Şimdi Ara

Japonya, 800 katlı gökdelen yapacak. Ohanza.Gif (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
219
Cevap
0
Favori
8.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bi kere bilgide hata var dünyanın en uzun gökdeleni dubaideki BURJ'dur (burj el arab değil) hatta yapımını izledim mükemmel bi yapıt ve tarih tarih fotoğrafları da var bende o bile 800m iken bu nasıl olur bilemiyorum artık ama bunun da hikayesini izledim discoveryide ve şuanın teknolojisiyle yapılamayacağını söyledi mühendisler (tokyo)

Japonya, 800 katlı gökdelen yapacak. Ohanza.Gif
  • Dubai Burj (21 mayıs 2007 128. kat 460 metre şuan dünyada 2. bittiğinde 1. olacak)

• google resimlerde x seed 4000 diye aratınca bu resimden çıkıo hep

• quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

Yine aynı şeyi yazıyorum ve bundan çok sıkıldım...

Arkadaşım ben kıyameti Japonların binası getiricek demiyorum, sizin böyle söylediğinizi de idda etmiyorum. Hadislerde böyle birşey yoktur siz sallıyorsunuz da demiyorum.

Ama insanoğlu tarih boyunca hep daha yüksek bina yapma arayışı içine girmiştir bu değişmez bir gerçek.

O halde insanlar yüksek bina yapma yarışına giricek diye bir kıyamet alametinin ne derece net ve belirleyici olduğunu söylermisin bana..

İstisnasız her dönem de olan bir olay bu. Haliyle her dönem birkaç kişi şu an sizin yaptığınız gibi ' eyvah bu kıyamet alameti, başımıza taş yağıcak ' tarzı cümleler kurmuştur.

Umarım şimdi ne dediğimi anlamışsınızdır. Yobazlığın gereği yok yani. Bugün 800 kata çok diyenler. Yarın 8000 katlı binalar sıradan olduğunda bunlara gecekondu gözüyle bakıcaklardır. İlk 8000 katlı bina yapıldığında da eğer bu zihniyet değişmezse yine birileri çıkıp bu kıyamet alameti diyicektir.

Yazdıklarımın gerçekliği hakkında şüpheniz varsa mimari tarihi okumanızı öneririm. Tarihinize biraz olsun bakıp, anlamaya çalışsanız bu tartışmaları 21. yüzyıla taşımazsınız...

Bu söylediklerine yukarda cevap verilmiştir zaten bak kardeşim dikkatli oku

quote:

Orjinalden alıntı: NötronBombası

Şunu belirtmeliyiz ki, bu bölümde yer verdiğimiz hadislerde bildirilen işaretlerin bir kısmı 1400 yıllık İslam tarihinin herhangi bir döneminde, dünyanın belirli bir bölgesinde, belirli bir oranda görülmüş olabilir. Böyle bir durum o dönemin ahir zaman olduğunu göstermez. Zira bir devrin ahir zaman olarak nitelendirilmesi için kıyamet alametlerinin tümünün aynı çağda, birbirlerini izleyerek gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu durum bir hadiste şöyle ifade edilmiştir:
    “Kıyamet alametleri birbirini takiben meydana gelir. Bir dizideki boncukların art arda kopması gibi.”267
    Ahir zamanın başlangıcı, hadislerde, fitnelerin çoğaldığı, savaş ve çatışmaların arttığı, dünya üzerinde çok büyük bir ahlaki yozlaşmanın baş gösterdiği din ahlakından uzaklaşıldığı bir kaos ortamı olarak tanımlanmıştır. Söz konusu dönemde, dünyanın dört bir yanında doğal felaketler olacak, fakirlik hiçbir dönemde olmadığı kadar artacak, suç oranlarında çok büyük bir tırmanma görülecek, cinayetler ve katliamlar birbirini takip edecektir. Ancak bu, ahir zamanın sadece ilk aşamasıdır; ikinci aşamada Allah insanlığı bu kaos ortamından kurtaracak, bolluk, bereket, huzur, barış ve güvenlik dolu bir yaşam ile kullarını nimetlendirecektir.

• @ blood

Burj Dubai yapım aşamasında olmasına rağmen Taipe 101'i yaklaşık 40 gün önce falan geçti. Hatta sanırım onunla ilgili bir başlıkda açılmıştı oraya da yazdım.

21 Mayıs biraz eski kalmış yani. Şu an dünyanın en yüksek insanoğlunun yaptığı eserdir kendileri..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***blood***

Dubai Burj (21 mayıs 2007 128. kat 460 metre şuan dünyada 2. bittiğinde 1. olacak)

Arka taraftaki binaların ne kadar ezik kaldığına bakın
  • Arkadaşım şu an dünyada insanlar yüksek bina yapma yarışı içerisine girmiş, bazı bilimadamlarına göre insanlığın karşılaştığı en büyük tehlike olan küresel ısınmayla ve etkileriyle ufak ufak tanışmaya başlamış, pekçok toplumda ahlak kavramı bazılarına göre çökmüş, aile kavramı kutasllığını kaybetmeye yüz tutmuş, pekçok felaket örneğin kısa süre önce Endonezyada gerçekleşen deprem, Yunanistan'ın tarihinde yaşadığı en büyük yangın birkaç gün önce gerçekleşmişdir.

