Şimdi Ara

Japonya, Bayraktar TB2 SİHA almayı değerlendiriyor! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
3.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Hiç Japon tanımadım ama Japonya da çalışan arkadaşım Japonların Türkleri sevdiğini söyler. Birde Japon deyince aklıma Barışmanço'nun Japonya'da çok popüler olduğu zamanlar aklıma gelir.

Japonların neden Türkleri sevdiği ile ilgili bir yazı okumuştum ama nerede okuduğumu hatırlayamıyorum.

16 yılımı japon fabrikasında çalışarak geçirdim. Hala aynı fabrikada çalışıyorum.

Japonjar ile iç içeyiz.

Türkiye'yi ve Türkleri seviyorlar.

Rahmetli Barış Manço'nun albümü Türkiye'den daha çok Japonya'da satmıştır mesela.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepBluee2 kullanıcısına yanıt
    Tb2lerin kendisinin ihracat fiyatı birim başına 6 milyon dolar. 6 milyon x 100 adet= 600 milyon dolar yapıyor. İşin içine yer kontrol istasyonları (6 taneye 1 istasyon gerekiyor) radarlar, füzeler, sensör ihtiyaçlara özel kullanılan sensörler vs. giriyor. Örneğin Kenya tb2 alsa yan ekipmanlarından 3 tane, 5 tane alır ama büyük ülke aldığında sadece mühimmat da bile 10 yıllık stok yapacak şekilde alıyor. Bu yüzden genel toplam 5 milyar dolar olur.

Bu varsayıma nereden varıyorsun dersen, geçenlerde Kuveytle imzalanan 370 milyon dolarlık anlaşma üzerinden varıyorum. Orada alınan ürünler aşağıdaki gibi;

"Kuveyt; 18 adet Bayraktar TB2 SİHA, 1800 adet Mini Akıllı Mühimmat, 3 adet Yer Kontrol İstasyonu (YKİ) ve simülatör tedariki gerçekleştirecek. "

Burada gördüğün gibi 18 tb2 ve mühimmatları 370 milyon dolar yapıyor. 370 milyon / 18 tb2= 20 milyon dolar siha başına maliyet demektir.

20 milyon adet x 100 tb2 = 2 milyar dolar yapar. Kuveyt gibi küçük bir ülke tb2 başına 100 tane mam L satın almış, japonlar 100 tane ile yetinmezler. Üstelik japonların etrafı su ve hemen her yere bu siha için kontrol üstleri kurarlar, radar ağı kurarlar. Bunlarla beraber minimum 2 milyar, ortalama 5 milyar rakamı çıkar ortaya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Beyefendi neden bu kadar agresif olduğunuzu sorabilir miyim.?

Sizin aşağılık kompleksiniz sizi bağlar.

Siz kendinizi topluma faydasız biri olarak görüyorsanız bundan bize ne.

Mesela ben bir muhalif olarak iha konusunda ortaya çıkan firmalara övgü gösteremez miyim.?

Mesela sizin bu hadsizliğinize nasıl cevap vermeliyim.

Bunun önce bir tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu düşündüm ve size ona göre mesaj yazmıştım.

Anlaşılan sizin sorununuz tedavi ile çözülecek bir konu değil.

Sizin ile aynı düşünce profilinize sahip insanlara çözüm olarak Mam l hediye ediyorlar.

Ayrıca cahil diye hakaret içeren bir kaç kelime kullanmışsınız. Üzüldüm açıkçası.

Bakın size asıl cahilin kim olduğunu anlatan bir video atayım.

Video dan önce şunu dile getirmem gerekiyor.

Çocukluğunuzdan çıkamadığınızın kanıtı olan Dc evreni karakteri örneğinizi görünce söylemem gereken şey şu, hayali bir kurgu karakter ile gerçek dünyayı bir tutmayın lütfen.

Gerçek dünyada askeri operasyonların süpermeni yoktur.

Her duruma göre o durum için en iyi bir kahraman(lar) vardır.

Böyle anlatıyorum ama diğer arkadaşlar yadırgamasın belki karşımdaki çocuğu belki bu yolla bilgi sahibi yapabilirim.

Neyse ne demiştim, mevcut şartlara göre en iyi ürünün değişir.

Mesela katmanlı hava savunmasına sahip olan bir ülkeye operasyon düzenlemek ile olmayana düzenlemek farklı şeylerdir.

Mesela elinizde hava soj imkanı varsa bu gene değişir.

Peki gündem de gene İsrail var. Bu ülkeye nasıl bir operasyon yapılır.?

