Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Club. ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
13.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benide eklerseniz sevinirim. Tam bir Tolkien hayranıyım tüm eserlerini okumaya çalışıyorum şuan Silmarillionu bitirmek üzereyim. Bence gayet akıcı bir kitap fakat okuyacak kişilerin orta dünya mitolojisine merakı olması lazım. Zira içinde isim ve terim bolluğu mevcut kitapta kaybolmanız muhtemel Kitap içinde birçok hikayeyi barındırıyor. Özellikle Sauron'un da bir efendisi olduğunu ve aslında Yüzüklerin Efendisi'inde yaşananların bu kitaptakilerin yanında ufak şeyler olduğunu göreceksiniz. Yinede son sayfalarında bulunan soy ağaçları ve sözlükler; kitabın bir nevi ansiklopedi niteliği taşımasını sağlıyor.
  • Ekle dostum
  • Bitmemiş Öyküler nasıl?
    İlk çıktığında yeter artık bunu da almam demiştim ama bu aralar içimden bir ses al oku diyor.
  • O kitap hakkında hiçbir bilgim yok. Bitmemiş öyküler dediğine göre sanırım J.R.R. Tolkien'in yarım bıraktığı eserleri, oğlu Christopher Tolkien kendince tamamlayarak böyle bişrey derlemiş olabilir. Ama bu benim tahminim. Dediğim gibi bir bilgim yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamantium_

O kitap hakkında hiçbir bilgim yok. Bitmemiş öyküler dediğine göre sanırım J.R.R. Tolkien'in yarım bıraktığı eserleri, oğlu Christopher Tolkien kendince tamamlayarak böyle bişrey derlemiş olabilir. Ama bu benim tahminim. Dediğim gibi bir bilgim yok

Öyle zaten hocam, baştan sona Tolkien'in yazdığı (Orta Dünya ile ilgili) Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jack Rabbit Slims -- 20 Şubat 2014; 16:58:34 >
  • eKonuyu çok boşlamışım kusura bakmayın eklemeler yapıldı arkadaşlar . Bu arada okuyan arkadaşlardan roverandom yorumu alabilirmiyim ? Ben okuyamadım nedense, sıktı beni. Tolkien'in orta dünyasını okudum hiç sıkılmadım ama roverandom ...
  • arkadaşlar okuma sırasından başlamak istiyorum fakat bazı kişiler silmarillion u sonra oku diyorlar ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

arkadaşlar okuma sırasından başlamak istiyorum fakat bazı kişiler silmarillion u sonra oku diyorlar ne düşünüyorsunuz?

orta dünyayla ilgili pek bilgin yoksa ya da okuma alışkanlığın yoksa hobbit-lotr-silmarillion diye gidebilirsin.
    ben öyle yaptım şahsen.
    silmarillion ağır biraz. hobbit-lotr sürükleyici olduğundan silmarillionu sonra okuyabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: **cyborg**

quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

arkadaşlar okuma sırasından başlamak istiyorum fakat bazı kişiler silmarillion u sonra oku diyorlar ne düşünüyorsunuz?

orta dünyayla ilgili pek bilgin yoksa ya da okuma alışkanlığın yoksa hobbit-lotr-silmarillion diye gidebilirsin.
    ben öyle yaptım şahsen.
    silmarillion ağır biraz. hobbit-lotr sürükleyici olduğundan silmarillionu sonra okuyabilirsin...

teşekkürler bende öyle yapayım bu şaheserleri okumak gerek peki şimdi hobbiti okursam son filmi için sıkıntı olur mu yoksa kasımı bekleyip son filminide izleyip mi başlıyım
  • merhabalar hobbiti fuardan aldım ve hayla okuyorum fakat silmarilion ve hurinin çocuklarını forumdan yeni satın aldım daha elime geçmesine var ve hobbiti bitiririm kesin bundan sonra ilk hurinin çocuklarınımı okuyayım silmarilionmu ve bu kitapların ana konusu nedir
  • Tüm kitapların sırasını verecek var mı? Rovenrandom filan hepsi dahil. Hobbit'in filmini izledim ve bayağı beğendim.

