Şimdi Ara

İyi sistem oyun açarken reset atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ekran kartı : Nvidia GTX 980 4 GB 256 Bit
    İşlemci : i5 4460 3.20
    RAM : 8 GB

PC 1 yıllık ve çok memnunum. En azından çok memnundum. Hiç bir ayar değiştirme yapmadan oyun açılırken reset atmaya başladı. Leauge of Legends oyun ekranı açılınca BAZEN reset atıyor tekrar açıyorum giriyorum oyuna hiç açılmama durumu yok. Sims 4 oynarken ortasında çat reset atıyor. Bu sıralar diğer oyunları deneme şansım olmadı fakat GTA V oynadım bi 15-20 dk sıkıntı olmadı.
    Donma, kasma, garip ses v.b hiç yok.
    DAİMİ de olmuyor dediğim gibi LOL açılırken reset atıyor tekrar başlayıp girince oyun açılıyor. 45-50 dk oyun sürüyor ve en ufak problem yok.
    Sadece açılışta. Fakat Sims 4 oynarken ortasında çat atıyor.

İşlemci 45 derece civarı, Ekran kartı da yine 40-45 derece civarı geziniyor.
    Daima kapansa sorunu çözcem ama arada sırada kafasına göre yapması ilginç. VE her oyunda yapmaması.
    Assassin's Creed Syndicate saatlerce oynasan yapmıyor mesela. Belli bir eşiğe gelince çat kapatıyor gibi... Isınma problemi ve ya tozlanma problemi yok.

EDİT : Güç kaynağı :http://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-g650m-80plus-650w-moduler-guc-kaynagi.html budur.
    FORMAT attım sorun devam ediyor. Normal kullanımda sorun yok. GTA V oynadım sorun yok. Sims 4 oynarken uzun süre atmadı çat kapandı reset attı.
    Oyun problemli desek hata verir v.s bir şey yapar diye düşünüyorum. Ve ya tek oyunda olur aynı sorun. LOL'de de oluyor yeni client indirmeme rağmen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow39 -- 25 Eylül 2016; 19:29:07 >

• memtest ile raminizi 2-3 saat test edin bakalım error verecek mi

pc de hdd varsa hdtune ile diskinizi de teste sokun

işlemci macununu bi kontrol edin kuruluk varmı siz farkında olmadan işlemci sıcaklığı aniden çıkıyor olabilir

başka aklıma bir şey gelmedi hocam fanlarınızı kontrol edin oyun oynarken hepsi dönüyormu bi bakın

olmadı format çekip deneyin
  • shadow39 kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağınızın modeli nedir?
  • kablam kullanıcısına yanıt
    Hocam Memtest ile test ettim 2-3 saat değil yarım saat edebildim sorun çıkmadı.
    HD Tune ile test ettim sorun çıkmadı.
    İşlemci macununa nereden bakacağımı bilemedim kuruluğu var mı diye sıcaklığı sürekli takip ettim hep aynı seyretti bilmiyorum.

Garantisi var yarın götüreceğim Vatan'dan topladım.
    Onlara komple kasayı götürsem onlar sorunu tespit eder umarım. Her parçasını oradan aldım neticede.

@cato16 güç kaynağını ana konuya yazdım hocam cooler master g650m 80 plus
  • Garantisi devam ettiği için vatan computer'a götürdüm. 48 saat test ettiler. İşlemciye macun sürmüş. Başka problem yok dediler.
    Getirdim eve. Sims açtım 1-2 saat oynadım yine çat diye reset attı.
    Kafayı yicem nasıl bir hatadır bu. Hayır Sims bozuk desen 1 yıldır oynuyoruz.
    LOL'de de aynısını yapıyordu şimdi LOL'de denicem.
    Ayrıca oyun bozuk diye PC reset mi atar hadi hata versin bari...

