Şimdi Ara

JAPONCADAN PES EDİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Japoncaya merakım her zaman oldu. Animelerden kalıplar ve kelimeler hakkında alt yapım vardı zaten. Birkaç şeyi de kendi emeğimle öğrenmiştim. İsim cümlesi kurma, gelecek zaman gibi çeşitli kalıplar ama alfabe beni çok korkutuyor. Japoncanın 4 alfabesi var: Hiragana, Katakana, Romaji, Kanji. Romaji roman alfabesi onda sıkıntı yok ama 2.000 zorunlu öğrenilmesi gereken kelimesi olan Kanji ile ne yapacağımı bilmiyorum. Kanji dosyası hazırlamıştım motive amaçlı ezberlediğim kanjileri oraya yazıyordum. Ama her geçen gün karşıma çok daha fazlası çıkıyor ve öğrenilmesi imkansızmış gibi geliyor. Görsel hafızam yüksektir ama tek sorun hafıza da değil, öyle kanjiler var ki çizimi de çok zor. Adımları var ama yine zor. O yüzden motivem çok düştü bu alfabeden dolayı, hiraganayı ezberledim sayılır, katakanaya hiç girmedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dili çok ama çok seviyorum ama pes etme sürecindeyim alfabeden dolayı. Sizce bu kadar emek vermişken ve bu kadar severken pes etmek ne kadar doğru? Ama gerçekçi olursak öğrenmek imkansız değil mi? Pes edeceksem hangi dile yönelmeliyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Japoncadan Pes Etmeyin

Japonca öğrenmeyi düşündüğünüzde karşınıza çıkan ilk sorulardan biri "Japonca ne kadar sürede öğrenilir?" olacaktır. Bu sorunun cevabı, hedeflediğiniz yeterlilik düzeyine göre değişir.

Temel bir iletişim düzeyi için Japonca öğrenmek yaklaşık 6-12 ay sürebilir. Ancak, akıcı hale gelmek için yıldan fazla sürebilir. Bu süre, bireysel öğrenme hızına ve çalışma sıklığına bağlı olarak değişebilir.

Japonca'nın zor bir dil olduğu düşünülse de, herhangi bir dili öğrenirken karşılaşacağınız zorluklar gibi, Japonca öğrenirken de zorluklarla karşılaşabilirsiniz. Ancak, düzenli çalışma ve kararlılıkla bu zorluğun üstesinden gelebilirsiniz.

İşte Japonca öğrenme yolculuğunda karşılaşabileceğiniz zorluklar:

• Farklı Yazı Sistemi: Japonca, Hiragana, Katakana ve Kanji olmak üzere üç farklı yazı sistemine sahiptir.
    • Karmaşık Gramer: Japonca grameri, İngilizce gibi Hint-Avrupa dillerinden önemli ölçüde farklıdır.
    • Sınırlı Kelime Sırası Esnekliği: Japonca'da kelime sırası oldukça katı olduğundan, cümleleri oluşturmak zor olabilir.

Bu zorluklara rağmen, Japonca öğrenmek çok faydalı olabilir. Japonca öğrenerek:

• Japon kültürünü daha derinden anlayabilirsiniz.
    • İş ve seyahat fırsatlarını genişletebilirsiniz.
    • Bilişsel yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz.

Eğer Japonca öğrenme yolculuğunda pes etmek üzeresiniz, şu ipuçlarını göz önünde bulundurun:

• Küçük adımlarla başlayın: Bir anda çok fazla şey öğrenmeye çalışmayın.
    • Düzenli çalışın: Günde en az 30 dakika Japonca çalışın.
    • Eğlenceli kaynaklar kullanın: Anime, manga ve Japon filmleri izleyerek öğrenmeyi daha eğlenceli hale getirin.
    • Bir topluluk bulun: Diğer Japonca öğrenenlerle bağlantı kurarak destek ve motivasyon alın.

Japonca öğrenmek zor olabilir, ancak kararlılık ve sıkı çalışma ile hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Pes etmeyin, çünkü Japonca öğrenmek, çabanıza değecek faydalı ve ödüllendirici bir yolculuktur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dostum bu Japonca denen lisanı bir tek sen öğrenmiyorsun ki. Başakları öğrendiyse onlarda kolayca öğrenmedi. Onlarda çok çaba çekti.
    Sen Japoncayı seviyorsun, kültürüne meraklısın; niye öğrenemiyesin?
    Ayrıca Türklere, Japonca daha kolay diye sözlerde duymuştum. Ama ne kadar doğru bilmiyorum.

