Şimdi Ara

İyi işlemci süper ekran kartı mı yoksa süper işlemci iyi ekran kartı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: userneym

Pekala, böyle bir ihtiyaca uygun sistem tavsiyelerini görmek için bu konuyu sadece takip ediyordum ama yanlış tavsiyelere daha fazla dayanamadım kusura bakmayın arkadaşlar.
    Daha mantıklı bir sistem kurmak gerek ve:

işlemci: _ Intel Core i7 4790K 4.0 GHz 8MB 1150p = 950 TL
    işlemci soğutucusu: 150 TL ( bu kule tipi soğutucular 16+cm yüksekliğinde oluyorlar, kasa seçerken bu yüksekliğe izin veren kasa seçmelisiniz) (1150 ve 1155 aynı ölçülerde soğutucu kullanabiliyor, yani 1155 'e uygun soğutucu 1150 'ye de uygundur.)
    Anakart:_ MSI Z97 PC Mate = 280 TL
    RAM: _ _ 32GB = 1000 TL
    ekran kartı: _ R9 280 = 700 TL
    Monitör:_ 27" = 1000 TL
    Kasa: _ _ = 100 TL (16+cm kule soğutucuya izin veren tüm kasalar olabilir, hangisinin tipini beğenirsen onu al, mesela benim çok hoşuma giden kasa budur:
    http://www.hizlial.com/deep-cool-tesseract-bf-usb-30-beyaz-kasa/10407715?gclid=CjwKEAiA0O2lBRDOrPX4oJP3t2oSJACjpaHAauz27XTJLt9Eg56u42v-QzRO9Loa3bf_denp1vtI4RoCeNvw_wcB
    HDD: _ _ _ = 500 TL (2 ad. 2TB) Western Digital marka al

işlemci hızı yüksek diye seçtim, hıza ihtiyacın olacak, ayrıca overclock ya yapabilirsin ama hiç gerek yok.
    anakart hem ucuz hem de 4 tane RAM yuvası bulunuyor, alacağın anarkartta 4 RAM yuvası olmasına dikkat et çünkü en çok RAMe ihtiyacın olacak.
    piyasada RAM max 32 olduğu için 32 GB da sınırlı kaldık ama SSD ile kombine edersen hız kaybın en aza iner.
    Monitör en az 27" al bu boyutta hepsi iyi tipini beğendiğini al.
    Kasa da pek önemli değil 16cm soğutucuya izin versin yeter, tipini beğendiğini al.
    HDD Western digital marka al.

bunlar yaklaşık 5000 TL yapıyor, bütçen dahilinde en uygun sistem bu.

aslında 500 GB bir SSD alıp scratch disk, işlem diski olarak tüm programlarına bu SSDyi göster, deli gibi performans alırsın, sen bile şaşırırsın elde ettiğin hıza... Tahmin edemeyeceğin bir performans zıplaması yaşarsın bence RAID HDD fikrinden vazgeç , bir HDD depolama olsun, programların 500GB SSD de çalışsın...

Quadro 3D modellemede işe yaradığı için Quadro tavsiye etmiyorum, senin işine yaramaz Quadro.

İki şey takıldı kafama, böyle bir sisteme tavsiye ettiğiniz kasa tipi mid tower. Sıkıntı olmaz mı? İçinde tek bir 120 mm fan var, 120mmlik birkaç fan daha isteğe bağlı extra satın alınırsa eklenebilir, eklenirse küçük fanlar olduğundan biraz gürültü olmaz mı?
    İkinci olarak elde Corsair 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) var demiştim. Şu anda programlarımın %80-90'ı yüklü kullanıyorum ve hala 60 GB kadar boş alanım var. Bahsettiğin 500 GB SSD nin kapasite dışında bir artısı var mı? Bu "scratch disk"ten ne kastettiğini anlamadım. Geçen aylarda bir harddiskim bozuldu, içindeki veriyi kurtarana kadar canım çıktı, 2 hafta zamanım gitti. RAIDden vazgeçersem ve o bir HDD bozulursa ÇOOK büyük kayba uğrarım.
    Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim.

