Günde belki bir defa tüp kullanılıyor oda eğer yeni yemek yapılacaksa, yapılmayacaksa dolaptan alıp direk yeriz (yemekler % 95 zeytinyağlı olduğu için). Bizim kahvaltı sizlerin öğlen yemeği saatine denk geliyor O yüzden tüp fazla kullanılmıyor, şofben kullanırken özellikle kışın 20 gün gidiyor du tüp.
sizin işiniz iyiymiş bizim ev kahvehane gibi çayın altı hiç sönmez zaten o nedenle doğalgaz almak zorunda kaldım çünkü bir tüp en fazla 1,5 ay gidiyordu
yalnız banyo işine hala bir çözüm bulamadım ,doğalgazlı şofben alayım diyorum ama fiyatları biraz pahalı geliyor ve aynı zamanda ilerde kombi taktırmak istersek bu defa şofbene verilen para boşa gidecek ,hadi yazın güneş enerjisi ile durumu kurtarıyorum da işte kışın biraz sıkıntı oluyor
hocam o kadar para verirsem nerdeyse doğalgazlı şofben fiyatına geliyor
zaten ben doğalgaz aldım ve ayrıca projesi ve yeri hazır ama maddi olarak gücüm yetmiyor
aslında şofben alacak durumum var ama dediğim gibi yarın birgün kombi düşünürsek bu defa o kadar para boşa gidecek
quote:
Orijinalden alıntı: mbirol
quote:
Orijinalden alıntı: pathfinder481
quote:
quote:
sayın ustalarım,(izmirde değilim ama)
airfel as12-0933 (soğutma 12.000btu ısıtma 14.500 btu nominal)inverter klima kullanmaktayım-modeli yanlış yazmadım umarım-
kuzey cephe yalıtım yok 6.kat(7 katlı ap.) 23 metrekare yer klima takılmadan gelen fatura 70 tl(günlük tüketim ort.7,22 kw) klima takıldıktan sonra gelen ilk fat.222,50 tl (günlük tük.herşey dahil 22,13 kw) 04.01.2013-04.02.2013 arası tam 1 ay 24 saat full çalıştı(genelde 23 derece ve auto fan) acaba hesap doğrumu:22,13-7,22=14,91 kw/24=0,621 kw saatlik tüketim ortalama ile. sıcaklık genelde gece -4 ila 3 derece arası gündüz ise 8-12 derece arası.
bi değerlendirirseniz memnun olurum.acaba 152,50 tl klima etkisi çokmu yoksa normal mi. çünkü bazı arkadaşların yazdığı faturalarına bakıyorumda sanki bende bir hata var ne dersiniz?
23 m2 kuzey cephe için 24 saat açık kullanım da 152 TL aslında gayet normal.Zaten sizin hesabınıza göre 621 watt ortalama tüketimde bunu destekliyor.Bu cihaz nominalde 1100 watlada iken 621 wat ortalama demek %65 çalışmış demektirki 23 m2 için ideal sayılır.En önemlisi bu faturanın karşılığında ısındınız mı?
hocam öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. ısındım mı evet ısındım.hatta gece saat 10 dan sabah 6-7 ye kadar(3 lü tarife olduğu için) dereceyi 25 yaptığım çok olmuştur.öyle yapınca belki biraz tüketimi de arttırmıştır.yani sürekli 23 derecede olsa belki 15-20 tl daha düşük gelebilirdi diye düşünmüyorda değilim hani.
3 lü tarife iseniz ve 17 -22 arası da birde artırdıysanız dereceyi gayet normal.Faturanızın dökümünü buraya koyarsanız daha iyi değerlendiririz 3 lü tarife olayını.Ya scan edin yada puan tüketimlerini yazın bakalım derim.