Tavsiyem kanjiyi öğrenirken, sanki resim yapıyormuşsun gibi çalış. Hani bizde hat sanatı var ya. Onun gibi.
  • Kanji öğrenme sende hiragana hem kolay hem de gerçek japon alfabesi. Kanji Çinlilerden kalma milliyetçi japonlarda kanjiyi japoncadan tamamen kaldirmak için ugrasiyorlar. Ayni bizim ezani türkçe yapmaya calismamiz fakat bazi arap sevicilerin türkçeye ölümüne karsi cikmasi gibi bi durum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiragana ve Katagana çok kolay, 2 günlük iş ama dediğin gibi kanji çok zor. Benim Japonca'yı bırakmam sebebim oldu. Japonya'da yaşayan Türkler'in tamamına yakını çok iyi Japonca konuşur, anlar ama okuyamazlar. Sonradan öğrenilecek bir şey değil. Sırf kanji yüzünden Japon çocuklar da orta okul bitene kadar günlük gazeteleri zor okuduklarını duymuştum. Kanji olmasa bana kalırsa çok kolay bir dil.
  • Bende bugun itibariyle pes ettim Kanji hakkında, Korece ogrenmeye devam ediyorum. Cok daha kolay bir dil Korece, tavsiye ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naega- -- 27 Eylül 2015; 15:29:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swelterangel

Japoncaya merakım her zaman oldu. Animelerden kalıplar ve kelimeler hakkında alt yapım vardı zaten. Birkaç şeyi de kendi emeğimle öğrenmiştim. İsim cümlesi kurma, gelecek zaman gibi çeşitli kalıplar ama alfabe beni çok korkutuyor. Japoncanın 4 alfabesi var: Hiragana, Katakana, Romaji, Kanji. Romaji roman alfabesi onda sıkıntı yok ama 2.000 zorunlu öğrenilmesi gereken kelimesi olan Kanji ile ne yapacağımı bilmiyorum. Kanji dosyası hazırlamıştım motive amaçlı ezberlediğim kanjileri oraya yazıyordum. Ama her geçen gün karşıma çok daha fazlası çıkıyor ve öğrenilmesi imkansızmış gibi geliyor. Görsel hafızam yüksektir ama tek sorun hafıza da değil, öyle kanjiler var ki çizimi de çok zor. Adımları var ama yine zor. O yüzden motivem çok düştü bu alfabeden dolayı, hiraganayı ezberledim sayılır, katakanaya hiç girmedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dili çok ama çok seviyorum ama pes etme sürecindeyim alfabeden dolayı. Sizce bu kadar emek vermişken ve bu kadar severken pes etmek ne kadar doğru? Ama gerçekçi olursak öğrenmek imkansız değil mi? Pes edeceksem hangi dile yönelmeliyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dili çok ama çok seviyorum ama pes etme sürecindeyim alfabeden dolayı. Sizce bu kadar emek vermişken ve bu kadar severken pes etmek ne kadar doğru? Ama gerçekçi olursak öğrenmek imkansız değil mi? Pes edeceksem hangi dile yönelmeliyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir insan eğer bir dili gerçekten seviyorsa öğrenmek zor olmaktan çıkar.Öğrenmek zor değil sadece daha fazla süre isteyen bir dil.Bakın bir çok insan özellikle bazı dillere çok zor,bu dil öğrenilmez,imkansız der.Halbuki o diller siz zor diyesiniz diye oluşturulmadı.Her dil bir kültürü barındırır.Adamların binlerce yılda oluştuğu bu dillerin başka dillere göre istisnaları fazla diye ,ideogramları fazla diye neden o dile zor diyorsunuz onu anlamak mümkün değil.O dil zor değil sadece öğrenilmesi daha fazla vakit alır.Kaba bir hesap yapsak şöyle bir yorum yapabiliriz.

