Şimdi Ara

İYTE'yi Seçmemek İçin Nedenler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
6
Favori
19.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/1257ee5b-497f-4dd2-9232-884b8e1d6ee5.png

Bu da 2016 raporu. Mimarlıktan 4 kişi geçmiş. Toplam 70 kişi ( okulun nüfusunun %2'si )

100 kişiden 2'si geçiş yapmış. Bu kadar kötüyse neden geçiş bu kadar az ?

Ortalaması düşük olanlar gitmiş genelde. ( Size değil lafım. )

Dediklerinize saygım var ama yarısı yanlış. Ya da kendi bölümünüz için geçerli ( seminer vs ). ODTÜ'de başarılar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 3 Ağustos 2018; 20:47:52 >

• Hem ODTÜ kimya da hem İYTE kimya da okudun mu? İYTE neden daha zor açıklasana?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben gerçekleri söyledikçe iyte milliyetçileri kuduruyor yazık gözleriniz kör olmuş... bari yeni tercih edecek çocukları kandırmayın. Üstelik burada bana karşı gelenler hazırlık. Bölümünüze geçince bana hak vereceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mezun355 -- 10 Ağustos 2018; 22:46:45 >
  • Mezun355 M kullanıcısına yanıt
    Kardeşim. Verilerle, argümanlarla sana yorum yaptım. Cevap vermekten kaçıp iyte milliyetçileri kuduruyor ehe ehe yazma komik duruma düşüyorsun.

4. sınıf abinin yorumunu da attım.

Önceki yorumumu cevaplarsan sevinirim :
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134225772
    https://forum.donanimhaber.com/iyte-yi-secmemek-icin-nedenler--134151492-2#134227146
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134230022

Deli gibi geçiş demişsin. Mimarlıktan 8 kişi geçmiş. Ortalama da bir küsür. Senin ortalaman kaçtı ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 10 Ağustos 2018; 23:48:32 >

• theozy T kullanıcısına yanıt
    hocam sizce ege üniversitesinde bilgisayar okumak nasıl olur
  • Son kez kardeşlerimin yanlıştan dönmesi için up! İyte bu forumda şişirilmiş bir balondur..

• Hocam iyi hoş diyorsun da yazdıklarımın hiçbirine cevap vermiyorsun. Cevap verecek argümanın yok mu yoksa ?
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/134375446

Buna cevap veremediniz hala ?

İYTE şişirilmiş balon demek kolay. Ortalamanız kaçtı ?

ODTÜ'ye geçtiyseniz sizin ortalamanız 3,2 olsa mimarlıktan yatay geçiş yapan diğer 7 kişi 0.9 ortalama yüzünden geçiş yapmış oluyor. Deli gibi geçiş yok. Geçiş yapanlar da ortalaması düşük olduğu için geçiş yapmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 14 Ağustos 2018; 19:23:47 >
  • Yazdıklarıma cevap vermeeyip " İYTE milliyetçileri ağlamış konuya damlamış." demişsiniz. Anlaşılan cevap veremeyecek kadar çaresiz durumdasınız çünkü dediklerinizin büyük çoğunluğu yanlış. Öyle iyte milliyetçisi felan da değilim. Okulun ne eksiği varsa da yazdım bu forumdaki her mesajımda. Sizin kuyruk acınız var ki argümansız yalan yanlış bilgilerle mesajlar yazmışsınız. Hazırlığı bitirmişsin okulda daha yenisin deme. Yoruma 4. sınıf öğrencisinin de yorumunu ekledim. Üst dönemlerden birçok tanıdığım da var. Onlar neden seninle aynı görüşte değil ? İstersen bu sene makineden mezun olan abiyi çağıralım o da yazsın @Rubiscoo

Rubiscoo bu sene makineden mezun oldu. Okulda senden 2-3 kat daha fazla zaman geçirmiş. Aktif olunca gelsin o da yorum yapsın bakalım dediklerinin ne kadarı doğru.

