Şimdi Ara

YTÜ MAKİNE MÜH MEZUNDAN SORU CEVAP-Güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
15.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YTÜ MAKİNE MÜH HAKKINDA TÜM SORULARI BEKLİYORUM.
    Haziran sonunda mezun oldum, Kasım ayında askere gideceğim.

Merhaba arkadaşlar, 5 yıl önce bende bu forumdan gitmeden önce bilgi aldım şimdi sıra ben de diye düşünüyorum. Edindiğim tecrübeleri sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle YTÜ - İTÜ kıyasında kendi okulunu kötüleyen bir çok insan olacak unutmayın ki okulun değerinin öğrenciler belirler.

İş bulabilir miyim vs gibi sorular manasız. Okul sadece bir etiket avantaj sağlar ancak işe alınacak kişi sizsiniz okul değil.
    Üniversitede çeşitli projeler vs yapan arkadaşlarımdan iş bulamayan yok .

Her bölüm için kayıt günü belirlenir. O gün gelir kayıt olursunuz 15-20 dk sürmüştü benim kaydım.
    Daha sonraki aşama hazırlık sınavı. 60 puanı geçerseniz hazırlık sınıfını atlarsınız.
    Hazırlık sınıfı davutpaşada yabancı diller yüksek okulunda, 1 dönemde atlayabilirsiniz.

Makine Fakültesinden bir resim

Hazırlık Binasından fotoğraflar

Davutpaşadan Fotoğraf

Ben hazırlık sınıfını okudum ingilizce bilmiyordum diyebilirim. Hazırlığın faydası çabaya göre değişiklik gösterir. Dersleri asar çalışmazsanız boşa kayıp 1 sene. Sihirli bir değnek değil hazırlık sınıfı çalışırsanız ileride faydasını göreceksiniz.

Geldik bölüme , öncelikle a305teyim .com sitesini hafızanıza kazıyın. Bu forum sitesinde ders notları sınavlar hocalar hakkında her türlü bilgiyi alacaksınız.

%30 ingilizce olan bölümde 139 kredi tamamlamak zorundasınız Bu derslerin 41 kredisini ingilizce almak zorundasınız.

Benim tavsiyem servis dersleri olarak nitelendirilen herkesin ortak aldığı matematik kimya diferensiyel denk.dersleri alırsanız sonraki dönemlerde rahat edersiniz.

Ortak derslerden sonra kendinize yakın gelen bir dalda dersler alabilirsiniz 3. ve 4. sınıfta seçmeli derslerin ağırlıklı olduğu bir program sizleri bekliyor.

Yıldız Teknik üniversitesinin yurdu vardı kapatıldı, ancak Davutpaşa kampüsünde KYK FSM erkek yurdu, Cevizlibağda ( davutpaşa kampüsüne 15 dk mesefe otobüsle)3500 kişilik kız yurdu bulunmakta.

Beşiktaş kampüsüne 15 dk mesefade Abdi İpekçi Kyk Erkek yurdu bulunmakta bende burada kaldım. Çevrede Özel yurt bolca mevcut.

İstanbul tahmin ettiğinizden daha az maliyetle okul yaşamını sürdürürsünüz. En önemli maliyet barınma eğer genel kyk yurdu çıkarsa aylık 150 tl ödüyorsunuz yüksek ücretli kyk yurdu çıkarsa 250 tl civarı ödüyorsunuz. Aylık akbil 80 tl idi galiba zam gelmiş 85 olmuş. bunun dışında aylık 300-400 tl harcamanız olsa aylık 600-700 tl ye geçinirsiniz, ki öğrenciler iş imkanı çok fazla istanbulda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsdt -- 15 Temmuz 2017; 4:26:54 >

• Gençler vaktim var soru yok mu :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç k maaş almak istiyorsun aylık şuan çalışsan
  • Hocam o okulda notlari meshur biri varmis galiba siz biliyor musunuz

• Okulu bırakıp YTÜ bilgisayara geçiş yapmak istiyorum. Normalde mümkün değil ama okul yönetiminin kararı ile ihtimal var. Sizin okulun bu durumdaki tutumu ne olur? Sence..

