Şimdi Ara

İYONLAŞMA YÜZDESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
25.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bunun bi formulü vardı, neydi acaba o?? ph/m.ka tarzı birşeydi??

• Yapay Zekanın Yanıtı

İyonlaşma Yüzdesi

İyonlaşma yüzdesi, bir asit veya bazın çözeltide iyonlaşmasına uğrayan molekül veya iyonların yüzdesini ifade eder.

İyonlaşma Yüzdesi Nasıl Bulunur?

İyonlaşma yüzdesi, asit baz iyonlaşma yüzdesi formülü kullanılarak hesaplanır:

İyonlaşma Yüzdesi = [H+ İyonlarının Molaritesi]/[Asidin Başlangıç Molaritesi] x 100%

Zayıf Asitlerin İyonlaşma Yüzdesi

Zayıf asitler, suda tamamen iyonlaşmazlar. İyonlaşma yüzdeleri genellikle %10'dan azdır.

İyonlaşma Yüzdesi Hesaplama

İyonlaşma yüzdesi hesaplama işlemi, asidin başlangıç molaritesini ve çözeltideki [H+] iyonlarının molaritesini bilmeyi gerektirir.

Örnek: 0,1 M asetik asit çözeltisinde [H+] iyonlarının molaritesi 0,001 M ise iyonlaşma yüzdesi şu şekilde hesaplanır:

İyonlaşma Yüzdesi = [0,001]/[0,1] x 100% = %1

İyonlaşma yüzdesi, bir asidin veya bazın çözeltideki gücünü ölçmek için kullanılır. Yüksek bir iyonlaşma yüzdesi, asidin veya bazın güçlü olduğunu gösterir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schlaf Schön

bunun bi formulü vardı, neydi acaba o?? ph/m.ka tarzı birşeydi??

ben bilmiyorum öle bi formül bilen varsa açıklar mı?ben iyonlarşmayı şöle biliyom denge şeklinde iyonlaştırdığında girenler x molar olsun ürünlerdeki bi bileşiğin derişimi y molar.sonra oran orantı,x te y kadar iyonlaşmışsa kardeş 100 de ne kadar acep diyon
  • quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

ben bilmiyorum öle bi formül bilen varsa açıklar mı?ben iyonlarşmayı şöle biliyom denge şeklinde iyonlaştırdığında girenler x molar olsun ürünlerdeki bi bileşiğin derişimi y molar.sonra oran orantı,x te y kadar iyonlaşmışsa kardeş 100 de ne kadar acep diyon

evet öylede kısa formülü vardı, onu soruyorum kimse yazmazsa akşama bulurum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moon5ce

quote:

Aynen öyle. Formüle ihtiyaç yok o yöntemle doğru cevabı bulabilirsiniz.
  • Bencede formüle pek ihtiyaç yok.Ama yazayım
    Asitler için= İyonlaşan hidrojen derişimi / Asidin derişimi çarpı 100
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.