Şimdi Ara

ivy bridge -P170EM ve P150EM Hakkında,sipariş bekleyenler,düşünenler,,, (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
0
Favori
11.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • http://www.monsternotebook.com.tr/P170EM-GTX660M-MONSTER%C2%AE-Q61P170EM01.html?srt=AZ

şu modeli almayı düşünüyorum da kafama takılan birkaç nokta var yardım edenler olursa cok güzel olur.

- harddisk hakkında yukarıda yazılanların bir kısmını okudum, tam olarak üzerinde takılı olan 500 gb lık harddisk bana az geldi ek yapmayı düşünüyorum ama 500 gb lık aynı harddiskten mi eklesem yoksa 120gb lık ssd mi eklesem karar veremedim. ne gibi farkı olur performans açısından verdiğim fiyat farkına değer mi ?

- 2x4gb ram yeterli gibi geldi, orjinali ile kingston hyperx arasında ne kadar performans olarak farkeder ?

- parlak ekran ile mat ekran arasında ne gibi bir fark olur. tabi mat ekran cok daha mantıklı geliyor ama gerçekten benim en nefret ettiğim olay olan ekran yansımasını önlüyormu ya da bunun yanında dezavantajları var mı parlak ekrana göre ?

- daha önce linux kullanmadım orjinal windows'a da para vermek istemiyorum. linux ilk aşama da bana problem çıkarır mı ?

yardım edenlere şimdiden teşekkürler, iyi forumlar.

• 120 gb ssd ekleyin fiyatları kıyaslayın piyasada uygun kampanyalar var sonradan da takabilirsiniz. 1600 lük kingstone ya da corsair seçmeniz faydalı olacaktır, işlemci ve ekran kartı kuvvetli olduğundan artısını görürürsünüz, şahsi tercihim ucuz olduğundan corsair i seçmek olmuştu. Mat ekranın artısı parlaklığı ve yansımayı önlemesi, açıkçası fiyat farkı bana da fazla gelmişti ama kıydım paraya tercih ettim dezavantajı renklerin canlılığını biraz kaybetmesi gibi bahsediyorlar ama grundig marka bir laptopta baktım çok da öyle bir durum gçremedim, ayrıca gözü daha az yoruyor diyor onu kullanan arkadaşımda. windows 8 beta legal şekilde bir seneye kadar kullanılabilir tabi belli bir süre sonunda adamlar satın al diyecekler w7 de olduğu gibi ya da halıhazırda baika laptop pc niz varsa onu da kurabilirsiniz. Açıkçası elimde kendime ait lisans var ben o açıdan rahatım daha çnce aldığım acer marka laptop fark vererek macaristandan getirtme imkanım olmuştu.(microsoft ya da acer işte zaten acerın Türkiye desteği sürünüyor adamlar macaristandan yolladılar)

• finallerim başladığı için bir süredir giremiyorum foruma,,
    arkadaşlar bir kaç soru var aklımda eğer bilgi sahibi arkadaşlar varsa ve bilgilendirirse eminim bir çok kişinin işine yarayacaktır

-ram olarak ne seçmeliyiz 1600 mhz mi yoksa 1866 mhz mi

tamam frekans farkı var diğer yandan frekansı yüksek ramlerin tepki süreleri daha yavaş c11 falan filan ama açıkçası kullananlardan hissedilen performans farkları ne olur onu merak ediyorum , ve en önemlisi 1600 mhz desteği var ivy bridge işlemcilerde 1866 taktığımız zaman bios güncellemesi yapmazsak durum ne olur 1866 çalışır fakat 1600 mü gösterir (sanmıyorum ama ) , yoksa hiç farkı olmaz mı ,, ben şuanda 16 gb kingston hyperX 1600 mhz olarak verdim siparişimi bir de bi yorumda geçmişti 2 tane tam daha hızlı olur dendiğini hatırlıyorum,,
    tamam 16 gb ram gerekli değil şuan ama ben almışken tam alayım istedim o yüzden böyle bir yol izlemiştim bir de ileride belki başka bir notebook alırsam ona takabilirim (düşük ihtimal ama ) kısaca özetlersek

