Şimdi Ara

Jabra T8010 ile PC senkronizasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2 gün önce Jabra T8010 bluetooth kulaklıklıklı mikrofon aldım. Bu kulaklığın bir özelliğide iki ayrı birim ile senkronize olarak çalışabiliyor. Ben Nokia telefonum ile çalışmasını sağladım zaten işler bu noktaya kadar kolay. Fakat dizüstüm ile bütünleşik olan bluetooth'um bu kulaklığı görmüyor. Dizüstüm Asus f3jP işletim sistemi ise WinXP Sp3. Bu model ile uyumlu olan bluetooth device Toshiba Bluetooth Stack.
    Toshiba Bluetooth Stack'imiz kulaklık ile senkronizasyon işlemini yapamadığı için Widcomm'u kurdum. Fakat Widcomm'da device not found hatasını veriyor. Çünkü pc üzerindeki kendi device'ı değil. Bende http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/index.php/t-221396.html adresindeki işlemleri denedim fakat bu işlemlerden de bir sonuç çıkaramadım. Şimdi iki çözüm var ve bunları nasıl yapabilirim:

1-) Toshiba Bluetooth Stack ile Jabra T8010'u nasıl senkronize ederim ve skype ile bir güzel konuşup bilgisayarımda Kulaklık ve mikrofon olarak bu aygıtı nasıl kullanırım.

2-) Widcomm (v5.0.1.2500 bendeki versiyonu) u benim Toshiba Bluetooth Stack device destekli Asus F3jP'e nasıl senkronize ederim.

Bu tür bir sorunu aranızda daha önce aşabilen biri varsa ya da bu fevk alade sorunu aşabilecek olan arkadaşlar varsa yardımınızı bekliyor, hepinize iyi çalışmalar diliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTroy -- 18 Kasım 2008; 18:10:37 >

• Forum bu zor soruyu kaldıramadı herhalde. Yanıtı bulunca yazarım. Okuyup yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler...
  • Yapılması gereken ilk şey Bluesoleil adlı yardımcı bluetooth programını kurmak.Tabii eğer Billionton Class 1 dongle'ınıda alırsak senkronizasyon sırasındaki bağlantı daha sağlam olur.
    Sonra ki işlem olarak JabraT8010 kulaklığımızı alıyoruz ve On-Off tuşunu On yönüne doğru çekili tutuyoruz. Bu şekilde kulaklığın eşleştirme yani pairing özelliği açılacaktır. Bundan sonra Bluesoleil'den device aramaya basıyoruz. Kulaklık gözüktükten sonra sağ tıklayıp Pair'a basıyoruz. Kulaklık için belirtilen pinCode'u buraya yazıyor ve devam ediyoruz. Bu işlemlerden sonra bilgisayar kulaklığa sinyal gönderir. Bizde bu sırada kulaklıktaki ses yükseltme bölümünün ortasındaki cevap verme tuşuna basıyoruz. Bu işlemler bittikten sonra senkronizasyon işlemi tamamlanıyor. Control Panel'den Audio ayarlarına girip Bluetooth device seçeneklerinide aktifleştirirsek ses kulağımızı çınlatmaya başlayacaktır.
    Yanlız ses kalitesini pek beğendiğim söylenemez. Hatta iğrenç diyebilirim. bt620s'le kıyaslandığında kim bilir nasıldır ve hangisinde tercih yapılmalıdır bilemiyorum. Eğer bilen varsa söylesin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.