Şimdi Ara

İYTE'yi Seçmemek İçin Nedenler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
6
Favori
19.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vioman -- 29 Temmuz 2020; 19:8:11 >
  • Mezun355 M kullanıcısına yanıt
    BENDEN DE UP. BENİM YAZDIĞIM MESAJLARI DA OKUYUN ARKADAŞLAR. KİMSE BU OKULU ODTÜ İTÜYLE VS KARŞILAŞTIRMIYOR. TABİİ Kİ ONLARDAN KÖTÜ AMA BU ARKADAŞIN YAZDIĞI GİBİ DE DEĞİL. MESAJLARI BAŞTAN AŞAĞI OKUYUP KANITLARI İNCELERSENİZ KİM OBJEKTİF YAKLAŞIYOR GÖREBİLRİSİNİZ. BENİ FANBOY SANMAYIN. BİRÇOK İYTE VS XXX KARŞILAŞTIRMA KONUSUNDA HER OKULUN ARTISINI YAZARAK CEVAP VERDİM VE ÇOĞUNDA DA GEREKÇELİ SEBEPLERLE RAKİP OKULU ÖNERMİŞLİĞİM VAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 3 Temmuz 2019; 0:26:21 >
  • Abimin bu sene mezun olduğu okuldur ve yazdıklarına itiraz edeceğini sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sen ne yaptın böyle iyte gtü taü bu forumun kırmızı çizgileridir onları aşamazsın boğaziçini odtüyü gömersin bunları gömemezsin yeni misin forumda

• Yeni tercih yapacak arkadaşlar için UP!
    Üstelik bunu geçen sene yazmıştım şimdi daha beter hale geldi okul
    Benden de UP. KONUDAKİ TÜM MESAJLARI OKUYUN, BENİM CEVAPLARIMI DA OKUYUN VE ARKADAŞIN YALANLARINI GÖRÜN. OKUL DAHA DA BETER HALE GELMİŞMİŞ. EE SEN GİTMEDİN Mİ HOCAM ? NEREDEN BİLİYORSUN ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazdıklarıma cevap veremeyip " İYTE milliyetçileri ağlamış konuya damlamış." demişsiniz. Anlaşılan cevap veremeyecek kadar çaresiz durumdasınız çünkü dediklerinizin büyük çoğunluğu yanlış. Öyle iyte milliyetçisi felan da değilim. Okulun ne eksiği varsa da yazdım bu forumdaki her mesajımda. Sizin kuyruk acınız var ki argümansız yalan yanlış bilgilerle mesajlar yazmışsınız. Hazırlığı bitirmişsin okulda daha yenisin deme. ( Şu an 1 bitti ) Yoruma 4. sınıf öğrencisinin de yorumunu ekledim. Üst dönemlerden birçok tanıdığım da var. Onlar neden seninle aynı görüşte değil ? İstersen bu sene makineden mezun olan abiyi çağıralım o da yazsın @Rubiscoo

Rubiscoo bu sene makineden mezun oldu. Okulda senden 2-3 kat daha fazla zaman geçirmiş. Aktif olunca gelsin o da yorum yapsın bakalım dediklerinin ne kadarı doğru.

PART 1 :

İYTE BİLGİSAYAR 4. SINIF ÖĞRENCİSİ, ASELSAN'DA STAJ YAPAN ABİMİZİN YAZDIĞI :

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-hakkinda-sorulari-yanitliyorum--133814439-19#133954763

İYTELİ OLARAK CEVAP

Neden İYTE'yi tercih etmemeliyim;

En önemli nedeni şehre uzaktır; İzmir fahrettin altaya dolmuşla 1 saat, eshotla 1.5 saattir. Urlaya ise 25 dkdır. Alsancak kordon moruq demeyin çünkü en son dolmuş saat 11'de bitiyor. -- DOĞRU AMA BURAYI TERCİH EDEN BUNU GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUP TERCİH EDİYOR ZATEN

Çevresinde hiçbir şey yoktur; üniversitenin çevresinde sadece 1 köy olup sadece 2-3 kafe bulunmaktadır. Onlar da pahalıdır. Urla'da ise özellikle kışın vakit geçirmelik pek bir yer yoktur. Kışın zaten bomboştur. Zincir mağazalar yoktur. İhtiyaçlarınızı gidermek için en yakın avm en az 1 saat uzaklıktadır. Üniversitede çalışırım diyenler hiç gelmesin çünkü çevresinde çalışabilecek hiç bir mekan vs yoktur. -- DOĞRU. HAYATI HIZLI YAŞAYANLAR GELMESİN. ASOSYAL BİR OKUL.

