Şimdi Ara

---JAİLBREAK OLMASINA RAĞMEN CYDİA İKONUNUN OLMAMASI SORUNU ÇÖZÜMÜ-- (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
2
Favori
3.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omerfarukgltkn

Beyler sorunu arkadaşlar sayesinde hallettik. Eğer telefonunuz jailbreakli olmasına rağmen cydia ikonu yoksa ve ne yapsanızda gelmiyorsa bu konuya bir göz atmanız gerekmektedir. yalnız telefonunuzu sıfırlayacaksınız bunu bi göze almanız gerekiyor. Şimdi anlatıma başlayalı

İLK İŞ SON SÜRÜM İFUN-BOX İNDİRMEK

http://www.i-funbox.com/ burdan son sürümünü indirebilirsiniz.

indirdikden sonra ifunbox a giriyoruz, bu biraz farklı bir sürüm sol altta telefonunuzun ismi olucak ona tıklayın. Sonra yine sol alttaki MANAGE FİLES bölümünden bülümünden classic ifunbox a giriyoruz. sonra bu açılanda sol kenardan SSH TERMİNAL e tıklıyoruz o size soru soruyor okey e tıklıyoruz . sonra siyah komut ekranı açılıyor oraya:

Bende ssh terminal e tıkladıktan sonra şöyle bir mesaj çıkıyor

"OpenSSH password on your iDevice

SSH (port 22) is not detected, make sure OpenSSH is installed and activated.
    Try reboot the device if the OpenSSH is just installed."

ok e tıklıyorum ama siyah ekran çıkmıyor. Yani orada takılıp kalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarihci20 -- 30 Mart 2014; 23:54:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tarihci20

quote:

Beyler sorunu arkadaşlar sayesinde hallettik. Eğer telefonunuz jailbreakli olmasına rağmen cydia ikonu yoksa ve ne yapsanızda gelmiyorsa bu konuya bir göz atmanız gerekmektedir. yalnız telefonunuzu sıfırlayacaksınız bunu bi göze almanız gerekiyor. Şimdi anlatıma başlayalı

İLK İŞ SON SÜRÜM İFUN-BOX İNDİRMEK

http://www.i-funbox.com/ burdan son sürümünü indirebilirsiniz.

indirdikden sonra ifunbox a giriyoruz, bu biraz farklı bir sürüm sol altta telefonunuzun ismi olucak ona tıklayın. Sonra yine sol alttaki MANAGE FİLES bölümünden bülümünden classic ifunbox a giriyoruz. sonra bu açılanda sol kenardan SSH TERMİNAL e tıklıyoruz o size soru soruyor okey e tıklıyoruz . sonra siyah komut ekranı açılıyor oraya:

Bende ssh terminal e tıkladıktan sonra şöyle bir mesaj çıkıyor

"OpenSSH password on your iDevice

Try reboot the device if the OpenSSH is just installed."

ok e tıklıyorum ama siyah ekran çıkmıyor. Yani orada takılıp kalıyorum.

Hocam size telefonu reboot yapin diyo once onu yapin olmazsa bence semi restoreyi once yap sonra tekar en bastan basla oyle kesin olur gibi oluyor

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Dediklerinizin hepsini tek tek yapmaya çalıştım ama maalesef olmuyor. iFunbox'un son sürümünde SSH özelliği var ama o da OpenSSH şifresi istiyor. Bu şifre nedir anlamadım gitti. alpine yazıyorum yemiyor. Şuanda iPad Air'de Jailbreak yüklü olmasına rağmen cydia ortalarda yok. Bugün eve saat 17.00'de geldim. saat 23.05 olmuş ve çözüm aramaktan kafam patladı. ne yaptıysam olmuyor. hangi yolu denediysem yemiyor cihaz. versiyonum iOS7 7.0.4 aynı versiyona ait frimware buluyorum restore olmuyor cihaz. 3019 gibi hata numaraları verip duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersin ÇAKI