Bütün bu ' kıyamet alametlerinden ' sonra sona yaklaştığımızı düşünüyorsan buna devam edebilirsin. Benim inancıma göre asla bunun bir sağlaması olamaz. İnsanoğlu bu kısıtlı hafızasıyla toplumlardaki yozlaşmanın bir yüzyıl öncesine göre bile kıyaslayıp, farkına varamaz.

Bu alametler tamamen göreceli olup istisnasız her dönemde sonumuz geldi diyen birileri çıkar. Bunu durdurmaya ne benim gücüm yeter ne de başkasının. İstediğinize inanmakta özgürsünüz...

• japonlar salaktır yapar
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bojinka

@ blood

Burj Dubai yapım aşamasında olmasına rağmen Taipe 101'i yaklaşık 40 gün önce falan geçti. Hatta sanırım onunla ilgili bir başlıkda açılmıştı oraya da yazdım.

21 Mayıs biraz eski kalmış yani. Şu an dünyanın en yüksek insanoğlunun yaptığı eserdir kendileri..

bende son resimleri de var sadece o günkü hali bile çok yüksek demek için koydum o resmi yoksa bağımlılık yaptı bende o bina araştırıp duruyorum hatta earthdada yerini bulmuştum sanırsam inşaat halindeydi, taipei neymiş yau burj varken
  • Burj Dubai proje olarak dünyaya duyurulduğunda da o meşhur uzmanlar şu anki teknolojiyle çölün dibini boylar, yapılamaz demişti.

Aynı şeyi Japonlar için söylüyolar şu an ama bu insanlık için bence aya gitmekten bile daha büyük bir adım olucaktır. Umarım sorunsuz ve en kısa sürede biter...
  • Ya bu resimdeki binanın en üst tepesinde çalışmak nasıl bir duygudur acaba çok merak ettim şimdi
  • haklısın geri kalan yerleri de bahçe olarak kullanırlar
    quote:

Orjinalden alıntı: Cem

tum japonya içine girer. Zaten hepsi küçük, birde odaları falanda küçük yaparlar tüm japonya tek bir binada güzel güzel yaşarlar
  • boing firmasının bu bina için yeni bir uçak üreteceğini açıkladılar
  • Tarihin her devrinde daha yüksek yapılar yapılacaktır ancak hiç bir devirde maddeye bu kadar hakim olamad insanlık. Eski devirlerde yapılmış binaların en yükseğinin iki katı bile yüz yıllık Empire States ile yarışamaz. Elektriğin keşfi ve yaygın kullanımı, radyo dalgalarının keşfi, verinin yüksek miktarda ve hızlı aktarılmasına olanak sağlamıştır. Bu bina da görünüşe göre yapılacaktır ve bundan daha yükseğini de pek düşünemiyorum, tabi eğer 20 km uzunlukta bir gökdelen yapıp yarısını uzay manzaralı yapmay düşünmezlerse Gelişmenin sınırı yoktur, bunların kıyamet alameti olması kuvvetle muhtemeldir, gfelişme ile kıyameti getirmek sakıncalı değildir bence çünkü gelişme kaçınılmazdır.

• 19. yüzyılın başında insanlar maddeye hiç bu kadar hakim olmamıştık dememişmidir sence?
  •  Japonya, 800 katlı gökdelen yapacak. Ohanza.Gif

Bir zamanlarda böyle binalar vardı
  • quote:

dimi yaa
  • quote:

hoşgörü
  • quote:

Orjinalden alıntı: Schaffer

quote:

Orjinalden alıntı: S_A_H

quote:

Orjinalden alıntı: sametK

işte kıyamet yaklaşıyor beyler zaten Kuran da yazıyordu yüksek bina yapımında ülkeler yarış içine girecek diye

ya çıkın gidin bu forumdan yaa....

deli misiniz nesiniz? biri telefon günah mı der, biri kıyamet geliyo der....iyice yobaz kesildiniz başımıza be....

siz gidin dağın başına teknolojiden filan uzak yaşayın....telefon günah zaten atın telefonlarını, werin başkalarına....hatta internette günah ne işiniz war bu forumda...

adamı çileden çıkarıyosunuz....

sinirlenmeye değmez arkadaşım..bazılarının misyonu var bu forumda güyya kendilerince milleti uyarıp dogru(!) yola çevirecekler.takma yazsın dursun

bu arada gelecekte böyle projelerin olması zorunlu özellikle japonyada çünkü nüfus çok fazla olcağı için alanlar az gelecek onlarda ya deniz altına (ki böyle projeler var) şehir kuracaklar ya da böyle gökdelen şehirler kuracaklar..gelecekte zaten kaçınılılmaz olacak böyle yapılar

kuran da yazmıyor..ama hadisi şerif diye biliyorum.....

bu arada bazı arkadaşlar da"kuran" ismini duyunca çıldırmış sanki...yanılıyormuyum acaba..tepkiniz neyedir anlatır mısınız..

• quote:

Orjinalden alıntı: Riqimaru

En alt katan en üst kata merdivenle çıkmak kaç saat sürer acaba

acaba merdiven yaparlarmı orasıda var
    edit:japonlar yalan söylüyor fuji dağının üstünee toprak atacaklar içine tünel kazıp gökdelen yaptık diyecekler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marvel_Recai -- 6 Eylül 2007; 4:19:57 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.