Şimdi Ara

Izmir 50 metrekare icin sizce hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Izmir Guzelbahce'deki evimde elektrikli kombi var, yaptigim denemelere gore kisin yaklasik aylik 1000 TL elektrik masrafim olacak kombiyi normal sekilde calistirmam halinde. :(

En azindan salona guzel bir klima taktirip sabahtan gece 10 a kadar (elektrik pahaliyken) elektrik masrafini dusurmek istiyorum. Gece 10 dan sabah 7 ye kadar yine kombi olacak...

Klimayi takmak istedigim yer salon, acik mutfakta salonun icinde, toplamda 50 metre kare yapiyor. Ev denizin tam dibi, asiri ruzgar aliyor, balkon kapisi ve pencereler izolasyonlu, ev tas ev ama cok saglam ruzgar aliyor, ayrica kuzeye bakiyor bahsettigim salon. Ev cati kati, catida asma cati...

Isitmasi saglam, inverter li beni uzmeyecek bir klima almak istiyorum.

2 degisik servisten birkac fikir ve fiyat aldim...

Mitsubishi srk71zk-s 3950 TL nakit
    Daikin ftxs71g 4500 TL civariydi yanlis hatirlamiyorsam
    Panasonic kit-re24jke 3900 TL nakit

Bunlardan panasonic'in 5 sene garantisi varmis digerlerinin 3, ayrica panasonici oneren soyle bir sey dedi ne kadar dogrudur bilemiyorum: Mitsubishi ler elektrik dalgalanmalarindan cok etkileniyorlar ve ana kartlari yaniyormus?! O yuzden Panasonic alin dedi...

Su an arastirma safhasindayim ama 1 hafta 10 gune alacagim klimayi, malum kis geliyor artik...

Marka/model tavsiyelerinizi, hatta Izmir'den fiyat/bayi tekliflerinizi beklerim.

Okuyan, ilgilenen herkese cok tesekkurler.

Saygi ve sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkgezgin -- 28 Ekim 2011; 22:56:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: turkgezgin

Merhabalar,

Izmir Guzelbahce'deki evimde elektrikli kombi var, yaptigim denemelere gore kisin yaklasik aylik 1000 TL elektrik masrafim olacak kombiyi normal sekilde calistirmam halinde. :(

En azindan salona guzel bir klima taktirip sabahtan gece 10 a kadar (elektrik pahaliyken) elektrik masrafini dusurmek istiyorum. Gece 10 dan sabah 7 ye kadar yine kombi olacak...

Klimayi takmak istedigim yer salon, acik mutfakta salonun icinde, toplamda 50 metre kare yapiyor. Ev denizin tam dibi, asiri ruzgar aliyor, balkon kapisi ve pencereler izolasyonlu, ev tas ev ama cok saglam ruzgar aliyor, ayrica kuzeye bakiyor bahsettigim salon. Ev cati kati, catida asma cati...

Isitmasi saglam, inverter li beni uzmeyecek bir klima almak istiyorum.

2 degisik servisten birkac fikir ve fiyat aldim...

Mitsubishi srk71zk-s 3950 TL nakit
    Daikin ftxs71g 4500 TL civariydi yanlis hatirlamiyorsam
    Panasonic kit-re24jke 3900 TL nakit

Bunlardan panasonic'in 5 sene garantisi varmis digerlerinin 3, ayrica panasonici oneren soyle bir sey dedi ne kadar dogrudur bilemiyorum: Mitsubishi ler elektrik dalgalanmalarindan cok etkileniyorlar ve ana kartlari yaniyormus?! O yuzden Panasonic alin dedi...

Su an arastirma safhasindayim ama 1 hafta 10 gune alacagim klimayi, malum kis geliyor artik...

Marka/model tavsiyelerinizi, hatta Izmir'den fiyat/bayi tekliflerinizi beklerim.

Okuyan, ilgilenen herkese cok tesekkurler.

Saygi ve sevgiler...

bahsettiğin cihazlar ilgili modellerin alt segmentleri,ve ISITILACAK ALAN HEM ÇOK BÜYÜK HEM DE SORUNLU BENCE.İLGİLİ MARKALARIN ÜST SEGMENTLERİNE BAKARSAN HEM 50 METREKARE İLE BAŞEDEBİLECEK(ISITMADA) HEM DE TASARRUF EDECEK ÜST SERİLERE BAKMANI ÖNERİRİM.PAHALI OLSA DA ORASI İLE BAŞ EDECEBİLECEK CİDDİ MAKİNELERDEN BİRİSİ DE FUJİTSU NOCRIA serisidir.(24lük) bunu da listene ekle bence.Kolay gelsin.