Kampus bomboştur. Kafeler vardır ama fiyat performans oranları yerlerdedir. Ring yoktur. Var diyorlar ben onu gören şanslı insanlardan hiç olmadım. Ring yerine dolmuşlar kullanılmaktadır lakin çok nadir geçer. Hep doludur. Ayrıca şoförleri kabadır. Bazen seni nedensiz yere almayabilir hatta mimarlığa çıkarabilmek için bin tane laf etmek zorunda kalırsın. -- RİNGE DENETİM LAZIM DOĞRU. BİRKAÇ ŞOFÖR KABA AMA BEN HİÇ KABAYA DENK GELMEDİM.

Öğrenci azdır; eğitim için bu avantaj olsa da diğer şeylerde dezavantajdır. Öğrenci kulüplerinin neredeyse hiçbiri aktif değildir. Kulüpler azdır zaten. Gördüğüm kadarıyla da öğrencisi de odtü boun kadar açıkfikirli değildir. Haklıdırlar da öğrenci az olduğu için anında adın çıkar. Ayrıca öğrencilerin tek derdi kütüphanede yer bulmaktır. Örgütlenemezler. Migrosta 1.50 tl olan bisküvi kantinde 2 tl'dir. Lise gibidir. Üniversite kültürü yoktur. Memnuniyet araştırmasında her sene 1. Çıkar ama bu anketçiler okulda kimlere yapıyor bu anketi bilmiyorum -- ÖĞRENCİ KULÜPLERİ GAYET AKTİF. SADECE SINAV ZAMANINA VS DENK GETİRMEMEK İÇİN YAPILABİLECEKTEN DAHA AZ ETKİNLİK YAPILIR. AMA ÇOĞU KULÜP AKTİF. IEEE İNOVASYON GİRİŞİM DANS TOPLULUĞU SU ALTI DALIŞ TİYATRO TOPLULUĞU DAĞCILIK SATRANÇ OKÇULUK BASKETBOL FUTBOL HALK DANSLARI DÜNYA DANSLARI TİYATRO GİBİ AKTİF TOPLULUKLAR VAR.

Barınma çok derttir; kyk yurdu kapasitesi çok azdır. 90'lardan kalma olduğu için bir çok sıkıntısı vardır. Odalardan bazılarında kişiye özel masa ve dolap yoktur. Klima bile yoktur. Yaz okuluna kalmayın derim(ha tabi ki kalacaksın..) kampüste bir tane özel yurt bulunmaktadır ama dört kişiliğe bile 600 küsür tl ödemek zorundasındır. Üstelik yemek vs de dahil değildir. Eve çıkmak istersen de köydeki evlerde kalabilirsin lakin dökülmüş 1+1'lere en az 1000 tl kira vermek zorundasındır. -- YURT 2005'TEN KALMA. ODASI KÖTÜDÜR. 3 KİŞİLİK ODADA 2 MASA 2 KOMODİN VARDIR. 3 DOLAP VARDIR. KLİMA BİLE YOKTUR NE SAÇMA CÜMLE ? HANGİ KYK'DA KLİMA VAR ? ÖZEL YURT PAHALI AMA İMKANLARI GAYET İYİDİR. GÜLBAHÇEDE KİRALAR AŞIRI YÜKSEKTİR. URLA UYGUNDUR.

