Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mbirol

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

Bu ayki faturam 96 tl gecen aya gore 65 tl daha düşük geldi.

Yani hırsızın hiç mi suçu yok? yani,pardon ya !!!!klimanın hiç mi hakkı yok diyecektim.

Muğla ersen arkadaşım senin faturaya gelince,öncelikle Bölgesel fark var,biz deniz seviyesindeyiz,senin rakım 600 mt. ,tabi bunun yanında müstakil evdesin yanlış hatırlamıyorsam(zenginlik başa bela işte) ,tabi sonunda da pintilik yapmadan kullanılan Zibro 75xx var filmin jönlerinden ,,,
    senin faturanda çok yüksek değil ,sonuçta 18 lik ve 9 luk kullanıyorsun,70 TL min evin gideri dersen Muğla gibi bir yer için 200 TL tüketim bence makul.Önemli olan bu bedel karşılığı ısındın mı???

Kemal kardeş ne yapacaksın bu kadar parayı,kıy biraz paraya yahu!!!Devlet baban var arkanda,kefenin cebi yok,bırak şu pintiliği.Sıcak sıcak takıl kış gününde evinde. Kapatma şu klimayı...
    Bu arada rahat konforlu yaşam için kullanılan elektrik vs. acımıyorum ,ama boşa yanan lambayı gördüm mü evde cinler tepeme çıkıyor.İsraf edilen ne varsa tav oluyorum bende.Neredeyse paranoya oldu bu iş bende,akşamları her yarım saatte bir evi dolaşıp ışıkları kapatıyorum,2 oğlan var ikisine de laf anlatamıyoruz. Hnm.sa o daha da beter,hem mutfak lambası açık,hem çaycı,hem aspiratör,birde aspiratörün lambası.

Klima araba yakıtında bir tabir vardır ya "kokluyor" bizimki de o hesap :) diger aldığım zibroyu kullanan evin faturasida 105 tl geldi.. Fatura konusunda bizi tatmin etti. macera aramadigimiz iyi oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Yani hırsızın hiç mi suçu yok? yani,pardon ya !!!!klimanın hiç mi hakkı yok diyecektim.

Muğla ersen arkadaşım senin faturaya gelince,öncelikle Bölgesel fark var,biz deniz seviyesindeyiz,senin rakım 600 mt. ,tabi bunun yanında müstakil evdesin yanlış hatırlamıyorsam(zenginlik başa bela işte) ,tabi sonunda da pintilik yapmadan kullanılan Zibro 75xx var filmin jönlerinden ,,,
    senin faturanda çok yüksek değil ,sonuçta 18 lik ve 9 luk kullanıyorsun,70 TL min evin gideri dersen Muğla gibi bir yer için 200 TL tüketim bence makul.Önemli olan bu bedel karşılığı ısındın mı???

Kemal kardeş ne yapacaksın bu kadar parayı,kıy biraz paraya yahu!!!Devlet baban var arkanda,kefenin cebi yok,bırak şu pintiliği.Sıcak sıcak takıl kış gününde evinde. Kapatma şu klimayı...
    Bu arada rahat konforlu yaşam için kullanılan elektrik vs. acımıyorum ,ama boşa yanan lambayı gördüm mü evde cinler tepeme çıkıyor.İsraf edilen ne varsa tav oluyorum bende.Neredeyse paranoya oldu bu iş bende,akşamları her yarım saatte bir evi dolaşıp ışıkları kapatıyorum,2 oğlan var ikisine de laf anlatamıyoruz. Hnm.sa o daha da beter,hem mutfak lambası açık,hem çaycı,hem aspiratör,birde aspiratörün lambası.

hani adam demiş ya ben kısırım sen çoluk çocuktan ne haber diyorsun ha işte seninkisi de aynı buna benzemiş

ya emekli adamın sırtını devlete dayaması nasıl oluyor ? hani tayyibe sırtını dayadın desen anlarım ama zaten en büyük hatayı orada yapmışız

geçen gün bir hesap yaptım ben akp iktidara geldiği yıl emekli olmuştum yani 10 yılı doldurmuşuz ,emekliliğimden bu güne kadar 10 yılda % 100-110 civarı zam yapmış ama birde piyasa ne kadar zamlanmış biraz araştırdım % 300 ila 400 leri buluyor ,yeminle ben bundan 10 yıl önce çok rahat geçinebiliyordum

ama devlet istatistik kurumunu tebrik etmek lazım nasıl oluyorsa enflasyonu hep düşük çıkartıp böylece bizim maaşlar her geçen gün kuşa dönüyor ,o kadar övündükleri ekonomileri onların olsun ben 10 yıl önceki duruma razıyım

birde siz sırtını devlete dayamak nasıl bir şeydir bilmezsiniz ,o devlet arkanı dönünce yapabiliyor

memurken aç kalmıyorduk ama bir adım ileri gitmiyorduk ,emekli olduk osmanlının gerileme devri gibiyiz ,yorganı ayağa doğru örtsek üst taraf açık kalıyor ,üste çeksek ayaklar açıkta kalıyor