• Yorumlar icin cok tesekkur ederim... Yardimlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tesekkurler.
  • Tekrardan selamlar, aramalarimi yogunlastirmam sonucunda Zibro'nun FSDC 6024 salon tipi inverter li klimasini almayi dusunuyorum, sizce dogru bir tercih mi? Kullanan var ise ic unitenin cok ses yapip yapmadigini soyleyebilir mi acaba? 50 metre kare icin salon tipini onerdiler gorustugum yerler performans acisindan, siz ne dusunuyorsunuz? Bu urunun olmasi gereken pesin fiyati sizce nedir?

Fikir veren arkadaslara cok tesekkurler.

Saygilar.
  • quote:

Tekrardan selamlar, aramalarimi yogunlastirmam sonucunda Zibro'nun FSDC 6024 salon tipi inverter li klimasini almayi dusunuyorum, sizce dogru bir tercih mi? Kullanan var ise ic unitenin cok ses yapip yapmadigini soyleyebilir mi acaba? 50 metre kare icin salon tipini onerdiler gorustugum yerler performans acisindan, siz ne dusunuyorsunuz? Bu urunun olmasi gereken pesin fiyati sizce nedir?

Saygilar.

Salon tipi klimalari

restaurant, bekleme yerleri, sinema ara salonları gibi yerler içindir evde sizi göçertir elektrik faturası olarak,

ayrıca seslidir, kullanımı eve uygun değildir, programlama falan bakımında paraya ayzık etmeyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.Ö.K.S.

quote:

Tekrardan selamlar, aramalarimi yogunlastirmam sonucunda Zibro'nun FSDC 6024 salon tipi inverter li klimasini almayi dusunuyorum, sizce dogru bir tercih mi? Kullanan var ise ic unitenin cok ses yapip yapmadigini soyleyebilir mi acaba? 50 metre kare icin salon tipini onerdiler gorustugum yerler performans acisindan, siz ne dusunuyorsunuz? Bu urunun olmasi gereken pesin fiyati sizce nedir?

Saygilar.

Salon tipi klimalari

restaurant, bekleme yerleri, sinema ara salonları gibi yerler içindir evde sizi göçertir elektrik faturası olarak,

ayrıca seslidir, kullanımı eve uygun değildir, programlama falan bakımında paraya ayzık etmeyiniz.

Metrekare olarak buyuk bir alan oldugu icin bana bunu tavsiye ettiler acikcasi... Ayrica COP degeri 3.61 (A) isitma icin. Isitma kapasitesi icin verilen degerler 7,8 kW (1.60-9.40)... 26.500 btu (5500-32000). Tuketim icinde harcanan enerji 2.18 (0.55-3.60) gozukuyor teknik degerlerinde.... Yakin teknik ozelliklerdeki bir split klimanin tuketim degerlerine gore cok yuksek midir acaba? Ilk bakista mantiksiz gelmedi bana degerler tuketim acisindan? Havayi daha uzaga ufleyeceginden odanin daha cabuk isinacagindan bahsetmislerdi ayrica. Sizce daha farkli arti ve eksileri ne olabilir?

• turkgezgin

Klima konusun içerisinden tekirdaglıklimacı arkadaşa bu linki vererek sorarsanız size daha fazla bilgi veririr, sitedeki bence tek klimacı o.
  • Yardimci olmaya calisip yorum yazan ve ozel mesaj ile de yardimci olmaya calisan butun arkadaslara tesekkur ederim...

Sonuc olarak klimami bugun baglattim. Son mesajimda da yazdigim, uygun gordugum Zibro nun FSDC 6024 salon tipi inverter li klimayi taktirdim. Henuz 1.5 saat oldu takilali, salonum oldukca isindi, hatta esim biraz rahatsiz oldu sicaktan, derecesini dusurmek zorunda kaldim. Tabi henuz havalar tam sogumadi, tam soguyunca, Ocak ayi ortalari gibi izlenimlerimi tekrar yazabilirim isteyen olursa... O zaman elektrik tuketimini vs. de yazarim.

Bu arada klimayi forumdada yazan Eskort iklimlendirmeye yaptim (arkadasin nickini yazmiyorum reklam olmasin diye), kendisine ilgisinden oturu ayrica tesekkur ederim.

Herkese iyi aksamlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.