Tek hata ama büyük bir hata. Kendisi kariyerini düşünürken buradaki pencereden bakıldığında da saygısızlık olarak görülüyor. Biri yukarda yorumda demiş ya hadi savaşta olsak vs anlaşılabilir diye ama değiliz. 100 sene önce olmuş bitmiş savaştan sonra halen bir düşmanlık, bir hazımsızlık varsa kimse kusura bakmasın. Bunlar bu ülkenin güçlü sembolleridir. Aynı şey başka ülkenin değerlerine karşı yapılsa yine aynı şekilde saygısızlık olarak görülürdü. Yunan'a yapılsa adım gibi eminim ki ortalığı ayağa kaldırırlardı. Zaten 100 sene önceki yarayı halen daha böyle açık tutuyorlarsa vardır bir kuyruk acısı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir'de Yunan Şarkıcı Despina Vandi ile Çeşme BB arasında Atatürk Posteri ve Türk Bayrağı gerilimi (4. sayfa)
-
-
Sadece 100 yil once bitmis bir savas, isgale gelirken denize dokulerek yollanmis bir ordu degil olay. Ki bunlar icin bile gerek yok, sanatci gelmis sarkilarini soylesin eglendirsin, Turk Egitim Vakfi icin destek toplansin yeter. Turk Yunan dostlugu pekissin, her iki taraftaki asirilara firsat verilmesin.
Sen Izmir'i ve Bati Anadolu'yu isgalden kurtardiktan sonra, bolgeyi binlerce yildir orada yasayan Rumlardan da temizledin. Elbette yapilan is %100 dogru ve haklidir, hem ulkenin bekasi icin, hem de isgalde yapilanlardan oturu beraber yasamak zor olacakti. Ama Yunanlilar dogal olarak konuya boyle bakmiyor. Ha gecmiste kalmali artik yasananlar, Ataturk de ne olursa olsun buyuk bir anti-emperyalist, ama adamlarin yarasi olmasi normal.
Gercekten buyuk cehalet yapilan. Hele belediye baskaninin buram buram hamaset kokan aciklamasi. Koskoca Despina Vandi gelmis.
Tabi sanatcinin ucretini kim verdi, zarari kim telafi edecek, bunlar da ayri soru.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yazdıklarını olduğu gibi kabul ediyorum ama artık bunu aşmamız lazım. Gerçekten çok kompleksli ve ezik gibi görünüyor bu davranışlar. Bir de çıkıp hep beraber izmir marşını falan okumalar. Bütün söylemler, paylaşımlar hamaset. Sanki savaş kazandık. Güzel bir konser ile o gece eğlenmek ve güzel bir mesaj vermek varken neler yaşandı. Sonuçta ne elde ettik? Hiçbir şey. Yunan şarkıcıyı kovduk, posteri kurtardık, marşlar söyledik, kendi kendimizi tatmin ettik.
Yukarıda venizelos ile ismet paşanın resmini koymuş bir arkadaş. Mesela o resim bizi değil Yunanlıları rencide edebilir. Biz galip tarafız. Ama sosyal medyada hep kötü niyetle kullanılır o resim.
Ülkede Atatürkçü kesim de artık Atatürkü her alanda dayatmaktan vaz geçmeli. Atatürk bu ülkenin kaderini değiştiren liderdir. En önemli değeridir ama biraz da mantıklı olmak lazım. Bir konserde Atatürk dev posteri niye asılır? Bayram değil seyran değil. Sanatçı yabancı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ne yazık ki bizim millette sinir olduğum bir özellik var her şeysiz yaşayabiliriz ama düşmansız yaşayamıyoruz :D Yoksada zorla düşman yaratmaya çalışıyoruz. Burada olduğu gibi. Dünden beri Yunanlılara ve bu kadına yapılan hakaretin saldırının haddi hesabı yok ! Anlamsız bir şekilde 50-100 yıllık defterler açılıyor yok şu tarihte şu olmuştu zaten onları denize dökdük yok dedelerine şunu yaptıklar flan ne oluyoz abi neyin kini nefreti bu birde...
Dediğin gibi ne geçti elimize ! Veya bayram değil seyran değil neden Devasa Türk bayrağı ve Atatürk posteri olur sahnede gram anlayamadım. Yıllardır konserlere giderim hiç konserin yapılacağı platformda bayrak hatırlamıyorum. ( Alanın tepesinde sağda solda olur tamamda sahnede gerçekten hatırlamıyorum. Sahnede sağda solda olsada küçük standart bayrak ayarında varsa vardır. 19 Mayıs 23 Nisan 29 Ekim flan olsa veya İzmir'in kurtuluşu olsa gene analyacam oda değil.)