• mamy_dh :
    1-) O kadar fanı ne yapacaksın, hobi sistemi mi topluyorsun yoksa iş mi ? 1 tane egzoz fanı dışında başka fana ihtiyacın yok.
    2-) kasa aslında zevk meselesidir, kule tipi soğutucu barındırabilen herhangi bir kasayı tercih edebilirsin, çok büyük almak zorunda değilsin.
    3-) SSD büyüdükçe ömrü ve performansı artar. Ayrıca SSDleri mümkün olduğunca boş bırakmalısın. en fazla %75 doldur diyorlar...
    4-) bende gençliğimde yayıncılık yaptım senin kullandığın programlar, RAM yetmediğinde veya HDD ye kayıt yapmak istediğinde HDDye verileri geçici olarak yazar ve okur ve yazar ve okur ve böyle bir yavaş döngüye girer.
    5-) Bu yüzden RAM maksimum olmalı yani 32GB RAM (4 tane 8GB)olmalı.
    6-) işlem diski HDD olursa çok yavaş olacağından SSD kullanırsan hayalinin ötesinde performans artışı alırsın.128gb SSD başlangıç olabilir en kısa zamanda 500GB SSD ye geçmelisin.
    7-) HDDleri Raid deyince RAID 0 zannetmiştim, senin niyetin yedekleme amaçlı RAID 1 imiş: Tavsiyem RAID yerine yedeklemeli çalış, bunu ister bir programla otomatik olarak, ister kendin manual olarak yapabilirsin. Ben güvenlik açısından her akşam kendim işten çıkmadan önce manual olarak yedek alıyorum.
    8-) Ben bilgisayarda birşeyler yaparken elim 30 sn'de bir CTRL+S tuşuna gider, umarım sende aynısındır.

• Render işlerinde AMD kendi fiyat sınıfı intel işlemcilerden açık ara öndedir. Yük ekran kartından çok işlemci ve RAM'a düşer bu temel bilgiler atında sisteminizi kurmanızı tavsiye eder, söylediklerimi araştırmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: userneym

mamy_dh :
    1-) O kadar fanı ne yapacaksın, hobi sistemi mi topluyorsun yoksa iş mi ? 1 tane egzoz fanı dışında başka fana ihtiyacın yok.
    2-) kasa aslında zevk meselesidir, kule tipi soğutucu barındırabilen herhangi bir kasayı tercih edebilirsin, çok büyük almak zorunda değilsin.
    3-) SSD büyüdükçe ömrü ve performansı artar. Ayrıca SSDleri mümkün olduğunca boş bırakmalısın. en fazla %75 doldur diyorlar...
    4-) bende gençliğimde yayıncılık yaptım senin kullandığın programlar, RAM yetmediğinde veya HDD ye kayıt yapmak istediğinde HDDye verileri geçici olarak yazar ve okur ve yazar ve okur ve böyle bir yavaş döngüye girer.
    5-) Bu yüzden RAM maksimum olmalı yani 32GB RAM (4 tane 8GB)olmalı.
    6-) işlem diski HDD olursa çok yavaş olacağından SSD kullanırsan hayalinin ötesinde performans artışı alırsın.128gb SSD başlangıç olabilir en kısa zamanda 500GB SSD ye geçmelisin.
    7-) HDDleri Raid deyince RAID 0 zannetmiştim, senin niyetin yedekleme amaçlı RAID 1 imiş: Tavsiyem RAID yerine yedeklemeli çalış, bunu ister bir programla otomatik olarak, ister kendin manual olarak yapabilirsin. Ben güvenlik açısından her akşam kendim işten çıkmadan önce manual olarak yedek alıyorum.
    8-) Ben bilgisayarda birşeyler yaparken elim 30 sn'de bir CTRL+S tuşuna gider, umarım sende aynısındır.

kızma hemen userneym bilmemek değil öğrenmemek ayıp :) çevremdekiler full tower olsun illa diye tutturdu bense daha önce hiç full tower kullanmadım zaten. Mid Tower kasada bu işlemci ekran kartı yüksek hızlı remlere tek veya 2 120 mm fan yeterse oh ne ala para farkını ilave remlere veririm daha iyi olur. Cooler master Hyper 212 EVO (Coolermaster) bahsettiğin kasaya sığar tahmin ediyorum (sığmazsa uyar lütfen). SSD hakkında yazdıklarını ilk defa duyuyorum, ilginç. Ben bayağı uzak kalmışım bu işlerden. Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

• SON BİR SORU
    CPU Benchmark Testlerinde
    Intel Core i7-4770K @ 3.50GHz 10,237 puan $344.99
    AMD FX-9590 Eight-Core 10,214 puan $227.99

