< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bpaksoy -- 4 Aralık 2024; 19:32:47 > |
İyi renk performanslı 22 inç FHD monitör
-
-
Koorui VA panel olduğu için siyahlarda detay verir gri görünmesinin sebebi bu olabilir.
İps ler doğal görüntüye göre daha karanlıktır.
32UN880-B renkler fazla doygun olabilir.
Monitör almadan önce koorui monitörü kalibre etmeye çalışın, özellikle gamma ayarı düşükse siyahlar aydınlanır.
https://www.eizo.be/monitor-test/
Monitörün menüsünden renkleri artırın (lg monitörü referans alarak) veya ekran kartı yazılımından dijital vibrance da denenebilir.
https://www.rtings.com/monitor/learn/how-to-calibrate-your-monitor-settings
-
-
Yanıtınız için çok teşekkürler.
LG'de renklerin fazla doygun gözüküyor olabileceği uyarınızla farkettim ki LG'de gerçekten siyah ve koyu griler birbirine çok yakın gözüküyormuş ki Koorui'de siyah ve gri tonları farklılaşma sorunu dediğiniz gibi pek yokmuş.
LG'nin ayarlarıyla oynayarak siyahlar ve koyu grilerin biraz daha iyi ayrışmasını sağladım ki bu Koorui'nin renkler açısından bir nebze daha az rahatsız edici gözükmeye başlamasını sağladı ama Koorui'de gamma ayarlarına sınırlı olarak müdahale edilebildiğinden Koorui tarafında henüz önemli bir ayar değişikliği yapamadım.
Hem Koorui'nin ayar seçeneklerine hem de verdiğiniz diğer bilgi ve bağlantılara daha sonra daha dikkatli bakıp Koorui tarafında kayda değer bir fayda sağlayacak bir ayar değişikliği yapıp yapamayacağımı daha iyi anlamaya çalışacağım. Bu arada iade son tarihi gelmeden Koorui'ye yine de alternatif bakmaya devam etmeyi planlıyorum. Tekrar teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bpaksoy -- 4 Aralık 2024; 21:28:43 >
-
Şöyle bir bakınca özelliklerine göre bu ViewSonic epey uygun fiyatlı gözüküyor ama yer sorunu dahil çeşitli nedenlerden dolayı 21-22 inçten daha büyük bir ekran istemiyorum. Yine de tşkr.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bpaksoy -- 4 Aralık 2024; 20:48:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X