Şimdi Ara

format atarken dondu ve pc'yi bir daha açamadım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bilgisayarımda modemle alakalı problem vardı. Virüs girmiştir format at denildi. Format atmaya başlarken biçimlerdik bölümünde %5'e geldi dondu biraz bekledim(15 dk) aynı kaldı bende reset attım ekran gitti kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor .s

yardımlarınızı bekliyorum..

Sistem ( konuşmaya değmez ama :D )

256 mb ram
    80 gb hdd
    2.40 intel işlemci
    64 mb ekran kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O-Zee AKA Contecau -- 10 Temmuz 2010; 13:36:07 >

• Muhtemelen o donmamıştır, hiç mi bakmadın İşlem imlecine hareket edip etmediğine.

Herneyse format esnasında RESET işlemi hemen her soruna sebebiyet verebilir, başta HDD daha sonra Anakart zarar görmüş olabilir ancak hiçbir ekran gelmiyorsa BİOS Post ekranı dahi ve ayrıca soruyorum herhangi bir (BEEP) sinyal sesi alıyor musun? Eğer ki almıyorsan Anakart'ın bozulmuştur.
  • her tür ses çıkıyo makedonn öncedende öyleydi hır-gür ötüyodu yani ya baktım aslında ama hiç hareket etmiyo old. yerde kalıyodu.
  • Hayır, sesten kastım sinyal sesidir. Örn; 1 Uzun 2 kısa sinyal sesi.
  • dikkat etmedim .s akşam bakarım bu ses'e göre aygıtları kontrol edicem değil mi ?
  • Elbette, her ses teriminin bir anlamı vardır. Anakartların Bios Çiplerine göre anlam değişebilir o sebeple anakartın marka ve modelinide belirtmen gerekir...
  • baktırdım birine hiç ses gelmiyomuş .s
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon Screenshot ve PC'ye atmak
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sana ilk önerim CMOS yap.
    nasıl yapacağını bilmiyorsan
    BIOS pilinin yanında veya etrafında üzerinde CMOS yazan 3 tane pini olan ikitanesinin üzerinde jumper bulunan bisidir.
    o jumperi pc calısırken çıkart ve diğer 2ye tak

pcnin kapanması lazım yani kendiliğinden elektriğinin kesilmesi lazım
    pcyi tekrar calıstır. görüntü gelirse diğer sorunlarını hallederiz
  • teşekkürler yan etkisi var mı mylife ? :D ekran'ı geri getircez diye anakarttan olmayalımda.
  • hiç bi yan etkisi yok mrk etme :D hergün farklı farklı pc lere yapıorum
    sadece bıos ayarı yapılacak onda da yardımcı olurum sana :D

iyi foumlar
  • peki sağolasın. :D anlat şimdi işyerinden yazıyorum akşam evde yapıcam.
  • Arkadaşın dediklerini aynen ve dikkatli uygula, kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: El Cazador

Arkadaşın dediklerini aynen ve dikkatli uygula, kolay gelsin.

eyvallah.
  • Anakart muhtemelen yanmış, problemde zaten burada CMOS zarar vermez istersen hemen yanındaki pili çıkart aynı işleme varır, BİOS'u DEFAULT hale getirecektir, sonuç çıkmadığı takdirde anakartı test ettirtmelisiniz ona göre yeni bir anakart alırsınız.
  • mustemelen bıos ayarı "delete" den yapılıyordur
    "f1" "f2" tuşlarından da yapılabilir
    herneyse pc yi ac
    ilk ekranda siyah beyaz olan ekranda deleteye bas 1-kac kez seni bios ekranına yonlendirecek

açılan sayfa bu veya buna benzer bi sayfa olacak (eğer faklıysa onunda anlatımı yaparız farklı ise söylemen yeterli :D:D )

burada Standart CMOS Features e giriyoruz ve karsımıza yeni bir sayfa açılıyor
    bu sayfada floppy disc i ve erorları iptal ediyoruz (resimdeki gibi)

daha sonra "ESC" ye basıp eski ekrana geliyoruz ve
    Advenced BIOS Features i seçiyoruz ve enterliyoruz

burda First Boot Device yi CD_ROM secersen pc acılırken ilk olarak CD Sürücünü görecek ve Buda Format Atmanı sağlayacak

Bıos da Baska isimiz kalmadı "ESC" ye basıp ana ekrana Giriyoruz ve "F10" tusuna basıp ayarları kaydediyoruz.

PC Formata Hazır Gerisi Sende :)

Dip Not : Pc acıldığında işlemci ekran kartı ve ram Isını kontrol et belki bunlardan biri formattayken kilitliyor olabilir
    Cd'ni değiştir. Cd romun ide kablosunu yada sata kablosunu Değiştir. Formatında bir sıkıntı olursa tekrar Yardımcı Olurum.
    Burda Yazılı Olanların Hepsi Bana aittir.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLife® -- 10 Temmuz 2010; 16:11:11 >

• çok teşekkürler mylife bios ekranım farklı ama :D
  • :):) hadi yaa :D ama hepsinde aynı yazılar yazıyordur. örnek bi resim gösterebilirsen ona görede anlatamı yapabilirim.
  • yok aga eyvallah anlarım ben ya yaparım bi şekilde çok sağol.
  • yararlı olabildiysek ne mutlu :D
  • buraya olumlu bi yorum attığım zaman yararlı olmuşsundur :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.