---Ram ---

1600 mhz vs. 1866 Mhz :
    1 - ödediğimiz fiyat farkına gerçekten değer mi
    2 - ivy bridge hm77 chipset de 1600 mhz desteği var durum ne olur güncelleme yapmazsak bi anlam ifade etmez mi
    3 - 4 slota da ram takınca hız düşer mi neden 2 slot daha hızlı olur deniyor öyleyse niye 4 slotlu yapmışlar :D

özellikle ricam şudur ki teknik terimler içerisinde boğulmadan gerçek anlamda hız farkını hissedebilir miyiz nasıl olur onu merak ediyorum

--İşlemci---

i7-3720QM vs i7-3820Qm

bu konudada frekans farkı var 100 mhz ve cache farkı var
    testlere baktığımızda arada biraz fark var görünüyor önemli olan şu aradaki o paraya değer mi değerse neden
    ne kadar fark ettirir ya da ileriye dönük ne kadar daha iyi olur 3820qm

--Harddisk - SSD -----

ben şuan mekanik + SSD olarak sipariş vermiştim fakat onca oyun yüklüycem ve ssd ye yüklemediğim taktirde ssd nin pek faydasını göremiycem sanırım
    gerçek dünya açılış testlerini izledim hibrit ,,mekanik ve ssd kıyaslamalarının tabiki ssd öndeydi fakat hibrid de çok geri kalmamıştı
    şuan 750 gb da bildiğim kadarıyla 8gb ssd var kingston un bunu kullanan arkadaşlar var mı windows puanları nedir ? performansından memnunlar mı
    örneğin film tarzı kopyalama yaparken saniyede kaç mb aktarım yapıyor bu hddler (ortalama olarak tabiki)
    ssd den cayma nedenim tamamen kapasitesi 240 gb lar alınabilir seviyeye gelince 1-2 yıl sonra alıp takmayı düşünüyorum belki daha erken ucuzlar alırım belli mi olur ama dediğim gibi içimde hala kuşkular var ne yapsam diye

--ÖNEMLİ----

Xotic pc de tanıtımını izledim sager in yani clevo p170em modelini orada hızlı açılış için mini sata ssd mi ne bişey diyordu 8 gb lık mı ne bir şey arkadaşlar bu bizim bilgisayarda da olacak diymi özellikle windows 8 hızlı açılış için çok ama çok iyi olduklarını söylüyorlar ki açılış için kullanılmak amacıyla ise bu mini sata portuna takılan ssd inşallah bizim bilgisayarlarımızda da olur olmaz sa da çok üzülürüm açıkçası

--Ekstra ---

son olarak 7200 rpm 500 gb hdd yi ileride ssd alırsam çıkarıp usb 3 kutuya koyup kullanmayı düşünüyorum bir sorun olur mu sizce ?
    ve ssd ye windowsu yükleyip 750 gb kingston hibrit diski de depolama olarak kullanmayı düşünüyorum hibrid diskteki ssd bölümü bir sorun bir çakışma yapar mı ,,500gb lık versiyonlarda bi çakışma filan diye konular geçmişti gerçi tanıtım yaparken kingston un hibrit i bu soruna çözüm getirdiği söylendi donanım haber de ama bilgisi olan var mı bu konuda arkadaşlar,,

herkese iyi forumlar dilerim ,, benim gibi sınavları başlayanlara da başarılar :D

• quote:

Orijinalden alıntı: altan99

finallerim başladığı için bir süredir giremiyorum foruma,,
    arkadaşlar bir kaç soru var aklımda eğer bilgi sahibi arkadaşlar varsa ve bilgilendirirse eminim bir çok kişinin işine yarayacaktır

-ram olarak ne seçmeliyiz 1600 mhz mi yoksa 1866 mhz mi

tamam frekans farkı var diğer yandan frekansı yüksek ramlerin tepki süreleri daha yavaş c11 falan filan ama açıkçası kullananlardan hissedilen performans farkları ne olur onu merak ediyorum , ve en önemlisi 1600 mhz desteği var ivy bridge işlemcilerde 1866 taktığımız zaman bios güncellemesi yapmazsak durum ne olur 1866 çalışır fakat 1600 mü gösterir (sanmıyorum ama ) , yoksa hiç farkı olmaz mı ,, ben şuanda 16 gb kingston hyperX 1600 mhz olarak verdim siparişimi bir de bi yorumda geçmişti 2 tane tam daha hızlı olur dendiğini hatırlıyorum,,
    tamam 16 gb ram gerekli değil şuan ama ben almışken tam alayım istedim o yüzden böyle bir yol izlemiştim bir de ileride belki başka bir notebook alırsam ona takabilirim (düşük ihtimal ama ) kısaca özetlersek

