Şimdi Ara

izmir merkezde klimamı dogalgazmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Iısnmak için acaba hangisi mantıklı bütün ev ısınacak, hangisi ekonomik olur, 3 tane ınverter klimamı (yada iki) yoksa kombimi

• Kombinin avantajlı çok (bütün evi homojen ve konforlu ısıtmak, sürekli sıcak su vs.) ama dezavantajıda bir o kadar fazla. Örneğin ödeyeceğiniz gaz ya da mazot faturası 1000 tl maaşla çalışan birisinin ödeyebileceği seviyede değil.

Ama İzmir'de yaşayanlar genelde klima ile ısınmakta. İyi bir marka seçtikten sonra, profesyonel ustaların montajı ile kombi konforunda ısınabilir, üstelik yazın kavucuru izmir sıcağında serinleyebilirsiniz. Bu arada ben de İzmir'de oturmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: command_4

Kombinin avantajlı çok (bütün evi homojen ve konforlu ısıtmak, sürekli sıcak su vs.) ama dezavantajıda bir o kadar fazla. Örneğin ödeyeceğiniz gaz ya da mazot faturası 1000 tl maaşla çalışan birisinin ödeyebileceği seviyede değil.

Ama İzmir'de yaşayanlar genelde klima ile ısınmakta. İyi bir marka seçtikten sonra, profesyonel ustaların montajı ile kombi konforunda ısınabilir, üstelik yazın kavucuru izmir sıcağında serinleyebilirsiniz. Bu arada ben de İzmir'de oturmaktayım.

sağol gurban,

yeni klimanda hayırlı olsun izmirli hemşerim
  • izmir için klima şart yaz aylarında
    kış ayları içinde eğer inverter klima olursa ısıtma da da yarar sağlayacaktır

fakat ısınma maliyeti bakımından kombi daha mantıklıdır

kombi tesisatı yaptırmak bir maliyet ve külfet dir.
    kombi yapıldıığında yaz ları yine klimaya ihtiyaç duyacaksın
    garip bir durum özetle

klima yaz ve kış için iyi bir yatırım olacaktır. bence izmir için bu mantıklı
    sıcak su ve tüp avantajları ile de kombi alınmalı :)

en iyisi her ikisinide yaptır kurtul ben öle yaptım :)
  • İnverter klima ile büyük alanı bolca ısıtıp standart klima ile yatakodası vb odayı ısıtırsanız bütün ev de ısınır. Sıcak su ve tüp gideri ek maliyet oluşturur. Üst katta otoroyor ve evin sahibi iseniz güneş enerjisi ile bu sorunda ortadan kalkar.
    İzmir de yim ve tam da bu duruma sahibim. Isınmada kesinlikle sorun yaşamıyorum. Max 200-240 TL arası elektrik faturası ödedim,ütü,fırın vs. dahil. O rakamlarda en fazla 3 ay. Geri kalan aylar 100TL civarı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Neyram

Iısnmak için acaba hangisi mantıklı bütün ev ısınacak, hangisi ekonomik olur, 3 tane ınverter klimamı (yada iki) yoksa kombimi

MERABA NEYRAM
    BENDE SANA KLIMA TAVSIYE EDENLERE KATILIYORUM.İNVERTER KLIMA ALMANI TAVSIYE EDERIM R410Agaz ... IZMIR BÖLGESINDE OLDUGUN ICIN HEM YAZIN HEM KIŞIN RAHATLIKLA KULLANABILIRSIN..3 TANE MI 2 TANEMI KLIMA ALSAMMI? SORUSUNA GELINCE HANGI ODANA TAKMAYI DUSUNUYOSUN,,ODALARIN KAC M2 BUNLARIDA BILIRSEK SANA DAHA DETAYLI BILGI VEREBILIRZ
  • İzmir için yaz aylarında klima şart en az evde 1 tane olmalı.Buna göre 2 klima daha alsanız kesinlikle Doğalgazdan daha avantajlı oluyor.Doğal gazın tek avantajı evde kullanılan tüp gazdan ekonomik.Ben 10 yıldır herşey elektrikli kullanıyorum.Ocağımız vitroseramik elektrikli,şohben elektrikli,fırın ,çaycı vs.Evde gaz yok yani bomba yok,zehirlenme korkusu yok,patlama yok,3 adet klima ama yatak odasını neredeyse hiç kullanmıyorum.En büyük fatura Şubat ayında 225 TL yi geçmiyor.10 btu Diamond İnverter 24 saat full çalışıyor.Üstelik 10 yıl öncesinin İnv. COP 3 ,o yıllarda süperdi tabiki de. Kliam ile ısınma hariç fatura Max.70 TL lerde ,zaten nofrost dolap kendi başına 30-35 TL yakıyor,yani su ısıtmak yemek pişirmek 35 TL elektrikle.2 çoçuklu 4 kişilik aile yaşamında fatura bu.Ev 24 saat 20 derecenin altına inmez....

Karar sizin,güvenli ısınma ve kullanımmı,Bomba ve zehirlnme riski mi.