Cahil dediğiniz için biliyor olmanız lazım.

Mesela ben bilmiyorum ama fikrimi söyleyebilirim.

İsrail demir kubbesi geçtiğimiz senelerde satüre edildi. Satüre nedir zaten biliyorsunuzdur değil mi.?

Bunları neden anlatıyorum şunun için.

Katmanlı hava savunma sistemi olan bir ülkenin hava savunma sistemlerini, Gazzeden atacağın yüzlerce dandik soba borusundan bozma roket ile aşabilirsin.

Bu soba borusundan bozma roket ile milyarlarca dolarlık sistemi aşabilirsin. Bu alanında iyi bir ürünü kötü yapmaz. O roketleri arrow sistemleri ile engelleyemezsin çünkü onun görevi değildir.

Roket ile Füze arasında farkı biliyorsun değil mi.? Yazdım ama biliyorsundur canım.

Ha bu arada sihalar, gazzeden atılan dandik soba borularına göre tip 3 uygarlık seviyesinde, örneğim üzerinden sakın b*k atmaya kalkma.

Neyse ,neden bunların yazıyorum peki ? Senin gibi aşağılık kompleksine sahip DC evrenine sıkışmış bir süpermenim olsa herkesi yok etsin kafasındaki bir çocuğa gerçekliğin bu olmadığını göstermek, tek amacım bu.

Demek ki neymiş dünyada , tek bir şey sadece herkese tek atıp geçmiyormuş. Yapılma amacı ne ise o alanda en iyi olabilirmiş.

Mesela tb2 ile bir halı bombardımanı yapamazsın.

Halı bombardımanı ne biliyorsun değil mi.?

Neyse videoyu göstereyim. Basit video aslında deneysel bir ürün. Muhtemelen senin daha önce farkında bile olmadığın şey.

Mesela japonya çip üretyor yow deyip acaba neden abd'den thaad ve aegis alıyor.

Gülünç olmayın çünkü değilsiniz :D

Boeingyoutube
    For the first time ever, a Boeing-modified F-16 flies without a pilot in the cockpit from Tyndall Air Force Base in Florida. Called the QF-16, the plane will serve as a full-scale aerial target for pilots and other military units to greatly enhance training.
    https://www.youtube.com/watch?v=E_A_rEZoXSg

Şimdi sana bir soru, yukardaki deneysel bir ürün olan F16 mevcut tb2ler kadar iyi bir iha görevi görür mü.?

Görmez değil mi. Çünkü ona göre tasarlanmadı. Çünkü ona göre motor yapısından tut tasarımı bile işe yaramaz.

Ah be olmadı şimdi bu.

Koskoca f16 ya bak , tb2'yi tokatlayamadı.

Neyse sahura az kaldı sana bu kadar vakit ayırmak yeter.

Süpermen yok artık uyan çocuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 8 Nisan 2023; 4:0:54 >

• Baxa kullanıcısına yanıt

@Baxa adlı kullanıcının, yanıtlanan mesajı:

Beyefendi neden bu kadar agresif olduğunuzu sorabilir miyim.?

Sizin aşağılık kompleksiniz sizi bağlar.

Siz kendinizi topluma faydasız biri olarak görüyorsanız bundan bize ne.

Kardeş sizin aşağılık kompleksiniz var ki bu haberler ile gururlanmaya çalışıyorsunuz

Japonya chip ve elektronik devi üreticisi geliştiricisi ve icat edicisi aynı zamanda yazılım devi aynı zamanda sanayii devi uçak ve araba motoru üretiyor yıllardır

Sen Japonya ya İHA Siha satamazsın bununla kendini avutup ezik gibi gururlanmaya çalışma diyorum sen bana aşağılık kompleksi diyorsun :)

İHA Siha dediğin 2 tane 150 beygir dizel pervaneli motoru olan havada dümdüz uçan 2 kanatlı planör , asıl iş akıllı mühimmat ta ama bu işlerde de Japonya ile yarışamazsın malum chip yazılım elektronik alanında Japonya dev

Sizlerde aşağılık eziklik psikolojisi olmasa bu yandaş yalama medyada çıkan her haber ile gururlanmazsınız

TOGG yapmış gururlanalım gibi e kardeş ülkenin hazinesinde ki 130 milyar doları piyasaya sattın? Surilere ülkenin 100 milyar dolarını harcadın o paraya Mercedes Benz firmasını 3-4 kere alırdın?

bugün NASA ayrılan bütçe çok düşük çünkü vatandaşın parasını aya Mars'a gitmeye kullanmak istemiyor ABD yönetimi gereksiz diyor , biz olsak şimdiye gitmiştik vatandaş kimin umrunda aç sefil kalmış maksat hizmet yaptık?