---Ram ---

1600 mhz vs. 1866 Mhz :
    1 - ödediğimiz fiyat farkına gerçekten değer mi
    2 - ivy bridge hm77 chipset de 1600 mhz desteği var durum ne olur güncelleme yapmazsak bi anlam ifade etmez mi
    3 - 4 slota da ram takınca hız düşer mi neden 2 slot daha hızlı olur deniyor öyleyse niye 4 slotlu yapmışlar :D

özellikle ricam şudur ki teknik terimler içerisinde boğulmadan gerçek anlamda hız farkını hissedebilir miyiz nasıl olur onu merak ediyorum

--İşlemci---

i7-3720QM vs i7-3820Qm

bu konudada frekans farkı var 100 mhz ve cache farkı var
    testlere baktığımızda arada biraz fark var görünüyor önemli olan şu aradaki o paraya değer mi değerse neden
    ne kadar fark ettirir ya da ileriye dönük ne kadar daha iyi olur 3820qm

--Harddisk - SSD -----

ben şuan mekanik + SSD olarak sipariş vermiştim fakat onca oyun yüklüycem ve ssd ye yüklemediğim taktirde ssd nin pek faydasını göremiycem sanırım
    gerçek dünya açılış testlerini izledim hibrit ,,mekanik ve ssd kıyaslamalarının tabiki ssd öndeydi fakat hibrid de çok geri kalmamıştı
    şuan 750 gb da bildiğim kadarıyla 8gb ssd var kingston un bunu kullanan arkadaşlar var mı windows puanları nedir ? performansından memnunlar mı
    örneğin film tarzı kopyalama yaparken saniyede kaç mb aktarım yapıyor bu hddler (ortalama olarak tabiki)
    ssd den cayma nedenim tamamen kapasitesi 240 gb lar alınabilir seviyeye gelince 1-2 yıl sonra alıp takmayı düşünüyorum belki daha erken ucuzlar alırım belli mi olur ama dediğim gibi içimde hala kuşkular var ne yapsam diye

--ÖNEMLİ----

Xotic pc de tanıtımını izledim sager in yani clevo p170em modelini orada hızlı açılış için mini sata ssd mi ne bişey diyordu 8 gb lık mı ne bir şey arkadaşlar bu bizim bilgisayarda da olacak diymi özellikle windows 8 hızlı açılış için çok ama çok iyi olduklarını söylüyorlar ki açılış için kullanılmak amacıyla ise bu mini sata portuna takılan ssd inşallah bizim bilgisayarlarımızda da olur olmaz sa da çok üzülürüm açıkçası

--Ekstra ---

son olarak 7200 rpm 500 gb hdd yi ileride ssd alırsam çıkarıp usb 3 kutuya koyup kullanmayı düşünüyorum bir sorun olur mu sizce ?
    ve ssd ye windowsu yükleyip 750 gb kingston hibrit diski de depolama olarak kullanmayı düşünüyorum hibrid diskteki ssd bölümü bir sorun bir çakışma yapar mı ,,500gb lık versiyonlarda bi çakışma filan diye konular geçmişti gerçi tanıtım yaparken kingston un hibrit i bu soruna çözüm getirdiği söylendi donanım haber de ama bilgisi olan var mı bu konuda arkadaşlar,,

herkese iyi forumlar dilerim ,, benim gibi sınavları başlayanlara da başarılar :D

Arkadaş konuyu çok güzel özetlemiş açıkcası bunların cevabını ben de çok merak ediyorum özellikle Ram konusunu zira ben 1866 Mhz lik sipariş verdim 1866mhz kullanıma cıkmısta kullanmamak olmaz heral de :)

