Şimdi Ara

İzmir Belediyesinde Atık Bedeli İtelemesi !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
1
Favori
2.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • her yerde var, misal gaziantepte bizimkiler kuyu suyu kullanir, sebekeden hic su almaz ama atik su ucreti oderler. g.anteptede epeyce yuksekti, en son ne oldu bilmiyorum. ama mantik olarak su, sen su kullanmasanda ben sana atik suyun icinde hizmet veriyorum, kanalizasyon yapiyorum, sen suyu yer altindan bedava kullan ama atigini benim sistemi kullanarak yapiyorsan bedelini odeyeceksin diyor. Tamam mantik olarak dogru ama fiyat konusunda antep suyunu cikariyordu, izmirde faturaya hic bakmadim en son 400 tl gelmisti yarisi atik su galiba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirde yapılan hırsızlığın, yolsuzluğun haddi hesabı yok. Keşke değişime sahip oldukları şehir belediyelerinden başlasalardıda 2023 e daha emin adımlarla gidebilseydik.

• 40 yaşındayım atık bedeli olmayan bir fatura hatırlamıyorum . hatta büyük şehir yasası geçince saçma sapan 3-5 kalem daha eklendi. ee kolay mı belediyelerde falan abinin selamıyla o kadar adam çalışıyor. nereden ödenecek maaşlar.

• oktrol olduklarını bildiğim 2 3 tanesi nasıl damlamış konuya, nasıl da b.k kokusunu savunuyorlar. boşverin izmirin demir kalay karışımlı başkanı dans ediyor.

• 01:52 deki yazdığın ilk mesajında

Alıntı

metni:
    Ben İzmir dışında atık bedeli diye iteleyen başka belediye var mı bilmiyorum varsa bilen yazsın.

02:43 deki mesajında

Alıntı

metni:
    Ayrıca belediye kanununda yeri olduğunu bende biliyorum zaten aksi olmasa iteleyemezlerde

bak bu 51 dakika arayla yazdığın iki yazıda bile çelişiyorsun. Belediyelerin ek gelirini artırmak için getirilen düzenleme sonrası hayır ben bu gelirden vazgeçerim diyen belediye olur mu sizce?

Alıntı

metni:
    bunu oraya kanun olarak koyanlarda bunlar zaten.

Bakalım öyle mi?

İzmir'de yaşıyorsun, izsu sitesine girip baksan tarifeler yönetmeliğinin dayanağının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi kanununa göre hazırlandığı yani belediyelerin hizmet ve ücret esaslarıyla ilgili esas düzenlemelerin temelinin İstanbul Belediyesi için hazırlandığını ve diğer il ve ilçelerde onu esas aldığını görürdün...

İzmir Belediyesinde Atık Bedeli İtelemesi !!

Gelelim faturanın kabarıklığına...

1.kademe birim fiyatının 21,42 tl olduğundan ve hemen izsu tarifesine baktığımızda bu tarifenin "Konut dışı" tarifesi olduğu belli. Tarifeler incelendiğinde ise konut su faturalarının daha düşük olduğu açık. Bu fatura bedelinde kullanılan suyun kirlendikten sonraki kısmının kanalizasyondan atılmasının bedeli ile çöp dediğimiz katı atık bedelinin de olduğunu da unutmayın.

Bu yazımla İzmir belediyesini savunduğumu filan düşünmeyin.Geçmiş yıllarda toplam 12 yıl İzmir'de yaşamışlığım var. Çarpık kentleşme var mı evet hem de çok çarpık şekilde var. Ama bunun evveliyatının ne olduğunu ve göç nedenlerini de hesaba katın.Yoğun göçe popülist politikalarla izin verilip imar düzenlemeleri ile yetişemeyen tüm belediye başkanları gibi buna zemin hazırlayan yasa koyucular iktidarlar da sorumludur.

• ugarb kullanıcısına yanıt

Ya arkadaş bunu sana kanunu ile açıkladılar sayıştayın kararı var bu konuda. Hikaye falanda değil. Tamamen haksız olduğun bir konuda sürekli yazarak haklı çıkamazsın.

2464 sayılı belediye gelirleri kanunu'nun mükerrer 44. maddesi uyarınca su tüketim faturalarına, tüketilen su bedelinin yüzde ellisi kadar yansıtılmakta olan bedeldir. ancak iski tarafından 01/01/2002 tarihinden itibaren tahsil edilmemekteydi. 02/01/2004 tarih ve 25334 sayılı resmi gazetede yayınlanan 5035 sayılı kanunun 41.maddesi uyarınca 01/01/2004 tarihinden başlamak üzere evlerden alınacak cevre temizlik vergisi bedeli su süketim miktarına bağlanmıştı.

