Şimdi Ara

Mekatronik Mühendisliği bitirdim işsizim soruları alıyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İşsisim soruları aliyorum nedir ya işsize ne soracaz ki
  • Sana bir soru sormayacağım ama önerim olacak. Dil ve donanım için uğraş, yurt dışında iyi bir ülkede yaşa. Almanya ya da İsviçre sana uyabilir mesela.
  • sevindim hocam çünkü kardeşim de mekatronik bitirdi bu yıl. ben daha üni bile gidemedim. benden başarılı olmasını istemiyorum umarım oda iş bulamaz niğde de okudu.
  • Kendini geliştir zırvalıkları artık sıktı. Arkadaşlar üniversiteler sanayi alanları değildir. Hepsinin müfredatı belli anlattıkları kitaplar belli. Çok büyük farklılıklar yok sizi kandırıyorlar. Bir mühendisin kendini geliştirebileceği tek yer iştir. Kariyerine başladığı zaman kendini geliştirebilir. O laboratuvarlar sadece size bitirme projesi yaparsanız o da belki bakın belki diyorum kullanımınıza hocanın gözetiminde izin veriyorlar. Üniversitede Iron Man olmuyorsunuz yani. Bu Türkiyenin çoğu yerinde böyle. Bu arkadaş işe girmediği sürece kendini geliştirmesi pek olası değil. Yapabileceği bir şey yok yani. Bekleyecek mesela torpili olsa BMC'ye girme imkanı yakalasa dehşet geliştirir mesela kendini. Bugün BMC de çalışan tekniker bir sanayi sitesinde çalışan ODTÜ mezunu birinden mühendislik adına daha çok şey bildiğine eminim ki bunları görüyoruz zaten bitirme öğrencisi olarak geldiklerinde.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

bir teknisyen mühendis olmadan daha önceki tecrübe ve yaptığı işlere göre başında mühendis olmadan da bir işi çok rahatlıkla yapabilir,ama bir mühendis teknisyen olmadan bir kabloyu bile bağlamasını beceremez.
    yani diyelim bugün mühendis hastalandı işe gelmedi diye iş durmaz,teknisyenler işini yapmaya devam eder. ama teknisyenler hastalansa işe gelmese mühendisler hiç bir iş yapamaz.

Alıntıları Göster
    O yüzden teknisyen sayısı mühendis sayısından fazladır. Ben yinede demiyorum ki mühendis bilmesin. Bilsin ki böyle konuşanların ağızlarını kapattırsınlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: narrator12

Hocam benim babam senelerce farklı fabrikalarda yöneticilik yaptı bende sık sık gelip giderdim bu fabrikalara. Milyon dolarlık alman japon vs. Makineler oluyor bu fabrikalarda ve bozulduğu zaman genellikle türkiyede kalifiye eleman bulunmadıgı için bu makinelerin üreticisi firmalar mühendislerini yanında teknisyenleri ile yollarlardı. Ve emin ol senin benim türkiyede hiçbir yerde kazanamayacağımız maaşları kazanan bu mühendisler teknisyenleri ile birlikte tulumları çeker yağlı makinelerin altında tamirat yaparlardı. Bizde izlerdik. Almanyanın mühendislikte ne kadar gelişmiş bir ülke olduğunu biliyoruz bence masa başı mühendislikten kurtulmamız gerekiyor. Bu minvalde nacizane gözlemlerimi aktafmak istedim.
    Hocam ben demiyorum ki mühendis sadece otursun. Tabi ki öğrenecek ve bilecek. Emin olun her mühendiste biliyordur. Teknisyen yapar mühendis kontrolünü sağlar. Mühendisin onayından geçmeden bitişi kabul edilemez.

• CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    Konuyu şöyle bir okudumda , yeni nesil mühendis arkadaşlar, mühendisliği parlak masalarında kupalarında çaylarını yudumlarken arkada youtube açık bayan çalışanlarla şakalışırken evraklara imza atarken filan hayal ediyorlar. Bence acil şekilde titreyip kendinize gelmeniz gerekiyor. Belki bazı mühendislik dalları örneğin yazılım için olabilir ama mekatronik, makine gibi dallar için olmaz öyle şey. Olsa bile , ustabaşının, işçinin maskarası olursunuz, ağır dalga geçilirsiniz.

Unutmayın, çıraklığını yapmadığınız işin , ustalığını, mühendisliğini filan yapamazsınız. Bir çok yabancı mühendis gördüm ve bazılari ile kısa süreli çalıştım. Tekniker ne yapabiliyorsa mühendis aynısını yapabiliyor ve daha fazlası da üstüne koyuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakkalamca14

Konuyu şöyle bir okudumda , yeni nesil mühendis arkadaşlar, mühendisliği parlak masalarında kupalarında çaylarını yudumlarken arkada youtube açık bayan çalışanlarla şakalışırken evraklara imza atarken filan hayal ediyorlar. Bence acil şekilde titreyip kendinize gelmeniz gerekiyor. Belki bazı mühendislik dalları örneğin yazılım için olabilir ama mekatronik, makine gibi dallar için olmaz öyle şey. Olsa bile , ustabaşının, işçinin maskarası olursunuz, ağır dalga geçilirsiniz.

Unutmayın, çıraklığını yapmadığınız işin , ustalığını, mühendisliğini filan yapamazsınız. Bir çok yabancı mühendis gördüm ve bazılari ile kısa süreli çalıştım. Tekniker ne yapabiliyorsa mühendis aynısını yapabiliyor ve daha fazlası da üstüne koyuyor.
    Dediğiniz doğru. Ben buna karşı bir şey söylemedim zaten. Yapılması gereken şey belli. Mühendis adam o işin tüm gerekliliğini bilecek ve yerine getirecek. Benim demek istediğim işe ilk girdiğinde zaten doğal olarak bilmiyorsun. Ustadan, teknikerden işi öğreniyorsun bu artık ne kadar sürerse. Teorik ile birleşince senin farkın orada çıkıyor zaten. Tekniker bir yere kadar gelebilir, Mühendis daha fazlasıdır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.