Dediklerinizin hepsini tek tek yapmaya çalıştım ama maalesef olmuyor. iFunbox'un son sürümünde SSH özelliği var ama o da OpenSSH şifresi istiyor. Bu şifre nedir anlamadım gitti. alpine yazıyorum yemiyor. Şuanda iPad Air'de Jailbreak yüklü olmasına rağmen cydia ortalarda yok. Bugün eve saat 17.00'de geldim. saat 23.05 olmuş ve çözüm aramaktan kafam patladı. ne yaptıysam olmuyor. hangi yolu denediysem yemiyor cihaz. versiyonum iOS7 7.0.4 aynı versiyona ait frimware buluyorum restore olmuyor cihaz. 3019 gibi hata numaraları verip duruyor.

hocam zaten itunes sizi mecbur olarak 7.1 götürecektir.
    sizin sorununuz en başta bu ssh şifresini bilmedikten sonra ikonu benim yöntemimle bulamazsınız çünkü ssh sifre olmadıkdan sonra telefon komutları yerine getirmiyor . belliki sizin ipadin şifresi ya değiştirilmiş yada değiştirilmiş başka söyleyecek birşey bulamıyorum .

birde ben araştırıken görmüştüm bende işe yaramadı ama sizde belki işe yarar telefonu tekrar jb yapıp evasi0n telfonu ilk kez restart attığında fişten çekin cydia ikonu gelecektir deniliyordu bunu da bir deneyebilirsiniz

• quote:

quote:

Dediklerinizin hepsini tek tek yapmaya çalıştım ama maalesef olmuyor. iFunbox'un son sürümünde SSH özelliği var ama o da OpenSSH şifresi istiyor. Bu şifre nedir anlamadım gitti. alpine yazıyorum yemiyor. Şuanda iPad Air'de Jailbreak yüklü olmasına rağmen cydia ortalarda yok. Bugün eve saat 17.00'de geldim. saat 23.05 olmuş ve çözüm aramaktan kafam patladı. ne yaptıysam olmuyor. hangi yolu denediysem yemiyor cihaz. versiyonum iOS7 7.0.4 aynı versiyona ait frimware buluyorum restore olmuyor cihaz. 3019 gibi hata numaraları verip duruyor.

sizin sorununuz en başta bu ssh şifresini bilmedikten sonra ikonu benim yöntemimle bulamazsınız çünkü ssh sifre olmadıkdan sonra telefon komutları yerine getirmiyor . belliki sizin ipadin şifresi ya değiştirilmiş yada değiştirilmiş başka söyleyecek birşey bulamıyorum .

birde ben araştırıken görmüştüm bende işe yaramadı ama sizde belki işe yarar telefonu tekrar jb yapıp evasi0n telfonu ilk kez restart attığında fişten çekin cydia ikonu gelecektir deniliyordu bunu da bir deneyebilirsiniz

Kardeş işlem yapmaktan cihaz patladı patlayacak. Ne yaptıysam Cydia gelmiyor. Mevcut sürüme restore de edemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Yerli yabancı nekadar çözüm bulduysam banamısın demiyor iPad.

Versiyonu 7.1'e güncellesem mi beklesem mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

UP

hocam bahsettiğiniz hatayı ben yaptım ifunboxla ssh terminale girdim herşeyi sıfırladım terminalin şifresini not almadım şimdi semi restore yapmaya çalişiyorum ama ssh terminal şifresi istiyor alpine denedim olmuyor afc2add olmadığı için sistem dosyalarına erişemiyorum sen nasıl ssh terminal şifresini buldun yardımcı olurmusun
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyitcan56

quote:

UP

hocam bahsettiğiniz hatayı ben yaptım ifunboxla ssh terminale girdim herşeyi sıfırladım terminalin şifresini not almadım şimdi semi restore yapmaya çalişiyorum ama ssh terminal şifresi istiyor alpine denedim olmuyor afc2add olmadığı için sistem dosyalarına erişemiyorum sen nasıl ssh terminal şifresini buldun yardımcı olurmusun

Hocam ben hala bulamadim ve myfranco adli arkadas da biedigini soyledi ancak bende afc2add var ben bulabilir miyim sistem dosyalari derken hangi dosyanin icindd bu bulsamda bende rahatlasam

• quote:

quote:

quote:

Kardeş işlem yapmaktan cihaz patladı patlayacak. Ne yaptıysam Cydia gelmiyor. Mevcut sürüme restore de edemiyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Yerli yabancı nekadar çözüm bulduysam banamısın demiyor iPad.

