci başına düşen akademisyenin fazlalığı seni hocalarla daha yakın kılar. bir çok üniversitede öğrencilerin yüzüne çıkı kırık asistanlar bakmazken sen sabancıda kendini kanıtlarsan bir hocayla akademik bir projenin bir kenarından tutabilirsin hatta makale bile yazabilirsin ki bu sana avrupa ve amerikadaki üniversitelere doktora kapısını aralar.
    Sabancıda yazılım öğrenmen için gerekli imkanlar mevcut. Gerisi sadece senin çabana kalmış.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogi22

Sence mekatronik okumaya değermi?herşeyden az az mı biliyor yoksa elektrik elektronik bilgisayar be makinenin işini yaparmı

genellikle meka içinde bir alana yönelirsin arkadaşa da cevabını yazdım. Meka. müh. aranan mühendislerdir arkadaşlar. Özellikle de sabancının mekacıları. Mekaya daha geniş çerçevede hakim de olabilirsin dönem içi ve yaz okulunda fazladan kredi alarak. Normalde sabancıdan akts gelmeden önce 125 krediyle mezun oluyordun. Bizimle beraber mezun olup 160krediyi zorlayanlar da var. İşin bu kısmı tamamen size kalmış. Ancak şunu bilin sabancı mekaya çamur atan boş konuşuyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßreaking ßad

Sabancı'nın female/male ratio sunun 39:61 olması kara kara düşündürüyor

Kampüs ve yurt hayatı nasıldır?

kampus ve yurt hayatı rahattır. Her ne kadar kız erkek yurtları sözde ayrı olsa da kızlar ve erkekler aralarında anlasıp kızlı erkekli bir odada takılabilemektedir. Güzel kız profili gayet mevcuttur. Ayrıca mekada, elektonik müh. veya bu tarz erkek popülasyonunun yoğun olduğu bölümlerde olduğuna üzülmeden birçok alan dışı derslerde farklı güzelliklerle karşılaşman mümkündür. Dalgıçlık, trekking, yelken klübünde aktif olarak eş bulma olasılığını maksimize edebilirsin. Yurtları gerçekten çok rahat. Uyandığın gibi derse gidebilirsin, spora gidebilirsin genel olarak sıkıntısız.

• brokengineer kullanıcısına yanıt
    işletme bölümü yok sanırım sabancıda ekonomiyi de tm3 e almış

özgür demirtaş derslere giriyor muydu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgür hoca genellikle yüksek lisans doktora derslerine giriyor. Ancak ben bir dersine gelmiştim. Sevmiştim kendisini. Sabancı universitesinde işletme yok. sabancıda karşılığı olan management var.

managementin linkini bulamadım sitede link atar mısınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kültür üniversitesinde devam zorunlulugu var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Jon SNOW 37

managementin linkini bulamadım sitede link atar mısınız

som.sabanciuniv.edu
    Öğretim Programı | Yönetim Bilimleri Fakültesi
    http://som.sabanciuniv.edu/tr/ug/ogretim-programi

yönetim bilimleri diye geçmekte. inglizce siteye geçersen cümle 'in management undergraduate program' diye başlıyor zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Egecell3456

Kültür üniversitesinde devam zorunlulugu var mı ?

inşaat müh. çok fazla derste zorunlu devamlılık yok. diğer bölümlere hakim değilim. Ancak inşaat müh. kesinlikle önermiyorum. Şuan yatay geçiş ile başka üniversite kovalıyorum.
  • Bölümlere yığılmalar nasıl üniversitede hangi bölüme daha çok kişi gidiyor

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    en çok yığılma endüstri mühendisliğinde. bu sebeple endüstri üzerinden ösymde ayrı alım yapmaya başladı diye biliyorum. Sonra meka geliyor, diper mühensiliklerde her sene 20 ile 40 öğrenci olur.

• elektrik-elektronik mühendisliği için;
    okan mı kültür mü dersin? okan hakkında bilgin var mı bilmiyorum ama en azından kültürü tavsiye eder misin?
  • frknss F kullanıcısına yanıt
    okanı bilmem ama kültürün kapısından bile geçmeni önermem. Ben bu sene yatay geçişle üniversiteyi değiştirmeyi planlıyorum.

tmmdır sağolasın
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.