Şimdi Ara

Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya.. (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
24
Favori
81.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bir yıl önce arkadaş değiştirmişti komple şanzuman+beyin+yağ+işçilik 4500 tl ye halletmişlerdi
  • csmx kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz ariza bana selenoid arizasi gibi geldi hangi viteste yapiyor onu tespit edin. Nerede oturdugunuzu bilmiyorum ama istanbul bostanci sanzumanci avni ustayi oneririm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rifibasso

Bahsettiginiz ariza bana selenoid arizasi gibi geldi hangi viteste yapiyor onu tespit edin. Nerede oturdugunuzu bilmiyorum ama istanbul bostanci sanzumanci avni ustayi oneririm

Burada sanayi esnafı tarafından çok methedilen bir ustaya bıraktık geçen Cuma.
    Bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 25 Mayıs 2017; 9:47:14 >
  • Birçoğunuzun dikkatini çekeceğini düşünüyorum.

Jaguar X Type exhaust duel stock vs Adamesh

https://www.youtube.com/watch?v=u4d2sC6lNbQ

Aslında ses çıkaran egzozlardan nefret ederim. Fakat sanki bu videoda takılan parçanın çevreyi rahatsız etmeyen, sadece motorun sesini tamamlayan bir etkisi var.
    Bu konuda arayışı olan arkadaşlar için paylaşıyorum.

Edit: Ürünün İngiltere'de adamesh.co.uk adresinde 449 Pound'dan satıldığını gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 5 Ağustos 2016; 18:42:21 >

• Selamlar arkadaşlar.

Aracın şanzıman beyni değişti ve bu şekilde sorun çözüldü. 3500TL şanzıman beyni + 1500 tl işçilik toplam 5.000TL ye maloldu.

Araca Jaguar ornoment taktırdım. Onu da isteğiniz üzere paylaşıyorum. Kaputun altında klavuz noktalar var nereyi delmeniz gerektiğini gösteren. Buralardan matkapla deldiler. Bu şekilde kolayca takıldı Aliexpress üzerinden Çin'den 17 USD ye getirdiğim parça.

Takan arkadaşlar parçanın çocuklar tarafından çalınma riskinin yüksek olduğunu, mutlaka evde, bagajda bir yedek bulundurmamı tavsiye ettiler. Sipariş sonrasında gelmesi 21-27 gün alıyor. Bu yüzden şimdiden sipariş verip mutlaka bir yedek bulunduracağım el altında.

Araçlarında zaten bu parça mevcut olan arkadaşlar, sık sık başınıza geliyor mu bu parçanın sökülmesi, çalınması?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 25 Mayıs 2017; 9:49:16 >
  • Merhaba ben Bursa'da yaşıyorum ve mart ayında 2003 model x-type 2.5 awd aldım. Önceki aracım passat variant 2008 modeldi iç hacim olarak maalesef biraz sıkıntılı bir araç olduğunu aldıktan sonra fark etmiş oldum ama olsun . Allah'a şükür araç mekanik olarak sıkıntısız. Alırken aracı hiç incelemedim desem yeridir. Sadece sigorta geçmişine baktım , kendim aracın şanzıman ve motor durumuna yokuşta kalkış vs kontrol ederek baktım. Şanzımanda bir kaçırma vs yoktu tamam deyip aldım, hatta aracı satan çocukta şaşırdı abi sanayiye götürmüyormusun diye. Götürmek istemediğimi şu şekilde açıkladım: aracı sanayiiye götürürsem mutlaka bir eksik çıkacak neticede 2003 model ama 13 yaşında araç alırken de sıfır alıyormuş gibi yaklaşmak mantıksız olduğu için çok da umursamadım. Aracın motoru sabahları vuruntulu çalışıyor sonra bir daha o sorun olmuyor. Araçta bilmediğim bir marka LPG var onu değiştirmem gerekiyor Atiker tavsiye ettiler . Şehirlerarası 25 kuruş yakıyor ki Fsı passatın benzin verisiyle aynı. Şehir içi de 40-45 arası ama ben aracı hep sport modda kullanıyorum. Aracımda otomatik camların 2 tanesinde tek dokunuşta kapanmama sorunu var konu Hakkında bilgisi olan varsa sevinirim düzeltmek için gerekli kod nedir, yoksa sanayiye gideceğim ama bunun için de gitmek istemiyorum çünkü çözüm ya anhtarda ya da cam düğmelerinde ki kodlamada. Diğer yandan anahtarda merkezi kilit uzaktan açmada bazen sıkıntı oluyor hiç bir şekilde açmıyor sonra bir anda düzeliyor anlam veremedim. Şimdiden herkese teşekkür ederim bu başlığı görünce de çok sevindim açıkçası çünkü sıkıntılı pek bilgi bulamıyorsunuz.
    Not olarak belirtmek istiyorum geçenlerde arabanın sağ tarafıyla bir su birikintisinden hızlı geçtim ve epey su sıçrattı etrafa sonra aniden ABS arızası verdi ve abs devre dışı kaldı . Su birikintilerinden dikkatli geçin derim Çünkü abs beyni soketi arabanın sağ ön tarafında motor kapağının hemen dibinde soket var onu söküp taktım düzeldi. Bu başlığı açan arkadaşa tekrar teşekkürler faydalı olmuş , baştan aşağı tüm konuları okudum. Jaguar Amblemi benim araçta maalesef çalınmış 17 USD olan şimdiye kadar gördüğüm en uygun fiyat açıkçası 200 TL ler bile gördükten sonra .

