2006 model 206 aracım var, şu an üzerinde kapaklı jantları ve kar lastikleri mevcut. malum bu sene kış olmadı haybeye kar lastikleri aldık, bu hafta içi kar lastiklerini çıkartıp yerine dört mevsim lastik almayı düşünüyorum (arabanın eski lastiklerini 306 aracımıza taktırmıştım). hazır lastikler değişirken aceba jant alsam mı diye düşünüyorum. 17" jant almam daha doğrusu alamam çünkü aracım dizel diye bütün seyahatlere benim arabamla gidiliyor ve haliyle arabada çok fazla ağırlık oluyor. hatta bu haftasonu adanaya gidicem sırf bu nedenle dahi alamam. siz ne dersiniz 16" jant alıyim mi almayayim mi? çok kararsızım, eksisi artısı ne olur jant almamım. hadi diyelim jant almaya karar verdim o zaman bi sorun daha var benim aracımın sadece önlerinde yay var arkalar torsiyon, arabanın arkasını hafif indirdik diyelim önlere yay taktırmam şart mı? teşekkür ederim. Ankara'da bana önerebileceğiniz lastikçi var mı? Fikir olması açısından arabanın resmini koyuyorum saygılar...
abı oncelıkle benım acımdan bazı seylerı soylemek ıstıyorum dedıgın gıbı sen seyahatlerde olsun ormal zamanda olsun yuklu oluormus zaten araban dıyelım jant aldın goruntu duzgunlesır ama yanak sayısı azalacagından dolayı vırajlara yuklu arabayla dusuk yanakla gırersen benım tahmınımce ya jantın yanlarını yersın yada baloncukla ugrasırsın paso mod yapıcaksan kendının bıreysel kullanabılecegın bı arabaya yapmanı ben tavsıye ederım o zaman yuk derdın olmaz sonucta anladıgım kadarıyla aılenle beraber kullanıorsun ondan dolayı sadece kendı orjınal ebatlarında jant al derım ama ona da verdıgın paraya deymez gıbısınden dusunuyorum yay olayına gelınce arkayı ındırırsen onlerede aynı oranda ındırım yapmak zorudnasın yoksa arabanın dengesı bozulur ve allah korusun cok buyuk sıkıntılara yol acar gıbı dusunuyorum
saygılarımla...
öncelikle ilgin için teşekkür ederim, araç kendi aracım ama böyle ıvır zıvır yolculuk işlerinde gerek araç sahibi gerek şöför olarak sürekli yollardayım. şimdi jant almayıp normal 14" lastik aldığımda "ulan keşke jant alsaydım şimdi bekle lastikler eskisin" demek istemiyorum bir yandan da jant aldığımda seninde dediğin gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyorum. çok kararsızım en geç perşembeye kadar ya yeni 4 lastik alıcam ya da 4 lastik+jant alıcam. sürekli bu iki durum arasında muhasebe yapmaktan sıkıldım. tekrar ilgin için teşekkür ederim...
arabanın görünüşü 10 numara olur ama malum yollar patlak çatlak konfordan ödün verirsin.birde arabayı çok sürüyorum demişsin lastikle sürekli uğraşırsın gibime geliyor. hadi jant felan aldım diyelim araba leylek gibi durmasın diye amortisörde allmak gerekiyor.
195/45/16 olur ki türkiye yolları için felaket bir ebattır. her çukurdan kaçmanız gerekir. düşünüyorsanız 195/50/15 alın ufak da bir düşürürsünüz aracı hem konforunuz çok bozulmamış olur hem de bir balon yarılma durumunda daha ucuza alırsınız lastiği ve kesinlikle lastikten fiyat olarak kaçmayın. janta para ayırıp çin kore malı lastik alacağınıza 14" de kalın kaliteli bir lastik alın
Arkadaşım alırsan çok çok az yakıt dışında birşey değişmez. İnce yanak geniş bir lastik ve yay ile aracın daha sağlam yere basar. İstiyorsan 206 için araştıralım. Fiyat olarak ne kadar düşünüyorsun eğer alırsan???