PART 1 :

İYTE BİLGİSAYAR 4. SINIF ÖĞRENCİSİ, ASELSAN'DA STAJ YAPAN ABİMİZİN YAZDIĞI :
    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-hakkinda-sorulari-yanitliyorum--133814439-19#133954763

İYTELİ OLARAK CEVAP

Neden İYTE'yi tercih etmemeliyim;

En önemli nedeni şehre uzaktır; İzmir fahrettin altaya dolmuşla 1 saat, eshotla 1.5 saattir. Urlaya ise 25 dkdır. Alsancak kordon moruq demeyin çünkü en son dolmuş saat 11'de bitiyor. -- DOĞRU AMA BURAYI TERCİH EDEN BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUP TERCİH EDİYOR ZATEN

Çevresinde hiçbir şey yoktur; üniversitenin çevresinde sadece 1 köy olup sadece 2-3 kafe bulunmaktadır. Onlar da pahalıdır. Urla'da ise özellikle kışın vakit geçirmelik pek bir yer yoktur. Kışın zaten bomboştur. Zincir mağazalar yoktur. İhtiyaçlarınızı gidermek için en yakın avm en az 1 saat uzaklıktadır. Üniversitede çalışırım diyenler hiç gelmesin çünkü çevresinde çalışabilecek hiç bir mekan vs yoktur. -- DOĞRU. HAYATI HIZLI YAŞAYANLAR GELMESİN. ASOSYAL BİR OKUL.

Kampus bomboştur. Kafeler vardır ama fiyat performans oranları yerlerdedir. Ring yoktur. Var diyorlar ben onu gören şanslı insanlardan hiç olmadım. Ring yerine dolmuşlar kullanılmaktadır lakin çok nadir geçer. Hep doludur. Ayrıca şoförleri kabadır. Bazen seni nedensiz yere almayabilir hatta mimarlığa çıkarabilmek için bin tane laf etmek zorunda kalırsın. -- RİNGE DENETİM LAZIM DOĞRU. BİRKAÇ ŞOFÖR KABA AMA BEN HİÇ KABAYA DENK GELMEDİM.

Öğrenci azdır; eğitim için bu avantaj olsa da diğer şeylerde dezavantajdır. Öğrenci kulüplerinin neredeyse hiçbiri aktif değildir. Kulüpler azdır zaten. Gördüğüm kadarıyla da öğrencisi de odtü boun kadar açıkfikirli değildir. Haklıdırlar da öğrenci az olduğu için anında adın çıkar. Ayrıca öğrencilerin tek derdi kütüphanede yer bulmaktır. Örgütlenemezler. Migrosta 1.50 tl olan bisküvi kantinde 2 tl'dir. Lise gibidir. Üniversite kültürü yoktur. Memnuniyet araştırmasında her sene 1. Çıkar ama bu anketçiler okulda kimlere yapıyor bu anketi bilmiyorum -- ÖĞRENCİ KULÜPLERİ GAYET AKTİF. SADECE SINAV ZAMANINA VS DENK GETİRMEMEK İÇİN YAPILABİLECEKTEN DAHA AZ ETKİNLİK YAPILIR. AMA ÇOĞU KULÜP AKTİF. IEEE İNOVASYON GİRİŞİM DANS TOPLULUĞU TİYATRO TOPLULUĞU DAĞCILIK SATRANÇ OKÇULUK BASKETBOL FUTBOL GİBİ AKTİF TOPLULUKLAR VAR.

Barınma çok derttir; kyk yurdu kapasitesi çok azdır. 90'lardan kalma olduğu için bir çok sıkıntısı vardır. Odalardan bazılarında kişiye özel masa ve dolap yoktur. Klima bile yoktur. Yaz okuluna kalmayın derim(ha tabi ki kalacaksın..) kampüste bir tane özel yurt bulunmaktadır ama dört kişiliğe bile 600 küsür tl ödemek zorundasındır. Üstelik yemek vs de dahil değildir. Eve çıkmak istersen de köydeki evlerde kalabilirsin lakin dökülmüş 1+1'lere en az 1000 tl kira vermek zorundasındır. -- YURT 2005'TEN KALMA. ODASI KÖTÜDÜR. 3 KİŞİLİK ODADA 2 MASA 2 KOMODİN VARDIR. 3 DOLAP VARDIR. KLİMA BİLE YOKTUR NE SAÇMA CÜMLE ? HANGİ KYK'DA KLİMA VAR ? ÖZEL YURT PAHALI AMA İMKANLARI GAYET İYİDİR. GÜLBAHÇEDE KİRALAR AŞIRI YÜKSEKTİR. URLA UYGUNDUR.