Okuma alışkanlığım var(dı bir kaç ay oldu doğru dürüst okumayalı) şimdiden para biriktrip yazın hepsini okumayı düşünüyorum.
  • alperen hobbiti okuman sorun olmaz. yok 3. film benim için gizemini korusun diyosan hobbit kitabını 3. filmden sonra oku. hatta daha iyi olur öyle. ben lotru kitaplarını okumadan önce daha büyük şevkle izlerdim:)
    diğerlerini okumaya başla sen

roverandom seriyle alakalı değil. tolkienin yazdığı ufak bir hikaye. tehlikeli diyardan öykülerde 4 kısımdan sadece 1ini beğenmiştim. o da alakasız sayılır.
    bitmemiş öyküleri okumadım yeni çıktı zaten. en son okunmalı o da
    orta dünyayla ilgili olanlar:hobbit-lotr-silmarillion-hurinin çocukları.

kronolojik sıra: silmarillion-hurinin çocukları-hobbit-lotr
    fakat çoğusu basitten başlıyor silmarillion ağır olduğundan ki tavsiyemdir.
    hobbit-lotr-silmarillion-hurinin çocukları

hurinin çocukları silmarillionun içindeki 30-40 sayfalık hikayenin geniş özetidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 24 Mart 2014; 0:02:03 >
  • Hayır, C.Tolkien hiçbir kitaba kendinden hiçbir şey eklememiştir.Bunun kitaplarda da sık sık altını çizer zaten.Tolkien öldüğünde Silmarillion bile çıkmamıştı.Fakat senelerce yaptığı çalışmalar sayesinde aslında bu kitaplar hazırdı.Sadece düzenlenip yayınlanması gerekiyordu ve bu işi de oğlu C.Tolkien yapmıştır.Sonuç olarak ortada para için ya da hikayenin devamını getireyim mantığıyla çıkan bir kitap yoktur.Çok önceden zaten yapılmış olan çalışmaların okuyucuya sunulması vardır.Burası önemli bir nokta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Hayır, C.Tolkien hiçbir kitaba kendinden hiçbir şey eklememiştir.Bunun kitaplarda da sık sık altını çizer zaten.Tolkien öldüğünde Silmarillion bile çıkmamıştı.Fakat senelerce yaptığı çalışmalar sayesinde aslında bu kitaplar hazırdı.Sadece düzenlenip yayınlanması gerekiyordu ve bu işi de oğlu C.Tolkien yapmıştır.Sonuç olarak ortada para için ya da hikayenin devamını getireyim mantığıyla çıkan bir kitap yoktur.Çok önceden zaten yapılmış olan çalışmaların okuyucuya sunulması vardır.Burası önemli bir nokta.

Katılmıyorum hiçbir kitap basıma hazir degildi hazir olsa basilirdi. Ben kendinden bir sey eklemiş demedim zaten, yani kendisinin yazdigi bir paragraf var falan anlamında demedim onu ama Tolkien o kitapları tamamlayıp basıma hazir hale getirmemiş, oğlu ne diyor: "Babamin ölümünün ardından calışma notlarını basılacak hale getirmem gerektiğini hissettim."

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarıdaki arkadaş şöyle yazmış. 

" Tolkien'in yarım bıraktığı eserleri, oğlu Christopher Tolkien kendince tamamlayarak böyle birşey derlemiş olabilir. " 

Siz de öyle zaten demişsiniz.Yanlış anladıysam kusura bakmayın.Katılınmayacak birşey yok.Çünkü ben de sizin en son yazdığınızdan bahsettim.C.Tolkien fazladan birşey eklemedi.Varolan çalışmaları düzenleyip yayınladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oromë -- 24 Mart 2014; 10:37:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oromë

Yukarıdaki arkadaş şöyle yazmış.

" Tolkien'in yarım bıraktığı eserleri, oğlu Christopher Tolkien kendince tamamlayarak böyle birşey derlemiş olabilir. "

Siz de öyle zaten demişsiniz.Yanlış anladıysam kusura bakmayın.Katılınmayacak birşey yok.Çünkü ben de sizin en son yazdığınızdan bahsettim.C.Tolkien fazladan birşey eklemedi.Varolan çalışmaları düzenleyip yayınladı.

Orada ben yanlış ifade etmişim o zaman.
  • Ekle hocam
    Hobbit yüüzk kardeşliği okudum İki kulenin 62. sayfasındayım bundan sonra kralın dönüşü ve silmarillion
  • sevdiğim bir yazar ekleyebilirsin.
  • ekle hocam
  • Ekle hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.