• Fatih fms F kullanıcısına yanıt
    Selamlar hocam, hayırlı uğurlu olsun yeni arabanız. Allah kazasız belasız, masrafsız binmeyi nasip etsin.

Tüp için Atiker V6 Gold tavsiye ederim. Bu araçla birebir uyumlu olarak iki sistem buldum ve üzerlerinde durdum. Birincisi Prince V6 (4500TL) ikincisi Atiker V6 (2000TL). Ben Atiker taktırdım, 2 ay kadar oldu ve son derece memnunum. Çekiş hiç düşmedi diyebilirim. Eğer bütçe müsait ise yine Prince konusunu da düşünebilirsiniz. Bagajınızda mevcut bulunan tank kapasitesi nedir bilmiyorum, ama küçük ise bunu da 70 Litrelik olan ile değiştirebilirsiniz. Bagajda en arkada bulunan yuvaya birebir oturuyor ve büyük olduğu için çok uzun mesafe götürüyor. Ben 70 litrelik bu depoyu taktırdım, 52 litre gaz alıyor içerisine ve beni 350Km götürüyor. Sizinki muhtemelen biraz daha uzun götürecektir motor hacmi 2.5 olduğu için. Eskiden benzinle şehir içinde 60 kuruş yakıyordum, şimdi 29 kuruş yakıyorum.

17 USD olan Jaguar ornomenti tavsiye ederim. Malzeme gerçekten ağır ve sağlam. Ürün OE gibi kaliteli geliyor. Hatta sipariş etmişken 2 tane verin, bir tanede elinizin altında yedek dursun tekrar çalınma riskine karşı.

ABS arızası ve çözümü hakkında bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konu içerisinde hep birlikte çözüm aradığımız bir konu var, araca usb ekleme konusu. Flash bellekten müzik dinleyebilmek için. Akıl akıldan üstündür, eğer siz bir çözüm bulursanız bizimle de paylaşın lütfen. Özellikle araç telefonunu çıkarıp yerine nasıl bir usb giriş ekleyebiliriz diye kafa yormaktayız.

Arabanızın fotoğraflarını da görmek isteriz bu arada paylaşırsanız.

• quote:

Orijinalden alıntı: csmx

Selamlar hocam, hayırlı uğurlu olsun yeni arabanız. Allah kazasız belasız, masrafsız binmeyi nasip etsin.

Tüp için Atiker V6 Gold tavsiye ederim. Bu araçla birebir uyumlu olarak iki sistem buldum ve üzerlerinde durdum. Birincisi Prince V6 (4500TL) ikincisi Atiker V6 (2000TL). Ben Atiker taktırdım, 2 ay kadar oldu ve son derece memnunum. Çekiş hiç düşmedi diyebilirim. Eğer bütçe müsait ise yine Prince konusunu da düşünebilirsiniz. Bagajınızda mevcut bulunan tank kapasitesi nedir bilmiyorum, ama küçük ise bunu da 70 Litrelik olan ile değiştirebilirsiniz. Bagajda en arkada bulunan yuvaya birebir oturuyor ve büyük olduğu için çok uzun mesafe götürüyor. Ben 70 litrelik bu depoyu taktırdım, 52 litre gaz alıyor içerisine ve beni 350Km götürüyor. Sizinki muhtemelen biraz daha uzun götürecektir motor hacmi 2.5 olduğu için. Eskiden benzinle şehir içinde 60 kuruş yakıyordum, şimdi 29 kuruş yakıyorum.

