Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği bitirdim işsizim soruları alıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar mekatronik mühendisliği bitirdim koü de.4 ay sürekli iş aradım bir sürü mülakata girdim.Görmediğim koç şirketi kalmadı.Ama hiç kimseye ya benim işimi görsene demedim bu süreçte.Pişman da değilim.
    Baba evine geri döndüm,bekar evinden kurtulduğum için mutluyum şimdilik.Bilen bilir koü gerçekten lanetli bir yer olduğundan mütevellit bittiğine bile doğru düzgün sevinemedim.İşin garibi benzer bölümlerden mezun olan bir çok arkadaşım iş buldu.Her işte bir hayır vardır diyerek saldım.Bu süreçte kendi paramı kazanacağım için pompacılık yapmayı bile düşündüm :D .Ama şuan o açlıktan çok uzaklaştım tekrardan mülakatlara hazırlanmam gerekirse zor olacak.
    Şuan askerlik düşünmüyorum.Aile evi de bilen bilir çok karıştıkları için bazen batabiliyor.
    Bugüne kadar güzel dostluklar biriktirdim.En önemlisi güzel bir karakterim var nadide bir insan olduğumu düşünüyorum.23 yaşındayım.Baba parası yemek başta batıyordu şuan çok koymuyor.Çok şükür zengin olmasak da muhtaç değiliz.Allah iş arayanlara kolaylık versin zor bir süreç.Ayrıca bu işsizliğimi kimseye suç atmıyorum tamamen benim yüzümden.Gelişmeler oldukça güncellerim ßß

• Mutluysan sıkıntı yok.
    Acaba hangi üniversite mezun nusunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bime gir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • surekli kendini gelistir diyorlar ya: kendini gelistirdin mi?
  • İs aramak cidden zor is. Hangi sehirde bakiyordun is?

• Kafan attigi zaman askerligi yaparsin son kursunun o zaten izin gibi gelir sana

• Mekatronik, makine müh gibi değilmi

Tesisat işine gir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kocaeli mezunuyum,kocaeli bursa istanbul çevresinde aradım.kendimi ortalamanın üstünde görüyorum ama en iyi değildim bilgi ve proje olarak.Ayrıca çok da güzel bir bitirme projesi yaptık ve mühendislik fakültesi tarafından ödül kazandık ama çok itibar göstermediler
    Tamamen kendi imkanlarımızla yerli ve milli küresel robot yaptık.Yazılımından ,mekanik modellenmesinden,matematiksel analizine hatta kartları bile kendimiz bastık.Destek almadan yaptık çünkü destek vermediler.İzmit belediyesi yarışmasına sunduk bu projeyi yapılmış haliyle belediye de itibar etmedi.
    Ayrıca youtube kanalımda ve udemy de (Matlab) programlama dersleri çektim ama itibar görmediği için devam etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangal159 -- 8 Şubat 2020; 19:50:15 >

• kangal159 K kullanıcısına yanıt
    Ne bekliyorsun ki kardeşim yanlış yapmışsın. Okunmuş üzüm suyu yapsaydın sende.

• bu arada arabaları çok seviyorum(audi merso) yakından takip ediyorum.Doğan kabak hariç çoğu kanalı takip ediyorum.Tarcanlar expertiz favorim.İlerde Expertiz açmak istiyorum nasipse.
  • mekatronik mühendisi adam. elektronik aleti tamir etmesini bilecek,mekatronik mühendisi adam akıllı makineler yapmasını,tasarlamasını bilecek.

en basitinden ardiuno ile sensörlü aletler yapabilecek.

örnekk. benim seram var diyelim sen bu sera için toprak nemini ölçen,hava sıcaklığını ölçen,aşırı soğuklarda seraya ektra sıcaklık sağlayacak bilgisayarlı kontrol sistemini kuran kişi kişi olmalısın.
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    O dediğin projeyi önlisans lılar yapıyor

• PrensMişkın P kullanıcısına yanıt
    o vakit ben iş veren olsam seni işe alacağıma gider o projeyi yapabilen önlisans mezunu adamı işe alırım seni neden işe alayım ki o vakit?
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Demek istediğim bu bahsettiğiniz tarzdaki projelerin mantığı bellidir. Sensörler araçlar varolan şeyler hatta araştırılsa hazır yazılımı da bulunur eğer kodlama bilmiyorsa kişi. Mühendis bununla uğraşmaz. Mühendis diyorum işçi değil

• Hacı o bölümden ne bekliyorsun ki benim de bi akrabam orayı bitirdi garsonluk yaptı en son

• Bölüm hakkında birşey bilmiyorsanız yazmayın. Bölüm güzel bir bölüm, bazı sektörlerin tam ihtiyacını karşılıyor. Bitirme projen de güzel. İnşallah iş bulursun hocam

• Bence hemen umutusuzluğa kapılma. Bazen iş bulma süreçleri uzun sürüyor ama bulduğun zaman kariyer başlayacak ve ondan sonra adım adım seni ileri taşıyacak. Tabii bu ülkede çok şey bekleme ama herkesin taptığı beyaz yakalardan olacaksın eninde sonunda. O zaman dek moralini yüksek tut, spor yap, dil öğren. Başarılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

o vakit ben iş veren olsam seni işe alacağıma gider o projeyi yapabilen önlisans mezunu adamı işe alırım seni neden işe alayım ki o vakit?
    İşverenler o vakit amcamın kızının oğlunu alayım diye düşünüyor, hiç öyle bakmıyor konuya

• PrensMişkın P kullanıcısına yanıt
    işte tam da bu mantıkla hareket ettiğiniz için iş bulamıyorsunuz. bir mühendis yeri geldiğinde bir teknisyen gibi eline tornavidayı,penseyi,ölçüm aletlerini alıp bir işçi gibi çalışmalı.
    sizin hayalinizdeki mühendislik masa başında bilgisayarda proje çizip,sonra sahada -uygulamada teknisyenlere şunu şöyle yap bunu böyle yap diye emir vermek.
  • koş bana bi çizgi izleyen robot yap bakim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.