Nadir etkinlik olur; diğer üniversitelerde bir çok etkinlik düzenlenirken iyte'de çok az olur. Seminer falan hak getire zaten. Kırk yılda bir konuşmacı gelir. Diğer üniversitelerde her alanda neredeyse her gün seminerler verilirken iyte'de yoktur. CV'nize yazılabilecek sertifikalı eğitimler de olmaz. Ki bu büyük kayıptır. Ha şenlik de yasaklanmıştır. Ne zaman serbest olur allah bilir. -- ŞENLİK YASAKLANMADI. BU SENE DE YAPILDI. GEÇEN SENELERDE BAZI SEBEPLERDEN DOLAYI İPTAL EDİLMİŞTİ. 2019'DA OGÜN ŞANLISOY GELDİ :) ETİNLİK DİĞER ÜNİLERE GÖRE AZ AMA NADİR DENMEZ. BİRÇOK KONUŞMA, SEMİNER VAR. SEN KATILMADIYSAN SORUN SENDE. PERYÖN EGE'DEN GELENLERİ 40 KİŞİ DİNLEDİ. ADAMLAR ÇOK DEĞERLİ ŞEYLER ANLATTI HATTA SON SINIFLARI MÜLAKATA SOKTU DENEME AMAÇLI. AMA 40 KİŞİ DİNLEDİ ADAMLARI. SEMİNERLER GAYET YETERLİ. OKULDAN ZAMAN BULDUKÇA YAPILIR. SERTİFİKALI ETKİNLİK YOK DOĞRU AMA EGE, 9 EYLÜL'DE DE BEN PEK GÖRMEDİM. BU SERTİFİKALI ETKİNLİKLER ANKARA'DA İZMİR'DE DEĞİL İSTANBUL'DA OLUR GENELDE. LINKEDIN'E BAKARSANIZ EGE, 9 EYLÜL DEVLETE NE KADAR MÜHENDİS SOKMUŞSA İYTE DE O KADAR SOKMUŞ. SAYISAL VERİLERLE KONUŞUYORUM. PART 2'DE DAHA DETAYLI BİR ŞEKİLDE YAZDIM SEMİNER OLAYLARINI.

İyte iş başvurularında sizi öne geçirir safsatası; bu yalanı çok duyacaksınız. Öğrencileri de bu yalana öğrencilik döneminde deli gibi inanır ama mezun olup iş aramaya başladığında gerçek yüzlerine çarpar. arkadaşlar özellikle mühendislik alanında babam dolasıyla bir çok firma ile içli dışlıyım. Kimse sizin üniversitesinizi tanımıyor. Evet ta-nı-mı-yor. -- EGE BÖLGESİ İÇİN YANLIŞ BİLGİ. İSTANBUL, ANKARA İÇİN DOĞRU. AMA 3-5 SENE SONRAYA ÇOK RAHAT TANINACAK. SIRALAMA YÜKSELİYOR. TEKNOLOJİ ÜSSÜ KURULUYOR. POPÜLERLİĞİ ARTIYOR.

Bir çok mülakatta cv'niz iyi olsa bile odtu, marmara, ytü, boun, itü, iü, hacettepe hatta ege öğrencisi sizi geçecektir. Bir odtü öğrencisinin işi 4. Sınıfta hazırken siz kep attıktan sonra sudan çıkmış balığa dönersiniz. Hocaların referansları da çok kısıtlıdır. Örneğin odtü kimya öğrencisinin aselsanda yeri hazırdır. Çünkü aselsan gibi bir çok şirkette odtülü egeli deu'lu aü'lü çalışır ve bu iş alımlarında sizi öne geçirir. Zaten izmir'de istanbul ve ankara kadar geniş iş sahası yoktur. Bu iki ili tutanlar kesinlikle izmiri düşünmeyin derim. -- ODAMDAKİ ABİ EHM'DEN MEZUN. 2.5 ORTALAMA, STAJ YAPMADI. DİREK 3.500'E İŞ BULDU ( 2017 YILINDA BULDU ). ŞU AN BİLGİSAYARDAN MEZUN OLAN KİŞİLER 4.500-5000'E BULUYOR. ( https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139189135 ) BM,EHM, MAKİNE MEZUNU ÇOK RAHAT İŞ BULUR Kİ LİNKEDIN'DEN TAKİP EDİYORUM. BU SENE MEZUN OLANLAR İŞ BULMUŞ. AYRICA İYTE BM SİTESİNDE YAZANA GÖRE 2017 MEZUNLARININ TAMAMI İŞ BULMUŞ. DANDİK OKULA BAK. ( %100 İŞE SOKMUŞ BM MEZUNLARINI. ASELSAN'IN DAĞILIMI %65 ODTÜ, %15 HACETTEPE, GERİ KALAN %20 İSE DİĞER ÜNİLERE (GENELİ İTÜ YTÜ VS ) EGE VE 9 EYLÜL DUYMADIM BİLE. VARDIR AMA YERLEŞEN ORANA GÖRE 100 KİŞİDEN 2-3'TÜR. KANIT LİNKİ : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ÜNİVESİTE MEZUNLARI NEREDE ÇALIŞIYOR LİNK