Nadir etkinlik olur; diğer üniversitelerde bir çok etkinlik düzenlenirken iyte'de çok az olur. Seminer falan hak getire zaten. Kırk yılda bir konuşmacı gelir. Diğer üniversitelerde her alanda neredeyse her gün seminerler verilirken iyte'de yoktur. CV'nize yazılabilecek sertifikalı eğitimler de olmaz. Ki bu büyük kayıptır. Ha şenlik de yasaklanmıştır. Ne zaman serbest olur allah bilir. -- ŞENLİK YASAKLANMADI. BU SENE DE YAPILDI. GEÇEN SENELERDE BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI İPTAL EDİLMİŞTİ. ETİNLİK DİĞER ÜNİLERE GÖRE AZ AMA NADİR DENMEZ. BİRÇOK KONUŞMA, SEMİNER VAR. SEN KATILMADIYSAN SORUN SENDE. PERYÖN EGE'DEN GELENLERİ 40 KİŞİ DİNLEDİ. ADAMLAR ÇOK DEĞERLİ ŞEYLER ANLATTI HATTA SON SINIFLARI MÜLAKATA SOKTU DENEME AMAÇLI. AMA 40 KİŞİ DİNLEDİ ADAMLARI. SEMİNERLER GAYET YETERLİ. OKULDAN ZAMAN BULDUKÇA YAPILIR. SERTİFİKALI ETKİNLİK YOK DOĞRU AMA EGE, 9 EYLÜL'DE DE BEN PEK GÖRMEDİM.LINKEDIN'E BAKARSANIZ EGE, 9 EYLÜL DEVLETE NE KADAR MÜHENDİS SOKMUŞSA İYTE DE O KADAR SOKMUŞ. SAYISAL VERİLERLE KONUŞUYORUM. PART 2'DE DAHA DETAYLI BİR ŞEKİLDE YAZDIM SEMİNER OLAYLARINI.

İyte iş başvurularında sizi öne geçirir safsatası; bu yalanı çok duyacaksınız. Öğrencileri de bu yalana öğrencilik döneminde deli gibi inanır ama mezun olup iş aramaya başladığında gerçek yüzlerine çarpar. arkadaşlar özellikle mühendislik alanında babam dolasıyla bir çok firma ile içli dışlıyım. Kimse sizin üniversitesinizi tanımıyor. Evet ta-nı-mı-yor. -- EGE BÖLGESİ İÇİN YANLIŞ BİLGİ. İSTANBUL, ANKARA İÇİN DOĞRU. AMA 3-5 SENE SONRAYA ÇOK RAHAT TANINACAK. SIRALAMA YÜKSELİYOR. TEKNOLOJİ ÜSSÜ KURULUYOR. POPÜLERLİĞİ ARTIYOR.