3720QM 3820QM ler arasında da güzel bir soru gönül ister ki 3820QM alalım sebebi tabiiki Cache meselesi 6 mb cache oldugu sürece gözümde sandylerden bir farkı yok hele 2820QM daha havalı geliyor açıkcası :D

+ Konuyu iyi toplamışşsın eline sağlık, benim de finaller baslıyor ama ben de tık yok , ben de sabırsızlıkla cevapları bekliyorum
    +Teşekkürler ;)

• quote:

--Harddisk - SSD -----

--Ekstra ---

Şu SSD, Hybrid ve mekanik diskler ile ilgili konuyu netleştirelim:

SSD tartışmasız en hızlısı ancak SSD 3 TL/GB iken mekanik diskler 0,5 TL/GB . Arada 6 kat fiyat farkı var.

0,75 TL/GB fiyatlı Hybrid disklerde 4-8-16 GB boyutunda entegre küçük SSD'cikler var --> Önbellek.
    Diskin mekanik kısmından sıkça erişilen dosyalar diskin akıllı algoritması sayesinde SSD'de yedekleniyor. Bu dosyalar için disk çok hızlı çalışıyor. Ama bu demek değil ki her zaman hızlı çalışacak.
    Mesela dosya kopyalamalarında mekanik diskler ile arasında bir fark olmayacak. Çünkü bu işlem için SSD alanındaki dosyalar kullanılmayacaktır. (Sadece mekanik disklerin 32 mb buffer'ın a nazaran daha geniş bir buffer alanı olduğu için %5-10 bir fark olabilir.)

Bence en iyi çözüm, 128 GB SSD + Mekanik disk. SSD üzerinde işletim sistemi ve oyun kurulumları, mekanik diskte ise, mp3, film ve kurulum/yedek dosyaları.
    Oyunlarda tam SSD performansı alırsınız ve hızlı bir işletim sistemi bu perforamnsı daha da arttırır.

Detay için:
    http://blog.laptopmag.com/seagate-2nd-gen-momentus-xt-hybrid-hard-drive-provides-750gb-at-near-ssd-speeds

• quote:

mSATA p150em ve p170em'lerde var ama üzerinde takılı gelmeyecek. Lenovo servislerinden veya ebay'dan bulabılırsınız. Fiyatı şu an için ssd ile kapışır. Yazın olursa benım p150hm'ye de bir deneyeceğim. 128gb msata bulunmaz icat vallaha. Hatta işi abartıp wireles kartını çıkarabilrim. Nasıl olsa harici anten kullanıyorum.

2820qm şu an için 3610 dan daha avantajlı gözüküyor. intel fiyatlarında:

2820 570 dolar
    2860 570 dolar
    3610 350 dolar
    3820 with hd 3000 570 dolar
    3820 with hd 4000 en yükseği buydu ama fiyatı hatırlamıyorum :D

Focus amcaya sorun isterseniz 3610 yerine 2860 denemesi yapabilirsiniz. ellerinde 2820 yok galiba.

• bu sıralar fan sesine takıldım notebookcheck in incelemesine göre fan sesleri çok gürültülüymüs p170hm de bostayken 31-38 db p170em de 31-35 db arası bu iyi ama yukteyken p170hm de 41-43 db iken p170em de 43-53 db oluyormuş oyun oynarken bile 53 lere yaklasacak o zaman da baya rahatsız olabilecegimizi düşünüyorum
    ayrıca asusun g75 modeli incelemeye göre yukteyken 37-41 db mis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_k -- 27 Mayıs 2012; 6:34:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_k

bu sıralar fan sesine takıldım notebookcheck in incelemesine göre fan sesleri çok gürültülüymüs p170hm de bostayken 31-38 db p170em de 31-35 db arası bu iyi ama yukteyken p170hm de 41-43 db iken p170em de 43-53 db oluyormuş oyun oynarken bile 53 lere yaklasacak o zaman da baya rahatsız olabilecegimizi düşünüyorum
    ayrıca asusun g75 modeli incelemeye göre yukteyken 37-41 db mis

Fan sesi 53 db'ye Prime95 gibi bilgisayara işkence eden testlerde ulaşılıyor, GPU ve CPU'ya %100 yükleniliyor. Gerçek hayatta bu değerlere ulaşılacağını sanmıyorum. Oyun sırasında 43 db'ye ulaşıyor ses seviyesi, bu da bence o kadar kötü değil. Hele ki benim diyen Alienware'in 42 db'ye ulaştığını düşünürsek.

