Şimdi Ara

İyi Parti'nin CHP, SP ve ayrıca HDP ile ittifak yapmasına karşı çıkanlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.452
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Maroon On

quote:

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Arkadaşlar ip mantıklı hareket ediyor tüm muhalif partilere samimi davranıyor ki hepsinin seçmeninden oy kazanabilsin kürtlere ayrımcılık yapmayarak mantıklı hareket ediyorlar akp ye oy veren kürtler var aynı zamanda hdp den bıkmış mevcut iktidardan bıkmış kürtlerde var onlara düşmanca yaklaşırsan oy alamazsın akp bunu zamanında iyi kullandı kürtlerden oy alabildi.

Kaldı ki adamlar herkes kendi adayını çıkarsın kimin adayı 2.tura kalırsa onu destekliyelim diyor hdpnin 2.tura kalması çok güç eğer meral akşener yada chpnin adayı 2.tura kalırsa eğer birlik sağlanırsa böylelikle oylar dağılmamış olacak ip hdp ile ittifak yapacağız demedi yani amaç tatlı dille oy kazanmak düşman kazanmak değil bizim ülkemiz yıllardır ayrımcılıktan kaybediyor artık bu gidişata son vermek lazım.

Turkiye de hdp denilince neler dusunulduhunu biliyoruz. Meral aksener benim gordugum kadariyla zaten doguya bi ayri onem veriyor cizredeki karşılamayı gördük. Yani yapmak istediğini parti bazinda degilde halkla bulusmayla yapmasi daha mantikli degil mi? Tayyip ornegini vermissin tayyip zamanin hdp siyle ittifak mi yapti yok halka gitme yoluyla oy kazandi.

Demek istedigim iyi partinin hdp yi isin icine katmadan halka giderek oy kazanabilir. Ama hdp yi anmasi dahi tabandakileri rahatsiz eder.

Çok güzel değinmişsin kardeşim. HDP ile ittifaktan çok doğudaki halktan sempati kazanması aslında daha iyi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elizabeth Woolridge Grant

Kötü bir cumhurbaşkanı olmaması için bir sebep mi demokratik olarak başa gelmesi?

kötü adam olarak çağırmaman için sebep.

Hem şahısa hem makama saygı duymak zorundasın. Atatürk sevmeyen bir adam gelip geçmişimizde kötü bir adam vardı dese ortalığı yıkarsın " ülkeyi kuran adama nasıl kötü dersin " diye.

İşte buna makama saygı deniyor.
  • Bakma sen onlarin karsi cikmasina. Zamaninda kendileri iktidar olmak icin ayni seyi yaptiginda "iktidar olmak icin gerekiyordu" diye savunuyorlar. Yani akp yaparsa sorun degil ama baskasi yapmasin istiyorlar.

Bunun sebebi de burada soyledikleri bahaneler falan degil. Bu secim sistemini,yani %50 oy alma gerekliligini onlar getirdiler. Amaclari baskalari kendilerine karsi birlesip guclenmesin ve rte rahatca secim kazansin. Bu yani.

Zamaninda cemaat ile ortak olup her seyi vermelerini iktidar icin gerekli gorup herhangi bir sorumluluk almayanlarin ittifak karsiti olduguna inanabilir misin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Kötü bir cumhurbaşkanı olmaması için bir sebep mi demokratik olarak başa gelmesi?

Hem şahısa hem makama saygı duymak zorundasın. Atatürk sevmeyen bir adam gelip geçmişimizde kötü bir adam vardı dese ortalığı yıkarsın " ülkeyi kuran adama nasıl kötü dersin " diye.

Sahsa saygi duymak zorunda degilsin. Ama hakaret etmeme ve aşağılama zorunlulugun var yasalar gereği. Ataturke saygi duymuyorum diyen kimsenin basina birsey gelmiyor örneğin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zamaninda Fetoyle işbirliği (ittifak) yapanlar bu ittifaklari elestiremez. Feto, Pkk dan cok daha tehlikelidir. Pkk nin verebilecegi zarar bellidir. Karakol basar, bomba patlatir vs. Feto ise neredeyse ulkeyi ele geciriyordu, direkten döndü.

