Şimdi Ara

Jaguar X-type (01-09) Sahipleri Buraya.. (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
366
Cevap
24
Favori
80.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle 2007 modelde 3.0 olması beni şaşırttı, 2006 awd'lerin son yılı olarak biliyordum.. Ford ile ortak parçaları var elbette ama tümüyle bir uyum söz konusu değil.. Konuda x-type'a fazlasıyla hakim kullanıcılar mevcut, gördüğünüz gibi, ebay parça sıkıntısını neredeyse ortadan kaldırıyor ve İstanbul'da yaşıyorsanız usta konusunda da sıkıntı olacağını sanmıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iyi aksamlar 2006 model jaguar xtype aracim var navigasyon dvd si olmadan navigasyonu calisir mi eger calismazsa o orjinal dvdyi nereden bulabilirim?

• bsrbsrn B kullanıcısına yanıt
    Dostum benimki Navigasyonlu modeli değil ama kısaca bir araştırdım. Rar dosyaları halinde indirebiliyorsun ama çok kolay gibi görünmüyor. Öte yandan Ebayde 70-80 EURO civarına satılıyor bu DVD'ler ama TR haritalı olana rastlamadım. Daha ayrıntılı bakmak lazım. Bakabilir misin?
  • hitman kullanıcısına yanıt
    2,5 kullanıcısı olarak temiz bulman halinde ben 3.0'ı tavsiye ederim. 2,5 zaten benim aracım. 3.0'ı ise 2-3 gün kullanma fırsatım oldu.

1- Yakıt sarfiyatları hemen hemen aynı
    2- Performans hissedilir derecede daha iyi 3.0'da
    3- Parçayı yurdışından alacaksan amerikada 3.0 satıldığı için avrupaya ek olarak amerikadan da parça getirtme fırsatın olacaktır.
    4- Tüm bunları söylerken vergiyi zaten düşündüğünü hesaba katarak yazdım.

Öte yandan 2.5 daha güvenilir bir motor müşteri anketlerine göre.

159 hakkında çok bir bilgiye sahip değilim. Sadece ilk çıktığında deneme sürüşü yapmıştım ama net birşey söyleyemeyeceğim. Öte yandan ben X-type tercih etmeni öneririm. Bunu söylerken sürüş zevkinin kesinlikle daha iyi olmasını göz önünde tutuyorum. Parça konusunda e-bay'den alışveriş yapabiliyor isen sorun yaşamazsın.

• Merhaba arkadaşlar...
    Uzun zamandır jaguara olan ilgim nedeniyle 4 gün önce jaguar x type 2.0 2007 model sahibi oldum...
    Deneyimlerimden bahsetmekten ziyade, sizlerin yardımına ve fikirlerine olan ihtiyacımı belirtmek isterim.. Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum...
    Aracın kullanımı gayet hoş ve fiyatına göre beklentilerimi karşılayacak nitelikte...
    Arkadaşlar araç lpgde kullanıldığında tekleme yapıyor, bunu 2500 devirde çok belirgin yapıyor ve araç motor arıza lambasını yakıyor.
    Aldığım kişiye serviste ateşleme bobininin arızalı olması nedeniyle olduğunu söylemişler, benzinde denedim...
    Lpg de yaptığı kadar belirgin olmasa da hissettiriyor... Burada fiyat araştırması yaptığımda bobinin tanesinin 300 TL civarında olduğunu söylediler ancak Gürcistanda tanesinin 20-30 lira arasında olduğunu söyleyenler var...
    Çıkma bobin bulma şansımız varmıdır 6 adet...
  • Xtype 2.5 2003 aldik.istanbuldan getirirken ariza yapti gaz kesti yumuldu.cekis azaldi.turbun hiz sensoru arizasi veriyor.sanzuman arizasimi acaba yoksa elektronikmi.ustalar turbun arizali diyor

• Öncelikle geçmiş olsun ama böyle bir tarz çok hoş değil hocam.. Bu benim şahsi fikrimdir.. Foruma üye olur olmaz attığınız ilk ve tek mesaj bu, selam yok, sabah yok.. Arıza hakkında bir fikrim yok, ama 1-5 arası tüm vitesleri kullanabiliyorsanız şanzumandan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.. Şanzuman arızalarında "gearbox fault" alarmı vermeli diye düşünüyorum..

• Hocam haklisin da kafam karisik arabayi abim getirdi evin onune cikamadi:)forum konusunda ilk tecrubem.araba dun geldi.simdi snayide:)zor bi durum.p715 arizasi verio makinede.turbun giris hiz sensoru

• quote:

Orijinalden alıntı: onrzkr

Hocam haklisin da kafam karisik arabayi abim getirdi evin onune cikamadi:)forum konusunda ilk tecrubem.araba dun geldi.simdi snayide:)zor bi durum.p715 arizasi verio makinede.turbun giris hiz sensoru

Türbün diye türkçeleştirdikleri şey eğer şanzumansa; giriş ve çıkış hız sensörleri şanzumanın içinde.. Bunların dışında bi fikrim yok, ben de takip ediyorum konuyu, bilgi sahibi ustalar mutlaka yanıt vereceklerdir..