Zaten özellikle arkadan çok ses gelmeyen simülasyon, strateji türü oyunlardan tam zevk alabilmek için dış sesleri geçirmeyecek bir kulaklıkla oyun oynanmalı dizüstü bilgisayarlarda. FPS'lerde zaten sürekli bir çatışma sesi oluyor, fan sesi daha rahat bastırılıyor.

Bence mühim olan yüksüz durumdayken, mesela Youtube'da video izlerken ya da forumda gezinirken ulaşılan ses seviyesi. Gece sessiz bir ortamda uzun bir süre otururken rahatsız etmemesi daha önemli kanımca. Maksimum 34db görülmüş bu durumda. Böyle bakınca ses seviyeleri normal gözüküyor.

• arkadaşlar ilk parti teslimatlar yaklaşıyor umarım notebook u alan ilk kişiler fikirlerini performans testleri gibi detayları bu başlık altında paylaşırlar ,,iyi forumlar

• Alan varmı? 680m testleri düşmüş birazcık geçmiş 7970 i
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nm1

Alan varmı? 680m testleri düşmüş birazcık geçmiş 7970 i

alan yok galiba hiç ,, asıl ben şeyi soruyorum her aradığımda monster ı diyorum adres güncellemesi yapalım mı biz sizi aramadan göndermeyiz dediler,,acaba hiç gönderim için telefon alan var mı arkdaşlar yani aradılar mı sizi hazır notebook nereye gönderelim diye ?

• 150em ve 170em şuan alan yok hafta sonuna kadar gönderileceklermiş
  • Biraz araştırma yaptım sanırım bende monster marka laptop alacağım.Üniye bu sene başlayacağım acaba bu üniye merhaba kampanyasından faydalanabilir miyim ?Bu önemli çünkü 750 TL lik bir düşüş oluyor.Bütçemse yaklaşık olarak 3 milyar civarı.Şimdi ben 3 milyara alabileceğim en iyi monsteri almak istiyorum.Bilgisayar teknolojileriye pek alakam yok ama gene az çok bir şeyler anlarım.Ama sizden öneri bekliyorum sizce ne gibi özelleştirmeler yapıp almalıyım bilgisayarı.(Normal fiyatı 3 milay üniye merhaba kampanyasından 750 Tl çıkıyor ona göre yorum yapın)

Birde blu-ray mat ekran windows işletim sistemi aşırı fazla ram bunlara gerek yok.Birde ssd olursa 120 gblık iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jobbik

Biraz araştırma yaptım sanırım bende monster marka laptop alacağım.Üniye bu sene başlayacağım acaba bu üniye merhaba kampanyasından faydalanabilir miyim ?Bu önemli çünkü 750 TL lik bir düşüş oluyor.Bütçemse yaklaşık olarak 3 milyar civarı.Şimdi ben 3 milyara alabileceğim en iyi monsteri almak istiyorum.Bilgisayar teknolojileriye pek alakam yok ama gene az çok bir şeyler anlarım.Ama sizden öneri bekliyorum sizce ne gibi özelleştirmeler yapıp almalıyım bilgisayarı.(Normal fiyatı 3 milay üniye merhaba kampanyasından 750 Tl çıkıyor ona göre yorum yapın)

Birde blu-ray mat ekran windows işletim sistemi aşırı fazla ram bunlara gerek yok.Birde ssd olursa 120 gblık iyi olur

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=413641&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

yukarıdaki linkten
    17 inch em modeli notebook olarak ben bi özelleştirme yaptım

ekran kartı ilk 200 kişi için 670m seçtim 330 ve kdv
    2.hdd slotuna 750 gb momentus xt seçtim açılış testlerinde ssd ile 2-3 saniye farkı var şuan için gayet iyi
    ssd oyunlarına bile yetmez çok pahalı o yüzden 1 yıl sonra 500 gb mekaniği çıkarıp 240gb ssd takarsın mis gibi yada mini sata portu var boşta 1 sene sonra ssd takarsın o slota ivy bridge smart responce özelliğini kullanırsın bir çeşit raid sistemi ssd ye yakın hızlarda kullanıyorsun 60gb ssd ve 500 gb mekaniği combo yapıp ki 500 gb alan oluyor kullandığın
    son olarak da sigorta seçtim

toplam tutar 3055 tl oldu kdv dahil

burada şu konu var istersen ekran kartı olarak hd 6990m seçebilirsin ama optimus özelliği sadece nvidiada var