• Bende bu sene makine düşünüyorum okurken kendini geliştirmek için neler yaptın hangi çizim programlarını adımız gibi bilmeliyiz. Mezun olduktan sonra ortalama dışında iş başvurusunda nelere dikkat ediliyor hocaların referansı vs neler onemli

• -Maaşlar tamamen kişiye bağlı, iş bulamayanda var 4k ile başlayanda, İstanbulda ortalama başlangıç 2,75k 3,5k arası arkadaşlar.

Bu rakamlar istanbul için, ben Bursa'da çalışacağım 3k ile başlayabileceğimi düşünüyorum. Ben askerlik için iş başvurusu yapmama rağmen kariyer .netten ulaşan bir firma ile görüştüm haber bekliyorum.

-Notları meşhur birisini bilmiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ODTÜ EE / ODTÜ soru cevap
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mühendislikte yöneleceğiniz alan çok önemli örneğin tabi ar-ge üzerine yöneleceksiniz cad programı solidworks, catia, ınventor, autocad olabilir. Bunun dışında matlab vs. gibi programlarda farklı alanlarda kullanılıyor.

Benden size tavsiye makine mühendisi olup kontrol alanında ilerleyebilirsiniz.Programlama bilmeniz yararnıza olur. Örneğin PID kontrol bilen makine mühendisi yok.
  • hocam endüstri mühendisliği hakkında bilgi alabilme şansım var mı rica etsem

• Makine elektrik elektronik ten daha mi iyi? Popülerliği artıyor gibi

• Mezun oldugumuzda yapacagimiz is tam olarak nedir birkac ornek verebilir misiniz ?

Yani makine muhendisinin bir gunu nasil gecer ?

• Okurken fizikle veya başka bölümle çap yapmak için ne kadar bir ortalama, çaba lazım? Çok çalışılırsa olabilecek bir şey mi ?

• Bir arkadaş özelden yazdığı sorulara buradan ceva yazıyorum .

1- Kampüs hayatı nasıl? Köklü bir kampüsü ve Beşiktaş'ta olmasından dolayı ben güzel bir ortam olduğunu düşünüyorum fakat bir de sizin düşüncenizi duymak isterim.

Beşiktaş kampüsü merkezi gerçekten güzel bir mekan, boğazı gören sınıflar mevcut oturmuş bir yapısı var. Beşiktaş meydan 5 dk yarım saate kadıköy ortaköy üsküdar levent gibi semtlere ulaşabilirsiniz.

Davutpaşa kampüsü nispeten biraz uzak beşiktaş kampüsüne en fazla 1 saat bu istanbul şartları için oldukça kısa bir süre.
    Çok büyük bir kampüs yeşil alan çok fazla binalar hazırlık davutpaşada ,ayrıca makine mühendisliği okuyacaklar burada 1 sene servis dersleri alacaklar.

2- Erasmus imkanı nasıldır?
    Erasmusa katılımın TÜRKİYE'de en çok olduğu bölüm YTÜ Makine mühendisliği diye biliyorum arkadaşlar.Not ortalaması ve yabancı dil sınavı yapılıyor ikisinin ortalaması alınıp puanınaza göre gidiyorsunuz 70-75 ortalamayı tuttturusanız hibe dahi alırsınız.

Sizin için baktım gelecek yıl ytu makine müh. bölümünden 84 kişi erasmusa gidecek bu 84 kişinin 40 kişisi hibelidir diye tahmin ediyorum. Bu linkten kontrol edebilirsiniz.

http://www.eu.yildiz.edu.tr/haberler/2017-2018-Akademik-Y%C4%B1l%C4%B1-Erasmus+-%C3%96%C4%9Frenim-Hareketlili%C4%9Fi-%C3%9Cniversite-Yerle%C5%9Ftirme-Listesi-14.07.2017/291

3- Okuduğum yorumlarda mekatronikte alınan eğitimin daha çok teorik olarak kaldığı, pratik bölümünde ise imkanlar sebebiyle bilgilerin havada kaldığı türde yorumlar okudum bir iki yerde. Sizin bölümünüzün dışında bir bölüm farkındayım fakat bir bilginiz var mı diye sormak istedim.

Bu konu hakkında bilgim yok ancak yıldız öğrencileri genel olarak yazılım bilmiyor arkadaşlar burada çok bir fırsat sizin için,
    ülkemizinde ihtiyacı var savunma sanayi olsun diğer alanlar için.

