<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by gordini</i> bana gelince.. "milliyetçilik" hususunda bana ders verecek en son kişiler siz olursunuz..eyvallah <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'> Bu hassasiyet sende olsaydı o filmin ismini oraya zaten yazmazdın...ukala masturbasyoncu seni İtalya da bir kafede muhabbet ortamı açıldı...adam köşeye sıkışınca ne şekilde konuştu biliyormusun ismini verdiğin filmi örnek göstererek...hepiniz aynı şeyin tohumusunuz babında laf etti...Türkiye ve Türk insanı avrupada bu şekilde tanınıyor ve senin gibi kabullenici zihniyetlerde böyle satıcı pozisyonunda kalıyor...o kadar
Neden bizim filmlerimizle kıyas kabul etmiyorsun? Sebebini ben söyleyeyim..Çünkü bizim o dönem çektigimiz filmler Yeşilçam'ın maddi ve teknik yetersizlikleri sebebiyle dünyada izleyici bulamazken Midnight Express Amerikan yapımı bir film olarak geniş kitlelere ulaşabilmiştir.Tüm sorun bu mu yani? Bizimkilerin izlenme oranı düşük oldugu için istedigimiz gibi hakaret edebiliriz..?! Bir şey daha..kimsenin sanat yönünün ağır bastığı falan yok çünkü Midnight Express öyle matah bir film değil..aksine yönetmen Alan Parker'ın acemilik döneminden,"olmamış" bir film..Lakin senaryo gerçek bir hikaye baz alınarak hazırlanmış ve amacına da filmin gösterime girdigi 78 yılında ulaşmıştır.Sinema bir nevi show business olduguna göre,dikkat çekmesi gerektigine göre bu tip bir filmde tabii ki abartı olacak..birilerini rahatsız edecek,birilerini de pohpohlayacak vs..Aynı hikayeyi günümüzde Yeşilçam kullansaydı ve bizden çok daha zayıf olan ve dünyada pek bilinmeyen bir ülke (misal..Uganda) üzerine film yapsaydı emin ol ki bir tek Allahın kulu sesini çıkarmazdı..Hepimiz sinemalarda o filmi izler ve senaryoya gözü kapalı inanır "vay ***** Ugandalılar napmış bizim elemana" diye gezinirdik ortalıkta..Ya da hepimizin agzının suyu aka aka izledigimiz ve buraya da yazdıgımız Amerikan yapımı filmlerde bir çok millet aşağılanmakta ama niyeyse hiçbirimizin sesi çıkmamaktadır..Tüm WWII ile ilgili filmlerde Almanlara her türlü hakaret edilmektedir..Vietnam ile ilgili filmlerde Vietnam kadınları hep ******dir,erkekleri ve kadınlarına "gook" diye tabir edilir,hakaretin bini bir paradır..Ama buraya ben de dahil olmak üzere herkes "platoon,saving private ryan,full metal jacket" yazar !! Kısacası,midnight express müthiş olmasa da bence başarılı bir filmdir,amacına ulaşmıştır.Hak aranacak yer sinema perdesi vs degil başka yerlerdir.Biz futbol maçlarında "avrupeaa duyg sesimizeaa" diye bağırır,bu tip bir filmde köpürür,kahve köşelerinde memleket kurtarırız..Sapla saman farkı burada..Bizim milli duygularımız memleket sömürülüyorken,kültür çöküşü yaşanıyorken kabarmaz,böyle saçma sapan meselelerde kabarır.Uzadıkça uzadı,bitireyim..En kızdıgım şey herşeye nane olan insan modelidir.O filmi ben buraya yazmışım,tek bir yorum da yapmamışım.Sen ve diğer eleman ne diye atlarsınız? Bir de yazmış "prim" falan diye..Begendigi filmleri yazan adam mıdır prim mrim gibi abuk işlerle ugraşan yoksa herşeye atlayıp bir de tanımadıgı birine "aklı sıra" falan diyerek hakaret eden mi ? Yaşınızı başınızı bilmem ama milliyetçiligimi size sorgulatmam hele bu tip saçma bir meselede..Daha da tek kelime yazmayacagım bu topic altında..Eyvallah
Safir sen işin suyunu çıkardın,agzından çıkanlara çok dikkat et.Eger tek bir filmle bütün dünya bizi böyle tanıyorsa onun suçu sana,bana aittir.Tekrar söylüyorum,bana "o kadar" numaraları falan sökmez,agzından çıkanları topla tek tek say.Daha da sorunun varsa ben sana mail vereyim,tel vereyim bi görüşelim seninle..
gordini, Yunanlıların ya da başkalarının da bizim bizans filmlerine benzer filmleri vardır eminim. Ama onlardan bahsetmiyoruz burda nasıl bizim bizans filmerinden de bahsetmediğimiz gibi. Çünkü senin de dediğin gibi bu film Avrupa'da Amerikada bir sürü yerde seyredildi ve bizi dünyaya böyle tanıttı (!)( ve evet bütün sorun bu ! ) Hatta çok net hatırlıyorum bir ara sony Avrupada sattığı vcd yada dvd'lerin yanında bu filmi verdi. Yani bir sürü insan seyretti ve kafalarında belli bir fikir oluştu. Bir kaç sorum olacak : 1-Sence Türk'lerin (yani bizlerin!) böyle (bence gayet pislik tanıtıldık) tanıtılması hoş mu? (bizim de kendimizi tanıtamamız gibi bir durum söz konusu ama şimdi buna değinmeyeceğim ama bizim tanıtım eksikliğimiz başkalarına bizi böyle pislik gösterme hakkını vermiyor heralde)
2-Bu film İngiltere ya da Fransa'da geçse sence bu başarıya ulaşır mıydı? (Yoksa zaten bu ülkelerde geçmesi filmde yaratılmak istenen "iğrenç ülke" imajına aykırı mı olurdu?)
