Şimdi Ara

izmir merkezde klimamı dogalgazmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: SenEgel

quote:

Orijinalden alıntı: disintegration

quote:

Devir klima devri (eger akdeniz ikliminde bulunuyorsan) evde 3 adet kaliteli marka klima var, (bazıları arçelik, beko, siemens, vestel vb gibi markaları klima sanıyor)

aynı alanda oturdugum aile bireyi ile (yukarısıda 143 metre kare benim evde 143 metre kare) ben 200 tl bütün evi ısıtıyorum sıcak suyum, elimi yıkadıgım sıcak suya kadar herşey içinde 24 saat klima çalışıyor 200 tl üstte kardeşim 350 tl dogalgaza verdi elektrik faturasıda 125 tl ayrı geldi vede kombi 24 saat çalışmıyor bazı odalarda kapalı tasarruf yapacak diye,

ee bazıları dandik klima alıp birde onu klima sanınca böyle atanlar çıkıyor, izmirde otur kombi de benim gibilerde sana gülsünler.

Ha ben bunu tercih ettim fazla para vermek hoşuma gidiyor dersin saygı duyarız ama devir dogalgaz devri dersen kulagımla bile sana gülerim panpam.

klima ile kendini kandırırsın sen.evime geldin de hangi marka klima kullandıgımı gördun mu
    atma recep din kardeşiyiz
    klima üfler kombi ısıtır.
    devir klima devri değil devri kombi devri değil
    devir yoğuşmalı kombi devri
    senin klima da suyu ısıtıyordur yıkanıyorsundur allah bilir
    klima ile yemeklerini pişiriyorsundur allah bilir

ne oldu panpa yaranmı var atladın, ben ne yazdım gözünle oku beyninle algıla,

evde herşey dahil 200 tl eletrik dedim termosifonum 24 saat çalışıyor tuvaletde bile sıcak su kullanıyorum, sen sanmam,

recep sensin sana yakışır özellikle ivedik versiyonu,

yemek bizde insan yapıyor başkalarını bilmiyorum,

senle din kardeşi olamam senin dindar oldugunu sanmıyorum,

devir diyerek sen bence çam devirirsin ancak bu akıl ile

ben kullanmama bakarım senin yazmalaıra değil burada kullanım tecrübesi ile yazıyorum senin ne attıgın yada yazdıgın ile ilgilenmiyorum,
    aynı alanda ayrı ısınma taktikleri ile kardeşim donuyor yada fazla para ödüyor ben ise 200 tl ile herşey dahil canavar gibi ısınıyorum, çayımı demliyorum, elimi yıkıyorum burnumu siliyorum ama işte allahın işi 200 tl veriyorum sen ne veriyorsun dogalgaz elektrik dahil açıklada gülelim ama 24 saat açık olacak ev 22 dereceye ayarlı olarak (gerçi internetden atmak kolay ama yiyecegiz artık

sen almışsın bir kere sen onla mutlu ol ama ortaya buraya olmadık akıl vererek sen gibi başkalarınıda yakma,

sen ben kazıklanmak istiyorum de ok kabul ama ben kazıklanamam

panpa lafını sana iade edeyim. senin kullandıgın klimanın markası galiba.kliman fazla üflemiş sana
    sende sazanlık var galiba
    sen evinin her odasına 1500tl lik inverter klima aldın galiba.daha ekonomik olcak ya

kliman da yemeğini ısıtsın
    klima ile yıkan sen
    klima yüzüne fazla üflemiş galiba. sen üflemeyle ısın. sen klima ile kendini kandırmaya devam et
    yılın 7-8ayında ben 5tl yıkanma ve yemek için gaz parası verirken sen elektrik faturalarını ödersin kabarık kabarık
    sendeki klima nasıl birşeymiş şofben özelliği var. klimanın nefesi kuvvetli yemek pişiriyor
    akşam akşam güldürdün beni
    hayatımız klima ile geçti son 15yıldır
    kurtulduguma şükrediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 25 Aralık 2010; 19:44:03 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Devir klima devri (eger akdeniz ikliminde bulunuyorsan) evde 3 adet kaliteli marka klima var, (bazıları arçelik, beko, siemens, vestel vb gibi markaları klima sanıyor)

aynı alanda oturdugum aile bireyi ile (yukarısıda 143 metre kare benim evde 143 metre kare) ben 200 tl bütün evi ısıtıyorum sıcak suyum, elimi yıkadıgım sıcak suya kadar herşey içinde 24 saat klima çalışıyor 200 tl üstte kardeşim 350 tl dogalgaza verdi elektrik faturasıda 125 tl ayrı geldi vede kombi 24 saat çalışmıyor bazı odalarda kapalı tasarruf yapacak diye,

ee bazıları dandik klima alıp birde onu klima sanınca böyle atanlar çıkıyor, izmirde otur kombi de benim gibilerde sana gülsünler.