quote:
Orjinalden alıntı: Yarbay
Arkadaşım alırsan çok çok az yakıt dışında birşey değişmez. İnce yanak geniş bir lastik ve yay ile aracın daha sağlam yere basar. İstiyorsan 206 için araştıralım. Fiyat olarak ne kadar düşünüyorsun eğer alırsan???
jant almayı tabiiki düşünüyorum ama son kararımı sizlerin yorumlarıyla vericem. internetteki lastik ve jant satan sitelerde 150-200 YTL arası jantların satıldığını gördüm, eğer alırsam muhtemelen bu fiyat aralıklarındaki jantlardan alıcam ve maalesef mecburen çin malı lastikler kullanıcam.
İkinci el düşünür müsün? Lastik jant birlikte uygun düşüyor bazen sitelere ...
Abi tak 17 leri ya araba bambaşka olur.
Benim arkadaş vectra da 201 lerle dolaşıyor 2senedir.Sorun yaşamıyorum diyor Bende pederi bi ikna ediimde 18 alacam
quote:
Orjinalden alıntı: Yarbay
İkinci el düşünür müsün? Lastik jant birlikte uygun düşüyor bazen sitelere ...
ikinci el bugüne kadar hiç düşünmedim, açıkçası ikinci elden de pek anlamam ama eğer temiz ikinci el bi jant bulursam tabiiki değerlendiririm...
Tornaya girmemiş temiz bulunursa sıfırdan farkı yoktur. Bak bu jantlar için 650 istiyorlardı geçen kaydetmiştim. Pazarlıkla 550-600 e alınabilir...
aracın yere bastığı toplam alan 0,039 metrekare. dünya kadar 500-600 km de çin malı lastik söküp attım. virajda patlayan gelip değiştirdi. yer ile temasınız bu kadar alandan ibaret. yağmurda felan hiçbirşey beklemeyin bu lastiklerden. fiyat/performans olarak toyo tavsiye ederim. bütçeniz yetmiyorsa bekleyin bence hiçbirşey can sağlığından daha önemli değil
o jantlar kaç inç sanki 17 gibi duruyor. birde tornaya girip girmediğini internetten anlamam herhalde imkansız. ankarada tanıdık yer var mı?
Evet bunlar 17 ama çok iyi durur 206 da. İl olarak nereden olacağı belli olmuyor. Zaten adamla konuşursunuz olursa olur. Adama sorarsın kouşursunuz yani
17inç süper olmuş dostumkesinlikle taktır.
Yarbay'ın gösterdiği jantlar İtalyan Devino markasının jantları(resim çok net değil gerçi),herhangi bir işlem görmediyse,lastikleri de temizse o fiyata hemen alınabilir
Bak bu jantlar için 800 istiyorlar. Resim temsili jantlar 4*100;
Sen bu mevsimde kış lastiğiyle geziyosan hiç lastik bakma bence. Erimiştir onun dişleri
Şaka bi yana, 45 yanak alma bence. Madem o kadar yol yapıyorsun, 206 da 5 kişi binince arabada yay yokmuş gibi yere yaklaşıyor zaten. Ne süspansiyonun kalır ne karterin bilmemnen. İstersen 15" al ama kolları dışa dönük 14" güzel bir jant da bakabilirsin.
Buarada atiybanın dediği gibi yukarıdaki 206 nın üzerindekiler devino 639 modelidir...
Yine bu jantlar
4*100 Mille Migla jantlar + 1 takım Kumho ku19 205/40/17 lastikler;
20 günlük ve 200 km yapılmış daha;
1200 istiyorlar lastik +jant;
Bak bu jantlar için 800 istiyorlar lastik jant. Jantlar bunun 4 bijonlusu. Valla hocam sen alıcam de jant çok yeter ki karar ver