4- İngilizcem ise yeteri düzeyde diye düşünüyorum. Öncelikli tercihim ingilizce bölümden olacak. YTÜ'nün ingilizce eğitimi konusunda ne düşünüyorsunuz?

Hazırlıkta ingilizce öğrenmek için imkan var kimse kimse zorla bir şey öğretemez.

Bölümde dersler ingilizce ise çok çok büyük ihtimal ingilizce işlenir, ingilizce olduğu halde türkçe anlatan hocalar var.
    Türkçe sorunuza cevap vermeyen hocalar da mevcut.

• ytü çevre hakkinda bilginiz var mi hocam?

• Marmara gazi Ege dokuz Eylül İst üni makine bölümleri hakkında düşüncelerinizi ogrenebilirmiyim ?

• Makine elektrik elektronik ten daha mi iyi? Popülerliği artıyor gibi

Siz ne yapmak istiyorsunuz o önemli biri diğerinden iyi diyemem.

YTÜ EHB düşünüyorum. EHB'nin geleceği ve iş imkanları nasıl sizce?

Önü açık olduğunu düşünüyorum, bir proje ekibinde yer aldım 5 yıl boyunca sürekli güç elektroniği konusunda çalışmalar yapan öğrenci aradık mesela bu alan hoşunuza gider ise bu alan önününüzün çok açık olacağı bir alan.

Okurken fizikle veya başka bölümle çap yapmak için ne kadar bir ortalama, çaba lazım? Çok çalışılırsa olabilecek bir şey mi ?

Ortak dersler olan bölümler ile çap yapmak daha kolay fizik bölümü davutpaşada, ama endüstri müh aynı binada ortak dersler fazla yapılması mümkün tabi bütün işler limit sizsiniz. Minumum 3,4 civarı bir ortalama gerekir.

• türkçe eğitim sıkıntı çıkartmadı mı ? (ee istiyorum)
  • Ben 2016 hazirandan 2017 mayısa kadar TOFAŞ'ta çalıştım. Burada edindiğim tecrübeleri aktarıyorum.

Benim fabrikada yaptığım iş daha üretimi geliştirme üzerine hatta endüstri mühendisliğinin alanına daha çok giriyordu.

Buradan hareketle demek istediğim kafanızda tek bir makine mühendisi profili canlanmasın.
    Siz mühendis olduğunuzda işiniz problem çözmek olacak.

Size farklı farklı işler yapan makine mühendislerinden örnek vereceğim.

Üretim mühendisi: Adı üzerinde üretimden mesul. Belirli bir üretim hedefi o gün üretilmesi gereken, bu mühendis bunu yapmak için örneğin sorumlu olduğu işçilerin devamsızlığını bile takip edip gelmeyen kişi olduğunda hemen başka bir birimden işçi ayarlıyordu.
    Üretimde iyileştirme çalışmaları kalite iş güvenliği konularında neler yapılabileceğini düşünen insanlar. Uzaktan bakıldığında bedenen çok rahat olan insanlar ancak üretim işi çok stresli bant usulü üretim yapıldığından eğer sizde bir arıza olursa fabrika durmak zorunda. Vardiyalı çalışma, haftasonu çalışma gibi durumlar bolca mevcut. Ancak işi öğrenebileceğiniz en doğru yer.

Tasarım/Arge/Kalıp Tasarım Mühendisi : Günün büyük kısmı ofiste, bilgisayar başında çizim yaparak geçiyor ancak üretim baskısı stresi nispeten daha az

İyileştirme Mühendisi : Fabrika içinde yapılacak iyileştirme çalışmalarına destek olur. Sunumlar toplantılar yoğundur. stres yoktur denetim zamanları hariç. Yapılan iş büyük tecrübe gerektirir, çoğu mühendisin geçmişinde üretim mühendisliği tecrübesi vardır.

Üretim Planlama : Bütün gün excel başında yapılan planlarla ve yaşanan sorunlara karşılık yapılacak revizelerle uğraşarak geçer.

NOT: Excelle uğraşmayan mühendis yok gibi bir şeydir

• mustbeboring kullanıcısına yanıt
    Türkçe eğitim bence daha mantıklı arkadaşlar dersleri anlamak adına.

İngilizce olayı zaten üniversiteye kadar halledilmeli hepimizin ortak yanlışı.
  • natnops kullanıcısına yanıt
    Bilgim yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.