şimdi sen diyeceksin ki sen böyleysen asıl biz ne yapalım ,eğer emekli olup sırtını devlete dayamak çok güzelse o zaman sende emekli ol gel yanımıza bak bakalım güzel oluyormu

• quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

quote:

hani adam demiş ya ben kısırım sen çoluk çocuktan ne haber diyorsun ha işte seninkisi de aynı buna benzemiş

ya emekli adamın sırtını devlete dayaması nasıl oluyor ? hani tayyibe sırtını dayadın desen anlarım ama zaten en büyük hatayı orada yapmışız

geçen gün bir hesap yaptım ben akp iktidara geldiği yıl emekli olmuştum yani 10 yılı doldurmuşuz ,emekliliğimden bu güne kadar 10 yılda % 100-110 civarı zam yapmış ama birde piyasa ne kadar zamlanmış biraz araştırdım % 300 ila 400 leri buluyor ,yeminle ben bundan 10 yıl önce çok rahat geçinebiliyordum

ama devlet istatistik kurumunu tebrik etmek lazım nasıl oluyorsa enflasyonu hep düşük çıkartıp böylece bizim maaşlar her geçen gün kuşa dönüyor ,o kadar övündükleri ekonomileri onların olsun ben 10 yıl önceki duruma razıyım

birde siz sırtını devlete dayamak nasıl bir şeydir bilmezsiniz ,o devlet arkanı dönünce yapabiliyor

memurken aç kalmıyorduk ama bir adım ileri gitmiyorduk ,emekli olduk osmanlının gerileme devri gibiyiz ,yorganı ayağa doğru örtsek üst taraf açık kalıyor ,üste çeksek ayaklar açıkta kalıyor

şimdi sen diyeceksin ki sen böyleysen asıl biz ne yapalım ,eğer emekli olup sırtını devlete dayamak çok güzelse o zaman sende emekli ol gel yanımıza bak bakalım güzel oluyormu

• quote:

quote:

quote:

Bilader ben 2 sene sonra emekliyim.Yani aranızdayım.Nasip olursa ,kurtulabilirsem,kısa zamanda dükkanı kapatıp,kayıtsız ekonomiye geçeceğim.Yani seyyar klimacı olacağım.Şehirler arası da çalışırız,bakımlar arızalar bana artık ona göre ha!!!!

• mitsubishi tavsiye ederim
    sonuçta baba makinaa
  • quote:

Bilader ben 2 sene sonra emekliyim.Yani aranızdayım.Nasip olursa ,kurtulabilirsem,kısa zamanda dükkanı kapatıp,kayıtsız ekonomiye geçeceğim.Yani seyyar klimacı olacağım.Şehirler arası da çalışırız,bakımlar arızalar bana artık ona göre ha!!!!

bak işte kendinde devlete güvenmiyorsun ve haklısında

bizim devletimiz yakaladığının tepesine biner ,bu ister esnaf olsun ister memur işçi ,emekli hiç fark etmez ama kaçıranı ve kaçanı yakalama zahmetine de girmez, zaten o nedenle en mutlu olanlar hep kayıtdışıdır

çoğu kişi bilmez ama izmir de en çok kazanan seyyar satıcılardır ,niye olmasın ki vergi yok ,elektrik su vs. gider yok 1 tl. karla bile satsa o para direk cebe gidiyor

• Bu güne kadar ticaret hayatımda en güzel kazandığım iş,yani kazandığımı anladığım iş,okul zamanında kemeraltında ve Eşrefpaşa pazarında yaptığım işportacılık zamanı. Kim geldiyse gelsin ister sağ,ister sol,ister hacı,ister hoca hepsi kayıtlıyı öptü bu güne kadar.Bizde emekli olunca öptüğünü geri alacagız İnşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: professionaldreamer

Yeni klimamla ilk faturam geldi. Değerlendirir misiniz ?