Her ülke herşeyi üretir yapar ama vatandaşını bu şekilde sefil ederek hiç biri birşey yapmıyor maalesef

• Koskoca japon imparatorluğuna bak, japonya öz savunma kuvvetleri de nedir faşist kürdo ağzı gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddsmurat -- 8 Nisan 2023; 11:4:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne alaka anlamadım Tayvan alsa neyse derdim de.Japonya ne alaka.Güney Kore'nin bile oluru var.

Gene bir yalan dolan haber kokusu geliyor.

• Amerikan malı MQ9 iyice rezil oldu. Rus üretimi sistemler MQ9'u keklik gibi düşürüyor. TB2 onlar için en iyi seçenek.

• Bu S/İHA lar, sol görüşe göre maket değil miydi? Japonlar maket almaya mı gelmişler.

• bunlara togg da satalım eskiden japonlar bize araba teknolojik alet satardı artık biz onlara satıyoruz oy verirken bunlarıda düşünmek gerekir.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Bu silah sistemleri üstüne siyaset yapanların ağzına kürekle vurasım geliyor. Bunlar siyaset üstü meseleler. Bunu diyen kendisini daha iyisini yapmışta devlet mi satın almamış?

• keşke japonlarla calışma fırsatımız olsa. mesala japon tank motorları efsane dir. ama imparatorluk kanununca japon silah sistemleri ihracatı yasak. kendi ürettikleri hiçbişeyi satmazlar. keşke tb 2 leri beraber üretsek. emin olun onlardan öğreniceğimiz cok şey var.

• gun kullanıcısına yanıt
    Konuyla ilgisi yok ancak Nat Alinovna isimli moderatörünüzün özellikle Ülke ve Dünya Gündemi forumlarındaki keyfi uygulamalarından haberiniz var mı? Kafayı ben dahil bazı forum üyelerine takmış vaziyette. Şikayet ettiğim bir mesaja mukabil olarak, daha önce yazmış olduğum mesajlarımı araştırıp mesajdan forum ihlali çıkarıp bana ceza veriyor. Yine şikayet sistemini kullandığımda buna karşılık olarak silmiş olduğum mesajlar için bile talep oluşturup ceza verebiliyor. Yani bana dediği şu: "Demek sen birini şikayet edersin, o halde ben de senin daha önceki mesajlarını (sildiklerin dahil) araştırır bir yerlerden uydurma suç isnat eder, ceza veririm." Size bu kişiyi geçen sene özel mesajdan yazmıştım. Sanırım oraya bakmıyorsunuz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba;

Askeri üretimin ne olduğu anladığınızdan pek emin değilim.

Sizin mantığınızla bakalım; Elinizde motor var, lastik var, gövde var, tekerlek var, çip var var oğlu var ancak bunları bir arada kusursuzca çalıştıracak yazılımınız yoksa yaptığınız şey ancak müzelere dekor olur.

Japonlar sivil elektronik alanında gerçekten muazzam işler başarıyorlar ancak iş askeri teknolojilere geldiğinde yılladır ABD güdümünde kaldıkları için işler pekte kolay değil onlar için.

Ayrıca sivil pazarda x bir ürün için çalışırken %1 hata payı kabul edilebilirken onu 1000 km menzilli tomahawk için söyleyemeyiz zira hedefinden 10km şaşan bir füzeyi kimse almaz.

Sivil ve askeri pazar ayrımı burada devreye giriyor. Tomahawk denen zımbırtı 1000 km den 10 cm lik hedefini tam ortasından vuracak hassasiyete sahip.

Japonlar için bile günümüzde muharip savaş jeti yapmak o kadar kolay değil çünkü 50 yıl önce tüm uçaklar mekanik yönetim sistemlerine sahip iken günümüzde hepsi uçan bilgisayar. F35 lere kullanıcı adı ve şifresi olmadan marş bile basamıyorsun artık.

Bizim sattığımız aslında drone filan değil onu uçuran yazılımı satıyoruz. Yazılım konusunu Japonlar yapamaz mı? Evet yapar ancak soru şu bunu başarabilecek zamanları var mı? Zira dünyada ww3'ün ayak sesleri duyulmaya başlandı bile.

İlla tanımana gerek yok. İnternet ortamında herkes oturduğu yerden herşeyi öğrenebiliyor.

• Alsın almasınlar önemli olan üretmek….

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • japonlar almayı düşünüyorsa gerçekten bu iş olmuş demektir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.