Şimdi Ara

J. R. R. Tolkien'ın Yüzüklerin Efendisi ve Diğer kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Yüzüklerin efendisi serisi 1-2-3 , hobit ,silmarillion,roverandom , kayıp öyküler kitabı 1-2 yani kısacası J. R. R. Tolkien'ın çoğu kitabını almak istiyorum. Hangi yayınevini tercih edeyim birkaç yayınevi var Altıkırkbeş,Metris,İthaki . En iyi çeviriyi okumak istiyorum kitapyurdundan bu yayınevlerini buldum .Kaliteli midir sizce ? Hangi yayınevini tercih edeyim ?

• 6.45 daha samimi bir dil kullanır hoştur. fazla göz önünde bulunmayan bir yayınevi. kendi özgü bir havaları var.

diğer 2si arasında ise seçimin metis olsun. ki zaten metis yüzüklerin efendisi'nin yayınevi. hobit , roverandom falan ithaki
  • 6.45 > Metris > İthaki sıralama bu mudur ? Ayrıca roverandom,hobit bunlar sadece İthaki de var . Ben başka bulamadım . İthakinin çevirisi kötü mü nasıl acaba alıp da pişman olmak istemiyorum
  • Altıkırkbeş'de mi hangisindeydi baya yazım hatası vardı...
  • metris değil metis o. 6.45 de olabilir belki garip insanlar onlar. hoca senm demişsin zaten sadece ithakide var onlar. yüzüklerin efendisi metisden. yani seçim yapma gibi bi şansın yok.
  • Altıkırkbeş Yayınları tavsiye ederim..

• Hobbiti altıkırkbeş'ten okumuştum. Güzeldi. Altıkırkbeş alabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence İthaki, özellikle Silmarillion için söylüyorum kesinlikle İthaki yayınlarını okumalısın Ben diğerlerini de İthakiden okudum gayet güzel kalteli çeviriler. Altıkırkbeşten okuyan arkadaşım ikinci defa İthakiden okudu onun da tercihi İthakiydi.
  • 6.45 iyidir ama silmarillion sadece ithaki de var sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: jeanneau

6.45 iyidir ama silmarillion sadece ithaki de var sanırım

Silmarillion 6.45'ten çıkmıştı, ama sanırım artık piyasada yok, sadece İthaki'nin var.
  • Hobbit'i 6.45'ten okudum gayet güzeldi.Lotr 1-2-3'ü metisten okudum ama kitaplar arasında bile çeviri farkı vardı.İlk kitaptaki Ayrıkvadi, 2. kitapta Yarma Vadi oldu.Allah aşkına Yarma Vadi nedir ya?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Choppe®

Hobbit'i 6.45'ten okudum gayet güzeldi.Lotr 1-2-3'ü metisten okudum ama kitaplar arasında bile çeviri farkı vardı.İlk kitaptaki Ayrıkvadi, 2. kitapta Yarma Vadi oldu.Allah aşkına Yarma Vadi nedir ya?

Metis yayınları yaramaz o zaman. Üçlemeyi çeviren başka yayınevi yok galiba o zaman mecbur metis alacağım

• sana çevirilen hepsini yazıyım. (6.45 tolkienin (lotr dahil değil - metiste) yayın haklarını ithakiye satmış. 6.45in kitaplarını bulmak çok zor)

yüzüklerin efendisi 1-2-3 (metis)

hobbit (ithaki, 6.45)

silmarillion (ithaki, 6.45) (6.45 kitabı 2ye bölüp silmarillion ve güç yüzüklerine dair diye 2 kitap olarak sattı)

hurin'in çocukları (ithaki)

kayıp öyküler kitabı 1-2 (6.45) (çok tercüme hatası varmış) (özellikle bunu bulmak çok zor) (ithakiye mail attım, biz de çevirip basıcaz dediler ama ne zaman söylemediler)

tehlikeli diyardan öyküler (ithaki, 6.45) (6.45 bu kitabı masallar adı ile sattı) (ithakininkinde fazladan tom bombadille ilgili bir hikaye daha varmış)