17 USD olan Jaguar ornomenti tavsiye ederim. Malzeme gerçekten ağır ve sağlam. Ürün OE gibi kaliteli geliyor. Hatta sipariş etmişken 2 tane verin, bir tanede elinizin altında yedek dursun tekrar çalınma riskine karşı.

ABS arızası ve çözümü hakkında bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Konu içerisinde hep birlikte çözüm aradığımız bir konu var, araca usb ekleme konusu. Flash bellekten müzik dinleyebilmek için. Akıl akıldan üstündür, eğer siz bir çözüm bulursanız bizimle de paylaşın lütfen. Özellikle araç telefonunu çıkarıp yerine nasıl bir usb giriş ekleyebiliriz diye kafa yormaktayız.

Arabanızın fotoğraflarını da görmek isteriz bu arada paylaşırsanız.

Teşekkür ederim. Aracın fotolarını çektikten sonra paylaşırım inşallah , açıkçası aracın donanımları Hakkında ben de çok fazla bir bilgi sahibi değilim. Aracın hangi donanım paketi olduğunu bile bilmiyorum. LPG için sorduğumda bana da Atiker dediler ama gold gerek yok dediler sebebi ise 2006 model öncesi araçlarla alakalı bir konuydu ama net hatırlamıyorum. Tekrar öğrenip buradan paylaşırım. Aracımda cd player olduğu için şimdilik o bana yeterli oluyor ama telefon kısmı Nasıl kullanılıyor onu DA bilmiyorum eğer bilginiz varsa ben onu kullanmak isterim araç içinde telefon çaldığında kulaklık takıp telefona cevap vermek sıkıntılı ve tehlikeli bir süreç. Jaguar armasının da siparişini vermeyi düşünüyorum şimdi. LPG tankı şu anda bende stepnenin yerinde ve ben öyle daha kullanışlı buluyorum. Passat varianttan sonra bagaj çok küçük geldi açıkçası , bu sebeple büyük bir tank daha da küçülteceğinden bagajı, büyük tank tercih etmek istemiyorum. Resim ekledim bir tane okla gösterdiğim yer abs soketi Orayı söküp taktım ve düzeldi . Anahtar için de dün enteresan bir çözüm buldum tesadüfen. Anahtar açmadı kapıları ama bagajı açtıktan sonra düzeldi. Anlamadım tesadüfmüydü değilmiydi bir daha bozulduğu Zaman deniycem.
    Bu mesaja eklenen görseller:

• 2007 model X TYPE 2.0 D Executive ilk sahibiyim. Su an 200.000km de. 150.000 km de iken arac traktor gibiydi dersem yeridir. 4 enjektor temizligi, V kayisi, Triger kayisi, Zinciri degistirdim motorun sesi ve titremesi kesildi. Simdi de sol sofor kapisi merkezi kilidi arizalandi. Fiyat sordum 870 TL dediler. Ingiltere Ebay de 20 pound a ikinci elleri mevcut ama orada direksiyon sagdan oldugu icin merkezi kilit sag kapida oluyor. Sizce sikinti cikarir mi kapilarin ters yonlu olmasindan dolayi

http://www.ebay.co.uk/itm/142097339344?clk_rvr_id=1105504095691&rmvSB=true
  • kent290lf K kullanıcısına yanıt
    Hocam birikim ve tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkürler.
    Lpg taktırdıktan kaç km sonra başlıyor bahsettiğiniz bu sorunlar?

Allah'a şükür şimdiye kadar en ufak bir sıkıntı ile karşılaşmadım lpg ile alakalı.
    1-2 ayda bir sarı motor ışığı yanıyor, o da ertesi gün kendiliğinden sönüyor.

