Şimdi Ara

japonyadan alınan ps3 ün tr de çalışması için (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ortamı germiyelim benim yüzümden kavga etmeyin ltfn..yalnış birşey yaptıysamda özr dilerm
  • quote:

Orjinalden alıntı: crysiskötü

arkadaşlar ortamı germiyelim benim yüzümden kavga etmeyin ltfn..yalnış birşey yaptıysamda özr dilerm

sen yanlış bir şey yapmadın. ben o msjımdan dolayı özür dilerim senden. neutral kardeş sende kusura bakma sert çıktım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crysiskötü

arkadaşlar ortamı germiyelim benim yüzümden kavga etmeyin ltfn..yalnış birşey yaptıysamda özr dilerm

Özür dilemene gerek yok. Sormak istediğin birşeyler varsa PM 'den yollayabilirsin her zaman bana. Elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım. 360 yada PS3 hakkında, farketmez.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Neutral

crysiskötü senin kafa baya baya bulanmış anlaşılan aynı soruları tekrar tekrar sorar olmuşsun, topluca cevap verelim bu mevzuda burda kapansın

- 110/220v çevirici kullanmıcaksın. PS3ün güç kablosunu çıkartıp kutusuna koyuyorsun, onun yerine PC için kullanılan güç kablolarından güzel bir tane alıp konsoluna onu takıyorsun. Böylece fişte otomatik olarak ülkemizde kullandığımız prizlere uygun hale geliyor, o sorunda ortadan kalkıyor. Yani masraf ve yapman gereken hiçbirşey yok

- Oyunlar için bölge kodu sorunu yok. Haliyle nerden aldığının yada getirtiğinde bir önemi yok.

- Bluray filmler için; japonya ve amerika aynı bölge koduna sahip. Region A'da. Region A: Kuzey/Güney Amerika, japonya ve Çin hariç Asya'yı(kore, hindistan, malezya vs...) kapsıyor. Bizim bölge kodumuz ise B'de kalıyor. Dolasıyla avrupadan aldığın regionB bir filmi japon konsolda izleyemessin. Bluray filmleri Region A'ya dahil bir ülkeden getirmelisin.

- DVD filmler için; konsolu japonyadan alırsan şayet Türkiyeden aldığın filmleri izleyebilirisin. Çünkü Japonya ve türkiye DVD için aynı bölge koduna sahip (region 2). Ancak amerikan bir konsolda türkiye'den aldığın filmleri region farkından dolayı izleyemessin.

bu kabloyu değiştirmemiz güç beslemesinde bir sorun yaratıyormu?

Birde avustralyada da çıkmış ordan alsak aynı sonuçları görürmüyüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayanka -- 25 Aralık 2006; 21:23:03 >

• Hayır çünkü her ne kadar 110v yazsa da cihazın üzerinde aslında güç kaynağı hem 110v hemde 220v uyumlu yani universal. İki voltaj türüne de uyumlu olduğu için herhangi bir sorun çıkartmıyor. Sanırım 19203083181083917390. tekrarım bu hususta.
  • Avustralyada çıkmış mı peki? Oranın regionu nedir?
  • Arkadaşım birkaç post yukarıya baksak bir... Hayır sorduğun sorunun cevabı başka bir topicde olsa, hatta bu topic hariç ps bölümündeki diğer tüm topiclerde cevaplanmış olsa da onları görmeden gelip buraya yazmış olsan emin ol yine eleştirmeyeceğim ama yukarıda yazıyor yahu, birkaç post yukarıdai okumuyor musunuz anlayamıyorum ki? Bu kadar da hazırcı olmayın rica ediyorum!
  • quote:

Orjinalden alıntı: 3fruz

Hayır çünkü her ne kadar 110v yazsa da cihazın üzerinde aslında güç kaynağı hem 110v hemde 220v uyumlu yani universal. İki voltaj türüne de uyumlu olduğu için herhangi bir sorun çıkartmıyor. Sanırım 19203083181083917390. tekrarım bu hususta.