Bir alternatif size Termo pellet boiler soba...

http://forum.donanimhaber.com/m_29900651/mpage_4/key_/tm.htm

• arkadaşım evimde 3tane klima var.izmirdeyim

ama inan doğalgaz gibisi yok.klima dediğin şey üflüyor.inverter de olsa kombinin yerini tutmaz

ilk başta yatırım maliyetleri fazla olabilir.ama devir kombi devri artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 16 Aralık 2010; 12:35:04 >
  • Ben her ikisinide kullananlardfan yorum bekliyorum arkadaşlar, evinde her ikisi olanlar daha iyi mukayese ederler bu nana değil böyle iklimde kalanlara adına bir başlıktır,
    ben aldım 3 tane klima bir ara taktıracagım en iyilerini almaya çalıştım,

daıkın
    havy
    daiseka yeter sanırım eve

ama dogalgazı asla begenmiyorum verdigimiz para adam gibi ısınamamadan yetti artık (dogalgaz ailemde var) bende bu arada kullanan arkadaşlarımıda ziyaret ederek böyle karar verdim klima izmir için daha elverişli
  • Klimalarınız nedir.İzmir'de klima ile ısınanamamak için kalitesi düşük klima olması lazım....Ha tercih tabiki de size kalmış .....
    quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

arkadaşım evimde 3tane klima var.izmirdeyim

ama inan doğalgaz gibisi yok.klima dediğin şey üflüyor.inverter de olsa kombinin yerini tutmaz

ilk başta yatırım maliyetleri fazla olabilir.ama devir kombi devri artık.
  • quote:

Kardeş 16.000 olanını al 25 metre kare yer sınır sonra demişlerdi dersin başına iş alma,

bende aldım, 3 tane ama fazla fazla başım agrımasın diye,

20 m. kare yere daiseka 13 lük

15 m. kare yere 9 luk havy hyper

15 m. kare yerede daıkın

Bana oyuna geliyoruz gibi geliyor arkadaşlar,bu üye iki yerde farklı yazıyor...Üste klima alacağım diyor ,başka sayfada bende 3 tane klima var yazıyor.Meşhur arkadaşımız mı nedir acaba.Ama olsun konu güncel bir durum...
  • http://forum.donanimhaber.com/m_45253716/mpage_1/f_/key_//tm.htm#45255778
    Buradaki alıntı metnini bu sayfadan aldım.Senin yazın,montajı yapıldı yapılmadı yazmıyor sen iyi oku,ayrıca senin fake olduğuna inanıyorum ileride çıkar zaten ortaya.Ne bu arkadaş test labaratuarı mı aynıkuracaksın anda 3 farklı klima,istersen bir anket yap bakalım,inananlar inanmayanlar diye.....

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Kardeş 16.000 olanını al 25 metre kare yer sınır sonra demişlerdi dersin başına iş alma,

bende aldım, 3 tane ama fazla fazla başım agrımasın diye,

20 m. kare yere daiseka 13 lük

15 m. kare yere 9 luk havy hyper

15 m. kare yerede daıkın

Bana oyuna geliyoruz gibi geliyor arkadaşlar,bu üye iki yerde farklı yazıyor...Üste klima alacağım diyor ,başka sayfada bende 3 tane klima var yazıyor.Meşhur arkadaşımız mı nedir acaba.Ama olsun konu güncel bir durum...

• İnanma yada inanmama çokda umurumda, sizi neden inandıracagımki, eğer yukardaki mesajlara bakarsanız az yukarda yazdım aldığımı, sadece bir mesaj yukarı bakınız göreceksiniz, nalamanız için bir kaç kere farlıca yazdım

istediğimi alırım para bende, siz acaba zibro almadığım içinmi bozuldunuz herkesin ekmegi, başkasınada saygılı olunuz hırs iyi değildir, okuduklarımızı anlayacağımız günleri daha uzak oldugunu görüyorum.

fake yada make siz konuya adapte olunuz, fake muke diye okudugunuza adapte olamayıp senaryolar üretiyorsunuz

ben klima aldım bu bir

ben ınverter klima agız çıkış sıcaklıklarını kullananlardan vede bu işin gerçek teknikerilerinden öğrenmek istedim bu iki

ben izmir gibi akdeniz iklimi hüküm süren yerlerde klimamı kombimi merak ettim konu açtım üç hadi sana senaryosuz objektif adapteli günler nasip eylesin.