Bir çok mülakatta cv'niz iyi olsa bile odtu, marmara, ytü, boun, itü, iü, hacettepe hatta ege öğrencisi sizi geçecektir. Bir odtü öğrencisinin işi 4. Sınıfta hazırken siz kep attıktan sonra sudan çıkmış balığa dönersiniz. Hocaların referansları da çok kısıtlıdır. Örneğin odtü kimya öğrencisinin aselsanda yeri hazırdır. Çünkü aselsan gibi bir çok şirkette odtülü egeli deu'lu aü'lü çalışır ve bu iş alımlarında sizi öne geçirir. Zaten izmir'de istanbul ve ankara kadar geniş iş sahası yoktur. Bu iki ili tutanlar kesinlikle izmiri düşünmeyin derim. -- ODAMDAKİ ABİ EHM'DEN MEZUN. 2.5 ORTALAMA, STAJ YAPMADI. DİREK 3.500'E İŞ BULDU. BM, MAKİNE MEZUNU ÇOK RAHAT İŞ BULUR Kİ linkEDIN'DEN TAKİP EDİYORUM. BU SENE MEZUN OLANLAR İŞ BULMUŞ. AYRICA İYTE BM SİTESİNDE YAZANA GÖRE 2016-2017 MEZUNLARININ TAMAMI İŞ BULMUŞ. DANDİK OKULA BAK. %100 İŞE SOKMUŞ BM MEZUNLARINI. ASELSAN'IN DAĞILIMI %65 ODTÜ, %15 HACETTEPE, GERİ KALAN %20 İSE DİĞER ÜNİLERE (GENELİ İTÜ YTÜ VS ) EGE VE 9 EYLÜL DUYMADIM BİLE. VARDIR AMA YERLEŞEN ORANINA GÖRE 100 KİŞİDEN 2-3'TÜR. KANIT LİNKİ : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ÜNİVESİTE MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIYOR LİNK

Bilgisayar, ehm ve gıda'nın kendine ait binasının olmadığını söylemiş miydim? Mimarlıkta da en son çatlaklar vardı. -- GIDA'YA YAPILIYOR BU SENE BİTER. BİLGİSAYARA DA YAPILIYOR AMA 2020-2021'E ANCA BİTER. EHM'NİN KENDİ BİNASI VAR. GALİBA GÖRMEDİNİZ BİNAYI ?

Sporla ilgileniyorsanız asla seçmeyin derim çünkü iyte'de sporun s'si yoktur. Fitness salonu berbattır. Bir çok makine çalışmaz. Yüzme salonu saat 5'te kapanır ders saatleriniz uyuşmaz. Stadyumu yoktur. Tek tenis, basketbol ve futbol sahası vardır. Gelmeyin körelirsiniz. Amerikan futbolu quittitch tarzı marjinal spor takımları da yoktur. Futbol takımı bile yoktur. Yoksa kulübu ben kurarım canım diyenler de üzülecek çünkü kulup olabilmeniz için gereken izni çıkarmanız en az 2 senedir. Hadi şans eseri gereken izni aldınız diyelim fakat ödenek verilmez. Öğrenci kulüplerinin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur heralde. Bkz. Boun, odtü, itü kulüpleri. -- OKUL İÇİ FUTBOL TURNUVALARI DÜZENLENDİ AMA İZMİR GENELİ OLMADI. BASKETBOL İSE İZMİR GENELİ DÜZENLENDİ. TENİS BU SENE PARA YETERSİZLİĞİNDEN OLMADI. ÇÜNKÜ ARAŞTIRMALARA BELİRNENEN BÜTÇEDEN DAHA FAZLA HARCANDI. BU YÜZDEN YEMEKHANE VS BİRÇOK YERDE KESİNTİYE GİDİLDİ ( 2017 FAALİYET RAPORUNDAN BAKABİLİRSİNİZ. )

Dersleri zordur; örneğin odtü kimya 70 bin küsür iyte kimya 190 bin küsürde alırken dersler bakımından iyte çok daha zordur. Yaz okulunda çok az sayıda ders açılır. Büt yoktur. Ki bütün ne derece hayati olduğunu üniversitede anlayacaksınız. Bunlardan dolayı çoğu kişi okulu 1 sene daha uzatır. Maddi ve manevi hem ailenize hem size yazık. -- DOĞRU --

Diğer okullardaki Mimar ve şbp'ler en az 4-5 teknik gezi yaparken siz yılda en fazla 2 tane yaparsınız. Ki genellikle 1 olur o sayı. Staj konusunda da diğerleri il il gezerken siz köyde staj yaparsınız. Evet bu sene 1. Sınıflara staj köyde yaptırılmış. -- MİMAR ve ŞBP İÇİN DOĞRU --