Sonra sayıştay aturada göstereceksin ve alacaksın diye karar aldı, Tüm belediyeler bunu yapmak zorunda,

Kullanılmış Suların Uzaklaştırılması Bedeli (KSUB) 05.04.2022 tarihine kadar su birim fiyatı içerisinde de yer almaktaydı. Sayıştay Başkanlığının ve İSKİ Genel Kurulunun kararıyla su ve su satış fiyatının 1/3’ü oranında KSUB 9 Nisan 2022 tarihinden itibaren faturalarda ayrı ayrı gösterilmeye başlanmıştır ''

Al bu da tüm hukiki hikayesi.

https://www.researchgate.net/publication/348350660_Atik_Su_Bedel_ve_Tarifelerinde_Yasanan_Uyusmazliklarin_Ornek_Yargi_Kararlari_Esliginde_Incelenmesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• moskogsm M kullanıcısına yanıt

O daha öncede vardı, adı cevre temizlik vergisiydi.oradan alınıyordu.

Sonra sayıştay karar aldı faturada göstereceksin ve kullanılan suyun yarısından az olamaz diye, Türkiye'deki tüm belediyeler uygulamak zorunda bunu.

• Bu ay neden yüksek geldiği anlaşıldı.

• Ülkenin belki de gezegenin en kötü yönetilen belediyeleri İzmir ve İstanbul.

Birader okuyan karar versin. Cidden rahatsızsın insanlar anlatıyor geri adım atmak zorunda kalıyorsun tekrar yazıyorsun,

Türkiye 'deki tüm büyük şehir belediyeleri bu sisteme geçmek zorunda sayıştay kararı sonrasında, atık su bedeli faturanıza eklenecek ve BELİRTİLECEK. kullandığınız su bedelinin en az yarısı kadar olacak ve ayrı bir kalem olarak BELİRTİLECEK. Cevre temizlik vergisi içinde alınırken daha düşük alınabiliyordu. Artık durum bu.

Kanun bu git derdini onlara anlat, bu ne ya,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 11 Ağustos 2022; 12:51:16 >
  • Oha!!!! İzmir'de suya para mı veriyorsunuz?
    Yok artık, bu cehape iyice abarttı işi..

• Yeni bir şey olduğunu sanmıyorum ve bütün belediyelerde alınıyor diye düşünüyorum çünkü suyun geldiği gibi bir de gitmesi var sonuçta değil mi? Ayrıca insanın ürettiği atıkların da bir gitmesi var. Vesaire vesaire işte.

• poşetlerin paralı olmasını, suyun m3 fiyatının kademeli olarak artmasını, atık su bedelini,çevre temizlik vergisini sonuna kadar savunurum. Birgün gelişmiş bir ülke oldğumuzda çöpünüzü ayrıştırmayı da öğreneceksiniz, yağmur suyunu biriktiren sistemler yaptırmayı da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi august landmesser -- 11 Ağustos 2022; 13:18:12 >
  • Asıl konuşulmasi gereken konu su M3 fiyatının tavan yapması.Enflasyonun çok çok üzerinde

• son bilmem kaç ayı kdv indirimli akepeli gebze belediyesine ait su ücretleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 11 Ağustos 2022; 14:34:21 >

Arkadaş seni faturanda daha once bu bedel bu sekilde vardı diyen yokki. Artık var ve kanunun emri diyorum, Bak son kez anlatmaya çalışıyorum Antalya, İzmir, Konya farketmez 1 sene içinde tüm büyük şehirlerde faturalar bu şekilde düzenlenecek. Cevre temizlik vergisi su tüketimi üzerinden 66 kuruş olarak alınıyordu. Dolayısı ile faturalar daha düşüktü ve gösterilmiyordu bu bedel,

Belediyeler kanunu ise bu bedelin kullanılan suyun yüzde 50'sinin üstünde olma şartı getiriyordu. Sayıştay Belediyeleri uyardı zarar ediyorsunuz diye ve kanunu uygulayın dedi, dolayısı ile artık durum Bu İstanbul, Kayseri falan farketmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 11 Ağustos 2022; 15:30:58 >

İşte bu İzmir, İstanbul olayı değil kanun olayı. Kanuna hikaye diyorsan yasadışı mı iş yapsın istiyorsun?

Şikayetler belediyelere değil de hükumete olsaydı belki işler değişirdi.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.