ben evde otururken deprem olduğunu varsayalım. deprem baktım ki hafif. bu noktada rahatlamak da problem var mı yoksa depremin ilerleyen saniyelerinde şiddeti artalabilir mi? @hashus1099 |
depremin şiddeti oluş anında artıp azalabilir mi?

-
-
Depremin büyüklüğü 5 dir şiddeti 7 olabilir.
Depremin büyüklüğü 7 dir şiddeti 5 olabilir.
Kastettiğiniz şey büyüklük olmalı, şiddet oluşturduğu tepkidir.
Sorunuza gelirsek öncüyse evet.
-
Azalıp çoğalmazsa sabit olurdu .
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hemen hemen tüm depremler önce ufak bir sallantıyla sonrasında şiddetle devam eder ve sonra azalarak biter. Ne yazık ki tecrübem var bu böyledir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
24 Ocak Elazığ depremini yaşadım ve böyle oldu. Burada ara ara deprem olduğu için (ondan önce de 4-5 lik olmuştu) ben başta 4 lük birşey sandım lambaya baktım bekliyorum. Sonra giderek şiddetlendi ve kendimi korumaya çalışırken sallantıdan tutunamadım ve eşyalar düşmeye başladı. Bir an hiç bitmeyecek sandım kabus gibiydi. Şu an bunu yazarken hala İzmirde enkazın altında olanlar var Allah yardımcıları olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam gölcük depremini yaşamış biri olarak bütün depremler öyle oluşuyor zaten. Önce hafif bir sarsıntı hissediyorsun ve bir kaç saniye içinde seni etrafa savurmaya başlıyor. Deprem anında değişiyor yani. Eğer kapıya falan yakınsan kaçmak için fırsatın olur bir kaç saniyeliğine. Eğer değilsen hiç deneme bile, kendini güvene al.
-
Konunun videosu:
https://www.reddit.com/r/Turkey/comments/jleypw/depreme_uzaktan_derste_b%C3%B6yle_yakaland%C4%B1k/
Ilk basta deprem oluyor wow falan sonrasinda ciddiyet anlasiliyor.
-
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
bir anda olmuyor her şey. önce hafif sarsıntıyla ben geliyorum diyor ve arkasına pick noktasına vuruyor. sonra da aynı şekilde sakinleşerek duruyor.
-
Deprem kayıtlarına bakarsanız deprem hep aynı ölçüde ivme yaratmaz, zaten ilk p dalgalarından sonra şiddetli dalgalar gelir. 10 saniyeden uzun süren bir deprem şiddetlenmemişse, uzakta olmuştur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X