şu linkten ekran kartları sılamasına ve tıklayınca herhangi bir ekran kartına hangi oyunu kaç fps ile açtığını görebilirsin 20 fps üzeri iyi oynatıyor demektir bazı sahnelerde hafif kasma olabilir 30 fps üzeri ise akıcı oyun performansı anlamına gelir

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

arada sayılar atlıyor neden dersen masaüstü ekran kartları listede yok ve çift ekran kartları da yok
    nvidia sli diyorsa bir karta iki tane ekran kartı takılı demektir amd de ise crossfire

bu da hd 6990m ekran kartının test linki

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6990M.57308.0.html

gtx 670m in test linki

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670M.72197.0.html

not : oyunlarda neredeyse hepsini 6990m ile ultrada oynarsın fakat nvidia tercih edilme sebebi genellikle optimus özelliği yani sistem oyunlarda güçlü ekran kartını nette ve windowsta ise işlemci üzerindeki ekran kartını kullanacak bataryayı daha uzun süre kullanmanı sağlar bu amd kartlarda yok ve ikinci bir neden de nvidia yazılım yani driver konusunda her zaman amd den daha sorunsuz olmuştur

tercih senin ama harddisk konusunda şiddetle dediğim yöntemi izlemeni tavsiye ederim
    yani mekanik + hibrit (momentus xt) ve mini slota ssd takarak smart responce ve fiyat ucuzladığında 500 gb hdd yerine ssd alıp takarak

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Jobbik

Biraz araştırma yaptım sanırım bende monster marka laptop alacağım.Üniye bu sene başlayacağım acaba bu üniye merhaba kampanyasından faydalanabilir miyim ?Bu önemli çünkü 750 TL lik bir düşüş oluyor.Bütçemse yaklaşık olarak 3 milyar civarı.Şimdi ben 3 milyara alabileceğim en iyi monsteri almak istiyorum.Bilgisayar teknolojileriye pek alakam yok ama gene az çok bir şeyler anlarım.Ama sizden öneri bekliyorum sizce ne gibi özelleştirmeler yapıp almalıyım bilgisayarı.(Normal fiyatı 3 milay üniye merhaba kampanyasından 750 Tl çıkıyor ona göre yorum yapın)

http://www.monsternotebook.com.tr/customize/customize.aspx?id=413641&secenek=&secenek2=&adet=1&lang=tr-TR

yukarıdaki linkten
    17 inch em modeli notebook olarak ben bi özelleştirme yaptım

ekran kartı ilk 200 kişi için 670m seçtim 330 ve kdv
    2.hdd slotuna 750 gb momentus xt seçtim açılış testlerinde ssd ile 2-3 saniye farkı var şuan için gayet iyi
    ssd oyunlarına bile yetmez çok pahalı o yüzden 1 yıl sonra 500 gb mekaniği çıkarıp 240gb ssd takarsın mis gibi yada mini sata portu var boşta 1 sene sonra ssd takarsın o slota ivy bridge smart responce özelliğini kullanırsın bir çeşit raid sistemi ssd ye yakın hızlarda kullanıyorsun 60gb ssd ve 500 gb mekaniği combo yapıp ki 500 gb alan oluyor kullandığın
    son olarak da sigorta seçtim

toplam tutar 3055 tl oldu kdv dahil

burada şu konu var istersen ekran kartı olarak hd 6990m seçebilirsin ama optimus özelliği sadece nvidiada var

