bu konuda daha önce bir yazışma oldumu bilmiyorum ama benim merak etiğim şey;
Bu PS3 jailbreak olayı, 2. el oyun almada ekstra bir risk getirdimi sizce ?
Yani oyunları jailbreak için klonlayıp sonra orjinal dvd sini satıyorlar. Bu durumda 2.el alınan bir oyunun klonu başkaları tarafından jailbreak ile kullanılıyor olabilir.
Yani bir şekilde Sony bu oyunları tespit edip oyunu yada cihazı banlayabilir diye yorumlar var. Cİhazı olmasa bile oyunun banlanması bile 2.el oyun alana risk oluşturur. Her oyun dvd sinde o dvd'ye özel bir numara var ve o numaranın oyun serverlarına girişine engel olunabilir diyende çok.
Evet şuan herkes jailbreak ile lokalde oyun oynuyor ama bu klonlanmış oyun riskini azaltırmı ?
Ne dersiniz bu jailbreak den sonra 2.el oyun alıp şimdiki yada yakın gelecekteki olası risklere girmemek mi lazım acaba ?
artık ucuz etin yahnisi durumu mu başladı ?
quote:
Orijinalden alıntı: erdal_sert
Selamlar,
bu konuda daha önce bir yazışma oldumu bilmiyorum ama benim merak etiğim şey;
Bu PS3 jailbreak olayı, 2. el oyun almada ekstra bir risk getirdimi sizce ?
Yani oyunları jailbreak için klonlayıp sonra orjinal dvd sini satıyorlar. Bu durumda 2.el alınan bir oyunun klonu başkaları tarafından jailbreak ile kullanılıyor olabilir.
Yani bir şekilde Sony bu oyunları tespit edip oyunu yada cihazı banlayabilir diye yorumlar var. Cİhazı olmasa bile oyunun banlanması bile 2.el oyun alana risk oluşturur. Her oyun dvd sinde o dvd'ye özel bir numara var ve o numaranın oyun serverlarına girişine engel olunabilir diyende çok.
Evet şuan herkes jailbreak ile lokalde oyun oynuyor ama bu klonlanmış oyun riskini azaltırmı ?
Ne dersiniz bu jailbreak den sonra 2.el oyun alıp şimdiki yada yakın gelecekteki olası risklere girmemek mi lazım acaba ?
artık ucuz etin yahnisi durumu mu başladı ?
Dert etme suan icin jailbreak le online oyun oynanamiyor. Her diskin uzerinde Game id si ar oda oyunun ciktigi bolge yada ulkelere gore veriliyor. Ondan anlamalarida yas.
değildir
backup oyunla hiçbir zaman online oynanamayacak çünkü online için hep en son fw isteyecek cihaz. bildiğin üzere jb açığı 3.42 ile kapatıldı. dolayısıyla oyunlarda böyle bir sorun yok.
şimdilik değilde ileride olabilir daha yeni yani aşama kaydediyor bu sektör... bazı sitelerde ps3 oyunlarının iso larını gördüm 7 gb - 30 gb arası değişen oyunlar var...
ama sony ne kadar çalışırsa çalışsın, 1 kere kırılan bir alet bir daha düzelmez bana kalırsa, bu açığı kapatamayacaklar bence... ilerde online da olursa şaşırmam... o zaman da sony online ı paralı ya da fifa2011 deki gibi kodlu yapar o zaman şapa otururlar :D
quote:
Orijinalden alıntı: renzokuken
şimdilik değilde ileride olabilir daha yeni yani aşama kaydediyor bu sektör... bazı sitelerde ps3 oyunlarının iso larını gördüm 7 gb - 30 gb arası değişen oyunlar var...
ama sony ne kadar çalışırsa çalışsın, 1 kere kırılan bir alet bir daha düzelmez bana kalırsa, bu açığı kapatamayacaklar bence... ilerde online da olursa şaşırmam... o zaman da sony online ı paralı ya da fifa2011 deki gibi kodlu yapar o zaman şapa otururlar :D
kesinlikle doğru.
quote:
Orijinalden alıntı: renzokuken
psp deki son güncelleme ile artık oynanamıyor , psp de kırılma olayının peşini bırakmadı sony en sonunda kapadı açığı(bu yazıyı yazana kadar kırmadılarsa eğer)
Her ne kadar kırılsada kopya oynama işi artık çok zahmetli olacaktır konsollarda, pc de indir crackle oyna ama konsolda bu kadar rahat olmuyor bu tür işler.