arkadaşlar iş aramak çok farklı bir süreçmiş yaşamayan bilemez hele ki mecbursanız iş bulmaya size çok bilgelik katan bir süreç oluyor bunu söyleyebilirim kesinlikle. İkinci olarak da mekatronik gerçekten güzel ve zor bir mühendislik.Ne kadar zorlansam da öğrendiğim her alan bana bir şey kattı.Günlük hayatta karşıma çıkan her şeyin hareket prensibinden, kullandığım her bozuk cihazın algoritmasını kafamda düzeltmeye kadar her şeye hakimim.Kendimi gerçekten bir mühendis gibi hissediyorum.Ama çalışma noktasında da bir seçim yapmanız gerekiyor.Bazen sizin tercih ettiğiniz alanda iş yok , istemediğiniz alanda iş çok.Otomasyon alanında hala iş imkanı olduğunu söyleyebilirim. Kendinize ve hayatınıza saygınız yoksa bu alanı seçebilirsiniz.Tek pişmanlığım lisans boyunca bir girişime atılmamak oldu.Başarısız da olsa bir iş kurmayı isterdim inşallah sonraki senelere
Yere dusen servomotorlari ne yapiyorsunuz..
Adetimizdir. Kusura bakma..
quote:
Orijinalden alıntı: sething
Yere dusen servomotorlari ne yapiyorsunuz..
Adetimizdir. Kusura bakma..
yere düşünce nolur ki anlamadım.ALıp geri kullanıyoz.
kangal159K
kullanıcısına yanıt
Dostum bu şirketlerde çalışmak istediğini söyle, iddia ettiğin gibi düzgün karakterliysen, üstüne bir de çalışkan isen şansını dene seni belki işe alabilirler orada bir süre geçirirsin işi öğrenirsin.
Tavsiyem budur. Sen git yüz yüze konuş..
quote:
Orijinalden alıntı: kangal159
kocaeli mezunuyum,kocaeli bursa istanbul çevresinde aradım.kendimi ortalamanın üstünde görüyorum ama en iyi değildim bilgi ve proje olarak.Ayrıca çok da güzel bir bitirme projesi yaptık ve mühendislik fakültesi tarafından ödül kazandık ama çok itibar göstermediler Tamamen kendi imkanlarımızla yerli ve milli küresel robot yaptık.Yazılımından ,mekanik modellenmesinden,matematiksel analizine hatta kartları bile kendimiz bastık.Destek almadan yaptık çünkü destek vermediler.İzmit belediyesi yarışmasına sunduk bu projeyi yapılmış haliyle belediye de itibar etmedi. Ayrıca youtube kanalımda ve udemy de (Matlab) programlama dersleri çektim ama itibar görmediği için devam etmedim.
hocam belediyelerde çok komplike şeylerden ziyade daha basit şeylerden katılmanızı öneririm.örn: ledli ekmek dolabı gibi
Merak etme onbinlerce mühendislik mezunundan birisin 3 5 üniversite harici herkes aynı kabul edilir piyasada sen iyi olduğunu düşünsen bile.amca dayı torpilin yoksa ALES ve kpss ye başla derim ben şimdiden.
Sub-Zer0
kullanıcısına yanıt
bende o yoldayım hocam zaten teşekkürler
quote:
kocaeli mezunuyum,kocaeli bursa istanbul çevresinde aradım.kendimi ortalamanın üstünde görüyorum ama en iyi değildim bilgi ve proje olarak.Ayrıca çok da güzel bir bitirme projesi yaptık ve mühendislik fakültesi tarafından ödül kazandık ama çok itibar göstermediler Tamamen kendi imkanlarımızla yerli ve milli küresel robot yaptık.Yazılımından ,mekanik modellenmesinden,matematiksel analizine hatta kartları bile kendimiz bastık.Destek almadan yaptık çünkü destek vermediler.İzmit belediyesi yarışmasına sunduk bu projeyi yapılmış haliyle belediye de itibar etmedi. Ayrıca youtube kanalımda ve udemy de (Matlab) programlama dersleri çektim ama itibar görmediği için devam etmedim.
Bu ne kardeş aynısı tahtakalede 20 lira O kadar okulu uzaktan kumandalı araba yapmak için mi okudun.Ben olsam bende ciddiye almam şunu proje diye getiren birini.Biz bunu ilkokula giderken iş eğitimi dersinde felan yapıyorduk
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
işte tam da bu mantıkla hareket ettiğiniz için iş bulamıyorsunuz. bir mühendis yeri geldiğinde bir teknisyen gibi eline tornavidayı,penseyi,ölçüm aletlerini alıp bir işçi gibi çalışmalı. sizin hayalinizdeki mühendislik masa başında bilgisayarda proje çizip,sonra sahada -uygulamada teknisyenlere şunu şöyle yap bunu böyle yap diye emir vermek.
Yeri geldiğinde neden teknisyen gibi elime tornavida, penseyi alayım ki. Bu iş teknisyenin işidir. Ve şirket kötü bir şirketse zaten girip çalışma. İyi bir şirket o yeri getirtmez mühendisin eline tornavidayı, penseyi verdirtmez. Mühendisin işi bu değil.
quote:
Orijinalden alıntı: CooRDeLia
Yeri geldiğinde neden teknisyen gibi elime tornavida, penseyi alayım ki. Bu iş teknisyenin işidir. Ve şirket kötü bir şirketse zaten girip çalışma. İyi bir şirket o yeri getirtmez mühendisin eline tornavidayı, penseyi verdirtmez. Mühendisin işi bu değil.