Japonca-Yaklaşık 3 senede iyi düzeyde öğrenilir.Çünkü işin içinde ideogramlar var.Mecburen vakit alır.
    Çince-Yaklaşık 5 senede iyi düzeyde öğrenebilirsiniz.Daha fazla ideogram öğrenme süresini uzaltıyor.
    Fransızca-En az 2 sene gerek.Telaffuz fazlaca vakit alır.
    Almanca-Yine 2 sene gerekiyor.1 senede iyi düzeyde Almanca öğrenmek çok zor.
    Macarca,Polonyaca-Bunlarda en az 2-2,5 sene istiyor.
    Arapça,İbranice-Bu iki dilde 1 senede öğrenilmez.2 yıl gerek.
    Rusça-En az 2 sene şart.

Üstteki diller ancak bu zaman dilimlerinde sıkı çalışmayla öğrenilir.Öyle günlük 2-3 saatle öğrenilmez.Günlük en azından 4 saat çalışarak üstte belirttiğim sürelere yakın zamanda ancak öğrenilir.Mesela siz Japonca zor öğrenilmez diyorsunuz.Şuan dünyada en çok öğrenilmeye çalışılan dillerden olan Çince'yi insanlar öğrenmeye çalışıyor.Öğrenilmeyecek dil yoktur.Öğrenmek için sıkı bir disiplin,iyi bir program,doğru çalışma yöntemi,tembel olmamak şart.Haa birde Türkçe'yi iyi bilmeden de olmaz.

Benim size tavsiyem Japonca'yı gerçekten öğrenmek istiyormusunuz tekrar düşünün.Çünkü henüz tam hedef koymamış gibisiniz.Kimsenin bu dil zor sözlerine inanmayın.Bu kadar kaliteli kaynak varken neden dil öğrenmek zor olsun.Bu arada sitede Japonca dil bilgisi kitap önerisi ve dinleme kaynakları da eklemiştim siteye.Fakat İngilizce biliyorsanız şuan en iyi gramer kitabı şu:Routledge Modern Japanese Grammar
    TÜm konular eksiksiz anlatılmış ve anlatım dili basit,anlaşılır.Ama İngilizce bilmiyorsanız TÜrkçe anlatımlı kitaplar da var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Japoncaya merakım her zaman oldu. Animelerden kalıplar ve kelimeler hakkında alt yapım vardı zaten. Birkaç şeyi de kendi emeğimle öğrenmiştim. İsim cümlesi kurma, gelecek zaman gibi çeşitli kalıplar ama alfabe beni çok korkutuyor. Japoncanın 4 alfabesi var: Hiragana, Katakana, Romaji, Kanji. Romaji roman alfabesi onda sıkıntı yok ama 2.000 zorunlu öğrenilmesi gereken kelimesi olan Kanji ile ne yapacağımı bilmiyorum. Kanji dosyası hazırlamıştım motive amaçlı ezberlediğim kanjileri oraya yazıyordum. Ama her geçen gün karşıma çok daha fazlası çıkıyor ve öğrenilmesi imkansızmış gibi geliyor. Görsel hafızam yüksektir ama tek sorun hafıza da değil, öyle kanjiler var ki çizimi de çok zor. Adımları var ama yine zor. O yüzden motivem çok düştü bu alfabeden dolayı, hiraganayı ezberledim sayılır, katakanaya hiç girmedim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dili çok ama çok seviyorum ama pes etme sürecindeyim alfabeden dolayı. Sizce bu kadar emek vermişken ve bu kadar severken pes etmek ne kadar doğru? Ama gerçekçi olursak öğrenmek imkansız değil mi? Pes edeceksem hangi dile yönelmeliyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

Ne yapacağımı bilmiyorum. Bu dili çok ama çok seviyorum ama pes etme sürecindeyim alfabeden dolayı. Sizce bu kadar emek vermişken ve bu kadar severken pes etmek ne kadar doğru? Ama gerçekçi olursak öğrenmek imkansız değil mi? Pes edeceksem hangi dile yönelmeliyim sizce? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir insan eğer bir dili gerçekten seviyorsa öğrenmek zor olmaktan çıkar.Öğrenmek zor değil sadece daha fazla süre isteyen bir dil.Bakın bir çok insan özellikle bazı dillere çok zor,bu dil öğrenilmez,imkansız der.Halbuki o diller siz zor diyesiniz diye oluşturulmadı.Her dil bir kültürü barındırır.Adamların binlerce yılda oluştuğu bu dillerin başka dillere göre istisnaları fazla diye ,ideogramları fazla diye neden o dile zor diyorsunuz onu anlamak mümkün değil.O dil zor değil sadece öğrenilmesi daha fazla vakit alır.Kaba bir hesap yapsak şöyle bir yorum yapabiliriz.