Hazırlıkları tam bilmiyorum ama onlar da en son okul tamirata gircek diye bizi yaz okuluna bıraktılar diye söyleniyorlardı. 3/2'si kalmış heralde. Ki bu sene müfradatı değişmiş ve çok kötü olmuş eğitimi. Sınıflar da 27 kişiliktir. Dil 27 kişilik sınıfta öğrenilmez. Diğer üniversitelerde taş çatlasın 18 kişilik olur. --NERENDEN UYDURUYORSUN ? TAMİRATA GİRECEK DİYE YAZ OKULUNA BIRAKTILAR YALANINI SİZDEN DUYDUM. 750 KİŞİNİN 150'Sİ DEVAMSIZLIKTAN KALDI. 200 KİŞİ YETERLİ NOT TOPLAYAMADI. 400 KİŞİ GEÇTİ. BİZZAT HOCALAR VE GEÇEN SENEDEN KALANLAR DAHA İYİ EĞİTİM OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. OXFORD İLKE ANLAŞILDI. TELAFFUZ AĞIRLIKLI ŞEKİLDE GİDİLDİ. GEÇEN SENELERE GÖRE ÇOK DAHA İYİ EĞİTİMİ VAR. O ÇOK ÖVÜLEN EGE , 9 EYLÜL , ODTÜ ,HACETTEPE ,YTÜ'DE HAZIRLIK SINIFLARI DA ÇOK KİŞİ. 18 KİŞİLİK HİÇBİR YERDE YOK. BUNU YAZMASAYDIN BİR ŞEY DEMEZDİM AMA SON YAZDIĞINDAN ANLADIĞIM kadarIYLA OKULDAN NEFRET ETMİŞSİN VE BU NEFRETE GÖRE ATMASYON YORUM YAPMIŞSIN.

PART 2 :

Seminer gayet fazla. Dediğim gibi Peryön Ege'yi 40 kişi dinledi. Adam hatta bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Seminer çok da millet gelmiyor. Sertifikalı seminer az o doğru. Bir örnek daha vereyim. Turingden geleceğe yapay zeka seminerine kulüp dolmuş ayarladı 20 30 kişi sabahın 7sinde uyanıp gittik. Koskoca okuldan 20 30 kişi gitti.

Seminer bol ama ben birkaç seminer dışında katılan görmedim. Createch'in etkinliğine tüm okul katıldı bir tek.
    Code of Duty etkinliğinde de salonun yarısı boştu. Aynı etkinlik başka okulda olsa dolup taşar orası. Millet ya vakit bulamadı ya da üşendi. Keza girişim topluluğu da büyük bir etkinlik hazırladı ama salonun yarısı doluydu.

Hazırlıkta birçok seminere katıldım. Hatta teknik gezilere de gidecektik ama ders saati uymuyordu.
    Küçük etkinlikleri saymiyorum bile. En az 5 10 küçük etkinliğe katıldım. 4 5 tane de büyük etkinliğe katıldım. Zaman bulsam rahat 5 10 tane daha katılacağım etkinlik vardı.

İnovasyonda kaç tane etkinlik verildi. Hatta bir eğitim etkinliginde bedava pizza bile dağıtılmıştı. Onun dışında IEEE'den öğrenciler fakültelerde topluluktakilere kurs verdi. Daha sayısız etkinlik oldu. Gösteri salonunda da bir ton etkinlik verildi.

Hani bir ton seminer olmuş ama katılan yok, büyüklere bile katılım olmamış. Küçüklere hiç olmadı. En fazla 100 kişi olmuştu.
    Katilmadiktan sonra seminer yok demek kolay.

Ki istek olduktan sonra her yerde seminer bulunur. Arkadaşım İstanbul'daki seminere gitti sertifika da aldı. Sadece istek olsun yeter.
    Diğer arkadaşım girişimin inovasyonda geceye doğru yapılan etkinliğinde görevliydi. Gece inovasyonda uyudu.

Bir şeylerden fedakarlık yaptıktan sonra seminer yok deyin. Başım üstüne.
    Tübitak'ta yarışmaya girip 1. ve 3. olanlar var. Vestel'in yarışmasına girip 2. ve 3. olup Hong Kong, Barselona'ya gidecek adamlar var. Onlar kendilerini nasıl geliştiriyor ?