Ha ben bunu tercih ettim fazla para vermek hoşuma gidiyor dersin saygı duyarız ama devir dogalgaz devri dersen kulagımla bile sana gülerim panpam.

klima ile kendini kandırırsın sen.evime geldin de hangi marka klima kullandıgımı gördun mu
    atma recep din kardeşiyiz
    klima üfler kombi ısıtır.
    devir klima devri değil devri kombi devri değil
    devir yoğuşmalı kombi devri
    senin klima da suyu ısıtıyordur yıkanıyorsundur allah bilir
    klima ile yemeklerini pişiriyorsundur allah bilir

ne oldu panpa yaranmı var atladın, ben ne yazdım gözünle oku beyninle algıla,

evde herşey dahil 200 tl eletrik dedim termosifonum 24 saat çalışıyor tuvaletde bile sıcak su kullanıyorum, sen sanmam,

recep sensin sana yakışır özellikle ivedik versiyonu,

yemek bizde insan yapıyor başkalarını bilmiyorum,

senle din kardeşi olamam senin dindar oldugunu sanmıyorum,

devir diyerek sen bence çam devirirsin ancak bu akıl ile

ben kullanmama bakarım senin yazmalaıra değil burada kullanım tecrübesi ile yazıyorum senin ne attıgın yada yazdıgın ile ilgilenmiyorum,
    aynı alanda ayrı ısınma taktikleri ile kardeşim donuyor yada fazla para ödüyor ben ise 200 tl ile herşey dahil canavar gibi ısınıyorum, çayımı demliyorum, elimi yıkıyorum burnumu siliyorum ama işte allahın işi 200 tl veriyorum sen ne veriyorsun dogalgaz elektrik dahil açıklada gülelim ama 24 saat açık olacak ev 22 dereceye ayarlı olarak (gerçi internetden atmak kolay ama yiyecegiz artık

sen almışsın bir kere sen onla mutlu ol ama ortaya buraya olmadık akıl vererek sen gibi başkalarınıda yakma,

sen ben kazıklanmak istiyorum de ok kabul ama ben kazıklanamam

panpa lafını sana iade edeyim. senin kullandıgın klimanın markası galiba.kliman fazla üflemiş sana
    sende sazanlık var galiba
    sen evinin her odasına 1500tl lik inverter klima aldın galiba.daha ekonomik olcak ya

kliman da yemeğini ısıtsın
    klima ile yıkan sen
    klima yüzüne fazla üflemiş galiba. sen üflemeyle ısın. sen klima ile kendini kandırmaya devam et
    yılın 7-8ayında ben 5tl yıkanma ve yemek için gaz parası verirken sen elektrik faturalarını ödersin kabarık kabarık
    sendeki klima nasıl birşeymiş şofben özelliği var. klimanın nefesi kuvvetli yemek pişiriyor
    akşam akşam güldürdün beni
    hayatımız klima ile geçti son 15yıldır
    kurtulduguma şükrediyorum

Anladım sen ilkokul terksin ki okudugunu anlamıyoırsun onun için seninle uğraşamam zamanım değerli seni aynı düzeydeki eğitim almış insanlarla başbaşa bırakıyorum panpa

• sizler ne saçmalıyorsunuz biraz adam akıllı cevaplar yazın yahu siz birbirinizle dalga geçerken insanlar bu yazılarınızı okuyunca asıl sizinle dalga geçecekler

klimalar heat pump özelliği ile çalıştıkları için harcadıkları enerjiden daha fazlasını ortaya çıkarırlar bu yüzden akdeniz iklimi olan şehirlerde ekonomiktir doğalgaz ilkimi daha sert olan yerler için idealdir bende izmirde ikamet ediyorum ve klima ile ısınıyorum şimdilik bir tane klimam var ama yatak odasına ve salonada düşünüyorum bu benim fikrim ister klima ile ısının ister doğalgaz ile ısının beni ilgilendirmez

şimdi doğalgaz ile ısınan arkadaşlara soruyorum evinizi yazında doğalgaz ile mi soğutuyorsunuz cevabınız hayır olacaktır o zaman gene klimaya ihtiyaç duyacaksınız hesaplayın bakalım o zaman yatırım maliyeti ve işletme maliyeti olarak hangisi daha ucuz

izmir için doğalgaz çok gereksiz bir yatırımdı sadece sanayi bölgelerine dağıtılsa yeterli idi

• quote:

Orijinalden alıntı: mss80

sizler ne saçmalıyorsunuz biraz adam akıllı cevaplar yazın yahu siz birbirinizle dalga geçerken insanlar bu yazılarınızı okuyunca asıl sizinle dalga geçecekler

klimalar heat pump özelliği ile çalıştıkları için harcadıkları enerjiden daha fazlasını ortaya çıkarırlar bu yüzden akdeniz iklimi olan şehirlerde ekonomiktir doğalgaz ilkimi daha sert olan yerler için idealdir bende izmirde ikamet ediyorum ve klima ile ısınıyorum şimdilik bir tane klimam var ama yatak odasına ve salonada düşünüyorum bu benim fikrim ister klima ile ısının ister doğalgaz ile ısının beni ilgilendirmez

şimdi doğalgaz ile ısınan arkadaşlara soruyorum evinizi yazında doğalgaz ile mi soğutuyorsunuz cevabınız hayır olacaktır o zaman gene klimaya ihtiyaç duyacaksınız hesaplayın bakalım o zaman yatırım maliyeti ve işletme maliyeti olarak hangisi daha ucuz

izmir için doğalgaz çok gereksiz bir yatırımdı sadece sanayi bölgelerine dağıtılsa yeterli idi

Sende pek aşağı kalmamışsın yazandan, ama sen kendi gözündeki mertegi görebilecekmisin oda ayrı panpa.

• quote:

sizler ne saçmalıyorsunuz biraz adam akıllı cevaplar yazın yahu siz birbirinizle dalga geçerken insanlar bu yazılarınızı okuyunca asıl sizinle dalga geçecekler

her ay tüp degistirmek cok gereksiz bu yuzden dogalgazın izmire gelmesi iyi oldu.
    klima ile ısınan arkadaslar sadece 1 odayı ısıtabilir evin mutfagına ceketle gideceksem ne anlamı kaldı?

• quote:

doğalgaz ile evin her tarafını ısıtıyorum diyen arkadaşlara ve izmir için en ideal ısıtma şekli doğalgaz diyen arakadaşlar yazdığım yazının büyüttüğüm bölümlerine mantıklı cevap versinler ki bende tamam doğalgaz daha ucuz diyeyim unutmayalım arkadaşlar geçen senelerde doğalgazın m3 ü 1 tl lere kadar çıkmıştı o zaman veryansın ediyorlardı doğalgaz kullanıcıları elalemin japonu kırigamine tepelerinde bile kullanmak için klima tasarlamışlar biz daha hala verimi %86 olan ve dışa bağımlı olarak kullandığımız bir enerjiye ve izmir gibi ılıman bir iklimi olan bölgede hala doğalgaz diyoruz

ben izmir için doğalgaz gereksiz diyenlerdenim bakın bakalım doğalgaz gelen bir bölgede apartmanlara klimamı daha çok kullanılıyor yoksa doğalgaz mı yukarıda da belirttiğim gibi doğalgazın verimi %86 yani 100 tl lik gaz yakarak 86 tl lik ısınıyorsunuz peki orta bir klimanın verimi ne kadar %400 yani 100 tl lik elektrik yakarak 400 tl lik ısınıyorsunuz

peki ilk yatırım maliyeti ne

evinizin konumuna göre 2 veya 3 klima ile evinizi kombi ile ısıtılmış bir ev kadar homojen olarak ısıtırsınız diyelim 3 klima taktınız kaça malolacak yuvarlak olsun 5000 tl diyelim ayrıca bu paraya aynı zamanda yazında soğutma işlevinide kazanacaksınız

kombi aldık orta bir şey istedik 1500 tl tesisat işçiliği borusu vanası paneli tuttu 1500 tl doğalgaz projesi tesisatı gaz açılana kadar masrafı 1000 tl toplam fatura 4000tl tamam kışı en fazla 3 ay geçen izmir için ısınmak için 4000tl yatırdık ve ısındık peki yazın ne olacak gene klima alacağız en az 3 tane bu sefer 3000tl tutsun ne oldu toplam maliyet 7000tl

valla ben mutfakta kullandığım tüpgazı dert etmiyorum zaten 12 kg tüp 3 ay falan gidiyor bende o bana pek koymuyor sadece mutfakta tüp kullanıyorum ve şimdilik evimde sadece oturma odasında klima var oda sıcaklığı 25 derecenin altına düşmüyor günde 13-14 saat kullanılıyor faturam geçen sene en fazla 75 tl geldi

ben izmirde doğalgaz lüks diyenlerdenim yukarıda anlattığım nedenlerden dolayı bana mantıklı doğalgaz şu nedenle olmazsa olmaz deyin tamam diyeyim

ama kullananlarında kendi tercihi isteyen istediğini kullanır ben klimayı tercih ettim onu kullanıyorum

düzeltme : yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mss80 -- 29 Aralık 2010; 0:34:18 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.