Japonca-Yaklaşık 3 senede iyi düzeyde öğrenilir.Çünkü işin içinde ideogramlar var.Mecburen vakit alır.
    Çince-Yaklaşık 5 senede iyi düzeyde öğrenebilirsiniz.Daha fazla ideogram öğrenme süresini uzaltıyor.
    Rusça-En az 2 sene şart.

Üstteki diller ancak bu zaman dilimlerinde sıkı çalışmayla öğrenilir.Öyle günlük 2-3 saatle öğrenilmez.Günlük en azından 4 saat çalışarak üstte belirttiğim sürelere yakın zamanda ancak öğrenilir.Mesela siz Japonca zor öğrenilmez diyorsunuz.Şuan dünyada en çok öğrenilmeye çalışılan dillerden olan Çince'yi insanlar öğrenmeye çalışıyor.Öğrenilmeyecek dil yoktur.Öğrenmek için sıkı bir disiplin,iyi bir program,doğru çalışma yöntemi,tembel olmamak şart.Haa birde Türkçe'yi iyi bilmeden de olmaz.

Benim size tavsiyem Japonca'yı gerçekten öğrenmek istiyormusunuz tekrar düşünün.Çünkü henüz tam hedef koymamış gibisiniz.Kimsenin bu dil zor sözlerine inanmayın.Bu kadar kaliteli kaynak varken neden dil öğrenmek zor olsun.Bu arada sitede Japonca dil bilgisi kitap önerisi ve dinleme kaynakları da eklemiştim siteye.Fakat İngilizce biliyorsanız şuan en iyi gramer kitabı şu:Routledge Modern Japanese Grammar
    TÜm konular eksiksiz anlatılmış ve anlatım dili basit,anlaşılır.Ama İngilizce bilmiyorsanız TÜrkçe anlatımlı kitaplar da var.

İlk önce konuya zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Bu diğer arkadaşlar için de geçerli tabi ki de. Konuyu yazdıktan sonra arkadaşın yazdığı moral dolu mesajla devam ettim çalışmaya. İngilizce biliyorum dediğiniz kitaba bakacağım, teşekkür ederim. Japon rehberi arkadaşımın üniversite kitabından çalışıyordum ona da bakarım. Demek istediğim şu, dili çalışırken çok eğleniyorum. Tam bana göre bir dil aslında. Telaffuz olarak da Türklere oldukça kolay bir dil. Ama şu ki kanji alfabesi morali çok bozuyor. Bugün istifa kelimesinin kanjisini öğrendim. Bunun sonu yok gibi ki benim gibi çizim yeteneği sıfır olan biri için çok daha zorlu bir süreç. Yine de tavsiyeniz için sağolun. Bir süre sonra Work&Travel ile Japonya'ya gitmeyi de planlıyorum.
    @CorpseParty Yorumun için sağol, Japonca ile benzerlikte yüz üzerinden kaç verirsin? Zamanında Kore de kanji sistemiyle gidiyormuş, ama durumun zorluğundan dolayı bırakmışlar. Keşke Japoncada da öyle olsa ama kültürlerine işlemiş tamamen. Felsefe dolu aslında Kanji alfabesi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PES 2014 (PS3 ANA KONU)
    13 yıl önce açıldı
    ## PS2 için en iyi BOKS oyunu ##
    18 yıl önce açıldı
    PES 2020 & myClub [PS ANA KONU]
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Rusça-En az 2 sene şart.