Vatandakiler hep açık kaldı, oyun da oynadık oyun da açık kaldı sorun çıkarmadı dediler.

edit : Lol'de de attı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow39 -- 27 Eylül 2016; 21:43:55 >
  • Yeni konu açmak istemiyorum yok mu yardımcı olacak ne olabilir bu problem?
    Şimdi Fİfa oynarken de attı...
  • merhaba kardesim reset atıyorsa step step testleri yapmalısın yukarda arkadas bahsetmiş ram testini yapmıssın zaten
    disk ömrünü baktınızmı hd sentinel programıyla hem disk sıcaklıgı hemde heart yazan bölüm önemlidir resim paylaşırsan sevinirim
    başka tek bir neden kalıyor ekran kartınızın cok ısınması genelde ekran kartı sorunu oldugunda da reset atar siz pc nin bütün sıcaklık degerlerini
    buraya resim olarak atarsanız aida64 programıyla elimizden geleni yaparız anakart problemi olma ihtimali de var ama cok düşük
    önce bileşenleri bakalım sonra anakarta geliriz en son genelde sıcaklık probleminden reset atar zorlanma oldugu için
    bios ayarlarını kurcalamadınız mı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam vatana verdim tekrar ikinci kez ve sorun ana kartta deyip msi'ın servise yolladılar kartı. 2 Ekimde gitti hala gelmedi. 20 iş günü bu çarşamba doluyor. Öyle olursa değişim veya para iadesi zorunlu gibi bir durum var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ürünümden memnun kalmazsam nasıl iade ederim ?
    Mesafeli satışlarda 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik gereği, Tüketicinin hiçbir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin alışverişe konu ürünü teslim aldığı tarihten itibaren 14 gün içerisinde, ön bilgilendirme ve sözleşme niteliğindeki metinde yazılı olan usul ile cayma bildiriminde bulunarak sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu, cayma hakkı kullanımı kapsamında tüketicinin almış olduğu ürünü iade edebileceği veya değiştirebileceğini ve cayma bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren 20 gün içerisinde Vatan Bilgisayar olarak malı geri almayı taahhüt ederiz.
    Almış olduğunuz ürünü iade etmek veya değiştirmek istemeniz halinde, ürünün size ulaştığı tarihten itibaren 14 gün içinde tarafımıza ürünü iade etmek istediğinize dair bildirimde bulunmanız gereklidir. Bu bildirimi 0850 222 56 56 numaralı çağrı merkezimize yapabilirsiniz.
    Önemli:
    İade veya değişimini istediğiniz üründe veya ambalajında herhangi bir bozulma, kırılma, hasar, yırtılma ve benzeri bir durum tespit edilmesi halinde üründe iade veya değişim işleminin yapılması mümkün değildir.
    Yazılım ürünlerini iade edebilirmiyim ?
    Yazılımlar kesinlikle iade alınmamakta veya değişimi yapılmamaktadır
    Sarf malzemelerinde iade süreci nedir?
    Sarf malzemelerinde, ambalajı açılmış ürünler iade alınmaz. Eğer ürünün ambalajı açılmamışsa iade edebilirsiniz. Yazıcı, iade ve değişim işlemlerinde sarf malzemesi olan kartuş veya toner açılmış ise; kartuş veya toner bedeli düşülerek iade veya değişim işlemi yapılır. Cep telefonu siparişlerinde ürün müşteriye ulaştıktan sonra ortaya çıkabilecek arızalar için, müşteri ürünün kutusu içerisinde yer alan yetkili servislere başvurmalıdır.
    Ürün iade sürecinden sonra ödediğim ücreti nasıl geri alırım ?
    İade koşullarında belirtilen şartlara uygun taleplerinizde; ilgili ürün Vatan Bilgisayar'a ulaştığı andan itibaren on (10) gün içerisinde ürün bedeli alışveriş yaptığınız hesaba iade edilecektir. Kredi kartınıza yatırılan geri ödemenin kredi kartı ekstrenize artı bakiye olarak yansıması, bankanızın süreç ve uygulamalarına bağlı olarak ortalama iki - üç hafta sürebiliyor. Bu süreç genel bir uygulama olup, Vatan Bilgisayar’ın herhangi bir müdahalede bulunma hakkı bulunmamaktadır. İade işleminizin kredi kartınıza yansımasında gecikme yaşanması halinde, bankanızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

http://www.vatanbilgisayar.com/sikca-sorulan-sorular/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C0MPUTER -- 30 Ekim 2016; 20:20:56 >

• Ne konular açmışım diye gezerken bu konuyu gördüm.
    Sorunum tabii çözüleli 3 yıl olacak. Hala aynı PC'i kullanıyorum :D

Benim gibi araştırıp sonuca ulaşamayanlar için:
    Sorun ana kartta çıktı. Tamir edilemeyince para iadesi isteyip Asus ana kartı aldım 3 yıldır sorun yok devam :)
    Aynı sorunu yaşıyorsanız ana kartı kontrol ettirin önce.
    Çok sinir bozucu bir problem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.