Birde 2-3 gün önce başka sanatçılarında orada konserleri olmuş onlarda hiç bayrak flan yok ! Zaten oraya yardım konserine Yunan Sanatçı çağrılmasını anlayamıyorum ama çağırdın madem neden kaşıyorsun bazı şeyleri neden durup dururken bayrak ve Atatürk resmi asarsın gerçekten çok değişik. Birde yetmezmiş gibi kadını ülkeden kovuyorlar.
Yunan basınındada günden olmuş bu olay dururp dururken nefretleri kabarttılar karşılıklı. Bizim vatandaşımızı nasıl kovalar gibisinden.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 19 Temmuz 2024; 1:18:1 >
-
Türk Bayrağı yine sadece yunanlıları kudurtmamış anlaşılan. İçimizdekiler de kendi kendilerini nasıl ele vermişler. TÜRK BAYRAĞI İNMEZ.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muthisbishi -- 19 Temmuz 2024; 2:4:31 >
-
Asıl suç organizatörlerin. Kadına son anda bayrak ve Atatürk posteri asılacağını söylemişler ben böyle bir şeye evet demedim demiş. Ayrıca Kadın Atatürk'e veya bayrağa küfür etmemiş bu olay neden bu kadar abartılıyor belli değil.
7/24 cumhuriyete ve kurucularına küfür eden oluşumlar varken böyle bir şeyin gündem yapılması üzücü.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Niye onlar bize düşmanlık yaparken utanmıyon da biz yapınca mı utanıyon?
Heralde yani bilmemne televizyonunda yunan düşmanlığı olarak gösterecekler. Yunan zaten bize düşman, dost değil. Neyine utanıyorsun? Biz de onların düşmanıyız bu kadar basit. Düşman düşmandır, zaten bizi dost olarak gösterseler ben o zaman kıllanırım. Biz birbirimize düşmanız zaten, tarih boyunca bu böyle oldu doğru yani bu. Senin zoruna giden ne hayırdır? Sen kendin yunan dostu olabilirsin, defol git Türk forumunda dolaşma o zaman yunan forumlarında yunanlılarla birlikte ağlayın.
Ne salak saçma bi laf yav. Yunan düşmanı olarak lanse ettiler diye ülkeden bir bok olmazmış. Haha! Olm bu ne saçma salak bi çıkarımdır ya. Ya düşman zaten onlar, bunun gelişip gelişmemekle ne alakası var onu anlamadım? O dingillerin batı desteği ve gazıyla hala bize saldıramıyor oluşlarının tek sebebi yunan televizyonlarında da korkuyla bahsedilen savunma sanayiimiz. Dakka başı İstanbulu alacağız İzmiri vuracağız diye açıklama yapıp hiçbir bok yapamayan yunan, bunlar açıktan düşman zaten senin zoruna gidip utandığın şey ne hayırdır?
Düşmanlarımızın varlığını bildiğimiz için gelişiyoruz aksine. Atatürke saygı duyan Türk evladına bak, bütün yazı yunan-cağızlarını koruma üstüne. Araya bir cümle sıkıştırmışsın Atatürkçü Türk evladı temalı... Boş. yunanistanda yaşamaya devam et kardeş sen, senin bizle bir işin yok. Onları zerre miktarı haklı görüp bu memlekete küfür eden adamın bizle bir işi olamaz. Bok çukuru yunanistan da yaşasın beğenmeyen veya utanan.
20 Temmuz'da kutlu Kıbrıs harekatımızın 50. yılını Kıbrısta kutluyor olacağız. Var mı bi tarafı yiyen yunan-rum artıkları gitsin savaş açsın bakalım? Kudurun. Onlar bizi çeşitli sözlerle provoke ediyorken onlardan bir şarkıcı çağırıp madara etmek provokasyonlarına karşı güzel bir cevap oluyor. Nasıl kovulduklarını ve zamanı geldiğinde nasıl tekrar kovacağımızı hatırlatmış oluyoruz.
Biz bunları 100 sene önce de kovduk tarih sahnesinden. Zamanı geldiğinde adalarımızdan da kovacağız. Dileyen utanmaya da ağlamaya da devam etsin, bizim en güzel özelliğimiz barış zamanı düşmanı ağlatmak, savaş zamanı da gömmektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabus2224 -- 19 Temmuz 2024; 6:30:40 >
-
Belediye konserinde bayrak ne alaka?