Versiyonu 7.1'e güncellesem mi beklesem mi?

Hocam bence bi myfranco arkadasa danisin bana o yardimci oldu bende cozuldugu icin konuyu actim duzenledim myfranco baya bilgili arkadaslarimizdan ona mesaj atin yada alintilayin illaki cevap verecektir

• sağol ömer hocam ilgin için
  • quote:

sağol ömer hocam ilgin için

Ne demek hocam

Bu arada eger sistem dosyalarinda bu sah sifresinin nerede oldugunu biliyorsaniz ogrenmek isterim

• bilmiyorum ömer hocam keşke bilseydim de soyleseydim
  • quote:

bilmiyorum ömer hocam keşke bilseydim de soyleseydim

Neyse hocam eyvallah

• Ben de günlerdir bu sorun ile uğraşıyorum arkadaşlar. Fakat daha ilk maddede çuvalladım. iFunbox ipadi görmüyor.

ifile yüklü ve afc2add deb, cydia deb yüklemeye çalıştım. 256 numaralı bir hata kodu verdi olmadı.
    Yeniden jb yapıp evasion'a tıklamadan bağlantıyı kestim olmadı.
    Şu an aklıma gelmeyen pek çok yöntem denedim fakat olmadı.
    Tweak silerken bu dosyayı silmek sisteme zarar verebilir demişti fakat böyle bir zarar vereceğini düşünmeden sildim. (hangi tweak hatırlamıyorum)
    Şu an jb varken indirdiğim uygulamalar çalışıyor. Tweakler ayarlar sekmesinde gözüküyor. Mesela otomatik şifre giren tweak çalışıyor. Ben jbyi komple sildim sandım fakat bu tweakler çalışınca cydiayı geri getirebilirim diye umut besledim.

iFunbox'a giriş yapmak gerekiyor mu? Giriş yapmaya çalıştığımda da "ifunbox 2014 cannot verify your credential without itunes" hatası veriyor. iTunes yüklü ve iPadi görüyor.

Bu arada ilk uygulamaya çalıştığım yöntemlerden biri de semi restore idi. Fakat işlemi başlattığımda connecting to device yazısında kalıyor ve hiç ilerleme olmuyordu. Eğer ssh terminal işlemini yaparsam semi restore yolu da açılacak mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finsternis -- 17 Nisan 2014; 16:45:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Finsternis

Ben de günlerdir bu sorun ile uğraşıyorum arkadaşlar. Fakat daha ilk maddede çuvalladım. iFunbox ipadi görmüyor.

ifile yüklü ve afc2add deb, cydia deb yüklemeye çalıştım. 256 numaralı bir hata kodu verdi olmadı.
    Yeniden jb yapıp evasion'a tıklamadan bağlantıyı kestim olmadı.
    Şu an aklıma gelmeyen pek çok yöntem denedim fakat olmadı.
    Tweak silerken bu dosyayı silmek sisteme zarar verebilir demişti fakat böyle bir zarar vereceğini düşünmeden sildim. (hangi tweak hatırlamıyorum)
    Şu an jb varken indirdiğim uygulamalar çalışıyor. Tweakler ayarlar sekmesinde gözüküyor. Mesela otomatik şifre giren tweak çalışıyor. Ben jbyi komple sildim sandım fakat bu tweakler çalışınca cydiayı geri getirebilirim diye umut besledim.

iFunbox'a giriş yapmak gerekiyor mu? Giriş yapmaya çalıştığımda da "ifunbox 2014 cannot verify your credential without itunes" hatası veriyor. iTunes yüklü ve iPadi görüyor.

