Şimdi Ara

J-RPG korkularım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Urahara0

quote:

Orijinalden alıntı: onurts

Ni No Kuni nin demosunu gördüm . O kadar gerçek dışı bir oyunki yada biz batılı oyunlara alışmışız eğer dünyada bütün oyunlar Ni No Kuni gibi olsaydı oyun oynamayı kesinlikle bırakırdım. arkadaş resmen 8-12 yaş grubu için yapılmış. gerçekçilik 0.

Hangi film o?

belki abarttım ama ben bu oyunu oynarken biri görse çocukmusun der. ara demo sahneleri güzel ama yinede yardırganır bir oyun bana göre.
  • quote:

quote:

quote:

Ni No Kuni nin demosunu gördüm . O kadar gerçek dışı bir oyunki yada biz batılı oyunlara alışmışız eğer dünyada bütün oyunlar Ni No Kuni gibi olsaydı oyun oynamayı kesinlikle bırakırdım. arkadaş resmen 8-12 yaş grubu için yapılmış. gerçekçilik 0.

Hangi film o?

belki abarttım ama ben bu oyunu oynarken biri görse çocukmusun der. ara demo sahneleri güzel ama yinede yardırganır bir oyun bana göre.

Sen millet acaba oynadığım oyuna ne der diye bir kaygıyla oyun oynuyorsan, oyun oynama bence. Son yorumun çok abartı oldu çünkü.

• Japonların her alanda kültürleri çok farklı aynı şekilde oyun alanında da öyle.

J-RPG çoğu kişi sevmez mesela PS Vita için 50 tane J-RPG var ama çoğu kişi onları oyundan saymaz.Çünkü hikayesi , oynanış tarzı , dinamikleri ile diğer oyunlardan oldukça farklı bir yerde dururlar ve aynı şekilde oynaması ve hikayeyi anlaması da bu nedenle zordur.Ama kendi adıma bir kere J-RPG'lerin büyüsüne kapılırsan başlarda garipsesen hatta 'bu ne saçmalık' bile diyebilirsin zamanla seveceğini alışacağını düşünüyorum.

Tavsiyelerim;

Chrono Trigger

Persona serisi

Suikoden serisi

Dragon Quest serisi

Skies of Arcadia

FF serisinden yazmadım çünkü onlar ufak bir Google aramasında bile karşına çıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haykıran Bıngıldak

quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

Japon kültürüyle haşır neşir olman lazım yoksa b*k gibi geliyor oyunları. Ben hiç katlanamıyorum şahsen normal rpglerede katlanamıyorum tabi zevk meselesi bana göre oyun dediğin kendi alacak götürecek seni gta harici çok etrafa bırakan oyunları sevmiyorum gtada rol yapma iyiki yok

Biz de opricnik gelse de o mukemmel oyuncu kimliginden bahsetse diyorduk.
    Bizi bundan geri koymadigin icin tesekkurler.

• Ülkem insanların bilgisine kurban olayım maşallah herkes herşeyin uzmanı olmuş, kendi dediğinin mutlak doğru olduğunu zannediyor. İlk olarak bu soru j-rpg kardeşliği konusu altında sorulabilirdi ancak gereksiz yere konu açılıp tartışma ortamı oluşturulmuş. İkinci olarak birinin sevmemesi, çocuksu bulması mutlak doğru değildir, tartışmak bile saçma sapan. Son olarak da bir olguyu sevmek zorunluluğun yoktur, sevmiyorsan yada yeteri değilsen oynamazsın. Bu ingilizcen yoksa ve karışık geliyorsa tabikide bol yazılı karışık J-RPG (ve diğer örnekler) oyunları oynamayacaksın yada benim eskiden yaptığım gibi inat edip oynayıp ilk ve öğretimin eğitimi ile aktarılamayan ingilizceyi oyunlardan öğreneceksiniz.

Saygılar

Not: Sert ifadeler var ise affola, forumda çıkan bir kaç 'ingilizce bilmiyorum napıyım, bana oyun önerin' konularına olan tepkim buraya yansımaktadır.
  • Anime, Uzakdoğu filmleri, Japon mimarileri ve tarihi, Japon absürtlüğü ve farklılıklarından dolayı her zaman Capon kültürüne ilgim olmuştur.
    Biz Japon çizgi filmleri ve animeleriyle büyüdük ve hâlâ da zevkle ve aşkla izliyoruz ve gelecekte de izleyeceğiz İnşallah yüce Allah'ın izniyle.

Bu yüzden J-RPG'leri çok severim. J-RPG oyunculuğun piridir. Ben özellikle PS2'de çok JRPG bitirdim ama PS3'te Türkiye'de zor bulma ve bazı maddi nedenlerden ötürü JRPG'lere pek elimi süremedim.

Ben bu nesilde kendimi pek oyuncu olarak görmüyorum. FPS'lere, aksiyonlara gömülmüş batık İko.
    Özellikle PS4 çıktığında silkelenip, kendimi toptan toplayacağım.

JRPG'ler candır, aşktır, sevdadır.

Oyun dünyasını efsaneleştiren oyunlar hep Capon oyunlarıdır. Capon oyunlarına dil uzatmak oyunculuktan çıkarır hacılar.

• İngilizce bilmeden orta okul yıllarımda kaç tane jrpgnin içine daldım;korkma rahat ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

İngilizce bilmeden orta okul yıllarımda kaç tane jrpgnin içine daldım;korkma rahat ol

Aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akira Kanzaki

quote:

Orijinalden alıntı: VII_outLaw

İngilizce bilmeden orta okul yıllarımda kaç tane jrpgnin içine daldım;korkma rahat ol

Aynen

katılmamak elde değil.
  • quote:

quote:

quote:

Hangi film o?

Böyle bir zihniyet.Bir tek bizim ülkemizde mi var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaerk -- 6 Mayıs 2013; 0:43:20 >

• Bu ingilizcenin önemi buyuk oyunlarda ben ingilizce bilmeyen birisiyim ve turkce oyunlardan aldigim keyfi anlatamam bazen diyorum su ingilizce yi ne kadar sürede öğrenirim su oyunları anlamak icin ama bi türlü baslayamiyorum acaba gunde 3 saat ayırsam ne kadar sürede öğrenirim bu ingilizceyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar Japon kültürüne ilgim olmasa da.Adamlara baya teşekkür borçluyuz.Japon kültürünü sevmem ama MGS hayranıyımdır.Japonlar olmasaydı Sony markası olmazdı!!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.