Şimdi Ara

İZLENİMLERİM - Tulpar 3070 - 10875H (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
2
Favori
3.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Selamlar, harici 1080p monitörle kullanıyorum. 2k monitörde çözünürlük düşürmek dediğin gibi rahatsız edici olacaktır

• Nopasstr kullanıcısına yanıt

Ben 17.3 3070 monster almayı düşünüyorum ve çoğunlukla warzone oynayacağım. Wz yi 2k açarsam fps sorunu yaşarım diye düşündüm 1080p yaparsam wz yi ekranda blurlanma çok mu olur

• kmesne kullanıcısına yanıt

Önümüzdeki günlerde deneme fırsatım olursa düşüncemi söyleyebilirim. Şu an bir fikrim yok maaleef ama ayarları ultra değilde birkaç yerinden kısarsan bence 2k da da güzel bir fps verir gibi geliyor.

• Warzone 1080p ve 4k fps ler ilk mesaja eklendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 21:12:17 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 24 Mart 2021; 22:59:22 >

Bu sicakliklar ne kadar oynadiktan sonra? Bir de CPU clock frekansi nedir? Oldukca iyi sicakliklar intel islenci icin...

• quote:

Orijinalden alıntı: armegon33

Bu sicakliklar ne kadar oynadiktan sonra? Bir de CPU clock frekansi nedir? Oldukca iyi sicakliklar intel islenci icin...

İlk testlerde kısa oynanış süresiydi ama sonra uzun oynanışlarda da sıcaklıklar aynı pek değişmiyor. Genel olarak ısı yönetimi boştayken değilde yük altındayken oldukça başarılı buldum 15" kasalarda.

Hele birde whisper moda alıp fps yi 60 a sabitleyip düşük frekansta oynarken (tabi bu geceleri özellikle sessiz öyle biraz takılayım diyenler için) Warzone da 60 fpse sabit 60 derecede oynandığını görünce şok oldum. Whisper 2.0 da fan devrini de nvidia ayarlıyor. Fan sesi hiç duymadan 60 fps sabit warzone oynattı. orta - high ayarlarda. FPS ye abanmayım ama gece sessiz ve ısınmadan oynayım demek için de mükemmel bir çözüm.

Cpu frekansını ilk testlerde açmayı unutmuşum. Bundan sonra yayınlayacaklarımda açarım. Yalnız şöyle bir detay var. 10875h işlemcilerde Monster'da sıvı metal soğutma kullanıyor. Isıya direk etkisi olduğu zaten gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 25 Mart 2021; 19:58:1 >

17 MSI almamanızı tavsiye ederim yoğunlukla oyun kullanımında eğer nasıl olsa kaldırıyor kafasıyla turbo fan modunu açmıyanlar oldu 2 sene sonra klavyede tuşlar teker teker bozulmaya başladı.. Kuzenim de bu durumdan muzdarip bir kişidir.

Hocam haklısınız onu biliyorum :) Tulpar V7 21.5 17,3 inc olan modeli almayı düşünüyorum paylaştığınız oyun ayarlarını oynatabilir mi sizce ?
    Ultra ayarlarda sıkıntısız oynamak istiyorum sadece derdim o :)) ( şaka gibi ama 15k lık cihaza oynayabilir mi diyoruz )

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hukukbey kullanıcısına yanıt

V7 21.5 17"3 diye bir model göremedim ama :) ?? Link alalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 26 Mart 2021; 8:4:28 >
    https://www.monsternotebook.com.tr/tulpar/monster-tulpar-t7-v21-5/

Buyur hocam :)

Hocam şubat ayında gelen 17" lerde bazı sorunlar olduğunu söylüyorlardı. Youtube da bununla ilgili birkaç video var. Onlara bakmanı öneririm. Eğer ilk gelen partideki sorunlar düzeltilmişse gayet güzel cihaz. Ben 15" kullanıyorum bir problem yaşamadım. 17" ler normalde daha iyi soğutulduğu için daha az ısınma sorunu olması lazım. Kaldı ki bendeki 15" bile soğutması beni şaşırtacak kadar iyi çıktı. Isıyla ilgili cihaz beni tamamen yanılttı. Isı problemini bu cihazda tamamen çözmüşler. Umarım 17" lerde öyledir. Ama panel boyutu büyüğüdü içinde ışık sızması riski 15" e göre daha fazladır. Monitör büyüdükçe ışık sızması riski artar ama ışık sızması yinede kesin olacak diye bir şey yok.

İşlemci benimkiyle aynı zaten, bir tek ekran kartları farklı ama 3060 da çok iyi bir kart. Dediğim gibi ilk parti sorunları düzelmişse bence alınabilir bu cihaz .)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nopasstr -- 26 Mart 2021; 18:34:45 >

Harika açıklama için teşekkürler hocam :)
    15 ile 17 arasında kaldım ama bilemedim sizce 15 daha mı iyidir

Rica ederim :) Birde şöyle bir durum var. Ben bu cihazı iki tane monitöre bağlayıp sabit kullanıyorum. Ben asıl o yüzden 15 tercih ettim. Çünkü cihazın ekranıyla işim yok. Eğer sen harici monitörle kullanmayacaksan bir kere 15” de çalışmakve oyun oynamak hiç keyif vermez. O zaman 17tercih etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Neden t7 nin v22 serisini dusunmuyorsunuz ?
    Fan çıkışları daha buyuk ve daha kalin. Sogutmasi daha iyi degil midir?

• general4242 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok bilmediğim için , öneriniz varsa bakabilirim

• Arkadaşlar merhaba. Konu beni ilgilendiriyor. Arkadaşın incelemesini yaptığı tulparın 3060 modeli ile gigabyte aero 15- oled 4k 60hz 400nits hdr400 - rtx 3060(105w)- i710870h ile lenovo legion 7i - fhd 144hz ips 500nits hdr400 - rtx 2070 super maxq (100w+) - i710750h arasında kaldım. Tulparı Türkiye'den 16bin tl ye, diğer iki modeli Amerika amazon'dan 13000tl+3000 kargo, vergi ile alabiliyorum. Hepsinin fiyatı aynı. Ekran kartı performansları yakın. İşlemciler de aynı sayılır. En büyük fark ekran, bunun yanında kasa kalitesi ve portlar farklı. Tulpar dışında diğer ikisinde thunderbolt3 var. Legion 7i de kronik menteşe problemi var, aero15 kc yeni bi model olduğu için uzun kullanım incelemesi bulamadım.

Legion 7i nin menteşe problemi dışında beni en çok etkileyen o, sağ menteşe birkaç aydan sonra kırılıyor.
    Tulpar hakkında yazılanlar biçilenler belli, YouTubeda bir arkadaş iade ettiğini anlatmış.
    AERO 15 in bu modeli hakkında çok bilgi yok.
    Oyuncuyum, 60hz yerine yüksek hertz tercih etmem gerektiğini biliyorum ama evde kullanım için 2k bi monitor almayı planlıyorum zaten.
    Sizce ne yapmalıyım. 1600 dolar seviyesinde birşey alabilirim yurtdışından vergi kargo hariç. Newegg Türkiyeye laptop yolluyor mu, gümrükte sıkıntı çıkıyor mu bilmiyorum. Aydınlatabilir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.