3- Sence bu filmin Türk halkında oluşturdu tepki haksız mı?
4- Sence bu film bizi nasıl tanıtıyor?
Delinin biri kuyuya taş atmış yazı masasında;
Forumda kırk akıllı da çıkarmaya çalışıyor..
Acharad,laflarına dikkat et..Benim hiçbir yazım hakaret içermez.Bu forumda böyle mi tartışılıyor? İnsanların yüzüne söyleyemeyeciginiz şeyleri burada yazmayın,gülerler adama..Nucro,sen efendi gibi tartışıyorsun sana lafım yok.Sen hala işin milli yönündesin.Ben derdimi anlattıgımı sanıyordum,olmamış demek ki.Bak,ben hayatında karşılaştığı birçok yabancı insanın Türkler hakkındaki önyargılarını değiştirmesini sağladım.Bunu abuk subuk masturbasyon yaparak ya da vay siz nasıl böyle düşünürsünüz,böyle film de çekmiştiniz zaten vs diyerek yapmadım.Sen beni yabancı özentisi mal heriflerden sandın herhalde.Tekrar söylüyorum filmde abartı,kasıt var.Çünkü amacı bu.Yoksa kim izlerdi ki adını bile bilmedigi bir ülkenin hapishanesinde geçen bir hikayeyi..Bu açıdan bence film başarılıdır ve benim arşivimde yerini alır.İşin uluslarası taraflarına bakarsak bu konuşmaların sonu gelmez.Bu işin içine Ermeni lobisinden tut ta bilmemkimin kuyruk acısına kadar uzanır gider.Ben bu topic'in begenilen filmler için açıldıgını sanıyordum.Ben de yazdım.Var mı ötesi yahu,allahallah..Önyargılı birşeyi eleştirirken önyargılı olmak ta yeterince tuhaf..Senin lke yazdıgına cevap vermeyebilirdim ama diger kişinin "prim,aklı sıra" falan gibi saçmalıklarını görünce yazdım..Yoksa hesap mı vericem,severim sevmem..Bu gereksiz konu burada kapansın.Sakız oldu..
Evet ana düşünceni öğrendiğimize göre fazla söze gerek yok...tel-mel vermişin yaşın ne olursa olsun şunu unutma buradaki herkez sağlam(kaveye takılmayan insanların kafesi burası ona göre)
Kave degil kahvehane,kıraathane..Sen kiminle konuştugunu sanıyorsun? Sana telefonumu o ettiğin hakaretleri yüzüme edip edemeyeceğini merak ettiğim için verdim,hırtlık için değil.Sağlammış..Bana ne senin ne olduğundan.Buradaki herkesi konuşmana dahil ederek taraftar toplama inceliği mi bu? Sürü psikolojisi? Hangisi? Milli duygu sömürüsü iyi tutar,merak etme..Aynen devam..Defalarca yazdığım gibi,bu tartışma başından beri gereksizdi.Yok illa tartışacağım diyorsan bu topici daha fazla işgal etmenin manası yok.Mail verdim,tlf verdim..
Bbg. evine çevirdin ortamı pirimide yaptın hani yalnız mükafat yok...söyleyeyim Neyi nasıl yapacağımı sana soracak değilim ve sen her cevap verdiğindede ben aynen karşılığını vereceğim..
tamam arkadaslar uzatmayalım.forumdan iyi arkadaslıklarım oldu,sizin de öyle olmasını diliyorum,güzel güzel anlasalım
Sen forumlarda prim yapmak,bbg izlemek gibi saçmalıklarla mı uğraşıyorsun? Çok mu yalnızsın? Sen kimsin ki prim yapma derdim olsun? :) Bırak bu televoleden ögrendigin cazgır şarkıcı,türkücü ayaklarını.Adam olana yolunu gösterdik işin.Birey olarak kendi işini halledemiyor musun? Bekliyorum! Her yazdığıma cevap yazacakmış çünkü forum sığıntısıymış..Ben pes ettim,bir daha yazmam.Topic'i açan arkadaş,kusura bakma,içine edildi..
:) Ne şeker şeysin sen öyle be..bana yalnız diyene bak elaleme telefonunu veriyor:)(hani hatun olsan bişi demicem,çok ayıp)
<b>Saving Private Ryan Matrix Shine Green Mile Fight Club A Beautiful Mind</b>çok oldu biraz ama sıkı oldu
Matrix Fight Club Green Mile
the godfather serisi=özellikle 1.si marlon brandonun karizması tartışılmaz. the shintlers list, zaten bu iki film yüzyılın en iyi filmi olarak boşuna gösterilmiyor sinema editörleri tarafından
fight club a clockwork orange pi trainspotting requiem for a dream taxi driver pulp fiction
benim listem hepinizinkini yer.... hehehe :T
barada safir & dartagnan ıda " requiem for a dream " için tebrik ederim... :)
Teşekkür ederiz...buraya yazılan filmler arasından medyavari reklamı olmayan ama kalitelilerde bu şekilde ortaya çıkıyor,bunu herkezin göz önünde bulundurarak film isimleri vermesini tavsiye ederim,yoksa yazılan çoğu film güzel bunu herkez biliyor,önemli olan bilinmeyenleri forum efradına aktarmak!
ben bütün filmleri severim walla hepsinin ayrı bir yeri var !!!
1- Batı Beyrut ( Bir Şehrin ve insanların Neler Yaşadığı Çok iyi anlatan bir Film ) 2- Lord of Ring ( Müthiş Efektler ve Sürekleyi Bir Konu ) 3- Ocean E. ( Konu ve Sürekleyicik açısından İyi Bir Macera )