Bilgisayar, ehm ve gıda'nın kendine ait binasının olmadığını söylemiş miydim? Mimarlıkta da en son çatlaklar vardı. -- GIDA'YA YAPILIYOR HATTA SONA GELİNDİ. BİLGİSAYAR BİNASI DA GÜ CELLENİYOR. SADECE SKS & BİLGİSAYAR OLDU O BİNA. EHM'NİN KENDİ BİNASI VAR. HATTA OKULDAKİ EN İYİ BİNALARDAN. GALİBA GÖRMEDİNİZ BİNAYI ? DERS BİLE İŞLEDİK BİZ CENG ÖĞRENCİLERİ OLARAK.

Sporla ilgileniyorsanız asla seçmeyin derim çünkü iyte'de sporun s'si yoktur. Fitness salonu berbattır. Bir çok makine çalışmaz. Yüzme salonu saat 5'te kapanır ders saatleriniz uyuşmaz. Stadyumu yoktur. Tek tenis, basketbol ve futbol sahası vardır. Gelmeyin körelirsiniz. Amerikan futbolu quittitch tarzı marjinal spor takımları da yoktur. Futbol takımı bile yoktur. Yoksa kulübu ben kurarım canım diyenler de üzülecek çünkü kulup olabilmeniz için gereken izni çıkarmanız en az 2 senedir. Hadi şans eseri gereken izni aldınız diyelim fakat ödenek verilmez. Öğrenci kulüplerinin ne kadar önemli olduğunu bilmeyen yoktur heralde. Bkz. Boun, odtü, itü kulüpleri. -- OKUL İÇİ FUTBOL TURNUVALARI DÜZENLENDİ AMA İZMİR GENELİ OLMADI. BASKETBOL İSE TÜRKİYE GENELİ DÜZENLENDİ. HATTA BİZİM OKULDA OYNANDI MAÇLAR. TENİS 2017'DE PARA YETERSİZLİĞİNDEN OLMADI. ÇÜNKÜ ARAŞTIRMALARA BELİRNENEN BÜTÇEDEN DAHA FAZLA HARCANDI. BU YÜZDEN YEMEKHANE VS BİRÇOK YERDE KESİNTİYE GİDİLDİ ( 2017 FAALİYET RAPORUNDAN BAKABİLİRSİNİZ. )

Dersleri zordur; örneğin odtü kimya 70 bin küsür iyte kimya 190 bin küsürde alırken dersler bakımından iyte çok daha zordur. Yaz okulunda çok az sayıda ders açılır. Büt yoktur. Ki bütün ne derece hayati olduğunu üniversitede anlayacaksınız. Bunlardan dolayı çoğu kişi okulu 1 sene daha uzatır. Maddi ve manevi hem ailenize hem size yazık. -- DOĞRU --

Diğer okullardaki Mimar ve şbp'ler en az 4-5 teknik gezi yaparken siz yılda en fazla 2 tane yaparsınız. Ki genellikle 1 olur o sayı. Staj konusunda da diğerleri il il gezerken siz köyde staj yaparsınız. Evet bu sene 1. Sınıflara staj köyde yaptırılmış. -- MİMAR ve ŞBP İÇİN DOĞRU --