şu linkten ekran kartları sılamasına ve tıklayınca herhangi bir ekran kartına hangi oyunu kaç fps ile açtığını görebilirsin 20 fps üzeri iyi oynatıyor demektir bazı sahnelerde hafif kasma olabilir 30 fps üzeri ise akıcı oyun performansı anlamına gelir

http://www.notebookcheck.net/Mobile-Graphics-Cards-Benchmark-List.844.0.html

arada sayılar atlıyor neden dersen masaüstü ekran kartları listede yok ve çift ekran kartları da yok
    nvidia sli diyorsa bir karta iki tane ekran kartı takılı demektir amd de ise crossfire

bu da hd 6990m ekran kartının test linki

http://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-6990M.57308.0.html

gtx 670m in test linki

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-670M.72197.0.html

not : oyunlarda neredeyse hepsini 6990m ile ultrada oynarsın fakat nvidia tercih edilme sebebi genellikle optimus özelliği yani sistem oyunlarda güçlü ekran kartını nette ve windowsta ise işlemci üzerindeki ekran kartını kullanacak bataryayı daha uzun süre kullanmanı sağlar bu amd kartlarda yok ve ikinci bir neden de nvidia yazılım yani driver konusunda her zaman amd den daha sorunsuz olmuştur

tercih senin ama harddisk konusunda şiddetle dediğim yöntemi izlemeni tavsiye ederim
    yani mekanik + hibrit (momentus xt) ve mini slota ssd takarak smart responce ve fiyat ucuzladığında 500 gb hdd yerine ssd alıp takarak

Dediklerin çok mantıklı geldi.Peki bu sigorta neleri kapsıyor ?

• arkadaşlar öncelikle merhaba
    bu forumda yeniyim ve sizlerden yardım bekliyorum
    benim asus n53 sv sx182v laptopum var.ve içindeki dandik hynix ramleri değiştirmeye karar verdim.
    kingston hyperx pnp ramlarden almayı düşünüyorum veya corsair vengeance laptop ramlarinden.sizce hangisi daha iyidir?
    birde 16 gb ram yapınca kimileri kingstonda sorun yaşamış 8 gb 1866 mhz çalışıyormuş ama 16 gb da 1333 mhz e düşüyormuş
    başka hangi sorunlarla karşılaşabilirm işlemcim 2. nesil intel core i7 2630qm anakartım hm65 çipsetine sahip birde bios ayarı yok diyor iki ram reklamında ama ram hızını bios belirlermiş bilgilendirdiğiniz için teşekkürler

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?2503-Kingston-HyperX-1866-PnP-SODIMM-Memory/page4

http://www.anandtech.com/show/4503/sandy-bridge-memory-scaling-choosing-the-best-ddr3

http://forum.notebookreview.com/asus-gaming-notebook-forum/606929-kingston-hyperx-1866mhz-g74-2.html

http://rog.asus.com/forum/showthread.php?10768-G74SX-with-16GB-Kingston-HyperX-1600Mhz-PnP-memory.

http://www.legitreviews.com/article/1599/1/

http://www.legitreviews.com/article/1932/1/

• quote:

Arkadaşlar bu konuyu derli toplu konuşabileceğimiz bir ortam oluşturabilmesi için açtım,umarım hem forum üyelerince hem de monster yetkililerince rabet görür ve incelenir

quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Abi çok çocukça pc açılırken ahmet mi yazacak yani megaloman gibi

o değilde şimdi şöyle 3 milyarlık bir laptop almak için ne zamanı bekle diyorsunuz?

Herkeze selamlar,
    Ocak ayından beri MONSTER® Q63P170EM80 (ekstra:120GB Kingston mSATA SSD Disk var) http://goo.gl/gsh7G

Bütün yazlarınızı okuyamadım ama siparişiniz gelmediyse yada daha sipariş vermediyseniz her türlü sorunuz cevaplamaya çalışırım.

Bir iki püf noktası;
    -İşlemciyi yükseltmek için absürt paralar vermeyin hali hazırda üzerinde gelen gayet yeterli oyunlardahiç bir fark anlamıyorsunuz,gerekli testlerin olduğu sitelerden -bulabilirsem tekrar- link veririm. Eğer video render'ı alıcam sürekli diyosanız o başka ama oyuncuyum diyosanız zaten ekran kartı en önemli şey,bunu ço net söyleyebilirim. Zaten alınca hissediceksiniz,ekran kartına giden fan daha sıcak üflüyor,deli gibi yoruluyor zaten.. :) İşlemcilerin o koca güçleri havada kalıyor. Benim 3630QM bile..