Çok yüksek kmlerden sonra mı başlıyor bu sıkıntılar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi csmx -- 25 Mayıs 2017; 9:51:19 >
  • Neredeyse tüm yorumları okudum. Öncelikle tecrübelerini paylaşan yardımcı olan herkese teşekkürler. 2007 2.0d almayı planlıyorum aklımda pek bir sorun teşkil etmiyor, sürekli sanayide olduğum için ne parça ne usta açısından problem çekeceğimi düşünmüyorum. Gönül isterdi ki 2.2d arkadan itiş alayım ama aradaki fiyat farkı malum. Sormak istediğim bir şey var, Sahibinden'de aynı model neredeyse aynı km'de arabanın arasında 15-20 bin lira oynuyor. Bunun sebebi nedir açıklayabilecek var mı?
  • arkadaşlar merhaba.bende x type 3.0 motor var. sehır ıcınde cok yakıyor sızın yakıt tuketımınız nedır acaba? bu arada vıtes gecısınde r ye getırdıgımde tak dıe bır ses gelıyor. ayrıca yolda seyır halındeyken arabadan tak dıye bır ses gelıyor ve vıtes kutusu hatası verıyor. sonduruyorum 5 sanıye beklıyorum gerı acıyorum. duzelıyor. sızde bu sorun var mı? varsa yaptıran oldu mu ve ne kadar ucret odedınız. cevabınızı beklıyorum arkadaslar. saygılar..
  • Hocam farın içinde yeşil ampul mü var bana mı öyle geliyor?
    Şahin'de, Tipo'da, Tempra'da olsa beğenen olur satarsın ama bu arabaya hiç olmamış o yeşil ampul. Güzelim araba moksineğine dönmüş afedersin.

Jantlar güzelmiş.

Direksiyon simidini bana sat; bendekinde ahşap kaplama yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtsmsk

Birinci ve ikinci fotoğrafta jantlar farklı..?

• mtsmsk M kullanıcısına yanıt
    Dostum, sonradan eklediğin fotoda gayet güzel görünmüş beyaz xenon.

İlan konusunda, biraz ucuza vermiyor musun sence de? En az 42-45 aralığında olması lazım satış fiyatının.

Bende seninkiyle aynı renk 2002 model 3.0 V6 4x4 var otomatik vites, 280.000km de 55 bin liradan aşağı vermem bugünkü şartlarda.

Araç tabi ki senin aracın, istediğin fiyata satarsın ama fiyat konusunu yine de bir düşün derim ben. Ucuza gitmesin durduk yere elinden.
  • kent290lf K kullanıcısına yanıt
    merhaba ustad ıstanbulda mekanıkjaguar dan ıyı anlayan ustanız varmı numara yada adres paylasabılırmısınız

• herkese hayırlı gunler bende xtype 2008 2.0d ile aranıza katıldım arabanın agır bakımları gelmıs 135 bınde servıs onerınız varmı.bırde sanırım bu araclarda trıgel vs kaysıalrı yok agır bakımlarda ne gıbı ıslem yaptrımam gerekıyor gereksız kazıklanmak ıstemem bı usta bana 3500 tl fıyat verdı parcalar ıscılık dahıl sızce uygunmudur

• Smudge2103 kullanıcısına yanıt
    merhaba ustadım ıstanbulda agır bakım yaptırcam ıyı bır jaguar servıs onerebılırmısınız

• Merhaba, eğer sadece periyodik bakım yaptıracaksanız, Maslak Atatürk Oto Sanayi ve Sanayi Mah. Eski Sanayi'de bildiğim ustalar var kendi ustanıza da götürebilirsiniz derim ben. Ama bir arıza vs. varsa yetkili servis değil de özel bir servise gidebilirsiniz; Maslak Sanayi'de Bülent Usta var, iyidir.

• Smudge2103 kullanıcısına yanıt
    tekrar mehrhaba tesekkur ediyorum cevap verdiginiz icin. bir sorun daha olacak aracım yenı aldıgımdan akusu benı yolda bıraktı bılgım yoktu aksam vaktı oldugundan aracda bulunan 82 amper okubulamadık sıfır onun yerıne 72 amberlık aku taktık bunun zararı olurmu kısa donemde degıstırecegım.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.