Hazırlıkları tam bilmiyorum ama onlar da en son okul tamirata gircek diye bizi yaz okuluna bıraktılar diye söyleniyorlardı. 3/2'si kalmış heralde. Ki bu sene müfradatı değişmiş ve çok kötü olmuş eğitimi. Sınıflar da 27 kişiliktir. Dil 27 kişilik sınıfta öğrenilmez. Diğer üniversitelerde taş çatlasın 18 kişilik olur. --NERENDEN UYDURUYORSUN ? TAMİRATA GİRECEK DİYE YAZ OKULUNA BIRAKTILAR YALANINI SİZDEN DUYDUM. 750 KİŞİNİN 150'Sİ DEVAMSIZLIKTAN KALDI. 200 KİŞİ YETERLİ NOT TOPLAYAMADI. 400 KİŞİ GEÇTİ. BİZZAT HOCALAR VE GEÇEN SENEDEN KALANLAR DAHA İYİ EĞİTİM OLDUĞUNU SÖYLÜYOR. OXFORD İLE ANLAŞILDI. TELAFFUZ AĞIRLIKLI ŞEKİLDE GİDİLDİ. GEÇEN SENELERE GÖRE ÇOK DAHA İYİ EĞİTİMİ VAR. O ÇOK ÖVÜLEN EGE , 9 EYLÜL , ODTÜ ,HACETTEPE ,YTÜ'DE HAZIRLIK SINIFLARI DA ÇOK KİŞİ. 18 KİŞİLİK HİÇBİR YERDE YOK. BUNU YAZMASAYDIN BİR ŞEY DEMEZDİM AMA SON YAZDIĞINDAN ANLADIĞIM KADARIYLA OKULDAN NEFRET ETMİŞSİN VE BU NEFRETE GÖRE ATMASYON YORUM YAPMIŞSIN.

PART 2 :

Seminer gayet fazla. Dediğim gibi Peryön Ege'yi 40 kişi dinledi. Adam hatta bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Seminer çok da millet gelmiyor. Sertifikalı seminer az o doğru. Bir örnek daha vereyim. Turingden geleceğe yapay zeka seminerine kulüp dolmuş ayarladı 20 30 kişi sabahın 7sinde uyanıp gittik. Koskoca okuldan 20 30 kişi gitti.

Seminer bol ama ben birkaç seminer dışında katılan görmedim. Createch'in etkinliğine tüm okul katıldı bir tek.
    Code of Duty etkinliğinde de salonun yarısı boştu. Aynı etkinlik başka okulda olsa dolup taşar orası. Millet ya vakit bulamadı ya da üşendi. Keza girişim topluluğu da büyük bir etkinlik hazırladı ama salonun yarısı doluydu.

Hazırlıkta birçok seminere katıldım. Hatta teknik gezilere de gidecektik ama ders saati uymuyordu.
    Küçük etkinlikleri saymiyorum bile. En az 5 10 küçük etkinliğe katıldım. 4 5 tane de büyük etkinliğe katıldım. Zaman bulsam rahat 5 10 tane daha katılacağım etkinlik vardı.

İnovasyonda kaç tane etkinlik verildi. Hatta bir eğitim etkinliginde bedava pizza bile dağıtılmıştı. Onun dışında IEEE'den öğrenciler fakültelerde topluluktakilere kurs verdi. Daha sayısız etkinlik oldu. Gösteri salonunda da bir ton etkinlik verildi.

Hani bir ton seminer olmuş ama katılan yok, büyüklere bile katılım olmamış. Küçüklere hiç olmadı. En fazla 100 kişi olmuştu.
    Katilmadiktan sonra seminer yok demek kolay.

Ki istek olduktan sonra her yerde seminer bulunur. Arkadaşım İstanbul'daki seminere gitti sertifika da aldı. Sadece istek olsun yeter.
    Diğer arkadaşım girişimin inovasyonda geceye doğru yapılan etkinliğinde görevliydi. Gece inovasyonda uyudu.

Bir şeylerden fedakarlık yaptıktan sonra seminer yok deyin. Başım üstüne.
    Tübitak'ta yarışmaya girip 1. ve 3. olanlar var. Vestel'in yarışmasına girip 2. ve 3. olup Hong Kong, Barselona'ya gidecek adamlar var. Onlar kendilerini nasıl geliştiriyor ?

Bütçede araştırmaya ayrılan paradan daha fazla harcama yapılmış. Nasıl sadece teorik oluyor eğitim ? Araştırmaya giden paralar cebe mi girdi yoksa ?
    Hayata hazırlayan genel dersler bizde de var ? Seçerseniz girersiniz.

Galiba mimarlıkta bu sorunlar var. Mühendislik alanında zibilyon tane etkinlik oldu.

Gelen Giden sayısı ve Not ortalaması.
    İYTE'yi Seçmemek İçin Nedenler

Resim açılmıyorsa buyrun link :
    https://store.donanimhaber.com/1e/ca/00/1eca00a124dac6a0a2f4cfa94c090201.png

Gidenlerin notlardan yana bir sıkıntısı olmuş galiba.