-
Kadın için hangisi daha önemlidir sence? Yunan halkının en azından bir kısmının tepkisi mi yoksa Türk halkının tepkisi mi?
Daha önce verdiğim örneği yine vereyim.
Şebnem Ferah Atinaya gitse sahneye çıkmadan önce Venizolos Posteri, Haç Resimleri, It's Constantinapole pankartları assalar ne yapması lazım Şebnem Ferah'ın?
Diyelim ki bunlar ŞF için hiçbirşey ifade etmiyor sadece kendisini düşünse çıkar söyler ama Türkiye'ye döndüğünde karşılaşacağı tepki linç ne olacak?
Evet belki Yunanistan'dan da tepki görecek ama ŞF için kariyeri için hangisi daha önemli Yunanistan'dan göreceği tepki mi Türkiye'den göreceği tepki mi?
Yine söylüyorum sadece bayrak olsa muhtemelen Yunan şarkıcı bence çıkardı sahneye. Manowar bir kaç sene önce Yedi Kule de Türk bayrağı önünde çıktı sahneye.
Burada asıl sorulması gereken soru Çeşme Belediyesi ortamı germemek için Atatürk posterini hiç asmamış(indirseydi demiyorum) olsa ne kaybederdi? Yunanistan önünde küçük mü düşerdik?
Hiç boşuna Atatürk bu ülkenin kurucusu tabi ki asılacak muhabbetine girmeyin. Bu sonuçta resmi tören değil bayram kutlaması değil. Götü boklu bir konserde de Yunan şarkıcı çıkacakken asmayıverin Atatürk posterini sinir ucu denen şey var.
Mesaj birazda ortam ile alakalıdır. Manowar, Metallica, Shakira konseri olsa adamlar gocunmaz zaten saygı bile duyar. Ama Yunan şarkıcı olunca iş siyasete gidiyor işte.
Bir de çıkıp İzmir marşı söylemişler olaydan sonra. Afferin gerizekalılar ülkenin şerefini kurtardınız Yunanistan'a had bildirdiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 19 Temmuz 2024; 11:22:26 >
-
Hocam burda asıl tartışılması gereken şey neden Yunan sanatçı davet ediliyor? Yanlış anlaşılmasın hocam, Yunanistan-Türkiye politikası kötü olsun, sürekli kavga edelim demiyorum ama tarihi olaylar ortada. Adamlar Türkleri hiçbir zaman sevmedi. Yıllarca Osmanlı'nın himayesine bağlı kaldılar, sonra Osmanlı'nın dağılma döneminde bağımsızlıklarını kazandılar. En sonda İzmir'i işgal edip, birçok Türk'ü yakıp, katliama başladılar. Daha sonrasını biliyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde milli mücadele verildi. Yunanlıların büyük Yunanistan hayali son bulmuş oldu. Şimdi buna son veren Atatürk'ü niye sevsinler, saygı duysunlar. Bizim içimizde bile Atatürk'ü sevmeyenler var. Fesli gibi mahluklar keşke Yunan galip gelseydi bile diyebiliyor. Hocam onun yerine Azerbaycanlı sanatçıları davet etseler hiç böyle bir husumet yaşanmaz. Anlamış değilim, entel dantel insanlar Yunanlıları, İslamcılar'da Arapları çok seviyor. Arkadaş ikisinde de dost olmaz. Galatasaray- Fenerbahçe maçı Arabistan'da oynanacağı zaman demiştim, kesin orda bir olay çıkacak, bir anlaşmazlık olacak. Düşündüğüm gibi oldu.
Hocam Esra Özsüer diye bir tarihçi var. O dün bu konu ile ilgili şöyle bir açıklama yapmış: "Yıllarca Yunanistan’da yaşamış ve orada eğitim görmüş biri olarak şunu söyleyebilirim ki bir Yunan’ın Atatürk’e bakış açısı bizim beklediğimiz o saygıda karşılık bulmaz. Bir kesim nefret eder diğer kesim de görmezden gelir. Ama hiçbir Yunan sempati/saygı duymaz. Bu onun İttihatçı kimliği ve sonrasında askeri ve siyasi dehasıyla Anadolu Serüveninde Yunanların planlarını darmaduman etmesi ile kurulan köprüden kaynaklıdır. 1844’den beri bir plan (megali idea) 3,5 senede yok olmuştur. Dolayısıyla milli içerikli günlere Yunan davet edilmez. Edilirse bu ahmaklık olur. Yunan’ı kiraz festivaline çağırmak ile 29 Ekim’e davet etmek aynı görülürse iki ülkeyi şu pozitif ajanda döneminde sosyolojik olarak yine çatıştırırsınız. Bunun için Siyaset Bilimi ve Sosyoloji okumaya da gerek yok."
