Şimdi Ara

Japonya'dan iPhone Almayı Planlıyorum Burada Çalışır Mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
17.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mart sonunda Japonya'ya gideceğim. Fiyatları karşılaştırınca Türkiye ile arasında ciddi bir fark olduğunu gördüm dolayısıyla telefonumu yenilemeyi planlıyorum. Oradan alacağım telefonu burada sim kartımı takıp kullanabilir miyim?

EDIT: Arada kayda değer bir fiyat farkı olmadığı için Japonya'dan telefon satın almadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 28 Aralık 2015; 11:03:56 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Japonya'dan Alınan iPhone Türkiye'de Çalışır mı?

Japonya'dan iPhone almak cazip olsa da Türkiye'de çalışıp çalışmayacağını bilmek çok önemlidir. İşte bu konuda bilmen gerekenler:

• Farklı Model Numara: Japonya'da satılan iPhone'lar, Türkiye'de satılanlarla farklı model numaralarına sahiptir. Bu, ağ uyumluluğunu etkileyebileceği için dikkate alınmalıdır.
    • Taşıyıcı Kilidi: Japonya'da satılan iPhone'lar, genellikle yalnızca Japon taşıyıcılarıyla çalışmak üzere kilitlenir. Bu kilit, Türkiye'deki operatörlerde kullanmayı engelleyebilir.
    • Voltaj Farkı: Japonya'daki elektrik voltajı, Türkiye'den farklıdır. Bu nedenle Japonya'dan alınan iPhone'u Türkiye'deki prizlere takmak için bir voltaj dönüştürücüye ihtiyaç duyabilirsin.

iPhone 14 Pro Max Örneği:

Örneğin, Japonya'dan alınan bir iPhone 14 Pro Max (model numarası A2891), Türkiye'deki mevcut ağlarla uyumlu olmayabilir. Ayrıca, bu cihaz genellikle Japon taşıyıcılarına kilitlenmiştir ve Türkiye'deki SIM kartlarını kabul etmek için kilidinin açılması gerekir.

Sonuç:

Japonya'dan iPhone almayı planlıyorsan, model numarasını, taşıyıcı kilidini ve voltaj farkını dikkatlice kontrol etmelisin. Bazı durumlarda, cihazın Türkiye'de düzgün çalışması için kilidinin açılması veya bir voltaj dönüştürücü kullanılması gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Telefonun unlock olması gerekiyor. Yani bir operatör simi üzerinde çalışmaması gerekiyor. Alırken unlock istiyorum diye belirtirseniz ve öyle alırsanız sadece Türkiye'de vergisini ödeyerek (bu fiyatı da dahil edin aradaki farka) kullanabilirsiniz.
  • Türkiyede garantisi yok diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bi dal versene

Türkiyede garantisi yok diye biliyorum.
    Türkiye'de vergi değil de pasaporta kayıt harcı ödemiyor muyum? Onu da kattım ki zaten 135 TL gibi bir mebla
  • mrcn[KAL] kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Ona vergi dedim zaten ben :). Problem yoksa fiyatta sizin için, şimdiden hayırlı olsun. Bir de garanti olmayacak dediği gibi arkadaşın. Türkiye'den alırsan 2 yıl garantisi var. Bunu da eklemek lazım. Apple garanti konusunda en iyi firmalardan birisi sonuçta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benim2

Doğrudur. Ona vergi dedim zaten ben :). Problem yoksa fiyatta sizin için, şimdiden hayırlı olsun. Bir de garanti olmayacak dediği gibi arkadaşın. Türkiye'den alırsan 2 yıl garantisi var. Bunu da eklemek lazım. Apple garanti konusunda en iyi firmalardan birisi sonuçta.
    hiçbir sıkıntınız olmaz hertürlü çalışır
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Merhabalar

Mart sonunda Japonya'ya gideceğim. Fiyatları karşılaştırınca Türkiye ile arasında ciddi bir fark olduğunu gördüm dolayısıyla telefonumu yenilemeyi planlıyorum. Oradan alacağım telefonu burada sim kartımı takıp kullanabilir miyim?