Buna ek olarak ortalamanız kaçtı ?

Mimarlıktan sizin ayrıldığınız sene 8 kişi ayrılmış resimde de görülüyor. Ortalaması 1,16 imiş ayrılanların. ODTÜ'ye geçtiğinize göre en az 3 falan olmalı.
    Anlaşılan siz 3 gibi ortalama ile ODTÜ'ye geçmişsiniz. Diğer kalanlar 0.9 ortalama yüzünden ayrılmış. Başka türlü açıklaması olmaz 1,16 ortalamanın.

Bu arada keskin bir azalma demişsiniz ama en fazla 15 kişi ayrılmış bölümden. Zaten bir bölümde en az 400 öğrenci var.
    Okulun nüfusuna oranlarsak %3 ayrılma olmuş ve bu da çok keskin değil.
    Ayrılanların da çoğu not düşüklüğünden ayrılmış resimden anlaşıldığı gibi.

[simage]
    https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/1257ee5b-497f-4dd2-9232-884b8e1d6ee5.png[/simage]

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/2479004/1257ee5b-497f-4dd2-9232-884b8e1d6ee5.png

Bu da 2016 raporu. Mimarlıktan 4 kişi geçmiş. Toplam 70 kişi ( okulun nüfusunun %2'si )
    100 kişiden 2'si geçiş yapmış. Bu kadar kötüyse neden geçiş bu kadar az ?
    Ortalaması düşük olanlar gitmiş genelde. ( Size değil lafım. )

Dediklerinize saygım var ama yarısı yanlış. Ya da kendi bölümünüz için geçerli ( seminer vs ). ODTÜ'de başarılar dilerim.

BUNLARA CEVAP BEKLİYORUM. BEN SİZİN GİBİ BİR YERLERİMDEN UYDURDUĞUM BİLGİLER İLE DEĞİL VERİLERLE, RAPORLARLA KONUŞTUM.

İYİ GÜNLER. HAYATINIZDA BAŞARILAR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 20 Temmuz 2019; 12:48:52 >

• Stockholm sendomundan muzdarip İYTE milliyetçilerine kanmayın! Bu okulu yazarsanız hayatınızı mahvedersiniz. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş. İyte'yi tercih edin diyenlerin rektörlükten para aldığını düşünmekteyim artık. Çünkü rektörlüğün yaptığı reklama rağmen sıralamalar gittikçe düşmekte.

İYTE'yi iyice araştırın. Sorup soruşturun. Araştırdıkça benim dediklerime varacaksınız zaten

Hahahahah sıralamalar düşmekteymiş. Anladım.

BEN KANITLARLA KONUŞTUM. CEVAP VEREBİLİRSİNİZ.

OKULDAN PARA ALMADIM ÇÜNKÜ O KARAKTERDE BİRİ DEĞİLİM. ANLAŞILAN OKULDA KÖTÜ ANILARINIZ VAR Kİ YALAN YANLIŞ ATIP TUTUYORSUNUZ.

DEDİĞİM GİBİ İYTE MİLLİYETÇİSİ OLSAM YANLIŞINI BİLE SAVUNURDUM. 2 YILDIR FORUMDAYIM. İYTE'NİN YANLIŞINI, EKSİĞİNİ AÇIK AÇIK YAZIYORUM.

KARŞILAŞTIRMA KONULARINDA İYTE'Yİ SEÇ DEMİYORUM BİLE. GEREKLİ ARGÜMANLARI YAZARIM. TERCİH ONLARA KALMIŞ. ÇOĞU KONUDA DİĞER ÜNİVERSİTEYİ İYTE'YE KARŞI ÖVMÜŞÜMDÜR.

Bölüme geçtim ve bitti ilk sene 3 ortalama ile. Hala da laflarımın arkasındayım. Konuya 4. sınıf Aselsan'da staj yapan İYTE'linin mesajını da ekledim hatta. Hani biz yeni yetmeyiz ya :) O da yeni yetme değildir herhalde :)

• UP!
    İsteyen İnstagramdaki İYTE İtiraf sayfasını takip edebilir. Göreceksiniz ki hiç kimse memnun değil bu okuldan. Herkes zamanında İYTE'yi övenler yüzünden tercih etmiş burayı ve herkes pişman. Siz DH kardeşlerim bu hatayı yapmasın.
    Ahahahah

Hala cevap vermedin yazdıklarıma ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 19 Temmuz 2019; 16:13:57 >
  • Her yere bir şey diyorlar peki nere gidelim biz 22k sırlama yaptım ne yapayım şimdi

• avarel29 kullanıcısına yanıt
    Bu adamın dediklerini ciddiye bile almayın.