Bu arada ilk uygulamaya çalıştığım yöntemlerden biri de semi restore idi. Fakat işlemi başlattığımda connecting to device yazısında kalıyor ve hiç ilerleme olmuyordu. Eğer ssh terminal işlemini yaparsam semi restore yolu da açılacak mı?

Semi-restore yi baska bilgisayardan deneyerek yapabilrsiniz ve direk rar in icinden deneyerek yapabilirsiniz -- ayrica uye olmak filan gerekmiyor direk baglaniyor zaten ama baglanmiyorsa yine dedigim gibi baska bir pcde dene ama eger ifile benzeri varsa konuma etiketledigim arkadas size yardim edebilir diye dusunuyorum-- birde eger sizde mobile terminal varsa bu yazilari oraya da yazabilirsiniz yada deb ini atabiliyorsaniz oyle yapin olur yani ifunbox da ssh terminal - mobile terminal e ulasmak icin zaten

• omerfarukgltkn kullanıcısına yanıt
    Mobile terminal şu an yüklü değil. 1 2 deb dosyası yüklemeye çalıştım ifile ile fakat ikisinde de hata verdi. Şu an semi restore yaparsam ifile silinir. O yüzden onu denemiyorum. Bir de bu ifunbox ipad 4 ile eşleşirken sorun yaşıyormuş. Ona hala bir çözüm bulamadım. Başka türlü terminale ulaşamayacağım sanırım. İtools böyle bir güzellik sağlıyor mu mesela?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mobile terminal şu an yüklü değil. 1 2 deb dosyası yüklemeye çalıştım ifile ile fakat ikisinde de hata verdi. Şu an semi restore yaparsam ifile silinir. O yüzden onu denemiyorum. Bir de bu ifunbox ipad 4 ile eşleşirken sorun yaşıyormuş. Ona hala bir çözüm bulamadım. Başka türlü terminale ulaşamayacağım sanırım. İtools böyle bir güzellik sağlıyor mu mesela?

İtools saglamiyor hocam ama baska
    Hir orogram sagliyor olabilir bide siz @myfranco adli arkadasa danisin yardimi dokunacaktir illaki

• ifunboxu çalıştırmayı başardım fakat cihazda ssh terminal yüklü değil diyor. ben jb den sonra yüklediğimi hatırlıyorum. dosyalarına nasıl ulaşabilirim? böyle bir hata veriyor ifunbox.

OpenSSH password on your iDevice

Try reboot the device if the OpenSSH is just installed.
  • Faydalı konu takip.iPod touch 4G'm için

• quote:

ifunboxu çalıştırmayı başardım fakat cihazda ssh terminal yüklü değil diyor. ben jb den sonra yüklediğimi hatırlıyorum. dosyalarına nasıl ulaşabilirim? böyle bir hata veriyor ifunbox.

OpenSSH password on your iDevice

Try reboot the device if the OpenSSH is just installed.

2 ihtimal var:
    1. Başka bilgisayara itunes kurup, ifunbox ile ssh denemek
    2. cihazda openssh kurulu değil.

aklıma başka birşey gelmiyor maalesef. Ben jb yaptıktan sonra, ilk iş openssh kurarım.
  • Pek çok forumu gezdim ve yöntemleri denedim fakat çare olmadı. Openssh kurulu değilmiş bende. Sistem dosyaları ile ilgili bazı yöntemleri denedim onlar da olmadı. O forumlarda yazılanlara göre 7.1 için jb gelmesi zormuş. Sanırım jb macerası buraya kadarmış. Telefonda android kullanıyorum. Kaç kez half brick yaptım, kitledim telefonu ama bir şekilde kurtardım. iOS'a söveyim mi seveyim mi bilemedim. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.