Elektrik tüketim farkı sorun değil, onun dışında bu fiyat farkına değer bir fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamy_dh -- 21 Ocak 2015; 10:38:37 >
  • aklını daha fazla karıştırma, söylediğim sistemi al. çünkü senin ihtiyacını biliyorum.
  • Benim yazdığım Z97 soketli sistem f/p olarak idealdir, oyun da oynarsın söz ettiğin programları da kullanırsın, ancak bütçenin tamamını yani 5 bin tl olarak kullanacaksan Lga2011 soketli ddr4 tabanlı sistem çok daha iyi olur.
  • Arkadaşlar son durum bu. Resmi kurumdayım internetten alışveriş yaptıramadığım için şehirde bulunan vatan bilgisayar fiyatlarına göre hesap ortada.
    Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci 1025,50 TL
    Intel MSI Z97 PC Mate Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3000MHz(O.C.) Anakart 278,76 TL
    COOL MASTER HYPER 212EVO İŞLEMCİ SOĞUTUCU 136,26 TL
    COOLER MASTER SILENCIO 650 PURE MidT ATX USB 3.0 SİYAH KASA 230,02 TL
    ASUS 27" VS278H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR 809,96 TL
    Asus R9 280 DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı 645,26 TL
    2 x Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk 501,38 TL
    Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Beast DDR3 1866MHz CL10 XMP Ram 597,48 TL
    TOPLAM 4.224,60 TL alınacaklar
    Önceden aldırdığım Cooler master silent pro hybrid 1050W güç kaynağı ile 5000 TL sınırım doldu.
    Elde zaten Corsair 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma) SSD var.

Çok uzattım biliyorum ama birşey daha sormak istiyorum.
    Elimde yeni alınmış 2 adet 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 bellek var. Yukardaki 2x8GB HyperX Beast DDR3 1866MHz CL10 XMP belleği almasam, onun yerine 2 adet daha 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 bellek (toplamda 4 x 4 GB =16 GB) eklesem. çalışır mı ve performans çok etkilenir mi? Biraz araştırdım 1333 mhz ile 1866 mhz arasında pratikte önemsiz bir fark var yazıyor bazı forumlarda doğru mu? olursa 300 TL fark çıkıyor, o farkı daha iyi bir anakarta yada başka birşeye harcayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamy_dh -- 22 Ocak 2015; 9:45:33 >

• Overclock yapacaksan o anakartı alma, i7 gibi güçlü bir işlemciyi yük altında ne kadar süre stabil çalıştırır belli değil, soğutması zayıf.

Elinde 4*2 8gb ram varsa yanına aynısından alabilirsin, benchmark dışında 1600mhz ile arasında ki farkı anlamazsın.

Kasa da psu yok, psu'da eklemen lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Overclock yapacaksan o anakartı alma, i7 gibi güçlü bir işlemciyi yük altında ne kadar süre stabil çalıştırır belli değil, soğutması zayıf.

Elinde 4*2 8gb ram varsa yanına aynısından alabilirsin, benchmark dışında 1600mhz ile arasında ki farkı anlamazsın.

Kasa da psu yok, psu'da eklemen lazım.

Elimde 1050W psu var yazdım liste sonuna. Bu fikir iyi oldu anakart pek içime sinmiyor teşekkür ederim.

• Psu gözümden kaçmış kusuruma bakma.

En azından şu tür bir anakart iyi olur, sata ekspres, M2 sata ve soğutması biraz daha iyi yeni bir kart.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97s-sli-krait-edition-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmi-anakart.html?srt=UP

http://tr.msi.com/product/mb/Z97S-SLI-Krait-Edition.html#hero-overview

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

Psu gözümden kaçmış kusuruma bakma.

En azından şu tür bir anakart iyi olur, sata ekspres, M2 sata ve soğutması biraz daha iyi yeni bir kart.

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z97s-sli-krait-edition-intel-z97-soket-1150-ddr3-3200mhzoc-hdmi-anakart.html?srt=UP

http://tr.msi.com/product/mb/Z97S-SLI-Krait-Edition.html#hero-overview

Ben tek ekran kartı kullanacağım için Asus z97-K modelini tercih etmiştim hangisi daha iyi?
    http://www.asus.com/tr/Motherboards/Z97K
    Ekran Kartı modelide Asus birlikte daha iyi olur gibi yazılar var Asus sitesinde

• Asus'u servisi yüzünden çok önermek istemem, Msi ve Gigabyte şu ara daha iyi bu konuda.

Seçtiğin Asus'u da düşünebilirsin, bu segmentteki çoğu ürün benzer özelliktedir, sitelerinden bakabilirsin özelliklerine.
  • Çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.