Bütçede araştırmaya ayrılan paradan daha fazla harcama yapılmış. Nasıl sadece teorik oluyor eğitim ? Araştırmaya giden paralar cebe mi girdi yoksa ?
    Hayata hazırlayan genel dersler bizde de var ? Seçerseniz girersiniz.

Galiba mimarlıkta bu sorunlar var. Mühendislik alanında zibilyon tane etkinlik oldu.

Gelen Giden sayısı ve Not ortalaması.
    İYTE'yi Seçmemek İçin Nedenler

Resim açılmıyorsa buyrun link :https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/718737b2-a11d-4c84-ae0f-7bc316b203fc.png

Gidenlerin notlardan yana bir sıkıntısı olmuş galiba.

Buna ek olarak ortalamanız kaçtı ?

Mimarlıktan bu sene 8 kişi ayrılmış resimde de görülüyor. Ortalaması 1,16 imiş ayrılanların. ODTÜ'ye geçtiğinize göre en az 3 felan olmalı.
    Anlaşılan siz 3 gibi ortalama ile ODTÜ'ye geçmişsiniz. Diğer kalanlar 0.9 ortalama yüzünden ayrılmış. Başka türlü açıklaması olmaz 1,16 ortalamanın.

Bu arada keskin bir azalma demişsiniz ama en fazla 15 kişi ayrılmış bölümden. Zaten bir bölümde en az 400 öğrenci var.
    Okulun nüfusuna oranlarsak %3 ayrılma olmuş ve bu da çok keskin değil.
    Ayrılanların da çoğu not düşüklüğünden ayrılmış resimden anlaşıldığı gibi.

[simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/1257ee5b-497f-4dd2-9232-884b8e1d6ee5.png[/simage]
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/1257ee5b-497f-4dd2-9232-884b8e1d6ee5.png

Bu da 2016 raporu. Mimarlıktan 4 kişi geçmiş. Toplam 70 kişi ( okulun nüfusunun %2'si )
    100 kişiden 2'si geçiş yapmış. Bu kadar kötüyse neden geçiş bu kadar az ?
    Ortalaması düşük olanlar gitmiş genelde. ( Size değil lafım. )

Dediklerinize saygım var ama yarısı yanlış. Ya da kendi bölümünüz için geçerli ( seminer vs ). ODTÜ'de başarılar dilerim.

BUNLARA CEVAP BEKLİYORUM. BEN SİZİN GİBİ BİR YERLERİMDEN UYDURDUĞUM BİLGİLER İLE DEĞİL VERİLERLE, RAPORLARLA KONUŞTUM.

İYİ GÜNLER. HAYATINIZDA BAŞARILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 14 Ağustos 2018; 19:41:16 >

• Abi valla bu iyte yi bende anlamadım yazdım ama biri sövüyor birisi de müthiş övüyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben tercihe ilk iyte mimarlık yazdım
    okuyanlarla konuştum gittim de sonra yazmaya karar verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BD96C4CC8

Ben tercihe ilk iyte mimarlık yazdım
    okuyanlarla konuştum gittim de sonra yazmaya karar verdim
    Güzel üniversite en son konuştuğum kişi rektör iyi birisi bizi dinliyor falan demişti zaten bu üniversitenin arge odaklı olması İzmir teknoloji üssü bide İzmir in İstanbul Ankara dan daha güzel ve daha rahat okunacak bir şehir olması beni çekti ama ilk tercihe yazmadım gelme ihtimal yüksek

• Hangi bölüm istiyorsun iyte de hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BD96C4CC8

Hangi bölüm istiyorsun iyte de hocam
    Elektronik haberleşme

• Hocam 2 hafta önce tanıtım gününe gittim BM binası bu sene açılacak demişlerdi? 2020-2021'e kalır diyorsunuz?
  • TheDoctortw T kullanıcısına yanıt
    O gıda binasıdır. BM binasının ihalesi 2019'da.
  • Yeni arkadaşlarımın hata yapmaması için UP!

• Hocam ytü , hacettepe tutabilir ya da 20 25k arası bi şey gelicek aksilik olmazsa. İlk senem nereyi önerirsin ki?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mezun355 M kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar mühendisliği

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.