T2 (17-22 arası) değerini ne kadar düşürürseniz o kadar kardasınız demektir,bunun dışında mecbur kalındığında T1 de kullanılabilir çünkü normal tarifeye yakın olduğu için
aslında bu sistem biraz sıkıntı oluyor mecburen çamaşır makinası ,bulaşık makinası ve ütü gibi işler saat 22 den sonra yapmak mecburiyeti olduğundan özellikle çalışanlar için sıkıntılı bir durum
kış ayarı - sıcak hava yukarı çıktığı için aşağı çeviriniz yazın sıcak hava yukarda olduğu için yukarı çeviriniz
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
sayın ustalarım,(izmirde değilim ama)
airfel as12-0933 (soğutma 12.000btu ısıtma 14.500 btu nominal)inverter klima kullanmaktayım-modeli yanlış yazmadım umarım-
kuzey cephe yalıtım yok 6.kat(7 katlı ap.) 23 metrekare yer klima takılmadan gelen fatura 70 tl(günlük tüketim ort.7,22 kw) klima takıldıktan sonra gelen ilk fat.222,50 tl (günlük tük.herşey dahil 22,13 kw) 04.01.2013-04.02.2013 arası tam 1 ay 24 saat full çalıştı(genelde 23 derece ve auto fan) acaba hesap doğrumu:22,13-7,22=14,91 kw/24=0,621 kw saatlik tüketim ortalama ile. sıcaklık genelde gece -4 ila 3 derece arası gündüz ise 8-12 derece arası.
bi değerlendirirseniz memnun olurum.acaba 152,50 tl klima etkisi çokmu yoksa normal mi. çünkü bazı arkadaşların yazdığı faturalarına bakıyorumda sanki bende bir hata var ne dersiniz?
23 m2 kuzey cephe için 24 saat açık kullanım da 152 TL aslında gayet normal.Zaten sizin hesabınıza göre 621 watt ortalama tüketimde bunu destekliyor.Bu cihaz nominalde 1100 watlada iken 621 wat ortalama demek %65 çalışmış demektirki 23 m2 için ideal sayılır.En önemlisi bu faturanın karşılığında ısındınız mı?
hocam öncelikle ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. ısındım mı evet ısındım.hatta gece saat 10 dan sabah 6-7 ye kadar(3 lü tarife olduğu için) dereceyi 25 yaptığım çok olmuştur.öyle yapınca belki biraz tüketimi de arttırmıştır.yani sürekli 23 derecede olsa belki 15-20 tl daha düşük gelebilirdi diye düşünmüyorda değilim hani.
3 lü tarife iseniz ve 17 -22 arası da birde artırdıysanız dereceyi gayet normal.Faturanızın dökümünü buraya koyarsanız daha iyi değerlendiririz 3 lü tarife olayını.Ya scan edin yada puan tüketimlerini yazın bakalım derim.
Bu tüketimlerin hepsini toplayıp 0.35 TL ile çarpınca 232 TL gibi bir rakam çıkıyor. Sizin toplam faturanız bun altında değildir galiba. 3 tarifede kar edebilmeniz için 22-06 arası tüketiminiz 17-22 arasındaki tüketimnizin 2 katını aşmalı,yada tam tersi 17-22 arasını geri çekmelisiniz.
bu 150 tl. fatura üzerinde % 15 indirim olayı nedir bilen yada kullanan varmı ?
quote:
Orijinalden alıntı: kemal1414
kim veriyor,nerede ,hadiya!!!!!!!!!!!!!!!!!!
quote:
quote:
Bu uygulamaya zerre güvenmiyorum. Ülkemizde hiçbir şey halk yararına yapılmaz.
GSM işinde işe yaradı ama bakalım burada ne olacak.Ama benim daha önce sanayicilerden duyduklarıma göre indirim öyle %15 lerde değil. Yinede uygulamanın avantajı olacağını düşünüyorum.Yani şu anda hiç yok,buda h,ç yoktan iyiidir.Ben işyeri ve ev olarak bu sınırları çoktan aşıyorum.Hiç olmazsa 1 er aylık tüketimi bedavaya getiririz.
Tabi güvenilmez.
15-20 sene geriye gidelim unutmayanlar için, unutanlarda hafıza tazelesinler.
PTT çalışanlarına sözleşmeli olun daha fazla maaş alın diyerek kandırdılar.
