Şimdi Ara

İYTE Kimya müh mezunuyum soruları alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
4
Favori
2.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İYTE Kimya Mühendisliğinden bu sene mezun oldum.

Cleveland State University'de Applied Biomedical Engineering programında bütünleşik doktora yapmak üzere Amerika'da akademik kariyerime devam ederken aynı zamanda teaching assistantlık da yapacağım.

Bölümü veya okulu tercih etmek isteyen genç arkadaşların sorularını bekliyorum  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bölüm nasıl hocam? İş imkanı vs? İlgisi olan birisi için yazılabilir mi? İş piyasası ne durumda Türkiye’de.Tebrik ederim bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sacrifice003 -- 20 Temmuz 2023; 15:12:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bölümü kimyadan ayıran nedir

• helal olsun hocam amerikaya doktora öğrencisi gitmek ne kadar mal oldu

devletten burs aldınız mı

• sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim öncelikle. Bölümü ben çok severek okudum. Bölüm 4 temel mühendislikten biri ve petrol endüstrisinde makine mühendislerinin kimya bilgisi eksikliği üzerine kurulmuş. Bölümü bitirdiğinizde Tüpraş gibi bir yerde işe başlarlarsanız öğrendiğiniz bütün bilgileri kullanıyorsunuz. İş imkanı olarak da öncelikle Tüpraş ve Socar'ın geldiği bir gerçek. Buralarda çalışan mühendislerin büyük çoğunluğu kimya mühendisi. Ancak boya, çimento vb. kimyasal üretim yapan yerlerde çalışmak mümkün

• buckley2398 B kullanıcısına yanıt

Kimya bölümünde bir kimyasalın üretiminin laboratuvar ölçeğinde nasıl yapılacağı bilimsel temellerle araştırılırken kimya mühendisliğinde bu üretimin bir fabrikada durmaksızın nasıl sağlanacağını temel mühendislik ve kimya mühendisliğine özel bilgilerle tasarımını ve kontrolünü yapmaktan ibaret

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim. Okurken bir burs almadım. Harcamalarım Amerika'ya ayak basana kadar olan harcamalarımdan ibaret, sonrası için bir maaşım var zaten. Uçak bileti, sınavlar, belge yollamak vb. gibi masraflar yaklaşık 50k tuttu bugünün parasıyla

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gpa kaç

• 3.03

ABD başvurusunda transkript denkliği istediler. ABD ortalamam 3.20 civarında

• windstyle kullanıcısına yanıt
    Gazi,Marmara,Eskişehir gibi üniversitelerde bu bölüm okunabilir mi? Orta seviye sıralamalardan pek çok merak eden var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

Bahsettiğin ve benzer okullardaki kimya mühendisliğine temkinli yaklaşmanızı öneririm. Tüpraş ve Socar 3-4 okulun dominasyonu altında ancak istisnalar da yok değil. Tüpraş'ta Gazi mezunu bir üst düzey yöneticiyle karşılaştığımı hatırlıyorum. Akademiye de devam edilebilir alternatif olarak. Yakın bir tanıdığım Samsun kimya müh mezunu ve bizde yüksek yapıyor, doktorada Hollanda'ya gitme olasılığı yüksek

İlla tercih etmek istiyorsanız İngilizce olmasına dikkat edin

• windstyle kullanıcısına yanıt

o 3-4 okul hangileri acaba söyleyebilir misiniz?

• Vioman kullanıcısına yanıt

Tüpraş özelinde söyleyecek olursam genel sırasıyla ODTÜ ve Boğaziçi diyebilirim.

İzmir rafinerisi özelinde bizden mezunların istihdamı son yıllarda çok arttı. Her sene 2 3 mezunumuz İzmir rafinerisinde çalışmaya başlıyor.

Kırıkkale rafinerisinde de duyduğum kadarıyla Hacettepe mezunu sayısı fazlaymış.

Socar için ise bizden mezunların R&D'de üst düzeyde çalıştıklarını biliyorum. Sahada ise istihdam edilen arkadaşlarımız var

• İytede sosyal imkanların kısıtlı olduğu doğru mu?

• Deniz kenarında küçük bir ege köyünün yanına kurulmuş bir okul. Köyde 3 4 tane öğrencilerin takılabileceği mekan var akşamları herkes oralarda oluyor. Havalar ısınınca çoğu kişi denize gidiyor. Midterm ve final dönemlerindeyse sosyalleşilebilecek en iyi yer kütüphane maalesef. Ben şehir merkezi çok sevmediğim için İzmir merkeze ayda yılda bir gidiyordum o yüzden pek eksikliğini çekmedim. Okulun konumu insanları mecburen ders çalışmaya itiyor olabilir  

• Selam . İYTE vs. Gebze Teknik karşılaştırırsak belirgin bir fark var mıdır sizce? Açıkçası ben İYTE yi daha çok beğendim ama İstanbulda olduğumdan yurt sıkıntısı çekeceğim muhtemelen.Buna rağmen İYTE yazılır mı

• Bir de İYTE malzeme mühendisliği neden bu kadar düşük puanlı acaba? Okul ve bölüm gayet güzel gözüküyor

• YTÜ, Hacettepe ve İYTE Cheng menzunu nerelerde çalışabilir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yellowlamp Y kullanıcısına yanıt

Gebze teknik hakkında pek bir fikrim yok ancak 'Yüksek Teknoloji Enstitüsü' modelini tutturamadıklarını biliyorum sadece. Bizimkiler dayanıyor hala. Kimya mühendisliği açısından söyleyecek olursam Gebze Teknik adını hiç duymadım sektörde

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.