Fena kuyruk acisi var. Yalan yanlis konusuyor.

İYTE'yi Seçmemek İçin Nedenler

Bilgisayar bolumde pc bile yokmus, lablar kötüymüş. Ogrencilrer kimya muhe, mimarliga gidiyormus :D

O konuya kanıtlarla cevap yazdığım halde cevap veremiyor çünkü yalancı, iftiracının teki.

Buyrun :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139138286

• quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

Bu adamın dediklerini ciddiye bile almayın.

Fena kuyruk acisi var. Yalan yanlis konusuyor.

Bilgisayar bolumde pc bile yokmus, lablar kötüymüş. Ogrencilrer kimya muhe, mimarliga gidiyormus :D

O konuya kanıtlarla cevap yazdığım halde cevap veremiyor çünkü yalancı, iftiracının teki.

Buyrun :https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139138286
    Kardeşim ben de adamın dediklerine inanmayıp iyteye gittim çok pişmanım şuan DEÜ ye gecicem lanet gibi bir yer neyini seviyorsun?

• -xenon kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139138286

Linkteki mesajı okursanız adamın yazdıklarının çoğunun yanlış olduğunu ve sadece karalama amaçlı olduğunu görürsünüz. Bakın ben tarafsızca adamın yazdıklarını değerlendirdim. Doğrusuna doğru dedim. Yanlışını kanıtlarla savundum. Ama çıkıp da " Okulun yüksek teknoloji olduğuna balmayın sakın. Bilgisayar bölümünde pc bile yoktur. Öğrenciler kimya mğh veya mimarlık binalarına gider. Lablar 90lardan kalmadır. Taşra üniversiteleri bile labları daha iyidir. " gibi dayanaksız, yalan, karalama yaparsa tabi karşı çıkarım. Yahu ben bilgisayardayım, kişi başına 1 PC düşüyoe labda. Lablar 90'dan kalmaymış
    Öğrenciler kimua mühendisliğine, mimarlığa gidiyormuş

Benim linkini bıraktığım mesajı okuyun sonra kim haklı söyleyin.

Benim açtığım konulara, attığım yorumlara bakabilirsiniz. Ben zaten bu okulun sosyalliği, ulaşımı, barınma hakkında gerçekleri yazıp eğer bunlara katlanamazsanız gelmeyin diyorum.

Bakın şu şu eksikleri var deyin tamam ama " Hazırlık binası tadilata girecek, ondan öğrencileri yazokuluna bırakıp para topluyorlar diye söylemler var " diyerek iftira atmak, onca hocayı haksızlıkla, paragözcülükle suçlamak nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 22 Temmuz 2019; 2:3:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=139138286

Linkteki mesajı okursanız adamın yazdıklarının çoğunun yanlış olduğunu ve sadece karalama amaçlı olduğunu görürsünüz. Bakın ben tarafsızca adamın yazdıklarını değerlendirdim. Doğrusuna doğru dedim. Yanlışını kanıtlarla savundum. Ama çıkıp da " Okulun yüksek teknoloji olduğuna balmayın sakın. Bilgisayar bölümünde pc bile yoktur. Öğrenciler kimya mğh veya mimarlık binalarına gider. Lablar 90lardan kalmadır. Taşra üniversiteleri bile labları daha iyidir. " gibi dayanaksız, yalan, karalama yaparsa tabi karşı çıkarım. Yahu ben bilgisayardayım, kişi başına 1 PC düşüyoe labda. Lablar 90'dan kalmaymış
    Öğrenciler kimua mühendisliğine, mimarlığa gidiyormuş

Benim linkini bıraktığım mesajı okuyun sonra kim haklı söyleyin.

Benim açtığım konulara, attığım yorumlara bakabilirsiniz. Ben zaten bu okulun sosyalliği, ulaşımı, barınma hakkında gerçekleri yazıp eğer bunlara katlanamazsanız gelmeyin diyorum.