Fiyat cazip geliyorsa ileride tekrar japonyaya gitme durumun varsa al.
    Bi seferlik gidip almayı planlıyorsan garanti servisinden mahrum kalırsın.
    Oda bence değmez.
  • Türkiyedeki app store asya cihszlarına bakmıyor haberin olsun alırken bunuda düşün
  • quote:

Orijinalden alıntı: MyFreeSoul

Türkiyedeki app store asya cihszlarına bakmıyor haberin olsun alırken bunuda düşün
    1 yıl uluslararası garantisi olmuyor mu tüm Apple cihazlarının? Benim bilgim hep bu yöndeydi ve biraz da buna güveniyordum.
  • Dubai'den yeni aldım. Sorgulattim ve garantisi çıkmadı. Zaten biliyordum olmadığını.
    Hocam iPhone ve iPad'de uluslararası garanti yok. Fakat buna rağmen Avrupa'da satılan iPhone'lar aynı model olduğu için burası ile, onların garantisi burada geçiyor. Japonya'dan alınan iPhone'ların ise garantisi burada geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahmudf2

Hocam iPhone ve iPad'de uluslararası garanti yok. Fakat buna rağmen Avrupa'da satılan iPhone'lar aynı model olduğu için burası ile, onların garantisi burada geçiyor. Japonya'dan alınan iPhone'ların ise garantisi burada geçmiyor.
    Garanti olayı hakkında yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Sanırım ince eleyip sık dokumak gerekiyor bu konuyu. Türkiye ile pasaport kayıt dahil 1000 TL gibi bir fark var, sizce n'apmak lazım bu durumda?
  • 1000 lira mı? Öyleyse alınır bence. Dediğiniz miktarın doğruluğundan emin olun derim ben... Çünkü o miktar farkı oluşsa ben de yurtdışı tercihinde bulunurum
  • benim2 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de iPhone 6 64 GB uzay grisi 2849 TL. Japonya'da ise aynı konfigürasyondaki telefon 87800 ¥. Buna %8'lik vergi de dahil. Tax free alışveriş yapacağımı varsayarsam telefon bana 81296.30 ¥'e mal oluyor bunu 81300¥ olarak yuvarlıyorum. 20 Şubat 2015 Cuma gününün TCMB kurlarına göre 100 ¥ = 2.0756 TL. Yani 87800 ¥= 1822.38 TL, vergisiz olarak da 81300 ¥ = 1687.46 TL. Bunlara 135 TL kayıt harcını eklediğimizde dahi neredeyse 1000 TL fark oluyor arada. Bu da oldukça cezbedici bir fark aslında.

Ekleme: Aynı zamanda store.apple.com/jp adresinden yaptığım bölümü çevirdiğim zaman bu Sim Free özellikte bir telefonun ücreti oluyor. Bu sebeple dediğim gibi aslında satın almaya oldukça yakınım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 22 Şubat 2015; 22:05:36 >
    Unlock ise alın derim ben hocam
  • benim2 kullanıcısına yanıt
    Şimdi tüm sayfayı çevirince gördüm ki 87800 ¥ olan fiyat vergi dahil değilmiş. Yukarıdaki hesapların aynısını şu anda yeni sistem için yapacağım. Bu fiyata %8 tüketim vergisini eklediğim zaman 94824 ¥'e denk geliyor telefon, bu da bahsettiğim günün kuruyla yaklaşık 1970 TL yapıyor. Yani vergisiz 87800 ¥'e alırsam 850 TL, vergili fiyata alırsam da 750 TL kâr ediyorum. 1 sene garantisi olsa hiç düşünmeyeceğim ama acaba bu riski almaya değer mi diye düşünüyorum şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcn[KAL] -- 22 Şubat 2015; 22:13:11 >
  • quote:

Yanlis bilgi, tum Apple urunlerinde 1 yil uluslararasi garanti bulunur. iPhone'daki durum ABD, Japonya vb. deki cihazlarin model olarak buradakilerden farkli olmasi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zordion

quote:

Yanlis bilgi, tum Apple urunlerinde 1 yil uluslararasi garanti bulunur. iPhone'daki durum ABD, Japonya vb. deki cihazlarin model olarak buradakilerden farkli olmasi.

Alıntıları Göster
    1 yıl içerisinde japonyaya tekrar gidecekseniz yada telefonu gönderebilecekseniz hiç düşünmeyin derim...

• quote:

quote:

Peki bu durumda bir sorun yaşadığımda, garanti işlemlerim nasıl olacak? Telefonu Japonya'ya mı göndermem gerekecek yoksa buradaki Apple servisleri yardımcı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

quote:

quote:

Peki bu durumda bir sorun yaşadığımda, garanti işlemlerim nasıl olacak? Telefonu Japonya'ya mı göndermem gerekecek yoksa buradaki Apple servisleri yardımcı olabilir mi?

Telefonunuzun simdilik Turkiye'de bir garantisi bulunmuyor, Apple burada bakmayacaktir. Japonya'ya gonderim gibi bir hizmetleri da bulunmuyor. iPhone 6 ciktigi zaman Apple Store'da bir Genius ile konustugumda Apple Turkiye'nin farkli model cihazlara servis yetkisi olmadigini soylemisti, ancak bu yetkinin 8 aya alinacagini da belirtmisti.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.