Bu açıklamaya katılırsınız, katılmazsınız herkesin farklı bir fikri var ama bana soracak olursanız kadın doğru söylüyor.
-
Ben bu mesajın cevabını daha önce vermiştim zaten ama örneğin üzerinden yine verelim. Şebnem Ferah orada konser verecek olsa oranın değerlerine saygı duymak zorunda. Mesela bayrağına. (Sen Yunanistan'da olup da "Ben Yunan bayrağının altında konser vermem" diyemezsin.) Kurucu liderine vs sevsen de sevmesen de. Ya da yapamam diyorsa baştan bu ihtimalleri düşünecek ve konser anlaşmasını organizasyonunu hiç yapmayacak. Bunu zaten daha önce örnek vermeden söyledim, şimdi senin örneğinle söylüyorum. Neticede Yunanistan'la Savaş halinde değiliz. Tamam yer yer gerilim oluyor ama savaş içindeki iki ülkenin yaşadığı o düşmanlık, resmi bir düşmanlık içinde değiliz. Dolayısıyla diğer ülkelerde olduğu gibi sevsek de sevmesek karşılıklı olarak değerlerimize saygı duymalıyız. Duyamayacaksak da hiç bu toplara girmemeliyiz. Ama saygı duyarsak ve bunu devamlı hâle getirirsek -tabii ki karşılıklı olarak, tek taraflı değil- o zaman bu düşmanlıklar gerilimler azalarak bitecektir. Aksi hâlde sürer ve zamanla daha da artar.
Bayrak ve kurucu lider bir provokasyon aracı değildir. Bu RTE de olabilirdi sıradan bir siyasetçi yönetici vs. Karşıdaki kişi bunları provokasyon olarak görüyorsa kendi algılarında problem vardır. Sanatçı kendi kariyerini kurtarmak babında istemeden de olsa bir saygısızlığa sebep olmuş. Sanatçı böyle düşünmek durumunda olduğuna göre Yunan halkı cidden Türklere ve onun değerlerine karşı aşırı bir düşmanlık sergiliyor, nefret kusuyor demektir. Ben bunu böyle algılarım. Saygı karşılıklıdır demiştim. Benim değerime saygısı olmayana ben de saygı göstermek zorunda değilim. Evet birileri önce bir adım atacak elini taşın altına koyacak ama bu işler pararlel ve sırayla olur. 10 adım atılmaz, kayanın altına tek başına girilmez. 100 sene önce savaş oldu diye kan davası güdülmez. Tarih ondan ders alalım, bilelim, önlem alalım diye anlatılır; kan davası güdelim diye değil.
Belediye haklı demiyorum asmasalar da olurdu tabii ama asıldı bunda buna tetiklenecek bir durum yoktu. Atatürk de bu ülkenin en az o bayrak kadar değeridir. Tetiklenen insan zaten başından beri bir düşmanlık peşindedir zaten.
En sondaki durum ise evet biraz çocukça gibi olmuş. Yani bakış açısına göre değişir. Etki tepki meselesi gibi olmuş madem değerime saygı yok al sana milli marş. Düşmanlıkları pekiştiren hareketler buraya katılıyorum. Mânâsızdı.
-
Kadın sonradan Atatürk 'e hakaret ediyor. Organizatörler belki Türk bayrağı ve Atatürk posteri koymayabilirdi konser alanına ama çağırılanın kimliği de önemli işte. Biz bunları aşmamız gerek dite kendimize söylemiyoruz ama komşularımız bunlarla yoğuruluyor işte.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Saçmasapan bir düşmanlık hocam. Savaştaki nesil olsa düşmanlıklarını anlayabilirim. İnsanlık halidir savaş halidir lakin savaş olmuş bitmiş. Sınırlar çekilmiş. Bayraklar ve coğrafya tanınmış. Üstünden de 100 sene ve nereden bakılırsa bakılsın 2-3 nesil geçmiş. Savaşı yaşayan nesil zaten toprak olup gitmiş savaştan sağ çıksa da. O yüzden saçma. Yine sevmesinler zaten sevmek zorunda değiller de saygı göstermek zorundalar en azından ortada bir savaş yokken. Yani mesela Ukrayna-Rusya savaşında bu iki ülkenin insanlarının birbirlerinin bayraklarına ve liderlerine bakış açılarını anlayabilirim ya da İsrail-Filistin çatışmasında bunu anlayabiliriz saygı filan hak getire. Ama biz bunları yaşayalı 100 yıl oldu yahu! Yani bu eleştiriyi de yapmak lazım. Kapanıp gidecek kuruyacak yarayı böyle sürekli eşelemenin anlamı yok. Bizden çok bunu Yunan yapıyor sanırım. Bizde de var tabii ama bizdeki daha pasif seviyede. Bizde marş okurlar onlarda ise gelip bizim balıkçı teknesine zarar verip denizde taciz ederler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 19 Temmuz 2024; 12:49:52 >
-
Haklısınız hocam ama adamlara tarih dersi, bizim Türkiye'de verildiği gibi hoşgörülü şekilde değil kin ve nefret ile veriliyor. E böyle olunca olaya tarih persfektifinden bakarsan Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fet ederek Bizans'a son veriyor. Adamlar 19. yüzyıla kadar Osmanlı himayesinde yaşıyor. Her ne kadar Osmanlı'nın hoş görü politikası olsada adamlara o açıdan aktarılmadığı için Türklere kin kusuyorlar. E böyle oluncada hocam aradan 100 senede geçse bir şey fark etmiyor.