Bakın şu şu eksikleri var deyin tamam ama " Hazırlık binası tadilata girecek, ondan öğrencileri yazokuluna bırakıp para topluyorlar diye söylemler var " diyerek iftira atmak, onca hocayı haksızlıkla, paragözcülükle suçlamak nedir ?
    hocam ben inşaat mühendisliği okuyorum bilgisayar bölümünü bilemiyeceğim. Bilgisayar için kimya müh ve mimarlkik binalarina gidiyoruz gerçekten sınavlara orda giriyoruz.Bilgisayarlar gayet eski.Okulun sosyalliği ulaşımı gerçekten katlanılacak gibi değil İzmirde kalmıyorsanız bence millet ne kadar kötü olduğunun farkında değil çünkü ben de okuruz ne olacak zaten okumaya geliyoz diye gelmiştim. İnşaat mühendisliğinin hocaları deseniz zıt 170 kişiden 130unu bıraktı matematikten adam şaka gibi geçenler de dd dc. Diğer yorumlarını bilemiyeceğim ama bu konuyu geçens ene görmüştüm ve saçmaladığını düşünmüştüm adamın şu an hak veriyorum.Etkinlik falan demişsiniz hangi etkinlikten bahsediyorsunuz bilmiyorum açıkçası saat 11den sonra izmirden dönüyorsunuz şaka gibi 11de hayat başliyor zaten.Etkinlik dediğiniz seminer sanırım çünkü ben eğlenceli etkinlik görüdğüm tek şey basketbol turnuvası ve futbol turnuvası onu lisede de yapıyorduk zaten okul dershane gibi açıkçası.Ya bir kere kursa gideyim desen gidemiyorsun gülbahçede urlada hayat mı var hocam allah aşkına 19 20 yaşında adamlarız.İzmir dışında yaşıyorsan sinemaya bile gidemezsin üşenirsin.Ben tavsiye etmiyorum iyi bir okul olabilir fakat bu çileye değmeyecek bir okul olduğunu düşünüyorum açıkçası , yerine deü egeye gidip hem eğlenip hem okununabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -xenon -- 22 Temmuz 2019; 2:17:49 >

• 7. Maddenin sonu ile 8. Maddenin başındaki uyum beni hayran bıraktı

• -xenon kullanıcısına yanıt
    Bakın hocam siz yazınca gayet güzel anlaşıldı. " Bilgiaayar bölümünde pc yok. Lablar 90'dan kalma, taşradan beter. Öğrenciler kimyaya vs gidiyor bilgisayar için " cümlesini okuyunca çıkarılan anlam şu : Bilgisayar bölümündeki öğrenciler bölümde pc olmadigi icin kimyaya vs gidiyor, düşünün durumu. "

Sizin dediginiz gibi dese ki şu şu bölümlerde bilgisayara erismek jçin miamrliga, kimya mühendisligine gidiliyor, kimse karsı çıkmaz.

Sosyalligine, ulasimina ben de katiliyorum. Zaten actigim konularda bunlari soyluyorum asosyal bir okul, avm'ye sinemaya veya en basit ornek kiyafet almaya gitmek icin 3 saat gitgel yapmaniz gerekiyor diye. Bunlari goze aliyorsaniz gelin diyorum zaten insanlara. Etkinlikten kastım seminer, evet.

Sizi gibi elestirenlere lafim yok ama " lablari 90'dan kalma, tasradaki unilerde daha iyi imkan var, seminer hak getire, kırk yılda bir konusmaci gelir, hazırlıkları tam bilmiyorum ama onlar da en son okul tamirata gircek diye bizi yaz okuluna bıraktılar diye söyleniyorlardı. 3/2'si kalmış heralde. Ki bu sene müfradatı değişmiş ve çok kötü olmuş eğitimi. " gibi yalanlarla tamamen kara propaganda yapmasının amacı insanlara okulu anlatmak degil cunku okul anlattigi gibi degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 22 Temmuz 2019; 3:27:50 >

• İytede 1. sınıfı inşaat mühendisliğinde, 2. sınıfı bilgisayar mühendisliğinde bitirdim. 3ün 2sinde erasmusa gideceğim. Adaylar sorularınızı mesaj kutuma bekliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.