Alıntıları Göster
peki ne yapıyor bu mühendisler? her şeyi teknisyen yapıyorsa siz ne iş yapıyorsunuz? bilgisayarda 3d grafik yazılımlarında çizim yapmak mıdır mühendislik?
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
peki ne yapıyor bu mühendisler? her şeyi teknisyen yapıyorsa siz ne iş yapıyorsunuz? bilgisayarda 3d grafik yazılımlarında çizim yapmak mıdır mühendislik?
Alıntıları Göster
Bir bakıma yöneticilik yapmaktır mühendislik. Mühendis teknisyenin görevini yapacaksa teknisyen neden var?
quote:
Orijinalden alıntı: CooRDeLia
Bir bakıma yöneticilik yapmaktır mühendislik. Mühendis teknisyenin görevini yapacaksa teknisyen neden var?
Alıntıları Göster
bir teknisyen mühendis olmadan daha önceki tecrübe ve yaptığı işlere göre başında mühendis olmadan da bir işi çok rahatlıkla yapabilir,ama bir mühendis teknisyen olmadan bir kabloyu bile bağlamasını beceremez. yani diyelim bugün mühendis hastalandı işe gelmedi diye iş durmaz,teknisyenler işini yapmaya devam eder. ama teknisyenler hastalansa işe gelmese mühendisler hiç bir iş yapamaz.
CooRDeLia
kullanıcısına yanıt
Hocam benim babam senelerce farklı fabrikalarda yöneticilik yaptı bende sık sık gelip giderdim bu fabrikalara. Milyon dolarlık alman japon vs. Makineler oluyor bu fabrikalarda ve bozulduğu zaman genellikle türkiyede kalifiye eleman bulunmadıgı için bu makinelerin üreticisi firmalar mühendislerini yanında teknisyenleri ile yollarlardı. Ve emin ol senin benim türkiyede hiçbir yerde kazanamayacağımız maaşları kazanan bu mühendisler teknisyenleri ile birlikte tulumları çeker yağlı makinelerin altında tamirat yaparlardı. Bizde izlerdik. Almanyanın mühendislikte ne kadar gelişmiş bir ülke olduğunu biliyoruz bence masa başı mühendislikten kurtulmamız gerekiyor. Bu minvalde nacizane gözlemlerimi aktafmak istedim.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7DF5D07B0
Bu ne kardeş aynısı tahtakalede 20 lira O kadar okulu uzaktan kumandalı araba yapmak için mi okudun.Ben olsam bende ciddiye almam şunu proje diye getiren birini.Biz bunu ilkokula giderken iş eğitimi dersinde felan yapıyorduk
Alıntıları Göster
bu yüzden sana değil hocalara sunuyoruz, neyseki ödül aldık itibarımız var
quote:
bu yüzden sana değil hocalara sunuyoruz, neyseki ödül aldık itibarımız var
Alıntıları Göster
ironi yapıyorum ama anlatamadım kendimi tam olarak galiba yani şunu demek istiyorum organik hoşaf yapsaydın şuan tubitak peşindeydi Bence projelerinizi yurtdışında biyerlere sunarsanız en azından keşfedilme ihtimaliniz olur diye düşünüyorum.
arkadaşlar üretimin tasarımın içine girmemiş kişilere ordaki ortamı ,kafanızdan geçen düşünceleri,haleti ruhiyenizi anlatmam çok zor;ancak yaşayan bilir.İşin içine girene kadar çok basma kalıp bilgi var hatta bildiğiniz her şey basma kalıp bilgi hiçbiri gerçek değil.İşin içine girince yeni dünyanız şekillenmiş oluyor.Her mesleğin zorluğu olduğu gibi bununda var.Bence eğlenceli de bir meslek.İleriye dönük kafamda değişik planlar.Ürün üretmek için iş verene bağlı olmamak güzel bir duygu. Ayrıca mühendis kardeşlerim için süreci anlatmayı düşünüyorum yeterince up gelirse.Fazla zamanım olmuyor.
Bence askerliği düşünebilirsin. Şu an gidersen asteğmen olman olası. En azından 1 yıl boyunca güzel para biriktirebilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-7DF5D07B0
ironi yapıyorum ama anlatamadım kendimi tam olarak galiba yani şunu demek istiyorum organik hoşaf yapsaydın şuan tubitak peşindeydi Bence projelerinizi yurtdışında biyerlere sunarsanız en azından keşfedilme ihtimaliniz olur diye düşünüyorum.
Alıntıları Göster
he eyvallah kusra bakma proje hassas noktamdı anlamadım.Bunu ilk nasa yapmış ayda görüntü almak için.Altında derin analizler var ama gel gör durumu.
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-FABA16B0B
Bence askerliği düşünebilirsin. Şu an gidersen asteğmen olman olası. En azından 1 yıl boyunca güzel para biriktirebilirsin.
şuan değil ama uzun süreçte iş bulamazsam giderim şuan ales kpss çalışıyorum
kangal159K
kullanıcısına yanıt
Konuyu görünce direkt bu aklıma geldi biliyormusun
www.ntv.com.tr
Atık maddeden çimento üreten öğrenciler Harvard'a davet edildi
Çocuklar atık maddelerden çimento üretmeyi başarıyor tubitak bu çocukları önemsemiyor kapısından içeri sokmuyor gidip organik hoşaf saçmalığına ödül veriyor ondan sonra elin yabancısı bizim gençlerimizi keşvedip harvard üniversitesi davet ediyor hemde dünyanın öbür ucundan.Daha çok şey yazardım da işte malum silivri soğuktur.