Şimdi Ara

İzmir - Kablosuz interneti herkes kullansın istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İzmir Karşıyakada ikamet edip, Dikili de çalışıp, Konya'da da çalışıyorum.

İnternetimizi herkes kullanabilsin istiyorum lâkin önümde bir kaç sorun ve engel var.

Öncelikle Herkes'in kullanması demek, yasadışı bir şey yapıldığında sorumlu olmam demek, bunun farkında olup risk alarak interneti kullandırtmak istiyorum. (İnternetin ücretsiz sunulması ile ilgili bir ceza var ise bunu üstlenip görmezden geliyorum. oralara takılmayın lütfen.)

İSTEĞİM ŞUDUR; Kafamda 3 Şablon var;

1 - Herkes şifresiz olarak Modem'e bağlanabilsin, internete çıkmak istediğinde bir oturum açması gereksin ya da bir kaç bilgisini vermek zorunda kalsın (Örneğin; Cep telefonu numarası, Adı Soyadı ve yakınının telefon numarası gibi zor durumda kaldığımda kolluk kuvvetlerine tanımlayıcı bilgi verebilmek için)

2 - Herkes şifresiz olarak Modem'e bağlanabilsin, Belli sitelere erişim sağlayabilsin (E-Devlet, sürekli kullanılan siteler v.s. gibi ben tek tek ayarlarım üşenmem) Bununla ilgili bir bilgi sayfası gösterebileyim. (Örneğin şu, şu siteleri kullanabilirsin diye)

2 - Herkes şifresiz olarak Modem'e bağlanabilsin, Belli sitelere erişim sağlayabilmesi dışında internette rahatça dolaşmak istiyor ise belli bilgilerini vermesi gereksin (Örneğin; Cep telefonu numarası, Adı Soyadı ve yakınının telefon numarası gibi zor durumda kaldığımda kolluk kuvvetlerine tanımlayıcı bilgi verebilmek için)

Evim için yeni bir modem alabilirim evet ama Elimdeki modem Dsmart logolu (Fotoğrafını ve menüsünü ekledim) ve daha 3 ay önce verilen bir modem. Eğer bununla yapabilir isem diğer yerlerde de bunu yapabilme imkanım olur ve böylelikle ben de topluma yararlı işler için bir başlangıç yaratmış olacağım.

Modem Marka Model: TP-Link TDW9970 VDSL2 modem

Olumsuz şeyler yazmayın lütfen, Anlatırken de, kendince iyi şeyler yapmak isteyip, bilgisi olmayan insana anlatır gibi yaparsanız çok sevinirim.

İzmir - Kablosuz interneti herkes kullansın istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chewrokee -- 16 Nisan 2019; 15:50:2 >

• Beyleeer bayanlaar. uzun süredir forumda değilim. Hareket azalmış mı sanki ne
  • Bu işler için en uygun cihaz mikrotiktir, log+mac+trafik kotrolü yapmak için daha bir çok ayrıntıyı saymadığım durumları yazmıyorum buraya, kıytırık bir yönlendirici ile başınız büyük bir sıkıntıya girmesi olası yakın bir durumdur, internette bu konular hakkında makaleler olup bilgi edinmenizde fayda var, 100 metre yayın için 10 kullanıcı sisteme dahil olduğu an internet band genişliği ve yönlendiricide donanım sorunları baş gösterecektir, en kötü 1ghz lik işlemcisi olan ve 1gbs lik portları olan cihaza ihtiyacınız var, bu konular uzman mevzuları olduğu için pek ayrıntılı cevaplar beklemeyiniz, takiiii sivri zekalı biri çıkıp yanlış yönlendirmeler yapana kadar, neyse bu işler para ile döner fazla kasmayalım, hayal kurmak ve pilavını yemek bedavadır, ama iş yapmaya gelince elinizde bir çok bilgi birikimi ve para konuşur, yani anlayacağınız giriş seviyesi bir tecrübe durumunuz baş gösteriyorsa bu işlere kalkışmayın...

• bu işi bu cihazla yapamazsın, kaldı ki kullanıcı sözleşmesinde bununla ilgili maddeler vardır, isp internetini iptal edip cezalar kesebilir.
    mesela tt sözleşmesinde şöyle yazıyor.

4.8. ABONE, HİZMET'i amacı ve SÖZLEŞME'de belirtilen şartlar dışında kullanamaz,   yararlandığı 
    HİZMET'i ticaret amacıyla üçüncü şahıslara sunamaz. ABONE, HİZMET'i sadece bağlantı adresinde
    kullanım hakkına sahip olup, bağlantı adresi dışında üçüncü şahıslara, deneme amaçlı dahi olsa,
    kullandıramaz.

4.9. ABONE, SÖZLEŞME'den doğan hak ve yükümlülüklerini üçüncü bir gerçek ve/veya tüzel kişiye
    İŞLETMECİ’nin yazılı onayı olmadıkça devredemez. İŞLETMECİ’nin onayı halinde, ABONE ve devralan,
    HİZMET devroluncaya kadar alınan hizmetlerin karşılığı olarak tahakkuk edecek tüm borçlar ile varsa
    diğer yükümlülüklerden müştereken ve müteselsilen sorumlu olduklarını devir işlemi sırasında
    taahhüt edeceklerdir. Aksi halde devir, gerçekleşmeyecektir.