-ATI'yi bence hiç düşünmeyin,Nvidia kalitesini hisetiriyor gerek driver güncellemesi,gerek optimus'u.. (Önce ATI'li sipariş vermiştim ama sonra daha yüksek fiyatda olsa nvidia'ya ile değiştirdim.200-300 lira daha fazla verebilirm sorun değil diyorsanız hiç düşünmeyin. Örnegin sadece Tomb Raider ve Bioshock için(tabi diğer oyunlarada gelen iyileştirmeler var) güncelleme geldi.

-Firma hakkında yazılan kötü yorumlara bakmayın,bizzat kendileri ile konuştum bi üründe yaşadıkları gümrük sorunundan yaşanan gecikme bana yansımadı. Hatta söyle söyliyim yurtdışındayım sadece ürünü almak için geldim gece ve sabah 5 de geri dönücektim,bunun için kesin tarih vermeleri istedim biletim yanması için,bir tarih verdiler ve sadece tarih için defalarca aradılar ve tslim tarihindenn daha önce teslim ettiler. Ki işlemcim 3610QM di ektra ücret almadan 3630QM taktılar

-3 aydır,ürünün üzerinde herhangi bir jelatinin çıkarmadım. HİÇ AMA! . Çünkü kendi klavye,mouse ve ekranımla kullanıyorum. O nedenle klavyesi hakkında tam doğru fikirler sunamam.(Çünkü ben alırken hep klavyesine laf ediyorlardı,"4 binlira vericem ve tuşlar ayrık olmıcak ha?!" gibi saçma sapan yorumlar okudum,bu 2 bin lira vericem ve iphone 5 alıcam ama 1 tuşu olucak ha?! demek kadar saçma...) Ama klavyesi şuan iyi gözüküyor,heleki klavyedeki mat kaplam gerçekten çok güzel,klavyenin yanlarında da aynı kaplamadan var,seçene olsa bütün hepsini onunla kaplayın derdim :D

-Kasa konusunda eğer yer sıkıntını yada 17.3 inç büyük demiyorsanız,kesinlikle büyük(17.3) ve 2 fanlı alın. Çünkü tek fanlı (15.6) kasalardaki 680M bu kasadaki 670-675M'e denk nerdeyse,tecrübe ettiğimden söyleyebilirim.

Dediğim gibi bunların haricinde başka sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CommandPrompt -- 26 Mart 2013; 15:51:09 >

• Şubat ayında Q63P170EMX67 aldım.Aynen ben de gidip bizzat elden teslim aldım.Deneme için üzerindeki ubuntuyu silip,32 bit win7 kurmuştum.O kadar güzel ki.performanstan o kadar memnunum ki hemen kıyamadım tekrar formatlayıp 64bit win7 kurmaya.Şimdilik böyle devam ediyorum.16gb ram'e yazık ediyorum tabi biliyorum.Windowsu biraz hırpaladıktan sonra kuracağım yenisini artık.Ama bu makineyi kullanmak olağanüstü bir deneyim.Ben bütün jelatinleri açtım.Cihaz üzerinde jelatine tahammülüm yoktur zira.Eskirse eskisin diyorum.Ben eskiyorum yahu, bilgisayar eskimiş çok mu

Logitech klavye ve mause ile kullanıyorum.Zira elimin alıştığı kısa yollar ve pageup-down tuş grubu her klavyede istediğim dizilimde değil.Ancak kendi klavyesi de gayet güzel ve kaliteli.

Video işlemede kullanıyorum.Eski dört çekirdekli masaüstü PC'me göre en az dört kat hız sağlıyor bana.Takılmanın "T"si yok.Her şey çok güzel.

• ya arkadaş nasıl hemen verebiliyorlar size anlamış değilim! 60 gündür ürünümü bekliyorum.
  • Arkadaşım ben beklemeli kampanyadan almadım.Peşin ödeyerek ve fazladan fiyat farkı vererek hemen aldım.Yoksa bekletiyorlar mecburen.Açıkçası burada okuduklarımdan sonra beklemeyi göze almadım.Zaten hemen teslim omasaydı almaktan vazgeçecektim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.