Şimdi Ara

İYTE Kimya müh mezunuyum soruları alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
2.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bölümün çok zor olduğunu biliyorum yakın çevremden. Malzeme bilimi ağırlıklı yüksek lisans programı gibi ilerliyor lisans programları. 1 tane ismi lazım olmayan hoca yüzünden 4 senede bitirebilen sayısı %10 civarlarında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cengaver _adayı C kullanıcısına yanıt

Başlıca Tüpraş ve Socar. Onların haricinde kimyasal üretim yapan hemen hemen bütün fabrikalarda istihdam edilebilir

• windstyle kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağolun hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim

• Hocam selamlar bir arkadaşım birkaç şey sormamı istedi size,iletiyorum

1-) yildiz teknik kimya okurken kimya mühendisligine farklı bir universitede veya universite içinde geçebilir miyim
    2-) kimya okuduktan sonra yüksek lisans yapmamın ne gibi avantajlari olur
    3-) kimya bölümünü bitirdikten sonra bu bölümün mühendisliği alanında da kendimi geliştirebilir miyim

• 1-İlaç veya biyoteknoloji alanlarında çalışma olanağı nasıl?(Yurt içi ve Yurt dışı)

2-Breaking Bad izlediğiniz için mi yazdınız?

• ahmetfeyiz kullanıcısına yanıt

1. Geçiş şartlarını maalesef bilmiyorum. Aynı fakülte içinde geçiş oluyordur ancak fakülteler arası hakkında bir fikrim yok. Okulun sitesinde veya yönetmeliklerde yazıyordur eminim.

2. Kimya bölümü hakkında da çok bir bilgim yok ancak tahminimce mezunların çoğu akademik devam ediyordur.

3. Kimya bölümü ile kimya mühendisliği temelden farklı bölümler. Kimya mühendisliğinde önce bilimsel hazırlıkla temel kimya mühendisliği derslerini aldıktan sonra yüksek lisans yaparak uzmanlaşmak tabi ki mümkün ancak gördüğüm kadarıyla fen fakültesinde okuyan arkadaşlar çoğunlukla mühendisliğe geçmeyi düşünmüyorlar. Fen fakültesinde verilen bakış açısıyla mühendislik fakültesinde verilen bakış açısı elmayla armut kadar farklı diyebilirim

Teşekkür ederim hocam geri dönütünüz için.

• 1. Ben de biyomedikal mühendisliğinde devam edeceğim doktorada. Bu bağlamda biyoteknolojide uzmanlaşmak mümkün ancak lisans eğitiminde en azından bizim okulda yeteri kadar biyoteknoloji track dersleri açılmıyor. Ben mbg ile yan dal yapmıştım.

Kimya mühendisliği lisans eğitimiyle ilaç veya biyoteknoloji alanlarında iş bulabilirsiniz ancak görev aldığınız departman ile temel bilimler mezunu birinin departmanı farklı olacaktır. Ar-ge kısmında kimya mühendisinin pek istihdam edildiğini zannetmiyorum, özellikle Türkiye'de

Kısacası sadece lisans eğitimiyle ilaç veya biyoteknoloji alanında çalışmak istiyorsanız kimya mühendisliği en iyi tercih olmayabilir.

2. Breaking Bad izledim ancak tercihimde etkili olmadı  

Teşekkür ederim yanıtınız için.

• Ben de İTÜ Kimya Mühendisliği terkim.  

İlaç endüstrisini unutmamak gerek. Bütün ilaç firmaları Kimya Mühendisi kaynıyor.

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

İTÜ'den bize yatay geçiş yapan bir arkadaş vardı gereksiz zor olduğundan bahsediyordu İTÜ'nün. Öyle bir vaka sanırım sizinkisi de  

Benim öyküm birazcık yaralı hocam, şu an çapa dişte 5. sınıftayım inş bu sene bitiyor  

• Ribas0 kullanıcısına yanıt

Oo biraz sert geçiş olmuş mutlusundur umarım şu anda  

• up

• Hocam maaş konusunda tatmin ediyor mu bölüm iyi ünilerden menzun isek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver _adayı -- 27 Temmuz 2023; 22:47:34 >

Mühendislik alanı gözetmeksizin iyi şirketlere girdiğiniz zaman benzer paraları alıyorsunuz zaten. Ek olarak özel sektörde pozisyon olarak yükselme imkanının diğer mühendislik dallarından biraz daha fazla olduğunu söyleyebilirim

Çok hızlı ve net cevap için teşekkür ederim

Rica ederim 👍

• Ben iyte yi beğendim aslında ama çevremdekiler istanbuldan oraya gidilir mi diyorlar. yurt vs. sıkıntı olduğundan ben de pek diretemiyorum. yazsam mı yazmasam mı kafam çok karışık. yarın tercih günlerine gideceğim bir şekilde bakayım nasıl bir yer.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.