---------orta dünya ile ilgili olmayanlar---------

roverandom (ithaki, 6.45)

peri masalları üzerine (6.45) (ithaki bunu da ilerde basıcakmış ama ne zaman yine söylemediler.) (biraz sıkıcı, peri masalları üzerine bilimsel makale yazmış)

noel babadan mektuplar (okuyan us) (noel baba adına çocuklara yazdığı mektuplar) (hiç okumadım yorum yok)

------------------

sonuç olarak sana tavsiyem

metisten zaten 3 kitap alıcan

diğer kitaplarda

ithaki > 6.45

--------------

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi May Day -- 2 Temmuz 2009; 15:04:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: May Day

sana çevirilen hepsini yazıyım. (6.45 tolkienin (lotr dahil değil - metiste) yayın haklarını ithakiye satmış. 6.45in kitaplarını bulmak çok zor)

yüzüklerin efendisi 1-2-3 (metis)

hobbit (ithaki, 6.45)

silmarillion (ithaki, 6.45) (6.45 kitabı 2ye bölüp silmarillion ve güç yüzüklerine dair diye 2 kitap olarak sattı)

hurin'in çocukları (ithaki)

kayıp öyküler kitabı 1-2 (6.45) (çok tercüme hatası varmış) (özellikle bunu bulmak çok zor) (ithakiye mail attım, biz de çevirip basıcaz dediler ama ne zaman söylemediler)

tehlikeli diyardan öyküler (ithaki, 6.45) (6.45 bu kitabı masallar adı ile sattı) (ithakininkinde fazladan tom bombadille ilgili bir hikaye daha varmış)

---------orta dünya ile ilgili olmayanlar---------

roverandom (ithaki, 6.45)

peri masalları üzerine (6.45) (ithaki bunu da ilerde basıcakmış ama ne zaman yine söylemediler.) (biraz sıkıcı, peri masalları üzerine bilimsel makale yazmış)

noel babadan mektuplar (okuyan us) (noel baba adına çocuklara yazdığı mektuplar) (hiç okumadım yorum yok)

------------------

sonuç olarak sana tavsiyem

metisten zaten 3 kitap alıcan

diğer kitaplarda

ithaki > 6.45

--------------

edit: imla

Çok teşekkür ederim . Dediğin gibi Metis'i zorunlu olarak seçeceğim. Geri kalan kitapları da İthaki'den almaya özen göstereceğim , tekrar teşekkürler

• 6.45 yayınlarını incelemiştim alırken bu kitapları; yazı stili filan bi değişik hatalı desen değil düzgün desen değil bi ilgnç
  • 6.45'in kendine has bir havası var.
  • kesinlikle. herşey espiri ile karışık. ne biliyim ekşisözlük gibi.

fotokopi sizi uçurumdan aşağı iter
    uçmayı öğrenin diye(yada buna benzer bişeydi.)
    "yaşasın FOTOKOPİ, yaşasın KAOS."

yok korsana böyle bir tepki, ama adamlar kapak çizimlerine ücret ödememek için iç kısma kapaktaki resmin kime ait olduğunu yazmıyorlar. özellikle kayıp öyküler kitabında tercümede berbatmış. yani şunu söyliyebilirim.

"ALTIKIRKBEŞ YAYIN
    bir Kaybedenler Klubü tribidir."

neyse önceki yazım iyi oldu. ben de tolkienin bütün kitaplarını okumaya bu yaz giriştim. 1 kaç tanesi kaldı. bunların hepsini başka yerlerden öğrendim yoksa ne biliyim güç yüzüklerine dair, masalları falan fazladan alacaktım. sonuç olarak evet benim tavsiyem ithaki yönünde
  • Yarmavadi 3 leme yeni bitti. Ayrıkvadiyi yarmavadi olarak çevirip kitabın bütün büyüsünü tek kelimeyle bozan çevirmene nobel ödülü verilmesi lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.