İlk önce konuya zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Bu diğer arkadaşlar için de geçerli tabi ki de. Konuyu yazdıktan sonra arkadaşın yazdığı moral dolu mesajla devam ettim çalışmaya. İngilizce biliyorum dediğiniz kitaba bakacağım, teşekkür ederim. Japon rehberi arkadaşımın üniversite kitabından çalışıyordum ona da bakarım. Demek istediğim şu, dili çalışırken çok eğleniyorum. Tam bana göre bir dil aslında. Telaffuz olarak da Türklere oldukça kolay bir dil. Ama şu ki kanji alfabesi morali çok bozuyor. Bugün istifa kelimesinin kanjisini öğrendim. Bunun sonu yok gibi ki benim gibi çizim yeteneği sıfır olan biri için çok daha zorlu bir süreç. Yine de tavsiyeniz için sağolun. Bir süre sonra Work&Travel ile Japonya'ya gitmeyi de planlıyorum.
    @CorpseParty Yorumun için sağol, Japonca ile benzerlikte yüz üzerinden kaç verirsin? Zamanında Kore de kanji sistemiyle gidiyormuş, ama durumun zorluğundan dolayı bırakmışlar. Keşke Japoncada da öyle olsa ama kültürlerine işlemiş tamamen. Felsefe dolu aslında Kanji alfabesi.

Japonca ile benzerlikleri yok degil. Gramer sistemi tıpkı Japonca gibi işliyor, mesela fiil sona geliyor, ozne başa veya ozne belirtmeksizin soru sormak, cumle kurmak gibi.. Ama Korece'de de farklı şeyler de var tabiiki. Ozellikle alfabe sisteminde.. :) Onları ogrenmek ise oldukca basit diye dusunuyorum.

• Amaç belirlemede sorun var gibi.

Kaynak konusunda yardımcı olabilirim.
  • occuplus kullanıcısına yanıt
    Kaynak önerebilir misiniz? Özellikle kanji alfabesi hakkında.
  • Ön yeterlilikler:
    -Yeteri kadar İngilizce bilmen gerekiyor. Türkçe nitelikli bir kaynak yok.
    -Hiragana ve Katakanı yı bitirmiş olman gerekiyor.
    -Defter tutmanı (kareli enaz 96 yaprak A4 boyutunda) şiddetle öneriyorum.
    -ince uçlu bir kalem (Pilot 'un F uçlu dolmakalemi işini görecektir. (herhangi bir Japon ince uçlu dolmakalem de olabilir)0,5 uçlu kalem de tercih edilebilir.) Kesinlikle tükenmez kalem kullanma.
    -E-kitap okuyucu (kindle4 NT kullanıyorum ancak herhangi bir e-kitap okuyucu işini görecektir.)

Kaynaklar

Basic Kanji Book, Vol. 1 4th Edition
     JAPONCADAN PES EDİYORUM

Şu anda sadece bu kitabı kullanıyorum. Değerlendirdiklerim arasında bunun kadar kaliteli bir kitap yok neden?

-Kanjileri Joyou sırasına veya JLPT sırasına göre değil okuyucunun anlayabileceği çıkış sırası ve ilişkisel bir süreçle veriliyor.
    -Ünite başında Resimle tahmin ettirilen yeni kanji ünite sonunda tek ve gruplar halinde kullandırılarak benimsetilmeye çalışıyor.
    -Romaji yok. Karşı olduğum konulardan birisi de Romaji kullanılması her ne kadar Latin alfabesi kullanan -bizler- kolay anlayacakmışız gibi görünse de, kolaya kaçarak daha sonra zorlu bir süreç oluşuyor. Romaji olmaması başta kullanıcılara zor gibi görünse de bir süre sonra Hiragana (Furigana) ve Katakana kolay geliyor.
    -Hergün yazmanı tavsiye ederim bu yüzden defteri yanında taşı ve boş zamanlarında (otobüste sırada beklerken) e-kitap okuyucudan faydalan.

げんき 1 'i di yazan the JApan times'ın

Kanji Look and Learn kitabını da önerebilirim
     JAPONCADAN PES EDİYORUM

• occuplus kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim. Öğrendiğim kanjileri yazdığım bir dosya vardı, bu konuyu açtıktan sonra o dosya baya doldu, artık buradan da devam ederim. Sağ olun.
  • japonca için antalya da dil kursu bulamıyorum. bilen varsa yardımcı olabilir mi arkadaşlar.
  • nihonjinin kitapları var onları kullanmayı dene

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kızgınjapon K kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, siz ne seviyedesiniz şuan alfabe konusunda?
  • Naega- kullanıcısına yanıt
    Koreceyi ben de çok seviyorum fakat bence iş dünyasında Japonca daha iyi iş getirir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.