• Treth kullanıcısına yanıt
    Ben sana Atatürk'ü eleştiremezsin demiyorum ki. İstersen hakaret et bana ne. O senin ayıbın olur benim gözümde. Beni başkalarıyla karıştırmışsın.

Edit: Bu arada kendisine kötü bir cumhurbaşkanı demem hakaret değildir. Belden aşağı sövsem ve iftira atsam dediklerinde haklısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elizabeth Woolridge Grant -- 19 Aralık 2017; 1:6:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Sahsa saygi duymak zorunda degilsin. Ama hakaret etmeme ve aşağılama zorunlulugun var yasalar gereği. Ataturke saygi duymuyorum diyen kimsenin basina birsey gelmiyor örneğin.

Şahıslara saygı etik gereğidir. İyi bir insanın bunu yapması gerekir.

• Elizabeth Woolridge Grant kullanıcısına yanıt
    Hayır hayır. Yazım biraz sert oldu sanırım, daha farklı şekilde yazacaktım ki alıntı yapmışsınız, bende değiştirmedim. Kalp kırmaya değmez.

Konuya döner isek, yani benim midem böyle bir oluşumu kaldırmıyor. Chp'ye de sırf bu yüzden kızgınım. Yani bebekleri, öğretmenleri,doktorları, hemşireleri, askerlerimizi ve polisimizi, korucuları şehit eden bir yapı ile ve bu oluşumun Türkiye'ye maddi ve manevi açıdan kaybettirdiği değerleri ve zaman kaybını düşündükçe aklım almıyor.

Bir insan ve desteklediği parti nasıl sırf dereyi geçmek için böyle bir oluşumun içinde yer alabilir? Sizin mideniz kaldırıyor mu?

Bence Kılıçdaroğlu yine er meydanından korktuğu için, daha önce nasıl Ekmeleddin kozunu oynayıp genel başkanlığı devam ettirdi, şimdi de Meral kozunu oynayıp yine perde arkasında kalacak. Akşener'de buna alet oluyor. Chp ve İyi partinin Hdp desteği olmadan ipi göğüslemesi imkansız. Kaldı ki bu bile yetmeyecektir. Çünkü daha önce de yazdım hiçbir AKP'li Chp ve Hdp'nin desteklediği bir karşı oluşuma tepkisiz kalmayacaktır.

O sebeple İyi Parti'ye DSP ve MHP örneğini verdim. Rahşan Ecevit'in de , “Eli kanlı katillerle hükümet kurulmasını içimize sindiremeyiz” demesini unutmadım.

Şimdi ise kalkmış temelinde 'Milliyetçi' bir parti olduğunu iddia eden bir parti dereyi geçmek için PKK ile bile işbirliği yapabilir deniliyor.

• İyi Parti'nin CHP, SP ve ayrıca HDP ile ittifak yapmasına karşı çıkanlar

Sözelciler için açıklama: 3 vektörün (yani 3 partinin) birleşimi 0 yapar. Çünkü biri Atatürkçü biri islamcı biri ise bölücü parti. Birazcık temel matematik bilgisi olan zaten dediğimi anlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 19 Aralık 2017; 6:6:38 >
  • Yani diyorsun ki

PKK nın partisine gerekirse bakanlık Bile verilebilir. Yanlışmıyım? Çünkü bir şey istiyorsan ilk önce VERECEKSİN

Ha bu bakanlık mı olur başka bir şey mi olur

Yoksa partiyi buna kudurup gazı verip elinde olan cnn fox gibi kanallarla habire pohpohlamaya çalışan sahibi abd ye ülkeyi mi verir artık bilinmez.

Ama şu net

Bir şey istiyorsan

VERECEKSİN

• Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin ülkenin başına anlayışı hakim olduğu müddetçe erdoğan gitmez.
  • Topunuz Gelin...
  • Çözüm sürecine bile siz pkknın yanındasınız diyenler dereyi geçene kadar(!) ittifak yapacakmış

• quote:

Orijinalden alıntı: everyonelovebisco

yahudi dölü,ananı da al git,kadınmıdır kızmıdır bilemem vb söylemleri olan adamın makamına saygı duyarım seçilmiş cumhurbaşkanı sonuçta kafandan etik kuralları uydurma kişiye saygı duyulmaması etik değil ne demek kime saygı duyup kime duyamıycamı akplilerin iziniyle mi belirliycem saygı duymamak saygısızlık yapmak anlamında değil ki harbiden bi akpliden saygı duymayı mı öğrenicez biz şimdi en ufak morarmada karşısındakini vatan haini ilan eden kitle bana nasıl saygı duyulacağını mı öğretçek

