Şimdi Ara

Yağ oranı artıp, kas miktarı azalmış:S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 11 aydır bu sporu yapıyorum gerçi ilk 6 ay epey verimsiz geçti ama neyse. Geçen aydan beri definisyona başladım.

28 yaşında 1.82 m 80 kiloyum.

Haftada 4 gün gidiyorum: yarım saat mide-bel, 55-60 dak. ağırlık, yarım saat de orta derece kardiyo.
    on günlerde 165-170 gr protein, off günlerde de 135-140 gr civarı.

Programım şu şekilde:

1.Gün:

Mide-bel:

3x30 makine sıkıştırma
    3x40 makas hareketi
    3x25 makara yana eğilme
    3x15 hyper ext.
    5 dakika twist

Göğüs-biceps:

10-8-6-15 makine bench
    10-8-6-15 dambıl fly
    10-8-6 pull over
    12-10-8 makine alt göğüs

10-8-6-4-12 barbell curl
    10-8-6-12 eğik sehpa still

Kardiyo:

15 dak. bisiklet
    15 dak. step climber

2.Gün:

Mide-bel:

3x70 mekik
    3x40 leg raise
    3x25 makara yana eğilme
    3x15 hyper ext.
    5 dakika twist

Omuz-sırt:

10-8-6-15 makine öne pres
    10-8-6-15 çift dambıl pres
    10-8-6 oturarak lateral
    12-10-8 ters upright

2x15 barfiks
    10-8-6-15 yüksek çekiş
    10-8-6-15 lat row
    12-10-8 lat machine

Kardiyo:

15 dak. bisiklet
    15 dak. step climber

3.Gün:

Mide-bel:

3x40 yan mekik
    3x30 makine sıkıştırma
    3x40 makas hareketi
    3x15 hyper ext.
    5 dakika twist

Bacak-triceps:

15-12-10-20 leg ext.
    12-10-8-15 leg press
    12-10-8-15 deadlift
    4x15 kalf

10-8-6-12 alna triceps
    10-8-6-12 lat push down
    10-8 makara şekil triceps

Kardiyo:

15 dak. step climber

haftada 4 gün gidiyorum yani 5-6 günde bir aynı harekete geri dönüyorum.
    Aynada baktığım zaman olumlu gelişme gördüm özellikle mide etrafındaki yağlanma bakımından. yeme içme, uyku antenman hepsine azami dikkat ettim ancak tartıldığım zaman 1.6 kilo vermişim ama bunun 1.5 kilosu kastan gitmiş üstüne 0.1 kilo yağlanmış gözüküyor.
    doğru mu bu yoksa tartı saçmalamış mı?

• 2 saat antreman yapilmaz hele kalori aciginda hic yapilmaz. sinir sistemini asiri stress altinda birakirsin ve kortizol salgilanmaya baslar. kortizol kaslari yikip enerjiye cevirir. sonuc olarak zar zor kazanilan kas dokusu yag yakacagim diye heba olur. definasyonda bu kadar agir idman yapmamalisin. en fazla 45 dk calis. mide ve beli direk calismana gerek yok. kardiyoyu kisa tut veya ayri gunlerde yap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nerde ölçtürdün ? ben tanita adlı marka tartıda ölçtürdüğümde bende aynı şey olmuştu :) pek güven olmuyor tartılara , ölçülere bak sen. ayrıca ben kalori fazlası ile beslenip 45 dakika çalışıyordum. @Amroth.@Muss@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlfredBorden -- 4 Ocak 2014; 16:34:57 >
  • AlfredBorden kullanıcısına yanıt
    Amroth. kullanıcısına yanıt
    aynen cihaz tanita bc-420ma, ilginç olan 11 ay önce spora yeni başladığımda daha çok kas kütlem varmış gözüküyor:)
    salonu da değiştircem daha büyük ve profesyonel bi yere gitcem.

@Amroth.

hocam 45 dakikaya indirmem imkansız o programı. fakat yarım saat daha kısalttım. mide 3 hareket 15 dk, ağırlık 55 dk, kardiyo 15 dk. bu sürelere set arası dinlenmeler de dahil yani çok uzun sayılmaz bence.
    kalori alımım şu an on günler 2400 off günler 2250 civarı.
    haftada 4 gün gitcem yine mideyi haftada 3 gün yapacam.

edit: mideyi 2 güne indirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muss@ -- 5 Ocak 2014; 10:36:21 >
  • O cihazlara pek güvenme, en azından 100gr protein alarak, uçuk kalori açıkları bırakmadan beslendiysen sanmıyorum ki kastan kaybedip üstüne bir de yağlanabilesin. Her antrenmanın başında once karın hareketi yapman çok gereksiz. O bölgedeki yağlar orayı bolca çalıştırarak gitmez. Haftada 1-2 kere 5-10dakikalık bir karın egzersizi yeterli aslında. Kardiyolarını da antrenman sonrası yapıyorsan çok yüksek tempo yapmamaya özen göster derim.
  • Executor06 kullanıcısına yanıt
    önceleri 2000 kalori alıyordum ama baş dönmesi ve metabolizma yavaşlaması oldu, şimdi ortalama 2350 civarı alıyorum. mide hareketlerini yağ yakma amaçlı yapmıyorum daha çok ısınma amaçlı aslında ama onu da 15 dakikaya indirdim haftada 2 kez yapacam artık.
    kardiyo olarak 15 dakika normal hızda basamak çıkacam.
    bir de antrenmandan yarım saat önce 3 tatlı kaşığı (325 mg kafein) acı kahve alıyorum yağ yakmaya yardımcı olması açısından.
  • kalori açıklarında az az sık sık yeme demelerinin sebebi kan şekerini sabit tutmak böylece yaşamış olduğunuz baş dönmesini ile metabolizma yavaşlamasını ortadan kaldırmak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    %14 Yağ Oranı ve Karın Kası
    8 yıl önce açıldı
    suyun ph değeri kaç olmalı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kalori açıklarında az az sık sık yeme demelerinin sebebi kan şekerini sabit tutmak böylece yaşamış olduğunuz baş dönmesini ile metabolizma yavaşlamasını ortadan kaldırmak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.