• Otomatik sanzman yaptirdim bi kac kez farkli arabalarda.biz burda orduda sokuoz ankarada yaptiriz takioz.sensor icindyse mecbur inicek acilicak.fakat arac komple ikaz lambalarini yakip kapatmis devir saati dusmus stop eder gibi.daha sonra calismamis.tekrar clisip boludan orduya kadr geldi.sadece sensor ise bunu bilemicez.komple sanziman yapticklar. 3 ila 5 bin civari

• Tabi orjinal jaguar icin kod deil.fakat sensorun bozuk oldugu degil turbunun ariza yaptigi sensorunde bu sebebten arizaya dustugu soylendi.ankarada saban usta bir sanzimanciya gondericez artik.

• Hocam öncelikle hoşgeldiniz, eğer konuyu baştan bir okursanız zaten aradığınız yanıtlar verilmiştir..

• Merhabalar;

Yeni katıldım Jaguar Ailesine...

Daha önce Amerikan, İngiliz araçları kullandım.
    İlk defa bir Jaguar kullanıyorum.

Sevgiler..
  • Merhabalar..

Bende foruma yeni katıldım. 2007 X-Type 2.0d sahibiyim. Jaguar konusunda böyle bir platform bulmak çok zor. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

Sn. Smudge nin hatırlatmanız için teşekkürler acemilikten biraz bizimkisi. Ben Kürşad, yaşım 28 . Normal şartlarda Ankara'da yaşıyorum ancak iş gereği sürekli şehir dışındayım. Aracım 2 aydır bende ve bu konuda ben de elimden geldiğince paylaşımda bulunmaya hazırım. Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar12 -- 1 Şubat 2016; 21:03:38 >
  • Herkese iyi haftalar, merhabalar.. Yeni üyelerimiz de kendilerini anlatan kısa bi mesaj atarlarsa çok iyi olur fikrindeyim.. Paylaşımlarımız arttıkça konu amacına ulaşacaktır, tekrar tekrar hoşgeldiniz, kazasız, belasız, cezasız ve keyifli sürüşler..

• Arkadaşlar merhaba. Bir jaguar hayranı olarak ben de aranıza katılmış bulunmaktayım. 2006 model x-type 2.0d bir arabam var. Arabamı çok ama çok seviyorum. Fakat arabamda birtakım problemler boy göstermeye başladı ve acaba aranızda aynı problemleri tecrübe edenler varsa nasıl üstesinden geldi merak ediyorum. Araba kontağı çevirdiğimde bazen "abs" uyarı ışığı ve "dsc system fault" hatası ile çalışıyor. bir süre sonra sönüyor ışıklar. Fakat arabayla 10-20 km yaptıktan sonra yine sıralıyor hataları. Önce dsc, sonra abs ve sonrasında daha da devamı geliyor vs. bu tarzdan bir problemi olan ve çözen kimse varmı aramızda? Kaç ustaya gitsem hepsi yaptığını söylüyor fakat sonuç yok. hep aynı. Çok para harcadım şu ana kadar ve artık beni bıktırdı... Olmayan yapılamayan birşeye durmadan para harcıyorum. Aynı durumda kalan kimse varsa lütfen yardım rica edicem.
  • Merhabalar sn. osentatoglu.

Baktırdığınız ustalar sorunu çözmek için ne gibi yollar denemiş acaba bilginiz var mı? Bir kaç yabancı forumda gezindim buna benzer problemlerde ABS Ve hareket sensörünün bozulmuş olma ihtimalinden bahsetmişler benim pek bilgim yok bu konuda gerçi ama paylaşmak istedim. Bu arada uzun yolda giderken bir kere de ben aldım dsc fault hatasını ancak stop edip tekrar çalıştırdıktan sonra tekrar aynı hatayı almadım ilerleyen zamanlarda tekrarla mı bilmiyorum. Umarım bir an önce çözülür sıkıntınız.

• Merhaba yaklasik 8 yildir jaguar x type 2.0 d kullaniyorum. Foruma yeni katildim.
  • İlgin için teşekkür ederim jaguar12. Daha önce yapılan işlemler şu şekilde; "abs, dsc ve cruise control switch"leri değişti. ABS sensörü değişti. Taşıyıcı değişti. Elektronik bir hata olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Fakat işin ilginç tarafı beyne göndermiş olduğu hatalar bu yazmış olduğum 3 switch olarak yansıyor. Ama 3 switch de değişmesine rağmen aynı hatalar devam ediyor. Neyseki şu an arabamı emanet etmiş olduğum usta çok iyi ilgileniyor arabayla. Arabanın tüm elektrik aksanına bakılacak ve ona göre yeniden bir değerlendirme yapılacak. Eğer bu şekilde de olmazsa başka yollar denenecek. Arabam yapıldığı anda sizlerle paylaşıcam durumu. Çok can sıkıcı bir durum ve umarım kimse yaşamaz aynı durumu.
  • Sn. dromeremre hoşgeldiniz. Merakla bekliyoruz sonucunu sn. osentatoglu.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.