Böyle boş ve kışkırtıcı sözler 15 like almış zihniyete bak

• quote:

Orijinalden alıntı: Tanetr

quote:

Orijinalden alıntı: everyonelovebisco

yahudi dölü,ananı da al git,kadınmıdır kızmıdır bilemem vb söylemleri olan adamın makamına saygı duyarım seçilmiş cumhurbaşkanı sonuçta kafandan etik kuralları uydurma kişiye saygı duyulmaması etik değil ne demek kime saygı duyup kime duyamıycamı akplilerin iziniyle mi belirliycem saygı duymamak saygısızlık yapmak anlamında değil ki harbiden bi akpliden saygı duymayı mı öğrenicez biz şimdi en ufak morarmada karşısındakini vatan haini ilan eden kitle bana nasıl saygı duyulacağını mı öğretçek

Böyle boş ve kışkırtıcı sözler 15 like almış zihniyete bak

tam şuan karar verdim bütün karşıt görüşümdekileri blokluyorum blok

• quote:

Orijinalden alıntı: stepspeeddd

İyi parti=Feto

Sen buna delilin varsa getir. Ben sana başka bir partinin fetoyle işbirliğini gosteren yuzlerce delil gosterebilirim

• Zaten hep ittifak içindesiniz.Ekmek adam,7 haziran,referandum filan falan.

https://www.youtube.com/watch?v=CTWT_QnyjSI#t=32

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oozed -- 20 Aralık 2017; 1:14:31 >
  • Treth kullanıcısına yanıt
    Makama saygıdan ziyade kişinin yaptıkları ve başardıkları sebebiyle kişiye saygı duyuluyor. Yoksa o yüksek makamlarda Atatürk'ten sonra başkaları da yer aldı ama her devlet adamı halkın nezdinde aynı görülmedi. Yani aslında bu, o makamdan ziyade kişinin bizzat kendisine olan saygıdır. Mesela Fatih Sultan Mehmet. Bu adama olan saygı mevkiden ziyade onun başarılarıyla, kendisiyle ilgilidir. Aksi hâlde her padişaha, her koltuk sahibi devlet adamına aynı şekilde davranılırdı. Herkesi aynı şekilde anmıyoruz. Tabi evet makama en azından saygısızlık yapılmaz. Ama şu da var saygı karşılıklıdır.

• Bu nasıl bir düşünce yapısı ya, hadi bu düşünce yapısının içindesin başkalarına niye empoze etmeye uğraşıyorsun? anlamakta güçlük çekiyormuş.
    Ülkede yolsuzluk mu yapılıyor? tamam yapıldığını kabul edelim, ekonomi kötü mü? refah seviyesi düşük mü? Türkiyede yaşayan bu ülkenin vatandaşlarının büyük bir kısmının maddi yönden eziyet çektiğini düşünmeyen varsa zaten en kısa zamanda tatlı uykusundan kalkmasını tavsiye ediyorum. İnternet çağındayız açın 2 tane Avrupa & Amerika online shop sitelerini gezin vasıfsız insanların kazandıkları parayla neler alabildiklerine bakın, alım gücüne bakın.
    Bunlara söyleyecek bir şey yok da arkadaşım,
    Ekonomimiz çok kötü, her şey kötü gidiyor, ülkenin zorluk seviyesi nightmare diye böyle olmaz ülkeyi teröriste emanet edebiliriz nasıl bir düşüncedir ya? iyi parti, hdp ile ittifak içinde mi? chp, hdp ile ittifak içinde mi? x parti, hdp ile ittifak içinde mi? güzel.

Atarım boş oyumu makarna yemeye devam ederim, ülkemi teröriste peşkeş çekmem o kadar "kansız" değilim ben. Ne zaman bir parti gelir, Kendi vatandaşını sever, düşünür, kendi ülkesini düşünür işte o zaman makarnadan sıkılırım ben.

• Tanetr kullanıcısına yanıt
    dön bir daha bak kaç layk olmus

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.