4.10. ABONE'nin işbu SÖZLEŞME'nin 4.8., 4.9. maddelerine aykırı olarak veya hile veya muvazaa
    yoluna saparak HİZMET ile ilgili herhangi bir işlem yaptırdığının anlaşılması halinde, hileli veya
    muvazaalı işlemle ilgili her türlü işlem geçersiz sayılacak ve İŞLETMECİ işbu SÖZLEŞME'yi tek
    tarafı olarak yazılı bildirimiyle feshedebilecektir. Ayrıca İŞLETMECİ tüm zarar ve
    alacaklarını ABONE'den tahsil edebilecektir.

4.11. HİZMET'in kullanımında SÖZLEŞME’ye, yasal ve idari düzenlemelere, makul kullanım sınırlarına
    aykırılık, hileli bir faaliyetin varlığı konusunda haklı bir şüphenin bulunması halinde İŞLETMECİ,
    ABONE'ye bilgi vermek suretiyle, aylık fatura tarihinden önce kullanılan miktarda HİZMET bedelini
    ara ödeme adı altında ABONE'den talep edebileceği ve/veya ABONE'yi bilgilendirmek suretiyle
    HİZMET’i kısıtlayabileceği veya durdurabileceği gibi ABONE'ye yazılı bildirimle SÖZLEŞME'yi
    feshedebilir.

• Yapmak istediğiniz olay, mevcut ISP ile olan sözleşmenize aykırıdır. Yasal olarak suç teşkil eder. Kesinlikle sandığınız kadar basit zannetmeyin.

Halka açık internet için cafe, lokanta gibi yerler için en azından 5651 sayılı kanun için log tutmanız gerekiyor. Bahsi geçen internet hizmeti (oturum açma, SMS ile kimlik doğrulama vs) pfsense kullanılarak yapılandırılabilir. Bu tarz kurulumlar için profesyonel bir yardım almanız tavsiye edilir.
  • Sadece teknik yorum istemişsiniz sanırım, idari kısımları göze almışsınız. Bunu yapmak için düzgün bir hotspot teknolojisine ihtiyacınız var. Google'da arayıp inceleyebilirsiniz. Kendiniz de bir benzerini yapabilirsiniz ama sadece standart bir modemle olacak bir iş değil maalesef.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.

Öncelikle yasal sorunları göze aldığımı söylemiştim. Yine de uyardığınız için teşekkürler.

Evimde kablosuz internet şifresi olmadan duran bir modem için kimse beni suçlayamaz. Aksi halde Kablosuz modeme şifre koyulmadan açılamayacak şekilde teslim edilmeliydi. Bu durumda şifresiz kullanım da yapabileceğim anlamına gelir.

Örneğin bir araç size 4 kapılı olarak teslim edilip, bunun 1 kapısını kullanamazsınız diye sözleşmeye istediğiniz kadar yazılsın durum değişmez.

Her neyse gereksiz konu dışına çıkmayayım.

Çok yüksek donanımlar ve cihazlar kullanmadan bu işi yapmak istiyorum. Uzman şekilde şu anlık değil en azından.

Örneğin benden çıkan internetin tümü, bilgisayarımdaki bir yazılımdan çıkar ise, Bilgisayarıma kimlerin bağlandığını görebilirim. Sonra da bağlanmak isteyene "" Standart bilginizi verir ve herhangi bir yasadışı işlem ile karşılaşır isek internet kayıtlarınızın tutulmasını kabul ediyorsanız. "" bilgi mesajı gösterip ya da "" kendi bilgilerimi göstererek "" Buradan bana ulaştıktan sonra interneti ücretsiz kullanabilirsiniz "" gibi bir bilgi mesajı yayınlayabilir isem, amacıma biraz olsun ulaşmış olurum.

ÖZET:

*Elimdeki standart bir VDSL2 modem ile

***Kablosuz Ağ şifresi açık olacak.

1-) Bağlanan kişiye "" Bilgilerini gönder internete öyle gir "" Ben izin vermeden ya da bilgilerini göndermeden internete erişememesi.
    2-) Bağlanan kişiye "" Numaram 0543 43 43 259 bana ulaş internete öyle gir "" mesajı yayınlamak.Ben izin vermeden ya da bilgilerini göndermeden internete erişememesi.

((( Bu durumda 2 numara daha kolay, diğeri hem yazılım hem donanımda çok şey isteyebilir gibi duruyor. Üniversite de buna benzer bir yazılım kullandım sanırım evdeki internet için, Mac adreslerine felan limit koyuyurdum sanki. Bilemedim)))

""" ELİMDEKİ STANDART DONANIM ile KABLOSUZ AĞI Sokaktaki ve Mahalledekiler kullanabilsin diye ŞİFRESİZ PAYLAŞIMI HER TÜRLÜ YAPACAĞIM, BİRAZCIK da OLSUN FİKİR VERİN BİRAZ DAHA GÜVENLİ YAPILMASI İÇİN NE YAPABİLİRİM. EN AZINDAN BAĞLANAN HERKESİN VERİ KAYDINI TUTMAK gibi """

SAYGILAR HERKESE...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chewrokee -- 24 Nisan 2019; 20:26:44 >

• insanlara ne garezin var xDSL ile fıtık edecen?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.