Arkadaşım nasıl bu kadar emin olabiliyosun diye sorucam , sen taktım çalıştı diyeceksin . pekiiiiii
    1) 110 volt yazmıyor 100 volt yazıyor konsolun altında .
    2)seninkinde ne yazıyor ? 100 volt mu sadece ? yoksa 100-240 volt mu ? benim bildiğim taiwan sürümleri 240 volt destekli !
    Konsolun altına bir baksana sırf 100 volt mu 110 volt mu 100-240 volt mu yazıyor ???!!!
    3 sürüm var ( japan-usa-taiwan ) . yok milletin makina yanıcak , vebali kalacak sizin boynunuza ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONYMANIA -- 25 Aralık 2006; 22:28:51 >

• Sadece 100v yazıyor sonymania. Zaten bildiğim kadarıyla altında yazandan ziyade güç kaynağının üzerine yazan önemli ve tüm konsollarda aynı güç kaynağı kullanılıyor. Resmini bulursam güç kaynağının eklemeye çalışacağım.
  • quote:

Sadece 100v yazıyor sonymania. Zaten bildiğim kadarıyla altında yazandan ziyade güç kaynağının üzerine yazan önemli ve tüm konsollarda aynı güç kaynağı kullanılıyor. Resmini bulursam güç kaynağının eklemeye çalışacağım.

Bende var resmi zaten o önemli değil ! Ben bu volt olayını ilk gün denedim hatta kabloyu bağladım çalıştı ama ses çıktı görüntü bozuk şekilde çıktı az kalsın yanıyodu makina ama hemen çıkarttım şu an çevirici ile kullanıyorum . sorun şu benim ps3 japonyada satılan . sony belki amerika ve taiwan'a koydu sadece universal çevirici . bende emin olmadığım için hiç yazmadım . siz böyle rahat rahat takın bir şey olmaz deyince millete ,( Ben ilk gün denedim ve dediğim gibi sorun çıkardı ! ) ben ucuz atlattım başkaları yakabilir makinayı . ben doğubank'ta yanan ps3 board'u da biliyorum takmış 220 volta yakmış . Burda benim aklım karışıyo , yabancı sitelerde de bazı kısım bakın içindeki power universal diyo resim de var . ama japon da öyle mi belli değil ! Sorun burda ... Senin makina bildiğim kadarı ile amerika ver. Ben taktım ses çıktı görüntü bozuk çıktı ( aşırı yüklenme ! ) oldu !
    Tekrar söylim ben atlattım başkaları atlatmaz , emin seniz kesin yazın . en azından amerika diyin ne bilim ...mesela sen kendi konsolunu taktın .PC kablosu ile mi ?birde bi site amerika ps3 ler çalışıyo diyo 5 amp fuse olmalı kabloda diyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONYMANIA -- 25 Aralık 2006; 23:24:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SONYMANIA

quote:

Hayır çünkü her ne kadar 110v yazsa da cihazın üzerinde aslında güç kaynağı hem 110v hemde 220v uyumlu yani universal. İki voltaj türüne de uyumlu olduğu için herhangi bir sorun çıkartmıyor. Sanırım 19203083181083917390. tekrarım bu hususta.

Arkadaşım nasıl bu kadar emin olabiliyosun diye sorucam , sen taktım çalıştı diyeceksin . pekiiiiii
    2)seninkinde ne yazıyor ? 100 volt mu sadece ? yoksa 100-240 volt mu ? benim bildiğim taiwan sürümleri 240 volt destekli !
    Konsolun altına bir baksana sırf 100 volt mu 110 volt mu 100-240 volt mu yazıyor ???!!!
    3 sürüm var ( japan-usa-taiwan ) . yok milletin makina yanıcak , vebali kalacak sizin boynunuza ...

quote:

The power supply is built into the console and a standard 3-pin IEC connector is present at the base of the console; all current PS3 power supplies are Universal 100V-240V 50-60hz and work worldwide

Haklısın dostum ama Sony'nin dili yanmış besbelli işi sağlama alıyor. Bütün üretimler universal psu.
    Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

• quote:

Orjinalden alıntı: kryeck

quote:

Orjinalden alıntı: SONYMANIA

quote:

quote:

The power supply is built into the console and a standard 3-pin IEC connector is present at the base of the console; all current PS3 power supplies are Universal 100V-240V 50-60hz and work worldwide

Haklısın dostum ama Sony'nin dili yanmış besbelli işi sağlama alıyor. Bütün üretimler universal psu.
    Kaynak:http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