-
Doğru, ve bunu her yere yansıtıyorlar. Mesela bizim futbolcu bi bozkurt işareti yaptı diye aşırı sağcı ırkçı faşist Türk oluyor ceza alıyor. Hele bi de İslama dair bir işaret yapsa, ki mesela Arda yapmıştı, bizim içimizdeki İslam düşmanları dahil her taraftan hemen tepki gelmişti. Ama onların din veya ırklarına ait bir sembol, hatta bir kıyafet giyildiği zaman kimse ses çıkarmıyor, kimse siz faşistsiniz yobazsınız demiyor.
Bu dünya'da batılıların sözde uluslar arası hukuk kuralları sadece Türklerin önüne set koymak için var. Tek sebebi bu, araştırın ulusararası hukukla alakalı bütün hamlelerinin bize karşı uygulandığını görürsünüz. Ama kendi aralarında öyle bir hukuk yok, her türlü hak ihlali, katliam, savaş suçu kendilerine serbest. Ama bize gelince bir pkk herakatı bile suç oluyor.
Genel konuşuyorum şahıslara değil: Siz sırf siyasi sebeplerden ötürü kendi kârınızı unuttunuz, düşmanlarınızla bazen ağız birliği yapar hale geldiniz beyler. Ama onlar sizi Gazze'ye çevirip üstünüzde tepinmek için hem yurt içinde hem de yurt dışında pusu da aç köpek gibi bekleşiyorlar. Onlarla aranızdaki tek engel şanlı TSK'dır, onu da pkk ile zayıflatmaya çalışıyorlar ama nafile. Bu yüzden bilhassa chp'liler bu dem parti ittifakından dönmeye çağırıyorum.
-
normal bir durum , bu şarkıcı Atatürk`ü Yunanların katili olarak görüyor , bu durumda zaten Türkiye`ye gelmesi bile çirkin bir durum , hanımefendi hemen sınırdışı edilmelidir.
Atatürk`e katil diyene ben soytarı derim arkadaş , soytarı Despina Vandi , hemen özür dilemelidir , dilemediği durum da bir daha Türkiye`ye girişi yasaklanmalıdır.
-
Gıcık kapıyorsa gelmeseymiş, Türk bayrağı ve Atatürkten rahatsızlık duyanın bu ülkede konser vermemesi gerekir zaten. Geri çevirebilirdi.
-
Batılıların iki yüzlülüğüne alıştık zaten orası ayrı. Onların özgürlük anlayışı batı dünyasının görüş ve anlatılarına uygun bir çerçeve içinde olduğu sürece özgürsün.
İşin Rus veya Türk tarafını anlatamazsın, görüşünü belirtemezsin. Batının algılarına ters birşey söyleyemezsin. Batı bozkurtu Nazi simgesi olarak gördüyse iş bitti,
deus vult diyip haçlı kostümüyle gezebilirsin ama. Kendi kurduğu çerçeveler ve sınırlar içinde özgürlük var, gerçek özgürlük yok.
-
fenotip bilmek hayat kurtarır! bu yunan kadının her halinden belli kolokotronisgillerden olduğu.
çağıracaksan git atina içinden çağır yada makedonya bölgesinden çağır ne işin var şu at hırsızı tiplerle
yunan falan değil bunlar. yunan görmek istiyorsan atinalı çağırırsın adam gibi. ve o adamların sana terbiyesizlik yapma ihtimali daha az.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1shot1kill -- 20 Temmuz 2024; 16:1:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X