Fazla parayı seven insanlar balıklama atlayarak sözleşmeli oldular sayı arttıkça, aradan sene geçtikçe kadroluda eleman alınmayınca sözleşmeliye geçenleri maaşı az az artırılmaya zamanla hiç artmamaya başladı hatta mesai parası verilmemeye köle gibi çalıştırlmaya başlandılar.
taşeronluk heryere sirayet etti.
şimdide bu eletrik oyunu.
internet gibi birilerine peşkeş çekilecek gene, sanki yeni hat var nasıl diğer internet şirketleri ttnet tellerini kulanıyorlar ve bizim sayemizde palazlanıyorlarsa hiçbir yatırım yapmadan hükümet kendi zenginini yaratıyorsa aynı olay ve başta anlattıgım olayda elektrikde olacak.
1-2 sene geçen oo ben daha az ödüyorum diyecek arkadaşı ile kafa bulacak aradan 2-3 sene geçtimi aynı tas aynı hamam olacak ama devletin müşterisi özelde birini zengin ediyor olacak.
Ben nasıl ttnet kazıgını yesemde bir yere kımıldamam nasılsa oda akzıklıyor buda.
bari elinde 100 yıldır mal bulunan beni kazıklasın.
başbakan demedimi seçilmeden önce ne bu yav eletkrikdeki trtr payı ilk işim bunu kaldırmak,
hani nerde kaldırdımı, asla bizim yararımıza hiçbir şey bu ülkede olmaz anlık mutluluk için geçene selamlar olsun.
her türlü kazıga karşıyım, biri kzıklayacaksa devlet kazıklasın özel değil.
anladık da ne yapmamız gerekiyor
şimdiki elektrik aldığımız şirkete gardaş ortaklığımız buraya kadar sen ver bana borcu yoktur yazısını ben şöyle bir piyasa yapayım mı diyeceğiz
peki biz oradan çıktıktan sonra daha ucuza veren olmazsa ne yapacağız ?
kös kös geri dönüp ben ettim sen etme gardaş ben zaten seni severim mi diyeceğiz
yapıyon bir iyilik şunu her kesin anlayacağı şekil yapsana be gardaşım ,şimdi millet ellerinde belge kapı kapı dolanacakmı ?
Arkadaşım verdiğiniz örnek pek bununla bağdaşmamış bence.Ama GSM deki gibi olacaksa olsun derim.Yıllarca az geçirmediler bize.Numarayıda değiştiremiyorsun malum ticari,ister ye ister yeme.Yıllarca çift telefon dolaştık.Şimdi ise 4 telefona ödediğim para 4-5 sene önce tek telefon için ödediğim paradan daha az.Ve daha özgürüm.
İnternet içinde geçerli.İlk modeme deli para ödemiştim.Tamam 24 ay tahhüt falan bazen sıkıyor ama,eskiden hiç bir şey veren yoktu.Şu an TTnet i 60 yerine 3 ay bedava 9 ay 39 TL olarak ödüyoruz.Sebep niye Süperonline fiber e kaçırmamamak için.Buda güzel yani...
quote:
şimdiki elektrik aldığımız şirkete gardaş ortaklığımız buraya kadar sen ver bana borcu yoktur yazısını ben şöyle bir piyasa yapayım mı diyeceğiz
kös kös geri dönüp ben ettim sen etme gardaş ben zaten seni severim mi diyeceğiz
yapıyon bir iyilik şunu her kesin anlayacağı şekil yapsana be gardaşım ,şimdi millet ellerinde belge kapı kapı dolanacakmı ?
bence biraz bekleyip göreceğiz.
quote:
quote:
bence biraz bekleyip göreceğiz.
biraz daha beklersem yaz gelir o zaman da zaten 150 tl.yi geçmem
yani bu iş seneye belki işe yarayacak gibi (olursa tabi)
Komutan zaten bu işin özü aylık 150 TL ortalama olması lazım.Hatta 150 TL diye bir ibarede yok,yıllık tüketiminiz min. 5000 kw olmalı.Yani aylık ortalama tüketimin 420 kw ları bulması gerekiyor.