Arkadaşım bak ben wikipedia'ya hem güveniyorum hem hiç güvenmiyorum . yazılan bilgileri senin benim gibi adamlar yazıyo sonra düzeltiliyor .Ben wikipediaya bakıp riske girip makinayı yakmam yani . WİKi de her yazılan doğru değildir unutma sakın bunu

• İlginç bir durummuş senin karşılaştığın Sonymania, ben konsolumu Japon olarak biliyorum. Arkada sadece 100v yazıyor dediğim gibi. Kullandığım kablo bildiğimiz monitörün güç kablosu. Şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkarmadı. Hatta aksine ben de başta ne olur ne olmaz diye dönüştürücü almış dönüştürücü ile denemiştim ilk kez Türkiye'de cihazı fakat kısa bir süre sonra bir güç dönüştürücü yaktım. Ardından daha güçlü (350watt) bir güç dönüştürücü aldım ve 1 saat sonra o da yandı. 2 tane güç dönüştürücü yaktım şimdiye kadar. Ve şimdi sadece monitör kablosuyla kullanıyorum, yani direk frize bağlıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım henüz. Kafam karıştı şimdi benim de...
  • yaw bu iş çok sakat bence adamlar avrupa ya da çıkarıyorlar ayrı olarak bence beklenmeliydi avrupa çıkışı bukadar acele niye onu anlamıyorum
  • quote:

İlginç bir durummuş senin karşılaştığın Sonymania, ben konsolumu Japon olarak biliyorum. Arkada sadece 100v yazıyor dediğim gibi. Kullandığım kablo bildiğimiz monitörün güç kablosu. Şimdiye kadar herhangi bir sorun çıkarmadı. Hatta aksine ben de başta ne olur ne olmaz diye dönüştürücü almış dönüştürücü ile denemiştim ilk kez Türkiye'de cihazı fakat kısa bir süre sonra bir güç dönüştürücü yaktım. Ardından daha güçlü (350watt) bir güç dönüştürücü aldım ve 1 saat sonra o da yandı. 2 tane güç dönüştürücü yaktım şimdiye kadar. Ve şimdi sadece monitör kablosuyla kullanıyorum, yani direk frize bağlıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım henüz. Kafam karıştı şimdi benim de...

Benim de kafam karıştı , ben de pc kablosu kullandım ! Senin PS3' amerikadan geldi demiştin yanlış hatırlamıyorsam !
    Senin PS3'ün kullanma klavuzu japon'ca mı , ingilizce mi ? Ayrıca senin PS3 kutusnun arkasında FOR SALE AND USE İN JAPAN ONLY yazıyor mu ?
    Neden soruyorum şimdi bunu ? şu sebepten ==> Adam sırf japonyada satılan ( dışarıya satışı yasak olan ) makinasına niye universal power suply koysun ? diye aklıma takılmıyo değil ! Yanlış anlama sana inanmadığımdan deği emin olmak istiyorum da

• Japon arkadaşım benim makina Ne kadar kassan da Japon, millet değiştirmeye niyeti yok. Klavuz japonca zaten Tüm power supply'lar universal o zaman diyesim geliyor, ama senin durumu hala çözemedim.
  • quote:

Japon arkadaşım benim makina Ne kadar kassan da Japon, millet değiştirmeye niyeti yok. Klavuz japonca zaten Tüm power supply'lar universal o zaman diyesim geliyor, ama senin durumu hala çözemedim.

Allah allah şimdi benim ilk denediğim kabloya bakıyorum pc girişinin ucunda ( 10 A 250 V ) yazıyor ! sana zahmet bi baksana senin ki kaç AMPER ? 10 mu , 5 mi ? Sıyırıcam artık az kaldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SONYMANIA -- 26 Aralık 2006; 0:02:22 >

• 10 A 250 V yazıyor desem
  • quote:

10 A 250 V yazıyor desem

. 2 ihtimal kaldı . ya benim kablo dandikti böyle yaptı . yada ps3'lerimiz farklı seri ler ,ilk makinalara koymadı mı sony universal ne ?! Çalışmasına çalıştı bende dediğim gibi , ama ses çıkıyodu benimkinde , desteklemese direk yakar diyicem ama o kadar elektrik bilgim yok Neyse artık ben çevirici ile kullanmaya devam edim bari , SONY'ye mail atıcam japonya ya sende sağol dostum vakit ayırdığın için

• Cevabı merak ediyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.