• konu pert oldu adam fake
  • Anlama konusunda pertsiniz bunuda anlamanızı bekleiyorum,

konuya adapte olun onun bunun dürtmesine değil kendi fikrinizle okudugunuzu anlayın yazacagınız varsa yazın yoksa girdiginiz gibi çıkın,

ne kadar saza gelen var siz konuya bakın konu süper ben bana değil konuyu genele açtım sanada açmadım rahatsız isen girme anlayacagın konu değilse yazma bu kadar basit eğer anladınsa tabii.
  • doğalgaz daha iyidir bence
  • devir doğalgaz,kombi devri
    izmirde bile olsan bu böyle
    hatta devir yoğuşmalı kombi devri
    klima hikaye
    yıllarca evimde 3tane klima ile ısınmaya çalıştık evin yarısı sıcak yarısı soguk oluyordu
  • Devir klima devri (eger akdeniz ikliminde bulunuyorsan) evde 3 adet kaliteli marka klima var, (bazıları arçelik, beko, siemens, vestel vb gibi markaları klima sanıyor)

aynı alanda oturdugum aile bireyi ile (yukarısıda 143 metre kare benim evde 143 metre kare) ben 200 tl bütün evi ısıtıyorum sıcak suyum, elimi yıkadıgım sıcak suya kadar herşey içinde 24 saat klima çalışıyor 200 tl üstte kardeşim 350 tl dogalgaza verdi elektrik faturasıda 125 tl ayrı geldi vede kombi 24 saat çalışmıyor bazı odalarda kapalı tasarruf yapacak diye,

ee bazıları dandik klima alıp birde onu klima sanınca böyle atanlar çıkıyor, izmirde otur kombi de benim gibilerde sana gülsünler.

Ha ben bunu tercih ettim fazla para vermek hoşuma gidiyor dersin saygı duyarız ama devir dogalgaz devri dersen kulagımla bile sana gülerim panpam.

• quote:

Orijinalden alıntı: SenEgel

Devir klima devri (eger akdeniz ikliminde bulunuyorsan) evde 3 adet kaliteli marka klima var, (bazıları arçelik, beko, siemens, vestel vb gibi markaları klima sanıyor)

aynı alanda oturdugum aile bireyi ile (yukarısıda 143 metre kare benim evde 143 metre kare) ben 200 tl bütün evi ısıtıyorum sıcak suyum, elimi yıkadıgım sıcak suya kadar herşey içinde 24 saat klima çalışıyor 200 tl üstte kardeşim 350 tl dogalgaza verdi elektrik faturasıda 125 tl ayrı geldi vede kombi 24 saat çalışmıyor bazı odalarda kapalı tasarruf yapacak diye,

ee bazıları dandik klima alıp birde onu klima sanınca böyle atanlar çıkıyor, izmirde otur kombi de benim gibilerde sana gülsünler.

Ha ben bunu tercih ettim fazla para vermek hoşuma gidiyor dersin saygı duyarız ama devir dogalgaz devri dersen kulagımla bile sana gülerim panpam.

klima ile kendini kandırırsın sen.evime geldin de hangi marka klima kullandıgımı gördun mu
    atma recep din kardeşiyiz
    klima üfler kombi ısıtır.
    devir klima devri değil devri kombi devri değil
    devir yoğuşmalı kombi devri
    senin klima da suyu ısıtıyordur yıkanıyorsundur allah bilir
    klima ile yemeklerini pişiriyorsundur allah bilir

• quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Orijinalden alıntı: SenEgel

Devir klima devri (eger akdeniz ikliminde bulunuyorsan) evde 3 adet kaliteli marka klima var, (bazıları arçelik, beko, siemens, vestel vb gibi markaları klima sanıyor)

klima ile kendini kandırırsın sen.evime geldin de hangi marka klima kullandıgımı gördun mu
    atma recep din kardeşiyiz
    klima üfler kombi ısıtır.
    devir klima devri değil devri kombi devri değil
    devir yoğuşmalı kombi devri
    senin klima da suyu ısıtıyordur yıkanıyorsundur allah bilir
    klima ile yemeklerini pişiriyorsundur allah bilir

ne oldu panpa yaranmı var atladın, ben ne yazdım gözünle oku beyninle algıla,

evde herşey dahil 200 tl eletrik dedim termosifonum 24 saat çalışıyor tuvaletde bile sıcak su kullanıyorum, sen sanmam,

recep sensin sana yakışır özellikle ivedik versiyonu,

yemek bizde insan yapıyor başkalarını bilmiyorum,

senle din kardeşi olamam senin dindar oldugunu sanmıyorum,

devir diyerek sen bence çam devirirsin ancak bu akıl ile

ben kullanmama bakarım senin yazmalaıra değil burada kullanım tecrübesi ile yazıyorum senin ne attıgın yada yazdıgın ile ilgilenmiyorum,
    aynı alanda ayrı ısınma taktikleri ile kardeşim donuyor yada fazla para ödüyor ben ise 200 tl ile herşey dahil canavar gibi ısınıyorum, çayımı demliyorum, elimi yıkıyorum burnumu siliyorum ama işte allahın işi 200 tl veriyorum sen ne veriyorsun dogalgaz elektrik dahil açıklada gülelim ama 24 saat açık olacak ev 22 dereceye ayarlı olarak (gerçi internetden atmak kolay ama yiyecegiz artık

sen almışsın bir kere sen onla mutlu ol ama ortaya buraya olmadık akıl vererek sen gibi başkalarınıda yakma,

sen ben kazıklanmak istiyorum de ok kabul ama ben kazıklanamam

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.