Şimdi Ara

J KASA 1.4 TURBO COSMO KULLANANLAR ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2012 1.4T Cosmo kullanıcısıyım. İstanbulda ortalama yakıt tüketimi 8.1 lt şehirdışı litre olarak hiç ölçmedim ama benzin 4.50 tl iken istanbuldan ankaraya 170-180 tl civarı yakıyordum hız çoğunlukla 140-150 km (Bu araçla 90-100km hızlarla gitmek bana pek keyif vermediği için o hızlarda yakıt tüketimi hakkında bilgim yok ama kullananlar 6 lt civarı olduğunu iddia ediyor)

Parça fiyatlarını sormuşsunuz. AFL farlı model alacaksanız farlarınıza gözünüz gibi bakın tek farın boş hali 1500 tl civarıdır. Her araçda olduğu gibi astranında belli başlı kronik sorunları vardır. Bu segmentlerde kusursuz bir araba görmedim zaten. Kısacası parça fiyatları çok ucuz denemez ama çok büyük arızalar çıkaran bi araç değil. Tabi birazda şans işi kullanan binlerce kişi sorun yaşamazken siz yaşayabilirsiniz bu sadece astra için geçerli değil.

Araç dış görünüş olsun içi olsun çok hoş bir araç. Bugüne kadar kim bindiyse hayran kaldı. Biraz bütçenizi arttırıp navigasyonlu modelini alabilseniz 7" ekran ön konsola ayrı bir hava katıyor. Aracın konforu sınıfına göre çok iyi yarı deri koltukları virajlarda insanı iyi sarıyor bazen başka araçlarla virajlara biraz hızlı girince koltuktan düşücem sanıyorum :) Watts bağlantılı arka aks sayesinde yüksek hızlarda sert virajlarla çok iyi başa çıkıyor. Genişlik olarak gayet iyi size de yeterli geleceğini tahmin ediyorum. tabi C segmenti bi araçtan çok büyük beklentileriniz yoksa.

Özetle Cosmo model bu fiyatlara alınabilecek iyi bir araba. Donanım özellikleri gayet tatmin edici, sürüşü keyif veren bir araç. Araçla ilgili başka sorularınız olursa elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

• dostoviski1 kullanıcısına yanıt
    Kullanıma göre değişiyor. Benzinde 7.6 civarında geziniyorum ben. Adana'da yaşıyorum, yazın klima açık sürekli olursa da 8-9 civarında. Oldukça da sert kullanıyorum açıkcası. Araç ağır olduğu için devirli kullanmak gerek, düşük devirde tüketim daha fazla. Uzun yolda ise 120 sabit ile Osmaniye-Adana-Mersin arası 5.9 ortalamam yaz için, klima açık. Yükte olduğu zaman da 6 yakmıştı.

Aracımda LPG var. Haftalık ortalama 500 km yol yapıyorum. 32 lt ile 360 km görüyor. Ucuz lpg aldığım zaman da 330-340 km kadar gidiyor. Uzun yolda 140'ın altına hiç düşmem bu arada. 140-160 arası sabit hızım diyebilirim. Landirenzo yağlamalı sistem kullanıyorum, BRC ve Atiker kullanan arkadaşların yakıt tüketimleri benden daha fazla. Yakıt tüketimini maliyet hesabını yaptığında dizelden az yakıyor şuan

Astradan önce 1.2 manuel golf kullandım ve yakıt değerleri çokta farklı değil. Hatta daha önce 1.4 golf kullanan forumdan başka bir arkadaş (o da adanada yaşıyor) ile kıyasladığımızda ortalamalarımız aynı idi.

Astralar ile ilgili çok yakıyor muhabbeti var. Çok yakmıyor, diğer araçlar kadar yakıyor. Ayrıca astra 1.4T kullanan bir çok arkadaş benim gibi performanslı kullanan kitle bu yüzden oranlar yüksek. Ayrıca düşük viteslerde düşük devirle ivmeleyenle çalıştığında ağırlıktan dolayı çok yakıyor 2015 model ama 45 bin kmdeyim her şekilde kullandım aracı

Detaylıca yazıyorum çünkü tüm astra fan gruplarında bulundum. Astra J team, Astra Life, Vauxhall team, Opel Fan Club TR şuan Adanada bile 40 arabalık bir grubumuz var sürekli kıyaslama karşılaştırma yapıyoruz. Başka araçlarımızda var, başka araç gruplarından arkadaşlarımız da. Astra'nın tek kaybettiği nokta pazarlama ve reklam. Leonları satıp astraya geçen çok arkadaşımız oldu. Golf'un dsgsini eline alıpta, asıl huzuru astra dizel otomatikte bulan da

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.