Beklediğimden fazla geldi biraz aslında. Ama eski klimamızı 7/24 açık tutmuyorduk. Geceleri kapalı oluyordu. Bunu 7/24 açık kullanıyoruz. ME MSZ GE50VA .

bana göre çok fazla ama birol hoca ile mat35 gayet iyi diyeceklerdir :)

bu işler sadece klimanın kalitesi baz alınarak olmuyor kullanım tarzı ve havaların durumları ile de fark ediyor
  • Bu 3 lu tarife nasıl mesela bana uyar mı acaba ?
  • quote:

Bu 3 lu tarife nasıl mesela bana uyar mı acaba ?

sizin zaten 3 lü değilmi ? faturaya baktığımda öyleymiş gibi görünüyor
  • quote:

quote:

nasıl anlasılıyor ? gündüz puant gece olunca 3 lu tarife mi ? Bilmeden kullanıyoruz galiba.
  • quote:

quote:

quote:

nasıl anlasılıyor ? gündüz puant gece olunca 3 lu tarife mi ? Bilmeden kullanıyoruz galiba.

yazdıklarımı bir kaç defa silip yeniden yazmak zorunda kaldım :)

ben başta 3 hane harcama kw olarak yazıldığını görünce 3 lü tarife zannettim ama hesaplamalara baktığımızda tekli sisteme göre yaptıkları görülüyor

ama ben hala neden 3 lü tarifeye göre ölçüp tekli sisteme göre hesapladıklarını çözemedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 22 Şubat 2013; 2:12:02 >

• İzmirde faturalar bu şekilde ayrıntılı geliyor ama dilekçe vermedinizse tekli tarifedisiniz.

Bana 888 kw 282 tl gelmişti, iki klima 24 saat açık.

Artık siz değerlendiriniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 22 Şubat 2013; 10:45:04 >
  • kemal1414 ve mat35 hocam bu 3 lu tarifede neye dikkat etmek lazim peki ? Bu kullanim degerlerime gore bana 3 lu tarife uyar mi ?

• quote:

kemal1414 ve mat35 hocam bu 3 lu tarifede neye dikkat etmek lazim peki ? Bu kullanim degerlerime gore bana 3 lu tarife uyar mi ?

17 ile 22 arasında çamaşır, bulaşık, fırın, termosifon, ütü yani kısacası fazla elektrik çeken hiçbir şey kullanmayacaksınız.

22 den sonrada herşey sabah 6 kadar serbest.

Eğer buna uyacaksanız 3 lü tarife harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

kemal1414 ve mat35 hocam bu 3 lu tarifede neye dikkat etmek lazim peki ? Bu kullanim degerlerime gore bana 3 lu tarife uyar mi ?

17 ile 22 arasında çamaşır, bulaşık, fırın, termosifon, ütü yani kısacası fazla elektrik çeken hiçbir şey kullanmayacaksınız.

22 den sonrada herşey sabah 6 kadar serbest.

Eğer buna uyacaksanız 3 lü tarife harika.

aynen
  • Bugün börek günümüz dü ama fırın 17:00 kapanacak ve pişirecek şekilde ayarlandı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Bugün börek günümüz dü ama fırın 17:00 kapanacak ve pişirecek şekilde ayarlandı.

son dönemde bende aynı yöntemi deniyorum yoksa kadınlar çıldıracak gibi oluyor madem kullanacaksın o zaman 06-17 arası kullan diyorum ama sözümüz her zaman geçmiyor ,sanki biz işveren onlar işçi gibi illa yasakları delecek bir şeyler buluyorlar

• quote:

Sizin tarifeniz tekli tarife,bu kullanım alışkanlıklarınıza göre gece ucuz tarifede 258 kw harcarken,zamlı akşam bölümünde ise 208 kw tüketmişsiniz.Bu sizi kurtarmaz. Gece ucuz tüketiminiz ,akşam zamlı tüketiminizi 2 ye katlamalı.Değilse değmez.
  • yeri burası mı bilmiyorum ama sayın ustalarıma birşeyler sormak istiyorum. airfel as12-0933 inverter klima kullanıyorum.genel olarak memnunum ama klimayı 23 dereceye ayarlıyorum bir saat falan sonra klima oda sıcaklığını 27 derece gösteriyor ve kendini kısıyor belli bir süre sonrada duruyor.
    1-klima 23 dercede çalışırken nasıl oda 27 dreceye gelebiliyor.acaba sensörde bir hatamı var
    2-eğer sensörde hata varsa;bu sensör dedikleri nasıl bişeydir ve klimanın neresindedir
    3-sensörü veya yerini kendimiz değişitirebilirmiyiz
    4- yoksa servislik bir durummu var
    hepinize şimdiden teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.